Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów

Notki

Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 23-01-2006, 23:04   #21
Cossac
Użytkownik forum

Cossac's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2005
Lokacja: Z Mroku

Stan: Początkujący
Imię: ---
Profesja: Knight
Gildia: ---
Świat: ---
Poziom: 1
Skille: 10/10
Cossac ma numer GG 1303799 Cossac ma login Tlenu speady@tlen.pl
Domyślny

pięęęknie! przeczytalem cale ^^ powiem ci ze mnie przekonales do PL
Cossac jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-01-2006, 23:24   #22
Sesef
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

@Doors

ty hilvlu ktory masz lvl 10???, ze tak placzesz???

Zauwarzyłem ze tylko tacy co by chieli najtaniej kupic eq i sprzedać najdrożej runy, i mieć wogole wsyztko bo oni musza być najleprzi.

Wiesz dużo mnie obchodiz po ile aurelius kupuje hmmy to jego sprawa, a co do picelisty świetna rzecz. Teraz może wyjaśnie to tobie z punktu widzenia hilvla

Jako że u mnie nie ma pricelisty i ceny praei jak na antice to żeby iść na taki demon hunt to wpierw z tydzień musze chodzić na hydry żeby zarobić na UHy/SD, bo patrz co mi z tego że wypadnie gs jak z niego ledwo zwroci mi sie za 3bp SD albo f axe 8k troche ponad bp sd. Kiedyś też miałem niski lvl i jakoś nie płatakałem, że k-armor kosztowal 20k czy f axe 30k czy rh/mms/dsm po 200k. Jak ci ceny nie odpowiadają to idz na antice/secure tam masz super ceny, jak pojdziesz zrobisz ten powiedzmy 40lvl i wybierzesz sie na hero hunta i wrocisz z c helmetem to wtedy bedziesz chial zeby kosztowal te 5k a tu zonk djin questa nie mamy a typy chca ci dać 2k
Sesef jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-01-2006, 23:29   #23
Winkler
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Tomaszów Mazowiecki

Stan: Rookstayer
Imię: Bubble
Profesja: Druid
Gildia: Hueheu
Świat: Antica
Poziom: 225
Skille: 666/666
Poziom mag.: 69
Domyślny

Zgadzam sie z 100% z doors'em.
Na nowe servery przychodza osoby, ktore zostaly wykopane z poprzednich servow czyt. same smieci. Tetro i jego zasrana gildia jest wlasnie takimi smieciami.
Wiekszosc co broni tetro to jego przydupasy - pozdro azeris ^^.
Ja nigdy tej price listy nie przestrzegalem, bo byla ona dla mnie bzdurna. Ale najbardziej rozbawialo mnie to, ze w dzien po jej powstaniu cala gildia tetro na*******ala na trade o polowe mniejsze ceny.
Do tych gosci, ktorym sie wydaje "ze za dlugie" albo "nasrane" - jakbym, tak jak wy, umial tylko sylabizowac i to na glos to tez by mi sie nie chcialo czytac .
Winkler jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-01-2006, 23:31   #24
doors
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 01 2006
Lokacja: thais

Świat: rownolegly
Poziom: zan
doors ma numer GG 2323956
Domyślny

[quote=Merkyon]Założycielowi tego "topicu" hmm inaczej to ujmie tego steku bzdur jest człowiek któremu sie nudzi bycie noobem Czlowieczku jesli ci sie podoba kupywanie C arm za 5k to spier**** na otsik jakis i wal gruchy przy kazdym fragu to jest tibia kazdy item wartosciowy jest zdobywany godzinami przy nakladzie wielu run etc ... wiec zrozum noobasku ze twoj post zmierza do niczego i jest totalnie bzdurny

ty cos slyszales o gramatyce kiedys geniuszu? "logika" to pewnie dla ciebie tylko
jakies obcobrzmiace slowo. stek bzurd bo mam inne zdanie od twojego, czy moze jest jakis inny powod? bo to ze mi sie nudzi nie znaczy, ze co copisze jest bzdura
jak bede chcial isc na ots to sobie pojde, dzieki za sugestie. jelsi idzie o walenie gruchy, to powiem tylko ze ciesze sie ze nie musze korzystac z tej samej "myszki" co ty
i nie wiem dlaczego mam to robic przy okazji fraga, ja w przeciwienstwie do cebie wole zywe istoty jelsi chodzi o seks.
ale moze jestes synem grabarza, to znasz ise na tym lepiej.
c helmet, bo o nim byla mowa i noble armor to rzeczywiscie trudny quuest dla tak doswiadczonego dendrofila jak ty.
i juz nie raz byla o tym mowa, szukasz sponsora? chcesz by inny sponsorowali twoje wysilki? zastanow sie nad zmiana profesji. najstarszy zawod swiata zdaje sie do ciebie bardziej pasowac. powodzenia
aaa, i faktycznie nie zmierza do niczego jelsi zalozyc ze takie typy jak ty go czytaja. rownie dobrze moglbym go dac przeczytac swince morskiej. i jestem pewien ze ona przynajminej lepiej sie do niego odniosla, bo w mysl maksymy lepiej siedziec cicho i udawac myslaca istote, niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci. takze sluchaj madrzejszych i sza juz myszko

i jeszcze to napisal makaron:
btw cieło mi neta i dlatego zle cytowalem , wiec sie odp*** od mojego sposobu obslugiwania sie na tym forum "pajacu"

wiec ja odpowiadam
cielo mu neta i w zlego posta trafil..obslugujesz cale forum, wszytskich forumowiczow czy masz swoich faworytwo? ja tam nic nie mowie...heh

Ostatnio edytowany przez doors - 23-01-2006 o 23:33.
doors jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-01-2006, 23:44   #25
doors
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sesef
@Doors

ty hilvlu ktory masz lvl 10???, ze tak placzesz???

Zauwarzyłem ze tylko tacy co by chieli najtaniej kupic eq i sprzedać najdrożej runy, i mieć wogole wsyztko bo oni musza być najleprzi.

Wiesz dużo mnie obchodiz po ile aurelius kupuje hmmy to jego sprawa, a co do picelisty świetna rzecz. Teraz może wyjaśnie to tobie z punktu widzenia hilvla

Jako że u mnie nie ma pricelisty i ceny praei jak na antice to żeby iść na taki demon hunt to wpierw z tydzień musze chodzić na hydry żeby zarobić na UHy/SD, bo patrz co mi z tego że wypadnie gs jak z niego ledwo zwroci mi sie za 3bp SD albo f axe 8k troche ponad bp sd. Kiedyś też miałem niski lvl i jakoś nie płatakałem, że k-armor kosztowal 20k czy f axe 30k czy rh/mms/dsm po 200k. Jak ci ceny nie odpowiadają to idz na antice/secure tam masz super ceny, jak pojdziesz zrobisz ten powiedzmy 40lvl i wybierzesz sie na hero hunta i wrocisz z c helmetem to wtedy bedziesz chial zeby kosztowal te 5k a tu zonk djin questa nie mamy a typy chca ci dać 2k
1)to ze chca kupic jak najtaniej eq i sprzedac jak najdrozej runy - za co do nic masz zal, to odwrotnosc tego co robia hlvl tworzac listen cen tyle ze oni droga chca sprzedac eq,ktorego jest z czasem jak nasrane(cytuje poprzedniokow: ) a kupic tanie runy ktora zawsze sa bardzo potrzebne. ale dlaczego masz zal tylko do pierwszych? chyba pominales fakt ze ci pierwsi nie huntuja za sprzedawania taniego eq, a ci drudzy juz tak. wiec o ile pazernosc w obu przypadkach nie jest cnota, o tyle pierwsi sa przynajminej nieszkodliwi
- a ceny reguluje podaz i popyt.
2)nie obchodzi cie zaile tetro kupuje runy. chba znowu zapominales ze runy maja swoje ceny na owej price liscie. w takim razie dla kogo jest ta price lista jezeli nawet jej autor ma ja w dupie kiedy mu to jest na reke?!
3)tylko jak masz wysokie ceny na servie gdzie jest duzo danego sprzetu to ciekawe komu go sprzedaz...jedni kupia od kumpli, drudzy beda woleli sami go zdobyc i zaoszczedzic na runy, a ty bedziesz mial fige a nie kase na uhy i sd..a przynajmnej wiekszosc bedzie miala.

zreszta demo hunt to powinno byc swieta a nie codziennosc wiec slusznie ze zbierasz tydzien, zebys pozniej mogl sie bardziej nacieszyc huntem
w ten sposob demon hunt bedzie cie znacznie dluzej bawil. a jaka frajda kiedy odliczasz dni do niego
stary 23-01-2006, 23:50   #26
doors
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cossac
pięęęknie! przeczytalem cale ^^ powiem ci ze mnie przekonales do PL
do polskiego czy polakow?
stary 23-01-2006, 23:57   #27
doors
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Winkler
Ja nigdy tej price listy nie przestrzegalem, bo byla ona dla mnie bzdurna. Ale najbardziej rozbawialo mnie to, ze w dzien po jej powstaniu cala gildia tetro na*******ala na trade o polowe mniejsze ceny.
Do tych gosci, ktorym sie wydaje "ze za dlugie" albo "nasrane" - jakbym, tak jak wy, umial tylko sylabizowac i to na glos to tez by mi sie nie chcialo czytac .
to ze sylabizuja i pisza po polskiemu ledwo ledwo to jeszcze mnie ine dziwi.
dziwi mine, ze wieszaja psy na tych ktorzy price listy nie przestrzegaja albo jej nie chca, ale nawet slowa nie napisza kiedy czlonkowie NG taniej sprzedaja, badz mniej za runy placa!
to faktycznie sklania do wniosku, ze albo sa glupsi niz mozna bylo przypuszczac, albo sami maja w tym interes(ot, chocby podlizac sie).

a teraz zmiana frontu. jestem za price lista, za price lista cipu! jeszcze nigdy nie sprzedalem samowi sword'a za minej czy wiecej inz 25 gp.
swoja droga powinnismy zbierac podpisy by npc skupowaly za wiecej scale armory i steel helmety bo niedlugo to nawet hunty z guardow sie nie beda oplacaly i wyjdzie na to ze tydzien bedzie trzeba siedziec na rotach by skoczyc na guardy wreszcie
stary 24-01-2006, 00:56   #28
Madus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 09 2005
Lokacja: Reprezentacja Białystok THC

Stan: Na Emeryturze
Świat: Iridia
Domyślny

A ja ci powiem Doors ze piszesz bardzo madrze !!!
Zgadasm sie z toba co do tej kwesti !!

~~Madus
Madus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2006, 04:26   #29
Lisu
Użytkownik Forum

Lisu's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2005
Lokacja: WDZ

Profesja: Elder Druid
Gildia: Polaczek~~
Poziom: 100
Problem

Price lista czy nie.... Faktem jest, że ceny na serwie są porąbane.... Kyra ma miesiąc a ceny jakby itemów całe tony zalegały w domkach.... Przykład? BoH - 60k, K-arm - 8k, D-shield - 6k .... I to ma byc dobre?? Idzcie na Antice, a nie pchacie sie na new serv i płaczecie, ze p-set drogi.

Brutalna agresywność jest dla słabeuszy imytacja siły.
E. Hoffer

Respect to be respected.
Lisu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2006, 09:05   #30
Makawita
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 01 2005

Świat: Morgana
Domyślny

@ Doors
Popełniłeś jeden zasadniczy błąd. Zupełnie źle nazwany temat .
Powinno byc "Każdy Nowy Serwer - price list by Gildia "hipokritus" Rządząca"
Tak jest , było i będzie i nikt nic nie poradzi. Post napisany swietnie , ubawiłem się po pachy . czysta prawda !!!

Pozdro - Mak~

Sun Tzu - Sztuka Wojny
Makawita jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2006, 09:19   #31
Kzail
Użytkownik forum

Lokacja: Elbląg

Stan: Niegrający
Domyślny

PRICE LIST jest bez sensu.

1. Nikt tego nie będzie przestrzegał. Nikt tego nie upilnuje.
2. Price list jest wprew prawom najprostszej ekonomii. Jeżeli ceny Wam się nie podobają to po prostu nie handlujcie. Takie działania wymuszają na rynku utworzenie sie odpowiednich cen. Jeżeli 'hlvl' zobaczy, że ciężko mu szprzedać tego c-arma za 30k to sam obniży cenę wcześniej czy później. Jeżeli druid zobaczy, że jest strasznie duży popyt na jego runy to będzie podnosił cenę dopuki będzie miał klijentów.

Nie mówcie mi, że jak knight nie jest w nagłej potrzebie to nie kupi uhów drożej niż zwykle. Jeżeli hlvl potrzebuje szybko kasy żeby coś tam se kupić to też zjedzie z cenami.

Nie gram na Kyrze. Nie wiem jaki Sajgon tam macie. Ale zastanówcie się co jest u Was żadsze: bp uhów/hmm/sd czy na przykład fire sword.

Uważam, że stałe, narzucone ceny są bez sensu.
Ten post to mój osobisty pogląd na price listy. Szanuję, że macie inne zdanie. Uszanujcie też moje.
Kzail jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2006, 10:08   #32
Raimel !!!
Guest

Domyślny

Druid nie będzie podnosił cen run ponieważ wtedy ludzie będą kupować w sklepie
  Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2006, 10:35   #33
Axe'Taifun
Użytkownik Forum

Axe'Taifun's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2006
Lokacja: Wrocław

Imię: Hugon Tomi
Profesja: Elder Druid
Gildia: Slava
Świat: Jamera
Poziom: 50
Skille: --/--
Poziom mag.: 60
Axe'Taifun ma numer GG 7004399
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez doors
czesc!

no wiec na naszym cudownym, choc wcale nie odbiagajacym od innych, swiecie Kyra doszlo do tego, do czego dochodzilo i bedzie dochodzic tez i na innych swiatach, ze ktos juz po raz wtory(dla nie wtajemniczonych to znaczy.... BLABLABLABLABLABLA
.....graczy. no ale wladza musi miec za co rzadzic. zreszta gdybyscie wiedzieli jaki to ciezki kawalek chleba, to pewnie cieszylibyscie sie ze sami nie jestescie w tej sytuacji.
viva la prcie lista, viva la dobro serva, viva la zysk, viva la noby....!!
Napisałbyś normalną price listę, a nie wyshwalał się swoim pewnie niskim lvl. H-lvl się nie wymąrdza ani nie robi z siebie widowiska, z reguły nir udziela się mówiąc o sobie. Patrz Seromontis (nie odpisuje), Lifely sorcerer, bubble itp.. To są h-lvl, ty możesz być np.Nobkiem XD
stary 24-01-2006, 10:45   #34
doors
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Axe'Taifun
Napisałbyś normalną price listę, a nie wyshwalał się swoim pewnie niskim lvl. H-lvl się nie wymąrdza ani nie robi z siebie widowiska, z reguły nir udziela się mówiąc o sobie. Patrz Seromontis (nie odpisuje), Lifely sorcerer, bubble itp.. To są h-lvl, ty możesz być np.Nobkiem XD

imponujace! dlygo nad tym myslales?

to patrz azeris alias raimel, on jak na miesiac gry ma wysoki lvl i odpisuje, tez jest noobkiem?
jezeli ja z siebie robie widowisko, to ty idiote. spolka?

i nich dotrze do twojej tegiej glowy, ze ja jestem przeciwny price listom, wiec ne napisze zadnej innej.
zreszta tu ine chodzi o te price liste tylko o co innego. widac, ze choc znasz literki to jeszcze nie potrafisz zrozumiec ich sensu. do uslyszenia za dwa lata.

ps.drut sprzeda hmm za wiecej niz 1,5k

Ostatnio edytowany przez doors - 24-01-2006 o 10:50.
stary 24-01-2006, 10:51   #35
Cossac
Użytkownik forum

Cossac's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2005
Lokacja: Z Mroku

Imię: ---
Gildia: ---
Świat: ---
Poziom: 1
Skille: 10/10
Cossac ma numer GG 1303799 Cossac ma login Tlenu speady@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
do polskiego czy polakow?
do price listy
Cossac jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2006, 13:04   #36
Kzail
Użytkownik forum

Lokacja: Elbląg

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raimel !!!
Druid nie będzie podnosił cen run ponieważ wtedy ludzie będą kupować w sklepie
Powiedział knight.
Do cen sklepowych sporo brakuje -.-
Kzail jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2006, 14:13   #37
Winkler
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Tomaszów Mazowiecki

Stan: Rookstayer
Imię: Bubble
Profesja: Druid
Gildia: Hueheu
Świat: Antica
Poziom: 225
Skille: 666/666
Poziom mag.: 69
Domyślny

Wiekszosci h lvi na kyrze to idioci sharujacy po 3-5 osob, ktorzy nie potrafia sie dobrze wyslowic. A to co powie raimel (1 zdanie) i to wymyslone na spolke z jego 3 ownerami nie znaczy, ze jest jakims inteligentem.
A czemu inni h lv ci nie odpisuja? Bo po 1 chcac zrznac wielki kozakow, ktorym wszyscy dupe liza. Po 2 ich rozowuj umyslowy zatrzymal sie na expieniu na soldach, guardach, dragach i nic spoza innego otoczenai do nich nie dociera.

Wszyscy *******a "nie pasuja ci ceny to idz na antice" ale ****a realia sa takie, ze tam co drugi noob ma po 5 par bohow (mowie o kyrze) i chyba rozsadniej jest to opendzlowac tanio, ale szybko, a nie spamowac tydzien zeby sprzedac 1 pare.
Mowiecie, ze doors jest noobem, a jak widac wy chyba nawet nie zdajecie sobie sprawy z znaczenai tego slowa. TO WY JESTESCIE NOOBY, lizodupy i lamusy. C***, ze macie duze lv (mowie o h lv kyry) nie jest to jakims wyczynem jak sie gra w 5 ownerow i jest sie 24h online.
Highscores w byciu online:
1. Sezeerp
2. Jenkry
3. Azeris
Sami polcay
Winkler jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2006, 14:49   #38
Igrexou
Zbanowany

Igrexou's Avatar

Data dołączenia: 07 05 2005
Lokacja: Nowogard

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Askara
Igrexou ma numer GG 666
Domyślny

ah ten tetro i jego mana shield na 100 many i red hp ;d
Igrexou jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2006, 20:36   #39
Kerni
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 11 2005

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
czesc!

no wiec na naszym cudownym, choc wcale nie odbiagajacym od innych, swiecie Kyra doszlo do tego, do czego dochodzilo i bedzie dochodzic tez i na innych swiatach, ze ktos juz po raz wtory(dla nie wtajemniczonych to znaczy ze po raz kolejny ) powstala price lista.
autorem tej jakze szlachetnej i niezbednej do funkcjonowania kazdego przyzwoitego swiata listy cen, byl rownie szlachetny, nader przyzwoity ow chlopiec o ktrym jest mowa w tytule niniejszego tamatu.
dla opponentow listy cen, a zwolennikow jakiegos wyimaginowanego argumentu zwanego czesto free market/wolny rynek, ktorzy to nie rozumiej, ze to nie jest rl life i tutaj kazdy gracz chetnie przeplaci/sprzeda taniej byle tylko dogodzic wciaz niezaspokojonym pragnieniom h lvl powiem: wara wam!
ludzi skoczcie po rozum do glowy i zrozumcie, ze price lista jest konieczna, bo ja to tak moze byc, ze jakis koles przychodzi na swiat i kupuje k arma za 10k, kiedy jeszcze miesiac temu kosztowal 20k, albo 10 lvl ma taki ekwipunek jaki ja mialem bedac na 25 lvl?! toz absurd. tak byc nie moze. jelsi jeszcze was nie przekonalem to czytajcie dalej.
jak to tak moze byc, ze jelsi jest duzy popyt na hmm to zamiast kosztowac 1,5k kosztuja np 1,8k?!
no zrozumcie noby, ze ja jako h lvl musze sprzedwac drozej i kupowac taniej bo mam wyzszy lvl i wieksze potrzeby. zreszta ja tu walcze o wladze, a wy to mi najwyzej mozecie stopy calowac - tylko mnie nie denerwujcie bo zabije, shuntuje, zrokuje a pozniej jeszcze kaze wam placic!
jesli jeszcze nie mozecie pojac potrzeby istaniena price listy to jestescie noby i tam ten tego ..no, zle z wami. ale ja jestem koles ktory wam pomoze zrozumiec, bo ja jeestem koles.
pisze zatem dalej. jest taka price lista na kyrce tj kyrze gdzie crown helmet kosztuje 5k. i tak tanio, w koncu mogl kosztowac nawet i 7k bo to dla dobra serwera no nie ziomy?!
i teraz noby mniejsze badz wieksze musza sprzedawac c helmet wlasnie za 5k, bo jak nie to zabije, zhuntuje, zrokuje a potem nawet ich wykasuje!
no i te noby ten tego sprzedaja sobie za 5k na trade i drą sie gdzie tylko mozna, spamuja i w ogole robia zamieszania o jakies 5k. no ale moze znajdza jakiegos pazdzierza ktory kupi. w koncu sa jeszcze wieksze noby, co nie?!
a ja, jako ze jestem szlahetny i ze wogole jestem zajedwabisty i choc nie kazdy mnie kocha - nie rozumiem dlaczego - to ja kocham kazdego, nawet kiedy zabije, zhuntuje, zrokuje i a nawwet potem wykasuje, to i tak was wszystkich kocham i ja w dordze wyjatku - ktos musi decydowac kiedy mozna wyjatek zrobic a kiedy nie - sprzdam wam taniej c helmeta, powiedzmy za 4k.
no bo przeciez sam siebie huntowac nie bede, nie jestem glupi co nie?!
to i tak dobra cena bo od innych kupicie za 5k no chyba ze od jakichs moich funfli, ale tych tak znowu duzo nie jest wiec i tak sprzedam za 4k, a 4k to nie jest zla cena za c helmet.
i tym samym jak tu nie bic mi braw. nie dosc ze poswiecam sie w szlachetnym celu, dbam o dobro serw, o ekonomie (nie wiedziec czemu ktos moze pomyslec ze mojej kieszeni) swiata to jeszcze pomagam spolecznosci kyry.
az sie wzruszylem a raczej bym sie wzruszyl, bo jestem <epitet(dla nie wtajemniczonych epitet to obrazliwe slow)> i twardzielem, ktory zdaje sobie sprawe ze cel uswiecia srodki.
dalej wam malo? no to kolejny argumentus maiorus. runki panowie szlachta, runki.
tyle osob chce je kupowowac, a wcale nie tak duzo sprzedaje. no a co to znaczy? ze my dbajacy o dobro serwa musialibysmy kupowac ze tak zlodziejsko drogo, ze bysmy zbankrutowali. jakby nam sie mialy oplacac hydra hunty, dl hunty, po co mielibysmy isc na hero?
cala gre by szag trafil. ale na szczescie jest hipokritus ze swoja price lista. runki np hmm za 1,5k i nie wolno wiecej(chyba ze minej ).
czy to nie cudowne?! sprzedawac droga eq i kupowac tanie runki? no teraz to ja sie tez moge poswieciac dla dobra servera i jego/naszej ekonomii. teraz to ja tez moge byc filantropem i juz wiem ze nie gram w te gre dla przyjemnosci tylko po to by pomagac innym...tj niekiedy tak zaczynam myslec
aaa, zeby nie bylo watpliwosci. od providerov to my runki kupujemy za 1k co nie tetrus. no bo wlasnie ja...no mnie zostawmy juz w spokoju ale terus aureliuś kupuje hmm od swoich providerow za 1k!!
i znowu spiesze z pomoca gdyby ktos nie czail. toz to nie jesttak ze tetrus autor price listy sam jej nie przestrzega(jak juz to robi wyjatki). juz wam tlumacze jak to dziala.
provider dostaje hojne 1k za bp hmmow(przeciez powinna mu wystarczyc satysfakcja ze tetro go w ogole zna, ze provider jest jego providerem, no w ogole to jest takie fajne ze powinien narobic w porty z radosci ze dostaje jakakolwiek kase), dostaje rozniez ochrone. wtedy ten provider moze chodzic i stosowac pa wobec innych ludzi/ tj nobow oczywiscie. jelsi ktos mu podskoczy to tetro pomoze. napisze do takiego noobka ze podskoczyl jego providerowi i ze teraz musi za to zaplacic. w ten sposob pomaga znowu spolecznosci kyry tj providerovi i sobie. no a za hmm sie troche zawsze zwroci.
takze podsumowywujac, price lista to super rzecz. do tego jeszcze ludzim sie wmawia ze to cos fajnego i wszyscy sa heppi, a ja robie kase za kasa.
no i dodatkowo rosnie dysproporcja mniedzy mna a reszta graczy. no ale wladza musi miec za co rzadzic. zreszta gdybyscie wiedzieli jaki to ciezki kawalek chleba, to pewnie cieszylibyscie sie ze sami nie jestescie w tej sytuacji.
viva la prcie lista, viva la dobro serva, viva la zysk, viva la noby....!!

Człowieku jesteś największym noobem jakiego spotkalem w życiu tylko nie zabijaj (takie groźby to ty se możesz wiesz gdzie wsadzić) . Jeszcze jedno pytanko za ile kupiłeś tego chara od poprzedniego właściciela??
Bo na bank to niejest ta osoba która grała nią wcześniej.%2

Ostatnio edytowany przez Kerni - 24-01-2006 o 21:30.
Kerni jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2006, 20:48   #40
Kerni
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 11 2005

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
nie no stary, nie gadaj tak. make peace not war.
a tak btw to strasznie mine zabolaly twoje slowa.
to tak jakby analfabeta powiedzial lektorowi ze ten nie potrafi czytac.

a na przyszlosc odnos sie do tego co pisze przy pomocy jakiejs argumentacji.
moze wtedy sie przejme, ba moze mnie przekonasz ze sie myle.
a to ze nie rozumiesz co ja pisze, to naprawde nie jest moja wina. pozdrawiam
Człowieku ale masz texty weź stul tą dupe co masz na twarzy bo tylko do tego się nadajesz

Ostatnio edytowany przez Kerni - 24-01-2006 o 21:23.
Kerni jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania