![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2005
Lokacja: Sieradz
|
![]() Zagadka nr 1:
"Dzwignia Tom'a" Niesławna dzwignia (lever) Toma. Znajduje sie pod wiadrem (bucket). Jest za zamknietymi drzwiami na pietrze sklepu Toma. Co ciekawe podczas plagi chodza sobie tam 2 raty. To moze miec jakis zwiazek poniewaz Tom skupuje wlasnie martwe zwierzata, miedzy innym wlasnie raty. ![]() Zagadka nr 2: "Mino tower" Otoz w skale na ktorej minosek smazy se miesko jest tajemnicze wejscie. Niestety nie da sie tam wejsc poniewaz jest tam kamien na ktorym rosnie piekny kwiatek. ![]() Byc moze wlasnie ta dzwignia powoduje znikniecie tego kamienia, a taka moja mala teoria ![]() Ostatnio edytowany przez Dweron Abyth - 14-01-2006 o 21:43. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2005
Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Kyra
Poziom: 45
Poziom mag.: 47
|
![]() powiem ci tyle ze spostrzegawczy jestes
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2005
Lokacja: Głogów
Stan: Niegrający
Imię: Rafux Defender
Gildia: Green Dragonics
Świat: Xerena
Poziom: 66
Skille: 89/88
|
![]() tylko problem jest jak sie dostac do dzwigni toma -.- moze jak mu sie sprzeda 100 ratow da ci klucz do pokoju za dobre lowy
![]() A probowaliscie z luku albo speara zabic te dwa szczury w pokoju za kratami ? ![]() Bo biednemu Tomowi szczur polknol kluczyk i nie moze wejsc! To mi sie wydaje bardzo prawdopodobna teoria! Sprobuje ![]()
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2005
Lokacja: Sieradz
|
![]() Nie widze raczej w wiezy waspów rzadnego wejscia ani nic takiego.
Ostatnio edytowany przez Dweron Abyth - 16-01-2006 o 11:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 08 2004
|
![]() Hmm z ta dzwignia Tom'a to moze by sprobowac zrobic tak ze na tym "korytarzyku" przed drzwiami ustawic w karzdej wolnej klatce graczy tak zeby niebylo zadnego wolnego pola.
I wtedy niech ktos wejdzie schodami na gore i moze pojawi sie za sciana bo juz niebedzie miejsca na korytarzu. Jesli to niemozliwe to sorki ale dawno niegralem w Tibie i zabardzo niepamietam jak to jest jak ktos wchodzi schodami. Mam nadzieje ze ktos bedzie wiedzial o co mi chodzi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
|
![]() jak ktos wejdzie po schodach a juz tam bedzie stala jakas osoba to niewazne ile osob zejdzie schodami to i tak wszyscy beda stali na jednej kratce.
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 01 2005
Lokacja: Toruń
Gildia: Ziomy HH
Świat: Polska
Poziom: Big
Skille: Ręka
|
![]() Ja bym proponował żeby coś żucić na miejsce tych drzwi... Wtedy dowiedzialibyśmy się czy to jest skała, czy żeczywiście da się tam wejść... I jeżeli tak, potem popróbować z boxami... Tam po prawej chyba jest takie cos że da się tam wejść(po skosie)
![]() |
#29 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 01 2006
Lokacja: Krzywiń
Stan: Początkujący
Imię: Sher Dedek
Profesja: Druid
Świat: Aurea
Poziom: 10
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Ej powracając do spike sworda ja znam takiego jednego gościa grałem razem z nim (niku nie powiem) sam jeszcze na rooku pokazywał mi spike sworda
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() takie bajki mozesz wnukom opowidac a nie tu -.-
![]() |
#31 | |
Rook-User roku 2007
Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
|
![]() Cytuj:
I jak zwykle 12 letni dzieciak ktory nie poda imienia postaci i takie tam..... dziecko mama nie uczyla cie ze nie wolno klamac? A co do interesujacych rzeczy. Ostatnio nudzilo mi sie troche wiec postanowilem poweszyc i oto co zauwazylem: 1. Wszyscy NPC na rooku reaguja na imie Dallheim (NPC na moscie z miasta). Twierdza ze to potezny wojownik, bohater, jeden z najlepszych rycerzy krola, pierwsza linia obrony rooka, jedyna ich nadzieja! Jak zaczalem jego wypytywac to o to co uslyszalem (przetlumaczone) "...moim wiernym spike swordem scinalem glowy cyklopow...." moze to tylko po to zeby uatrakcyjnic gre, a moze to cos wiecej. 2. Tak jak NPC reaguja na Dallheima tak i na imie Amber tez reaguja (NPC w trade area zwiazana jest z 2 questami). Tylko, ze mam wrazenie ze nikt jej nie lubi, wiekszosc NPCow uwaza ze jest jakas podejzana. Dallheim jej nie ufa, a Seymur uwaza ze jest z nia cos nie tak bo nikt normalny nie wraca z maina na rooka bez powodu.... moze to tylko po to zeby uatrakcyjnic gre, a moze to cos wiecej. 3. Wyspa ze Spike Swordem.... znajduje sie obok niej tabliczka z wiadomym napisem (...) Sword of Fury (...) (miecz furii). Moze niektorzy z was juz wiedza, ze na stronie dla pacc znajduje sie jaskinia, a w niej zawalony korytarz, do ktorego nie da sie wejsc. Przed korytarzem jest tabliczka z napisem "Maze of Fury" (labirynt furii). Pickowanie calego tego miejsca nie prazynioslo oczekiwanych skutkow, ale zauwazylem cos innego. Zeby wejsc do tej jaskini nalezy rozkopac jeden z trzech grobow (podobnych do tych na stronie dla facc na zachodniej stronie wyspy) i wskoczyc do utworzonej w ten sposob dziury. Na tabliczce tego grobu widnieje napis "You see a sign.You read: Bozo Jester and escape artist". Pytalem roznych NPC o tego Bozo, nikt nie reagowal....... ale odnalazlem samego BOZO!!!! Nie zgadniecie gdzie jest..... na mainie w Thais, na dworze krola Tibianusa (przez przypadek, akurat gralem moim main charem)! Gadalem z nim troche ale niczego sie nie dowiedzialem....... moze to tylko po to zeby uatrakcyjnic gre, a moze to cos wiecej. Chcialem zrobic o tym osobny temat, ale po co, skoro to idealnie pasuje do tego tematu ![]() A tak przy okazji, ciagle mam wrazenie ze raptem z 4 osoby probuja cos znalezc, odkryc, a reszta to tylko potrafi krytykowac, wysmiewac, albo opowiadac historyjki wyssane z palca, nie potwierdzone dowodami..... jak dalej bedziecie tak robic to nigdy nic nie znajdziemy.
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() up@
mmMMM... juz myslalem ze ten Bonzo powie cos o spike swordzie ( moze zrobil swoj wlasny grob na rookgaardzie i tam ukryl swoj miecz w bezpiecznym miejscu , bylaby bardzo prawdopodobna historyjka ) . A co do tych tabliczek 'fury' to cos jest podejrzane , sam troche powesze . A Panu Klockowi gratuluje spostrzegawosci oby tak dalej moze cos znajdziesz zycze co tego bardzo ![]()
![]() |
#33 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 01 2006
Lokacja: Krzywiń
Stan: Początkujący
Imię: Sher Dedek
Profesja: Druid
Świat: Aurea
Poziom: 10
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Gdy jestem na roku postanowilem poszukac
![]() ![]() ![]() Więc widzicie to wszystko to najprawdopodobniej bujda ![]() UZNANIE DLA POsTU PROSZE ![]() Ostatnio edytowany przez Fron :) - 19-01-2006 o 13:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 10 2005
Lokacja: Ełk
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Świat: Luminera
Poziom: 15
Skille: skiluje
Poziom mag.: 9
![]() |
![]() Kiedyś na luminerze widziałem wiadro odsunięte, i dźwignie było normalnie widać. Dlatego mnie to nie zaciekawiło...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Guest
|
![]() A ja jednak myśle że to wszystko jest ze soba zwiazane!ten mino mag,ghoul,spike sword ta dzwignia i ten tunel! To jest jakis trudny quest!!Przeciez nie wszystki quest sa łatwe, że sobie idziesz zabijasz powtorka i wyjmujesz nagrode ze skrzynki!Przeciez jest bardzo duzo questow o ktorych ludzie nie wiedza znam miejsce na ANK ze wykopujesz nagrode z piasku.!!
RESPEKT dla ludzi ktorzy szukaja questow na rooku zycze wam odkrycia wielkich tajemnic.!!! |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 01 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Guest
|
![]() Wstyd mi za was.Kim wy jesteście co?????Tibijczykami, czy jakimiś tam prawdziwymi ludzmi????Grajcie.Powtarzam grajcie a wszystko sie wyjasnii.Obiecuję, że wytrwałych spotka zasłużona nagroda.
|
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 01 2006
Lokacja: Krakau
Stan: Aktywny gracz
Imię: Marcin Master Sork
Profesja: Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 11
Skille: 16/25
Poziom mag.: 12
![]() |
![]() Facet z Screena Na Tibia.Com ma clerical mace i Plate legi czy to nie jest interesujace jak. Jak Ktos wie cos o tym to niech napisze do mnie PLS! z Gory THX
![]() ![]() ![]() http://www.tibia.com/home/?subtopic=...reenshot=quest |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 09 2005
|
![]() no dobra ludzie oto rozwiazanie waszych (niektorych) zagadek otoz SS jest poto aby ludzie wyszli z rooka na maina gdyz "tylko wybrancy mogom go dotknac" a ten wybraniec to gosciu kto wyszedl z rooka na maina....
![]() a te raty za kratom(klucz istnieje)ja zaabilem te raty i nic sie niestalo ta plaga jest poprostu wszedzie i to niczego niedotyczy...(klucz mialem w rece i istnieje) ![]() ghoul otoz ghoul jest poto aby gracze na rooku mieli scale armor life ring skull czy knife i poto aby go zabili hehe(dla expa i skilla) ![]() mysle ze pomoglem wam jakby co moje gg 3987873 odpowiem na kazzde pytanie pozdro!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Prezes Supportu
Data dołączenia: 14 09 2005
|
![]() No wlasnie Pan klocek ma racje...Pomyslcie jesli Dallheim był obronca rooka czy cos takiego i mial spike sworda jest mozliwe ze on zna rozwiazanie zagadki badz sam ja rozwiazal...
![]() co do tego Bozo- Cytuj:
Hmmm... Jak z Harrego Pottera (tylko ze tam bylo Chory portier i przemadrzala cegla) I jesli ten Bozo jest na mainie to pomyslcie on musialbyc na rooku- a skoro pisze ze ucieczka=tunel z rooka na maina?? Trzeba szukac w tej grze wszystko jest mozliwe... |
|
![]() |
![]() |