|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 06 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny gracz
Imię: Cos, co jesz z Sosem
Profesja: Elite Knight
Gildia: Hogwart
Świat: Kyra
Poziom: 50
Skille: XxX/xXx
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Ten chłopak chyba sam nie wie o czym pisze.
Po texcie sądze że jescze zbyt doświadczony to on nie jest... I zapewne tego 140 lvl'u o którym pisze nie miał, więc nie wiem po co wugule o nim pisze. Jeśli jakiś knight na 140 lvl'u by nie widział na czym expić, to niech lepiej skończy z tibią.
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2005
Lokacja: (brak informacji)
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 95
Skille: 95/70
Poziom mag.: 20
|
![]() Zależy z czego sorcek wali. Na przykład ja nie walę tylko SD, raczej lepsze są Burst Arrows. Prawda, są droższe, ale są bardzo silne.
Co do Warlocka, wystarczy stanąć na skos, a miną cię jego 2 ataki, z czego jeden najsilniejszy. Pozostaje mu wtedy tylko SD, B-arrow i GFB (czy z czego on wali). A co do skilli na 15 lvlu, 50/50 dla mnie to byłby obciach. Ja na 10 miałem 65/65... Ale muszę przyznać, że twój post (Gremlin) był chyba jedynym sensownym postem w tym temacie, i muszę przyznać że potrafisz podkreślić większość błędów. Nastepnym razem nad poradnikiem posiedzę dłużej niż 1,5 godziny.
Nick: (nie pokazuje bo się mnie czepiają że brzydki) Profesja: Royal Paladin Świat: Nie pokazuje bo jest tam tylko jeden polak z takim lvl RP (ja) Gildia: zastrzeżone przez leadera Skille: 95/70 Miejsce zamieszkania: Edron |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||||||||||||
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2005
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez poisoner - 31-12-2005 o 16:02. |
|||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2004
|
![]() Hah.
Z wrodzonego lenistwa nie będę cytować, więc co tam po kolei było: Ogólnie odnośnie porad do skillów - nie wiem po co komu 60+ na 15 lvlu ale ok... Ghule - radzisz brać po dwa dopiero koło skillów ~70/70... dziwne, bo ja na skillach 21/26 biorę na klatę po 3+ i jakoś niewiele mi robią ;o Mino guardy - do skillowania? Ciekawe po co, skoro mamy slimy... Ograniczenia lvlowe - wogóle nie wiem po co takie drobiazgowe, zresztą jakbym miał zmieniać spoty co 2 lvle to bym zwariował ;o Nie wspomnę o tym że połowa jest bez sensu Dwarf guardy - przy skillach 70+ już można spokojnie je bić, jeden szczegół - pasuje nie marnować uhów jednocześnie nie używając ich przy 100 lub mniej hp, więc lepiej jednak mieć jakiś lvl... Noszenie uh - od 4 mlvla 2bp na sobie to podstawa, na hunty do full capa - więc nawet nie doradzaj "kilku uh na wszelki wypadek" Dzielenie loota na huncie - ukrywanie to totalne lamerstwo, poza tym nie zawsze cały loot idzie dla blokera jeśli chce się, żeby było sprawiedliwie Ogólnie - mam wrażenie że pisane na podstawie danych z Encyclopedia Tibia ;o Ah... różnica między Gremlinem a Vilem polega na tym, że pierwszy wytyka błędy, a drugi się z nich śmieje ![]() A teraz zagadka: Co dadzą parcele przeciw slimom?
![]() |
#25 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 03 2005
Lokacja: Staszów
Imię: Ikebo Destroyer
Profesja: Elite Knight
Gildia: Grey Ninja Penguins
Świat: Pandoria
Poziom: 122
Skille: 90/83
Poziom mag.: 7
|
![]() Jezu. Jaka lama...
Dziecko, miałeś Ty choć przez minute w łapkach H-Lvlową postać? Cyz może Ci się to przyśniło? Spłoń w piekle. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: łuków
Imię: Naya Tremy
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: zapomnialem ;p;p;p
Świat: Thoria
Poziom: 54
Skille: slabe
Poziom mag.: 51
![]() |
![]() Moim zdaniem dobrze zaznaczyles koloty tylko ze soldek jest mocny i wystepuje w grupie a wiec wiesz to chyba nie najlepiej jak tam taki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2005
Lokacja: Bangladesz
Imię: Zatamon
Profesja: Knight
Gildia: Scarus Team
Świat: Kyra
Poziom: 54
Skille: 81/81
Poziom mag.: 5
|
![]() blędy rzeczowe jak i ortograficzne
mam nadzieje ze za wiele osób nieskorzysta z poradnika bo jest żenujący ![]() ![]() ![]() 1/10 za dobre chęci i tyle ![]() a tak wogle to połącz tamte posty w jeden pradnik a nie w porozrzucany po całym temacie ![]() @edit błędy rzeczowe to m.in: za wilka jest 18 expa a nie 12 jak napisałeś tytułem jest expienie knighta a ty opisałeś równiez expienie na rooku gdzie knighta sie nieposiada ![]() Ostatnio edytowany przez Seele - 01-01-2006 o 23:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2004
|
![]() Cytuj:
Ah, i tak wiem że po pierwszym przeczytaniu nikt nie zrozumie, ale nie chce mi się przykładu pisać, więc...
![]() |
![]() |
#32 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 06 2005
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Świat: Danubia
![]() |
![]() [quote=Manrox][quote=Cashigus]
Cytuj:
Pomyśl zanim napiszesz... @down Sprawdził, że niepotrzebnie się ze mną kłócił i teraz zasłania się stroną, bo nie ma nic na swoje usprawiedliwienie... Ostatnio edytowany przez Cashigus - 03-01-2006 o 16:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2005
Lokacja: (brak informacji)
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 95
Skille: 95/70
Poziom mag.: 20
|
![]() KURNA OLEK NOOOOO
Pół godziny pisałem odpowiedź na wszystkie wasze posty, ale ta powalona strona, kiedy już wysłałem odpowiedź napisała mi że ERROR. Znowu tu wchodzę i GUCIO. Nie ma odpowiedzi. Aha, Ikebo. Po pierwsze: Lama to ja nie jestem, tylko ty jesteś. A wiesz dla czego? -nikt nie uwieży że masz postać Ikebo Destroyer, bo to mój bardzo dobry znajomy, i wie że mam taki nick na tibia.pl, i nigdy by takiej rzeczy o mnie nie napisał. Poza tym, gadałem z nim na GG i powiedział mi, że to nie on to pisał i że nie jest zarejestrowany na tibia.pl -jestem ateistą, i nie wieżę w piekło
Nick: (nie pokazuje bo się mnie czepiają że brzydki) Profesja: Royal Paladin Świat: Nie pokazuje bo jest tam tylko jeden polak z takim lvl RP (ja) Gildia: zastrzeżone przez leadera Skille: 95/70 Miejsce zamieszkania: Edron Ostatnio edytowany przez Manrox - 04-01-2006 o 15:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2006
Lokacja: 100-lica
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Jayan Sher
Świat: Secura
Poziom: 72
Skille: 82/82
|
![]() Cytuj:
1. Od początku idziesz na exp, skilami się nie przejmujesz.... i na lvl 50+ co się okazuje? że nie możesz chodzić na naprawdę dobre stworki bo..... masz za kiepskie skile 2. Skilujesz od początku (tzn. od kiedy wyjdziesz z rooka) do skili 70/70 m lvl 4 i dopiero wtedy idziesz na exp. Wniosek? Rozwiązanie numer 1 pozwala ci szybko robic lvl, ale po pewnym czasie zwalniasz z expem bo expy nie zwracaja sie..... zaś rozwiązanie numer dwa sprowadza się do tygodnia/dwóch nudnego skilowania.... a potem... to już sama przyjemność z gry, no i dużo szybciej staniesz się High Lvl niż stosując pierwsze rozwiązanie ![]() Mówisz, że nie znasz osoby której chciało by się siedzeć godzinami, aby zrobić takie skile? To coś mało osób znasz.... Zajrzyj czasami na tibia.com > statystyki > top 300 sword, axe, club, shielding i zobacz, ze 1/5 kolesi ma lvl ponizej 30 (a na top 300 bez 70-75 skila cieżko wejść chyba, że to nowy serwer) To tyle odemnie ![]() Ostatnio edytowany przez maffiozzo - 20-05-2006 o 09:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() 1. temat skonczyl sie pol roku temu, jest mnostwo swiezszych w ktorych mozna sie wypowiadac nie wbijajac kolejnego na pierwsza strone.
2. Cytuj:
-w czasie gdy wyskilujesz 70/70 ( znacznie powyzej 110 godzin, co w zadnym wypadku nie jest rowne 1 tygodniowi gry, chyba ze jestes maniakiem ) knight z paccem swobodnie zrobi 50 level i skonczy ze skillami w granicach 63/63 ( przy zalozeniu ze nie bedzie ani chwili trenowac ) co pozwoli mu, biorac dodatkowo pod uwage eq ktore mogl zdobyc na 40 i 50 levelu expic na tym samym, praktycznie tak samo szybko i prawdopodobnie taniej niz ty. -poprawka - jesli wspomniane 70/70 robiles na monku/ghulu i tak bedziesz w stanie pojsc najwyzej na dobra jaskinie trolli / rotow bo wszystko powyzej moze cie latwo zabic. I nie ma tu znaczenia ze zabijesz to czy tamto, bo trzeba tez wziac pod uwage to w jakim miejscu wystepuja i na co mocniejszego mozna sie nadziac ( zadna podnieta z zabicia solo 1-2 minosow jak nagle wyskoczy archer i 8 levelowca wypatroszy w 3 sek ). Cytuj:
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2006
Lokacja: 100-lica
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Jayan Sher
Świat: Secura
Poziom: 72
Skille: 82/82
|
![]() Temat skończył się pół roku temu? LOL nie spojrzałem
![]() Szukałem jakiegoś poradnika dla knighta dla kumpla, bo mnie się nie chciało pisać ![]() no cóż, wyszło jak wyszło ![]() A o podbijanie postów mi nie chodziło, bo to chyba mój dopiero 2-3 post?! ![]() Wracając do tematu. Jak już mówiłem, są dwie szkoły grania w Tibie. co do tego, która jest lepsza to wy decydujecie. Ja wyraziłem jedynie swoje zdanie ![]() ps. napisałem jeden/dwa tygodnie ![]() ![]() To tyle odemnie ![]() Ostatnio edytowany przez maffiozzo - 20-05-2006 o 11:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 05 2006
Lokacja: Kraków
Imię: Lady Myrios
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Last Living Souls
Świat: Candia
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
|
![]() Po co pisałeś poradnik, skoro grasz pallem ?? O ile mi wiadomo to pallowi skill skacze 2 razy szybciej niz knightowi ... po drugie na skillu 70 i 20 lvl bez problemu mozna expic na guardach..... po trzecie kto na takim lvl robi takie skille ?? po czwarte hydry bez pacca ?? po piate scarb jest duzo slabszy od guarda ...... po szóste to mial być poradnik dla Newbie .. a ty ich zniechęcasz skillami ktore z 10-70 koles robi ponad 111 godzin..... o ile mi wiadomo to na nowych serwach ludzie maja na 50 lvl czasami skille 70 .... jak nie mniejesze......... NO COMENTS !!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
![]() Super poradnim duzo mi pomugl ale moje skile to 60/58 na 24 lvl :/
wiec duzo godzin skillowania mnie czeka Ocena: 10/10 Ps:masz super skile ![]() Ps 2 ![]() ![]() Ps 3:bardzo mi pomogles ![]() Ps 4:Lubie pisac Ps'y |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 07 2006
|
![]() Dla mie poradnik super, a nawt super-extra. Mam 9lvl knighta. Raz zabił mie PK
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 08 2005
Lokacja: Debica
Imię: Quintin The One
Świat: Guardia
Poziom: 11
Skille: 45/44
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Cytuj:
@Topic Poradnik ma ogrom bledow rozpoczynajac od tego ze mowisz ze wilk daje 12 expa (rl 18) Bug 19 (rl 18) Minotaur 65 (rl bodajze 50) Jak juz sie bierzesz za poradnik to zrob go porzadnie. Moja ocena 5-/10 wysoka ze wzgledu na newbie... Popraw bledy a bede sklonny postawic duzo wyzsza ocene
![]() |