Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 22-01-2006, 18:03   #21
NORMALY OBYWATEL RP
Użytkownik Forum

NORMALY OBYWATEL RP's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2004

Domyślny Problem z Myszką...

Stara myszka odmowila posluszenstwa wiec postanowilem kupic nowa. Wybralem Logitech Click! Podlaczyem, zainstalowalem oprogramowanie no i wlaczylem se Mozille i mialem se poszperac w sieci. Ale odrazu zauwazylem ze Scroll nie dziala. Wiec sprawdzilem w: Panel Sterowania/Mysz i skonfigurowalem. No to sprawdzilem i dalej w Mozilli nie dziala ale zato w Internet Explorer dziala ale nie tak jak powinno... W innych myszkach mialem tak ze zeby przewijac strone wystarczylo pokrecic kolkiem a teraz musze nacisnac i dopiero wtedy przewijac, troche to nie poreczne i trudno mi sie bedzie przyzwyczaic. A pozatym uzywam Mozilli w ktorej scroll wogule nie dziala... Czy da sie to jakos naprawic? Prosze o szybko odpowiedz

http://www.pajacyk.pl <--- Kliknij...
NORMALY OBYWATEL RP jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 22-01-2006, 21:53   #22
Yyyeey
Guest

Pytanie Problem z filmami

Otoz mam problem z odtwarzaniem filmow (nie, nie tibi cam), dokladnie chodzi mi o avi. mam windowsa xp i nigdy niemoge odtworzyc filmu trwajacego wiecej niz 30min. Co sciagne film, wlaczam Vplayera i.... sie zawiesza by po krotkiej chwili "zaskoczyc" mnie komunikatem 'nieokreslony blad', no to kij proboje w windows media player, czekam.... czekam.... czekam.... nic zawiesil sie. Po 'odwieszeniu' kompa proboje w winnampie i nic tak jakby wogole nie bylo pliku. A przeciez widzialem jak sie sciognelo, jak zajmowalo te 700mb a odpalic sie w zadnym playerze sie nie da. Dodam jeszcze ze to nie pierwszy raz, kiedys a dokladnie zawsze mialem z tym problem. mniej wiecej 1 na 15 filmow sie otwozyl, kumpel mi mowil ze to wina lacza (!?!?!? chyba debil). Moze ktos z forumowiczow tez ma z tym problem i sie jakos z nim uporal. Z gory thx za pomoc.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 25-01-2006, 19:14   #23
Karlos
Użytkownik Forum

Karlos's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Krakow

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 52
Domyślny

a kodeki masz zainstalowane?
stary 25-01-2006, 21:34   #24
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Czasami komputer restartuje się bez powodu. Nieważne czy przeglądam stronki, gram czy gadam na gg, po prostu się zacina i nic. Czasami jak wyłączam jakąś grę to sam z siebie się restartuje. Z reguły po czymś takim, gdy próbuje ponownie uruchomić komputer nic się nie pojawia na ekranie. Slyszę, że komputer chodzi, ale nic nie pojawia się na ekranie. Wie ktoś może czego to może być wina?:S
stary 25-01-2006, 22:57   #25
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

@Caerlionne
Proponuje, abyś oczyścił dysk oraz rejestr ze zbędnych plikó oraz kluczy (Advanced System Optimizer robi to wsio). Potem defragmentowanie (np. Diskeeper) i powinno chodzić wiele szybciej. Radzę także przeskanować kompa MKSem oraz Hijackthis. Jak po tych zabiegach nie podziala, mzoe być to także wina zasilacza. Wtedy najpierw propnuje otworzyć obudowę, wyczyścić wszystko z kurzu( szczególnie wiatraczki na procesorze oraz na zasilaczu). Jeżeli to nie podziała, wtedy najprawdopodobniej czeka Cię wymiana zasilacza.
Parys jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-01-2006, 17:42   #26
..::QRAS::..
Manga & Anime

..::QRAS::..'s Avatar

Data dołączenia: 25 01 2005

..::QRAS::.. ma numer GG 638092
Domyślny

Niewiem dlaczego tak sie dzieje ale gdy wlacze obojetnie jaka gierke np. fear , albo nfs :mw (nawet tibia -.-) po kilku minuutach 1-2 min zwieche lapie komp i musze zrobic reseta . Chodzi o to ze ekran sie zwiesza i nic nie moge zrobic myszka tez w bezruchu prosil bym o jakas pomoc
moj komputer 4 3,0 box , intel rocklake 865pe , 512 ddr /400 , ati 9550 256/128

" Choc droga jest bez konca , pozornie bez znaczenia , mniemam ze mam powody by drogi swej nie zmieniac... "

..::QRAS::.. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-01-2006, 18:35   #27
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

Czemu mi się zdaje, że to kolejny raz wina zasilacza?? O.o
Rethfing on Aldora jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-01-2006, 19:41   #28
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::..
Niewiem dlaczego tak sie dzieje ale gdy wlacze obojetnie jaka gierke np. fear , albo nfs :mw (nawet tibia -.-) po kilku minuutach 1-2 min zwieche lapie komp i musze zrobic reseta . Chodzi o to ze ekran sie zwiesza i nic nie moge zrobic myszka tez w bezruchu prosil bym o jakas pomoc
moj komputer 4 3,0 box , intel rocklake 865pe , 512 ddr /400 , ati 9550 256/128
Wina uszkodzonego/przegrzanego zasilacza/karty graficznej. Warto zajrzec do serwisu.
stary 26-01-2006, 20:15   #29
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

@Oftopic
Nekromanta patrz co mam w podpisie <rotfl>
Rethfing on Aldora jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-01-2006, 20:16   #30
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@Parys:
Ale komputer działa w porządku, nie zwalnia ani nic, ale jak się już zatnie to na dobre. Komputer wczoraj przeczyściłem i jak narazie się nie zaciął. Zasilacz mam nowy, dopiero miesiąć ma.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania