Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 30-05-2004, 22:27   #21
Podpalacz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 03 2004

Domyślny

@ Topic

Gremlin ma racje jak ktos ma haslo porzadnie zrobione to wlasciwie szansa na hacka jest 0%. Ja osobiscie stosuje passy dluzsze niz 13 znakow. Moj hack wynikal z tego ze dalem znajomej osobie pass a ta osoba uzywala Tibia Login
Pass poszedl na trade a ta osoba nie miala maila Reszty sie mozna domyslic.

99.9% (ch)hakow to jest program z keyloggerem uzywany jako dodatek do Tibi ( np. MC, TibiaGG, Tibia Proxy itp ),, pozatym wywalenie passow na trade, podanie passow koledze ktory ma keyloggera.

Pamietajcie ze passy dlugie. Nie musza byc skomplikowane. Moze to byc sekwencja wyrazow ktore Ci sie z czyms kojarza

Np k*rwamacznowpadlem21

Pozdro

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-05-2004, 15:00   #22
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny lol

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Mateusz_90
Cytuj:
BTW.KTO JEST ZA KARĄ ŚMIERCI DLA HAKERÓW Z TIBI I INNYCH GIER??
Masz na mysli kare smierci w rl cz w grze? Jak masz na mysli w rl to sie chyba mylisz... Tibia i inne gry to sa TYLKO gry i jezeli Cie schakuja, to PRAWDZIWE ZYCIE, musi toczyc sie dalej. W 95% hacków jest przez programy typu: Tibia GG itp I jezeli ktos ich uzywa i zostanjie hackniety to tylko i wylacznie jego wina. Kiedys kumpel uzywal mc zeby kupic sobie PACCA za kaske w Tibi. Uzywal mc, jednym charem robil sd, a drugim latal po hg i zbieral kaske. Chcial kupic za 60k juz mial wszysko umówione gdy nagle zostal chackniety jak mial 55k. Wszysyscy o tym wiedzieli, ze ma mc. Nikt mu nie chcial pomoc. Tylko jeden Szwed dal mu scale arma. Stracil tyle kasy przez to , ze byl zachlanny przeciez po co mu pacc na 16lvl? Nawet promocji sobie by nie kupil.
Oj widzisz ksiądz by ci powiedział że prawdziwe życie jest dopiero po śmierci czyli te życie to tylko takie dla zabawy bo w niebie będzie lepiej myśle że kara śmierci w rl co mu da w tibi nic??!!?I tak ziemi grozi przeludnienie!!!
PiXik jest offline  
stary 31-05-2004, 18:46   #23
Arakazz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 05 2004

Domyślny

O CO CHODZI Z POPINSKIM, OGLADALEM FILM ALE NIE ZROZUMIALM O CO CHODZI Z TYM QUESTEM I CO TAM ZROBIL PLZ WYTLUMACZCIE MI
Arakazz jest offline  
stary 21-07-2005, 21:17   #24
Monster of pacera
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 07 2005

Problem Hakerzy to nooooooooooobki kturzy nie potrafią sami grać!!!!!!!

Kondolencje dla kumpla ja też miałem kiedyś hak stracilem 500k więc wiem jak to jest no niewiem dlaczego nikt żaden gm z tym nic nie robi jak sie report pisze to to na nic tak se do picu bo i tak tego nie czytają
Monster of pacera jest offline  
stary 22-07-2005, 12:29   #25
Volfor_
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 07 2005

Volfor_ ma numer GG 5763204
Domyślny

Cipowie powinnie zrobić coś takiego,że raz na jakiś czas obserwóją jedną postać,też jej rozmowy itp.Wtedy można by było wychwycić osoby podające fałszywe strony gildi,gdzie podaje sie pass i acc.
Volfor_ jest offline  
stary 22-07-2005, 15:33   #26
Shater
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 06 2004

Shater ma numer GG 5115550
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Monster of pacera
Hakerzy to nooooooooooobki kturzy nie potrafią sami grać!!!!!!!
Kondolencje dla kumpla ja też miałem kiedyś hak stracilem 500k więc wiem jak to jest no niewiem dlaczego nikt żaden gm z tym nic nie robi jak sie report pisze to to na nic tak se do picu bo i tak tego nie czytają
To ostatni kretyński cytat pokazujący poziom inteligencji (i wieku?) na tym forum. Przecież GM nie jest w stanie sprawdzić czy ktos naprade został haknięty czy wali ścieme żeby zarobić itemki... no może po IP ale to jest tez do podrobienia i nie jest to żadnym poważnym dowodem. Druga sprawa że ci którzy zostali haknięci sami się o to proszą. Nie ma osoby która nie miała by winy w tym, że została haknięta. No i ostatnia sprawa to że większość hakerów to faktycznie nooby którzy spamują pod dp
SELL PACC, ONLY 1K BLZ GIV ME YOUR ACCOAUNT NAUMBAR
i nabieraja tym jeszcze większych noobów (tak noobów a nie newbie).
stary 22-07-2005, 15:56   #27
Herante
Użytkownik Forum

Herante's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2004

Domyślny ...

boshe to tylko gra...
w chwili obecnej nie gram w tibię...
wole Uo ...nie ma czegoś takiego tam jak hack bo nie ma sensu i tam sie o nic nie boje bo jak padne to nic nie trace... tylko EQ które tam nie ma takiego wielkie znaczenia jak tu...
polecam ultime online
Herante jest offline  
stary 22-07-2005, 15:57   #28
Karlos
Użytkownik Forum

Karlos's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Krakow

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 52
Domyślny

Walac takie mieso na "hakerow" obrazacie prawdziwych HACKEROW!!
Jeju ale mi to wielki ivul chacker co potrafi podeslac keylogga i wyciagnac haslo wielke mi to mecyje - trzeba bylo nie otwierac.
Prawdziwy hacker wystarczy ze bedziesz mial jakis otwarty porcik i klik'...
Ale to nie zmienia faktu ze żal mi chłopa...

...głupoty.
stary 22-07-2005, 15:57   #29
Pacek
Użytkownik Forum

Pacek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Domyślny

na myśl nasówa mi sie tylko jedno zdanie, Takie życie, tam gdzie są nuery, hasła, zabezpieczenia i coś co da sie ukraść oraz ludzie którzy nie mają pojęcia jak sie przed tym zabezpieczyć są i chakerzy, czyli ludzie którzy w miare bez bólu chcą zarobić i tyle, a noobami można nazywać ludzi którzy sami dali sie shakować, co tu gdybać jak ktoś mu ukradł 800k to jego strata, są na tym świecie gorsze rzeczy niż strata nieistnięjącej kasy w jakiejś durnaej grze

"płoń płoń płoń parlamęcie niech spali cię ogień na historii zakręcie"

Pacek jest offline  
stary 22-07-2005, 18:08   #30
Johny De
Użytkownik Forum

Johny De's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2005

Johny De ma numer GG 1322411
Pergamin Odnosnie (C)Hakerów

Uważam ze każdy haker jest to taka osoba co nie umie używać własnych rąk do roboty... i musi kraść. Dużo ludzi mówi ze Tibia to tylko gra i nie warto sie wkurzac, denerwowac, przeklinać jeżeli sie zostanie shakowanym. Zgadzam sie z tym, ale z drugiej strony zgadzając sie z tym pozwalamy na bezkarność takich złodziejii. Typowy Haker myśli sobie, że jeżeli udało mu sie ukraść 100k w Tibi to moze ukradne dla kolegi Dismana(?)Tam mi to uszło płazem to na rl tak samo bedzie I potem taki niewinny Jaś co hakuje w Tibi staje sie złodziejem co zaczyna kraść na rl. Wiem ze to jest troche absurdalne ale tak się zaczyna!
Więc Hakerom mowimy NIE-lol
-_-'

Ostatnio edytowany przez Johny De - 22-07-2005 o 18:11.
Johny De jest offline  
stary 22-07-2005, 18:59   #31
Luckq
Użytkownik Forum

Luckq's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Tak, powieśmy wszystkich 'haxiorów' za jaja (wkońcu chłopak zmienił nazwę w cliencie keyloggera i jest już hakerem). Teraz pozostaje się zastanowić, dlaczego dochodzi do kradzieży kont/itemów? Bo wątpię żeby ci wszyscy 'hakerzy' wykradali hasła z serwerów lub spędzali całe dnie przed komputerem, poszukując jakiejś luki w zabezpieczeniach. No i później przychodzi poszkodowany użyszkodnik i płacze, jacy ci 'hakerzy' są źli i niedobrzy (bo on oczywiście nie logował się by dostać free pacc itp. etc.)
Cytuj:
Uważam ze każdy haker jest to taka osoba, co nie umie używać własnych rąk do roboty... i musi kraść
Niezbyt trafne porównanie hakera ze złodziejem.
Cytuj:
I potem taki niewinny Jaś co hakuje w Tibi staje sie złodziejem co zaczyna kraść na rl.
Jak wyżej. Chyba, że ktoś naprawdę nie umie rozróżnić świata wirtualnego od rzeczywistości.

BTW. Chyba pan Monster of pacera powinien dostać jakiś 'upominek' za odświeżenie tematu sprzed roku swoim dys[...] bełkotem.
Luckq jest offline  
stary 22-07-2005, 19:15   #32
Johny De
Użytkownik Forum

Johny De's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2005

Johny De ma numer GG 1322411
Strzałka

No pewnie ;d To nie był by Polak jeżeli by sie do czegos nie przy***ał Bo przecierz łatwiej jest cos zkrytykowac niż samemu cos ciekawego napisać A mówienie ze hakowanie a kradzierz to nie to samo... no to po co ludzie hakują...dla zabawy?-Hakujący na ogol bierze dla siebie itemki albo kardnie postac...rookuje ją czyli pozbywa kogoś(właściciela postaci) jego itemków albo jego postaci-wiec wg. mnie haker to zlodziej
stary 22-07-2005, 19:36   #33
Knight Morgoth
Guest

Domyślny

Mnie tez schackowano... A wlasciwei sam sie schackowalem... Wszedlem na jakas strone (www.tibiafriends.republika.pl) i po tym czynie nie moglem sie juz zalogowac... Zmienilem haslo, ale utrata ekwipunku zostala... Co prawda moj ekwipunek wart byl tylko jakies 10k, ale po takim czyms odechciewa sie grac .

stary 22-07-2005, 20:06   #34
Luckq
Użytkownik Forum

Luckq's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
No pewnie ;d To nie był by Polak jeżeli by sie do czegos nie przy***ał Bo przecierz łatwiej jest cos zkrytykowac niż samemu cos ciekawego napisać
Czy wyrażanie swoich poglądów uważasz za przywalanie się? Skrytykowałem, bo mam inne zdanie na ten temat, a co do pisania czegoś ciekawego, to co chciałbyś żebym Ci napisał?
Cytuj:
A mówienie ze hakowanie a kradzierz to nie to samo... no to po co ludzie hakują...dla zabawy?
Chodzi mi o używanie słowa 'Haker' 'Hakowanie' etc. do określania zwykłych frajerów, którzy wsadzą na stronę KG, zmienią nazwę i się cieszą. Po co ludzie hakują? Tutaj przytoczę definicję słowa haker ze strony www.ws-webstyle.com
Cytuj:
Popularnie: sieciowy włamywacz. Hacker to utalentowany programista, ekspert w dziedzinie bezpieczeństwa systemów komputerowych poszukujący sposobów dostępu do zamkniętych systemów w celu poszerzenia swojej wiedzy i zdobycia nowych doświadczeń.

Termin hacker bardzo często mylony - zwłaszcza w mass-mediach - z posiadającym zdecydowanie negatywne zabarwienie crackerem.
Dlatego się upieram że Haker to nie Złodziej.
Luckq jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania