Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-05-2004, 15:24   #21
Adaras
Użytkownik Forum

Adaras's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2004
Lokacja: Forgotten Realms

Stan: Tutor
Imię: Val'ndar
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Eagles
Świat: Eternia
Adaras ma numer GG 3697067
Domyślny

Powiem szczerze: Widać, że się starałeś, ale mało. Już z początku widać, że jest niedopracowana. Może wytknę najważniejszy błąd, który przydałoby się poprawić...a mianowicie, napis "Witaj studzony wędrowcze", zajmuje 2/3 strony...menu ok. 1/5, a STRONA GŁÓWNA (tzn. ekran w którym się info pokazuje), zajmuje malutkie miejsce, zwykle przeznaczone na banner.

Btw. MPA wypada z DRAGONA ??!
Nec tamen illa tacet
Et digitis tria tura tribus
Sub limine ponit.
Qua brevis occultum
Mus sibi fecit iter.

Arcanum Mortis.
Adaras jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-05-2004, 15:59   #22
yombi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 04 2004
Lokacja: Pawłowice/Śląsk

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Świat: Azura
yombi ma numer GG 3513612
Domyślny

heh te ceny to niewiem skąd wytrzasłeś ale mam nadzieję że to potem zmienisz a tak to się staraj bo ludzie chcą mieć już gotową

---
Jakie założenia mam?? proste: expić i trenować
Wooks 12lvl 44/37 Venore Azura
stary 25-05-2004, 16:12   #23
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny fajna tylko

tylko czemu trzeb przeuswać pasek jak dam bronie dist itp??
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-05-2004, 17:09   #24
Cypher
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 02 2004

Domyślny

Chciałem wam podziękować za zainteresowanie się moją stronką i wszystkie wskazówki. Były naprawdę pomocne (szczególne podziękowania dla MayGyver'a).
Jeszcze dzisiaj wieczorem postaram się poprawić wszystkie bugi. Następnie (jak tylko uporam się z TPSA) zamieszczę stronę na serwerze neostrady.

PS. Postaram się jak najszybciej dokończyć sita ale nie będzie to łatwe. Wybrałem dość kiepski moment na robienie stronki (koniec roku szkolnego i poprawianie ocen), więc proszę BĄDCIE WYROZUMIALI.
Narazie kończę i idę do moich nowych przyjaciół - książek )
Cypher jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2004, 14:05   #25
Podpalacz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 03 2004

Domyślny

@ macGyver

Blaster to dla modemowcow ( ISDN, modem )
jak jestes w sieci za ruterem to nie ma problemu. Ja w domciu posiadam 2 kompy. Pierwszy to ruter Slackware Linux 9.1 a drugi to komp ktory wlasciwie sluzy do grania w tibie ( dysk 20 gb z win98 )
i nauki ( dysk 40 gb z linuxem tez slack 9.1 )

- SMB z palca w konsolce nie potrzeba do tego jakiejs specjalnej przegladarki a pozniej dla wygody MC (MidnightCommander a nie MultiClient ) ( Linux )

- Wlasciwie moje przesiadywanie na Win98 ogranicza sie do wlaczenia Tibi oraz w trakcie treningu GG i otwarcia 2 stron tibia.pl i tibia.com, kiedys tibia.gery.pl ale mi sie nowy outfit nie podoba wiec nie bede tam zagladac Tak ze nie bede robic update calego softu

- Firewall mam na ruterze tak ze na windzie nie musze nic robic. O ile nie sciagam i nie uruchamiam jakichs execow z neta oraz nie otwieram skryptow Javy i na roznych stronach podejrzanych( przegladam tibia.pl i tibia.com ), nie otwieram maili w OutLooku ( OMG samobojstwo ) to jestem calkowicie bezpieczny

- Pamieci mam 512 MB RAM otwierajac Tibie i mozille z wylaczona obsluga javascript i Java ( gdzie wylaczyc Javascript w IE?? przynajmniej starych wersjach ) tak ze mysle ze i tak spory zapas pamieci mi pozostaje

- Mozliwe ze jest cos dla studentow Ja programy zaliczeniowe z Javy i C++ w wiekszosci pisze na Linuxie, czasami jak trzeba uzyc funckji nie wchodzacych w standard ANCI C to niestety uzywam starego Borlanda 3.11 albo Visuala 6.0

Sorki ze odbieglem od topicu

Pozdrawiam
stary 28-05-2004, 15:27   #26
MayGyver
eX Moderator

MayGyver's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza

Domyślny

> Blaster to dla modemowcow ...

zdziwil bys sie ile blasterow bylo w sieci pw bodajze za 2 routerami (ostatnio cos kombinuja i nie jestem pewien ile ich zostalo)

> - SMB z palca w konsolce ...

a po co jak mam IE?
nie nalezy zbytnio komplikowac zycia
szybko latwo i przyjemnie
wiem, pewniepowiesz ze ty wolisz konsolke, o gustach sie nie dyskutuje

> - Firewall mam na ruterze ...

widzisz,to ze ty postawisz sobie router czy ja to nie znaczy ze zesza uzyszkodnikow tak zrobi, do tego trzeba miec chociaz szczatkowa wiedze na temat jego dzialania, na temat linuxa, na temat sieci i jej zabezpieczania a musisz sam przyznac ze to dosc obszerna dziedzian wiedzy i nie kazdy 15latek czy nawet 20latek sobie z tym poradzi, kolejna sprawa to osobny sprzet na router a nie kazdego na to stac

> gdzie wylaczyc Javascript w IE??

sprobuj narzedzi > opcje internetowe > zaawansowane > java sun lub java VM (Microsoft VM) odznaczyc

i jeszcze narzedzia > opcje internetowe > zabezpieczenia > internet > poziom niestandardowy i tam ktores z opcji, duzo ich jest wiec nie bede wymienial (dotyczy to tylko IE 6.0 bo w pracy jestem i nie mam innych pod reka)

> Ja programy zaliczeniowe z Javy i C++
> w wiekszosci pisze na Linuxie

bo to dobry system ale dla osob ktore maja o nim pojecie, zwykle wlozenie plyty CD-rom nie ejst az takie proste (w nowych dystrybuja juz jest autoatyczne montowanie ale nie we wszystkich) a z dyskietka to juz lipa
instalowanie oprogramowania tez proste nie jest, niektore aplikacje same sie instaluja ale jesli juz chodzi o uprawnienia do plikow to musisz przyznac ze nie kazdy da sobie rade (to jest tylko przyklad)
linux jest systemem o ogromnych mozliwosciach konfiguracji, tylko trzeba wiedziec co zmienic zeby bylo dobrze a wiekszosc graczy wychowala sie na windozie

ci co sie znaja to nie beda miec problemow nawet jak wirusa zlapia, natomiast osoby z mniejsza wiedza same sobie nie poradza z problemami

pozdro
stary 28-05-2004, 15:42   #27
Podpalacz
Użytkownik Forum

Domyślny

Poddaje sie
stary 28-05-2004, 22:18   #28
Cypher
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 02 2004

Domyślny

No więc trochę popracowałem!
Przerzuciłem stronkę na serwer neostrady, zmieniłem trochę wygląd (komentować) dodałem forum i parę innych bajerów. Teraz mam zamiar wziąć się za jakiś kolejny dział do opracowania i tak ciągnąć to jakoś dalej. Komentujcie, komentujcie i rejestrujcie się na moim forum .
Nowy adres:
www.encyklopediatibii.prv.pl
Cypher jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2004, 22:20   #29
Podpalacz
Użytkownik Forum

Domyślny

Troche ta zielen w srodku razi , reszta OK, jasne kolory fajnie pasuja
stary 29-05-2004, 03:32   #30
Lefty
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 10 2003

Domyślny

Troche dziwnie reklamować strone Tibii na innej stronie o tej samej tematyce... -.o

Jeśli strona nie będzie kolejnym tłumaczeniem strony Yoday'i, i będziesz ją tworzyć od początku sam, to Good Luck, jak nie to nie ;]
Lefty jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania