Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-02-2006, 00:34   #21
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

No, wypada tylko PiS pogratulowac... Naiwne spoleczenstwo dalo Kaczynskim pelna wladze, wiec dlaczego nie mieliby z niej korzystac? "Albo jestescie z nami, albo was nie ma wogole... Jak sie nie podoba, to spier... Albo robicie z nami koalicje i glosujecie jak my, albo nie macie nic do powiedzenia, bo mamy za soba Leppera i Giertycha, ktorzy za iluzje wladzy zrobia dla nas wszystko i wszystko wspolnie przeglosujemy, a jak sie beda za bardzo rzucac to ich tez wyc***amy i zrobimy nowe wybory, naopowiadamy sciem w RM i Trwam, i z was gowno zostanie" To sie nazywa silna wladza Teraz praktycznie zadna partia poza PIS nie ma nic do powiedzenia...

Partia Kaczynskich ma obecnie tak dobra pozycje do rzadzenia krajem, jak w historii IIIRP jeszcze zadna... Co z tego wyniknie? Na razie trudno ocenic... Poczekamy i zobaczymy.

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Gtyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-02-2006, 02:08   #22
Estrie
Użytkownik Forum

Estrie's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Imię: Tiya
Profesja: Elite Knight
Gildia: Privateers
Świat: Inferna
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nightwalker
@Up nie zgadzam się w ogóle z twoim twierdzeniem.
Trwoni pieniądze na co? Na becikowe? TO mył szantaż Giertycha. Pisowcy tego nei chcieli(ale cóż muszą meić jakiegoś koalicjanta). Czy wiesz, że Becikowe dla WSZYSTKICH MATEK (nei tylko dla biedniejszych) ta ustawa została przegłosowana głosami PO?
A 20 mld zł na Świątynię Opatrzności zamiast przeznaczenia środków na ratownictwo?

___

(Giertych+Kaczor+Lepper)*Rydzyk = IV RP
14:32 Bork Toots: Mama was queen of the mambo Papa was king of the Congo deep down in the jungle I started bangin' my first bongo.Everymonkey'd like to be In my place instead of me Cause I'm the king of bongo, baby I'm the king of bongo bong
Estrie jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2006, 09:55   #23
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

rotfl tak czytam te brednie i czytam i doszedłem do wniosku że PO uratuje nas wszystkich woooow.jeszcze jedno:dlaczego pis miało się zgodzić na to by przegrane Po wsadziło swój program itp itd?kpina?i jeszcze jedno PiS też zrobił pare szopek a podpisanie tego paktu w tv trwam to też przesada.
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2006, 11:20   #24
Nightwalker
Użytkownik Forum

Nightwalker's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2004

Domyślny

Chciałeś raczej pwowiedziec 20mln złotych(20mld? to musiałby być najdroższy bydunek świata)

Cena drugiego becikowego to 1mld zł
Nightwalker jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2006, 12:46   #25
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Cytuj:
Najważniejsze, że ta hydra PZPRU nie ma włądzy. Najważniejsze.(SLD)
Zastanawiam się, skąd w ludziach tyle jadu i nienawiści. Mogą Polską rządzić barany i rolnicy, byleby nie dopuścić do władzy komuchów (pseudo, bo obecne SLD ma coraz mniej wspólnego z dawną PZPR. Swoją drogą, spójrzcie tyż na PiS, PO, etc. - tam też znajdziecie byłych partyjniaków...). Ot, myślenie typowego polaczka. Mogę obgryzać framugi, byleby s****iele się do władzy nie dopchali.

Jest źle i będzie jeszcze gorzej, bo Polacy nie dorosli do demokracji, ot i koniec kwestii. Przydałby się drugi Piłsudski, który wziąłby wszystkich za pysk.

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2006, 13:08   #26
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gtyk
Partia Kaczynskich ma obecnie tak dobra pozycje do rzadzenia krajem, jak w historii IIIRP jeszcze zadna....
Nieprawda. SLD wraz ze spokojnym PSLem miało większosc w Sejmie + swojego prezydenta. Sytuacja taka jak u Kaczek, tyle że wiecej glosow w Sejmie (ale mniej w senacie). SLD zmarnowało swoją szansę, tak samo zrobi pewnie PIS (chociaż niektórzy zaczną mówić, że za Millera nie było takich śniegów, a i krowy więcej mleka dawały...).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Estrie
A 20 mld zł na Świątynię Opatrzności zamiast przeznaczenia środków na ratownictwo?
20 miliardów powiadasz, widać ceny materiałów budowlanych poszły w góre =O
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2006, 13:58   #27
Nightwalker
Użytkownik Forum

Nightwalker's Avatar

Domyślny

@BK

Nie uważam, ze Pis to wieśniaki. To primo. Duo to SLD miało swoją szansę.
Jednyne co widziałem to mnoga ilość afer politycznych bardzo poważnych zresztą.

SLD miało szanse. Mogło spokojnie żądzić z PSLem, ale cóż nie rządziło.

@ Wiesz w pewnym sensie medody Kaczyńskiego przedstawiają metody Piłsudzkiego. Teraz numer z wojskiem by nie wyszedł.

Ostatnio edytowany przez Nightwalker - 04-02-2006 o 14:32.
stary 04-02-2006, 14:11   #28
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003

Domyślny

Cytuj:
Cena drugiego becikowego to 1mld zł
Za tego tysiaka becikowego i tak raczej guano kupisz, a ta kasa moglaby pojsc na oddluzenie szpitali, zakup nowego sprzetu do ratownictwa. I daloby to wiecej, niz jakies bzdurne becikowe.
stary 04-02-2006, 14:29   #29
Nightwalker
Użytkownik Forum

Nightwalker's Avatar

Domyślny

Wiem PiS nei chciało żadnego becikowego ale wiesz LPR chciało, a ktoś Polską musi rządzić.
stary 04-02-2006, 14:41   #30
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Wiem PiS nei chciało żadnego becikowego ale wiesz LPR chciało, a ktoś Polską musi rządzić.
Takie tlumaczenie to branie sytuacji 'od dupy strony' - jezeli PiS jest partia rzadzaca (a jest) to niech bierze odpowiedzialnosc za wszystko co sie dzieje;] SLD tez wielu rzeczy nie chcialo, a najwiecej o nich sie bebni.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2006, 16:34   #31
Towlie
Użytkownik forum

Towlie's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006

Domyślny

Widać, że kaczory są zdesperowane i gotowe na wszystko żeby zdobyć władze.

"Wiem PiS nei chciało żadnego becikowego ale wiesz LPR chciało, a ktoś Polską musi rządzić."

Mieli zwalczyć korupcje, a takie numery z becikowym to co to niby jest?

Cytuj:
Rebels and fighters, a license to kill
Unite with the bandits down from the hills

Ostatnio edytowany przez Towlie - 06-02-2006 o 16:36.
Towlie jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2006, 15:44   #32
Gregoire
Użytkownik Forum

Gregoire's Avatar

Data dołączenia: 13 03 2005
Lokacja: Lodz

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

Przegladalem sobie forum i przez przypadek natknalem sie na ten temat. Po przeczytaniu postow poprostu mnie krew zalewa.
Zdecydowana wiekszosc z was jest za PO, a jedynym argumentem (jesli wogle mozna to nazwac argumentem) jest to,ze gdyby PO wygralo wybory to by bylo lepiej i juz.
A niby dlaczego ??

Wiekszosc z was pewnie juz nie pamieta rzadow AWS-UW, w ktorych to AWS mialo zdecydowana wiekszosc. Mimo to byl realizowany program UW (Unia Wolnosci - przyp.) ktory doprowadzil do rekordowego deficytu budzetu panstwa. Tutaj zaznacze tylko ze AWS=Kaczynscy, UW=Tusk i Rokita.

Partia braci Kaczynskich bala sie podobnego scenariusza. Nie powstanie koalicji PIS-PO jest obarczane winna Kaczynskich przez polskie "niezalezne" media.

Czy wogole wiekszosc z was wie jakie resorty chcial PIS a jakie PO????
PO uwazane, nie wiem czemu za partie liberalna (moim zdaniem i zdaniem wielu profesorow ekonomii jedyna partia o prawdziwych liberalnych pogladach jest UPR- Unia Polityki Realnej, dzis Platforma J.K.Mike ).
Platforma jako obronca liberalizmy mial dostac wszystkie resorty gospodarcze, czyli najwazniejsze w funcjonowaniu panstwa.
PiS mialo zajac tzw. resorty silowe. To miedzy innymi mowil Pan D.Tusk przed wyborami.

Teraz pozwole sobie zacytowac Pana Donalda Tuska. Wypowiedz z przed wyborow (mniej wiecej czerwiec/lipiec):

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tusk
Nie wazne jaka partia wygra (chodzi o PiS i o PO- przyp.) i jaka iloscia glosow, nawet niewielka, to bedziemy realizowac program tej parti ktora wygra
Ta wypowiedz przeszla przez usta szefa PO, wtedy gdy sondaze dawaly PO 40-50% glosow poparcia.
I co nasz drogi Donald zrobil??? Jako czlowiek z zasadami powinien dotrzymac slowa.

Teraz przejde do sedna tego tematu.
Pakt Stabilizacyjny musial powstac, aby nie doszlo do wczesniejszych wyborow (chociaz mimo uchwalenia budzetu sa sposoby aby do tego doprowadzic).
Krytykujecie PiS, ze podpisal pakt z Samoobrona i Lpr, a niby mial z kim podpisac?? Z PO, ktora nie baczac co robi rzad krytykuje PiS albo z SLD ktore w ostatniej kadencji sejmu pokazalo na co ich stac.
Jakby nie podpisano paktu i bylyby wczesniejszcze wybory to od razu krytykowano by PiS za niepotrzebne wydawanie pieniedzy.

Wielu z was jest jeszcze mlodych i dlatego uwazam ze mowicie ze glosowalibyscie na XXX partie albo na jakas inna, tylko dlatego, ze Wasi rodzice tak zrobili.

Wiem jedno. Naszym media nalezy ufac, ale z przymrozeniem oka. Obiektywizm przestal praktycznie istniec u wielu dziennikarzy i reporterow - min. T. Lis oraz J.Pochanke (laureaci nagrody magazynu Press za obiektywizm i za rzetelnosc - widac od razu ze kolko wzajemniej adoracji).

Na koniec: Koalicja PiS-LPR-Samoobrona jest krytykowana przez wielu wplywowych ludzi ( a jak wiemy wpywowi ludzie kontroluja media - 4 wladze), dlatego ze chce zerwac dotychczasowy uklad "poliytczno-biznesowo-brodaty", ktory uksztaltowal sie podczas obrad Okraglego Stolu.

C.P. Baudelaire
Gregoire jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-02-2006, 08:41   #33
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gregoire
ze gdyby PO wygralo wybory to by bylo lepiej i juz.
A niby dlaczego ??
Bo kazdy ma prawo oczekiwac od rzadu dobrego i sprawnego rzadzenia. Jak tak sie nie dzieje (a teraz sie nie dzieje) i nie sa reprezentowane potrzeby calego spoleczenstwa (a podpisanie paktu stabilizacyjnego przy TV TRWAM daje do zrozumienia ze nie bede reprezentowane potrzeby calego spoleczenstwa) ludzie lubia narzekac. Tak bylo za rzadow SLD, tak bedzie za rzadow PiSu. Proste?

Cytuj:
Wiekszosc z was pewnie juz nie pamieta rzadow AWS-UW, w ktorych to AWS mialo zdecydowana wiekszosc. Mimo to byl realizowany program UW (Unia Wolnosci - przyp.) ktory doprowadzil do rekordowego deficytu budzetu panstwa. Tutaj zaznacze tylko ze AWS=Kaczynscy, UW=Tusk i Rokita.
Nie wazne czyjej partii program jest realizowany. Wazne, kto na ten program glosuje. Za deficyt sa odpowiedzialni i jedni i drudzy (a wez poprawke, ze ten deficyt byl juz dawno) - i teraz robia dokladnie to samo. Powiekszaja czarna dziure w naszym budzecie.

Cytuj:
Partia braci Kaczynskich bala sie podobnego scenariusza. Nie powstanie koalicji PIS-PO jest obarczane winna Kaczynskich przez polskie "niezalezne" media.
Tak wiec mamy wierzyc partii, ktora stara sie wprowadzic rzady autoratywne, grozi i nie potrafi prowadzic dyploacji? Brak koalicji z PO to zarowno wina PO jak i PiSu - z ogromnym naciskiem na ta druga partie. Pozatym jezeli lwia czesc mediow, jak i neutralni komentatorzy jasno mowia, ze PiS nie chcial koalicji to cos w tym jest.

Cytuj:
Teraz pozwole sobie zacytowac Pana Donalda Tuska. Wypowiedz z przed wyborow (mniej wiecej czerwiec/lipiec):

A ja zacytuje przemowienie pana kaczynskiego:

Cytuj:
Spieprzaj dziadu
Z przykroscia musze stwierdzic, ze on jednak dotrzymuje slowa. I zauwaz, ze jedno: PiS juz z kilku swoich obietnic tez sie wycofal A z tego co wiem, PO chcialo zglosic projekt zwiazany z podatkami o ktorym podczas wyborow mowila partia PiS i z ktorego sie wycofala (krece?? bo nie jestem pewien czy to fakt czy wymysl mojej wyobrazni) - cisnie sie na jezyk - i tu i tu idioci zapominajacy, ze nie rzadza dla siebie tylko dla polski. Wolalem jednak lewice.

[quotem]Krytykujecie PiS, ze podpisal pakt z Samoobrona i Lpr, a niby mial z kim podpisac?? Z PO, ktora nie baczac co robi rzad krytykuje PiS albo z SLD ktore w ostatniej kadencji sejmu pokazalo na co ich stac. Jakby nie podpisano paktu i bylyby wczesniejszcze wybory to od razu krytykowano by PiS za niepotrzebne wydawanie pieniedzy.[/quote]

Tak, z PO albo z SLD. Dlaczego rwa wybrali populistow i lekkich nacjonalistow? Chesz, zeby w nastepnej kadencji Samoobrona wygrala i zaczela dodrukowywac pieniadze? Czy moze chcesz, zeby Samoobrona uruchomila rezerwy pieniezne z banku, ktore sa przewidziane na wypadek wojny? Przeciez to sa rozwiazania z trzeciego swiata i teraz - jakby nie patrzec - ci ludzie sprawuja w Polsce wladze. Populisci, bo inaczej ich nie mozna nazwac.

Cytuj:
Wiem jedno. Naszym media nalezy ufac, ale z przymrozeniem oka. Obiektywizm przestal praktycznie istniec u wielu dziennikarzy i reporterow - min. T. Lis oraz J.Pochanke (laureaci nagrody magazynu Press za obiektywizm i za rzetelnosc - widac od razu ze kolko wzajemniej adoracji).
Wiesz, zabrzmialo jak: "mediom nalzey ufac, ale tylko takim, ktore chwala Pis". ja jednak nie mam zamiaru ogladac TVTrwam i sluchac Radia Matwarz.

Cytuj:
Na koniec: Koalicja PiS-LPR-Samoobrona jest krytykowana przez wielu wplywowych ludzi ( a jak wiemy wpywowi ludzie kontroluja media - 4 wladze), dlatego ze chce zerwac dotychczasowy uklad poliytczno-biznesowo-brodaty", ktory uksztaltowal sie podczas obrad Okraglego Stolu.
No, a amerykanie nie wyladowali na ksiezycu. A gdzie dowody?

Moj jogger
stary 15-02-2006, 10:53   #34
Dez
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 02 2006

Domyślny

Cytuj:
Tak wiec mamy wierzyc partii, ktora stara sie wprowadzic rzady autoratywne, grozi i nie potrafi prowadzic dyploacji? Brak koalicji z PO to zarowno wina PO jak i PiSu - z ogromnym naciskiem na ta druga partie. Pozatym jezeli lwia czesc mediow, jak i neutralni komentatorzy jasno mowia, ze PiS nie chcial koalicji to cos w tym jest.
Komu twoim zdaniem kaczynski grozi?bo jakos nie zauwazylem tego...i gdzie ty widzisz te rzady autorytarne^^
Poza tym fakt, ze Pis nie chcialo koalicji, ale na warunkach PO. a zeby oni zgodzili sie zeby byla koalicja to pis musialby udawac ze to PO jednak wygralo wybory ^^
Cytuj:
jak i neutralni komentatorzy
po ogłoszeniu przez lecha ze nie bedzie nowych wyborow słyszalem jak radio zaprosilo giertycha. i nie byly mu zadawane pytania "czy sadzi pan ze panska partia dobrze na tym wyjdzie?" tylko "czy czy zdaje pan sobie sprawe ze zostal pan wykorzystany przez kaczynskich i poniosl straszliwa kleske".(taki byl sens tego w kazdym razie)i to sie powtarzalo za kazdym razem jak rozmawiali z kims kto nie byl Niesiolowskim(ktory moiwl o tym jak pis bije lezacego i jak nie moze patrzec jak pis opluwa te miliony biednych ludzi ktorzy juz nie moga obetrzec sie ze sliny)
Cytuj:
Tak, z PO
Nie powiesz mi ze kaczynscy nie starali sie zawrzec jednak tej koalicji...
Cytuj:
albo z SLD
ktorzy od poczatku sie nie znosili i do ktorych kaczynscy czuli jeszcze wieksza pogarde niz do giertycha i leppera?
Cytuj:
nie sa reprezentowane potrzeby calego spoleczenstwa
i nigdy w zyciu nie beda nawet jakby PO wygralo.nikt nie da rady zrobic tak, by wyszlo na korzysc dla kazdej grupy spolecznej. Czego ty w zasadzie od pisu zadasz?

Nie, nie ogladam TV trwam nie, nie slucham radia maryja.

Ostatnio edytowany przez Dez - 15-02-2006 o 11:00.
Dez jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-02-2006, 11:52   #35
Gregoire
Użytkownik Forum

Gregoire's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Bo kazdy ma prawo oczekiwac od rzadu dobrego i sprawnego rzadzenia. Jak tak sie nie dzieje (a teraz sie nie dzieje) i nie sa reprezentowane potrzeby calego spoleczenstwa (a podpisanie paktu stabilizacyjnego przy TV TRWAM daje do zrozumienia ze nie bede reprezentowane potrzeby calego spoleczenstwa) ludzie lubia narzekac. Tak bylo za rzadow SLD, tak bedzie za rzadow PiSu. Proste?
Kazdy ma prawo, i jak kolega wyzej napisalem, zadna partia nie bedzie reprezentowala potrzeb calego spoleczenstwa. Jestem przeciwny polityce PiS (az skrajnie przeciwny) w dziedzinie gospodarki - jestem ortodoksyjnym liberalem. Jedank ufam PiS, gdyz mysle ze bedzie potrafilo zerwac uklady panujace w polityce.

Cytuj:
Nie wazne czyjej partii program jest realizowany. Wazne, kto na ten program glosuje. Za deficyt sa odpowiedzialni i jedni i drudzy (a wez poprawke, ze ten deficyt byl juz dawno) - i teraz robia dokladnie to samo. Powiekszaja czarna dziure w naszym budzecie.
A nie zauwazyles ze PiS w planowanym budzecie zmniejszyl deficyt w porownaniu z deficytem budzetowym planowanym przez rzad M. Belki, a polski zloty nigdy nie byl tak mocny (gdyby rzad, niewazne jaki, zle dzialal zloty by lecial na leb na szyje) - aaaa przepraszam media o tym nie mowia.

Cytuj:
Tak wiec mamy wierzyc partii, ktora stara sie wprowadzic rzady autoratywne, grozi i nie potrafi prowadzic dyploacji? Brak koalicji z PO to zarowno wina PO jak i PiSu - z ogromnym naciskiem na ta druga partie.
Jakie rzady autorytatywne?? Gdyby Rokita byl Premierem a Tusk Prezydentem RP to wszystko ok?.
Brak dyplomacji? Spojrz na nasza polityke zagraniczna jakos nikt w Europie i gdzie indziej (procz Bialorusi ) nie narzeka.

Cytuj:
Pozatym jezeli lwia czesc mediow, jak i neutralni komentatorzy jasno mowia, ze PiS nie chcial koalicji to cos w tym jest.
Jesli na scianie jest napisane : "DUPA" to oznacza to ze to jest dupa?

Cytuj:
Z przykroscia musze stwierdzic, ze on jednak dotrzymuje slowa. I zauwaz, ze jedno: PiS juz z kilku swoich obietnic tez sie wycofal A z tego co wiem, PO chcialo zglosic projekt zwiazany z podatkami o ktorym podczas wyborow mowila partia PiS i z ktorego sie wycofala (krece?? bo nie jestem pewien czy to fakt czy wymysl mojej wyobrazni) - cisnie sie na jezyk - i tu i tu idioci zapominajacy, ze nie rzadza dla siebie tylko dla polski. Wolalem jednak lewice.
Zadna partia nie jest w stanie spelnic wszystkich swoich obietnic, na wybory i obietnice wyborcze trzeba patrzyc ostroznie. Jakie obietnice wyborcze spelnilo PO - zadne?? . To ja juz wspolczuje POwca.

Cytuj:
Tak, z PO albo z SLD. Dlaczego rwa wybrali populistow i lekkich nacjonalistow? Chesz, zeby w nastepnej kadencji Samoobrona wygrala i zaczela dodrukowywac pieniadze? Czy moze chcesz, zeby Samoobrona uruchomila rezerwy pieniezne z banku, ktore sa przewidziane na wypadek wojny? Przeciez to sa rozwiazania z trzeciego swiata i teraz - jakby nie patrzec - ci ludzie sprawuja w Polsce wladze. Populisci, bo inaczej ich nie mozna nazwac.
Taaa i jeszcze co. Sam jestem nacjonalista, ale w klasycznym tego slowa znaczeniu. Gdyby ta "grupa populistow" sprawujacych wladze robila rzeczy nie przewidziane i nie korzystne dla polskiej gospodarki to myslisz ze gielda nie dalaby znaku zycia?
Ci populisci i nacjonalisci jeszcze nie rzadzili Polska, jak beda rzadzic to bedziesz mogl ich oceniac za ich rzady, a nie jakby oni rzadzili to tak albo tak - kompletny bez sens.

Cytuj:
Wiesz, zabrzmialo jak: "mediom nalzey ufac, ale tylko takim, ktore chwala Pis". ja jednak nie mam zamiaru ogladac TVTrwam i sluchac Radia Matwarz.
To chyba tobie tak tylko zabrzmialo. Do Radia Maryja wogole sie nie odnosze i nic nie mowilem o ufaniu mediom ktore chwala PiS, tylko o tym ze obiektywizm dziennikarzy ostatnio jest pojeciem bardzo chwiejnym.
Powiedz mi jedno, jesli prezes Polsatu mogl sobie za PRL jezdzic za granice gdzie tylko chce i robic wiele rzeczy ktorych obywatele nie mogli, to myslisz , ze Pan prezes zapomnial o swoich starych znajomosciach

Cytuj:
No, a amerykanie nie wyladowali na ksiezycu. A gdzie dowody?
Hyhy tym swoim tekstem uwierzetelniles mnie, ze polityke znasz tylko z telewizji. Kazdy kto mial doczynienia z polityka - na skale krajowa - wie co sie dzieje, ale Ty chyba nie miales.

C.P. Baudelaire
stary 15-02-2006, 12:44   #36
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Gdyby Rokita byl Premierem a Tusk Prezydentem RP to wszystko ok?.
A gdzie ja to napisalem? Ja nie jestem ani za po ani za pis. Glosowalem na sdpl;]

Cytuj:
Brak dyplomacji? Spojrz na nasza polityke zagraniczna jakos nikt w Europie i gdzie indziej (procz Bialorusi ) nie narzeka.
Nie mieszaj polityki zagranicznej do polityki wewnetrznej. Taki znawca jak ty (sadzac po ostatnim zdaniu) powinien wiedziec, ze to sa dwie rozne rzeczy i dyskusja pomiedzy partiami nijak sie ma do dyskusji w Europie/Swiecie

Cytuj:
Jesli na scianie jest napisane : "DUPA" to oznacza to ze to jest dupa?
Na scianie dupa moze napisac sobie ktokolwiek. W gazetach (nie mowie o polskich, lecz glownie fransuskich, bryt i niemieckich) zazwyczaj pracuja ludzie, ktorzy sytuacje znaja i lepiej niz ja i lepiej niz ty. Tak wiec, powtorze: jak lwia czesc gazet pisze, ze sie dzieje zle to znaczy, ze sie dzieje zle.

Cytuj:
Zadna partia nie jest w stanie spelnic wszystkich swoich obietnic, na wybory i obietnice wyborcze trzeba patrzyc ostroznie. Jakie obietnice wyborcze spelnilo PO - zadne?? . To ja juz wspolczuje POwca.
A no widzisz. Teraz to 'zadna partia nie zrealizuje wszystkich swoich obietnic" - sory, ale tu juz schodzimy na pieprzenie: no to co, ze obiecywali, przeciez od poczatku bylo widomo, ze tego nie zrobia. Jezeli czlowiek tak powazny jak Kaczynski czy nawet Tusk (bo nie che go usprawiedliwiac) w OFICJALNYM programie partii wpisuja, ze zrobia to i to - to, jak sam wspomnialem, czlowiek kulturalny zadba o wartosc slowa. I jak juz oskarzamy inna partie o to, ze nie spelnia obietnic przedwyborczych to miejmy na uwadze, ze rzadzaca partia tez ich nie spelnia, ok? Aha - jeszcze cos. Niespelnienie obietnicy to niespelnienie. Wycofanie sie z obietnicy to wycofanie sie;] Tak podobne a tak rozne.

Cytuj:
Ci populisci i nacjonalisci jeszcze nie rzadzili Polska, jak beda rzadzic to bedziesz mogl ich oceniac za ich rzady, a nie jakby oni rzadzili to tak albo tak - kompletny bez sens.
No wybacz, ale mi sie wydajke ze skoro podpisanie paktu stabilizacyjnego wiaze sie ze wspolnym rzadzeniem (a przeciez o to chodzilo;]) to do wladzy wlasnie dochodza populisci.

Cytuj:
To chyba tobie tak tylko zabrzmialo.
Byc moze.

Cytuj:
tylko o tym ze obiektywizm dziennikarzy ostatnio jest pojeciem bardzo chwiejnym.
Obiektywizm dziennikarski polega na przedstawieniu konkretnej sprawy z kilku roznych punktow widzenia. Czytajac dostepne materialy nie widze naruszenia tej zasady.

Cytuj:
Powiedz mi jedno, jesli prezes Polsatu mogl sobie za PRL jezdzic za granice gdzie tylko chce i robic wiele rzeczy ktorych obywatele nie mogli, to myslisz , ze Pan prezes zapomnial o swoich starych znajomosciach
Sam nie wiem co gorsze - czy to, ze ten twoj prezes wyjezdza na wakacje za PRL czy to, ze dzisiejszy rzad wysyla bez zadnego ale samochod po ojca rydzyka. Myslisz, ze przyjaciele o. rydzyka zapomna o nim?

Cytuj:
Hyhy tym swoim tekstem uwierzetelniles mnie, ze polityke znasz tylko z telewizji. Kazdy kto mial doczynienia z polityka - na skale krajowa - wie co sie dzieje, ale Ty chyba nie miales.
Nie jestem politologiem. Swoja opinie tworze czytajac gazety i przegladajac internet. Ale ty widze kreujesz sie na eksperta - spoko, pokaz mi DOWODY! Pokaz dla czlowieka, ktory nie mial stycznosci dowody na istnienie grupy trzymajacej wladze czy jakkolwiek to sie nazywa. Bo ja slyszalem, ze lech kaczynski ma powiazania z ruska mafia.

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 15-02-2006 o 12:59.
stary 15-02-2006, 13:57   #37
Gregoire
Użytkownik Forum

Gregoire's Avatar

Domyślny

Cytuj:
A gdzie ja to napisalem? Ja nie jestem ani za po ani za pis. Glosowalem na sdpl;]
A ja na Platforme J.K. Mike

Cytuj:
Nie mieszaj polityki zagranicznej do polityki wewnetrznej. Taki znawca jak ty (sadzac po ostatnim zdaniu) powinien wiedziec, ze to sa dwie rozne rzeczy i dyskusja pomiedzy partiami nijak sie ma do dyskusji w Europie/Swiecie
Nie okresliles jakiej dyplomacji wiec przysluguje mi swoboda interpretacji.

Cytuj:
Na scianie dupa moze napisac sobie ktokolwiek. W gazetach (nie mowie o polskich, lecz glownie fransuskich, bryt i niemieckich) zazwyczaj pracuja ludzie, ktorzy sytuacje znaja i lepiej niz ja i lepiej niz ty. Tak wiec, powtorze: jak lwia czesc gazet pisze, ze sie dzieje zle to znaczy, ze sie dzieje zle.
Zasada polega na tym samym. Tylko jak na scianie ktos napisze "dupa" to nie uwierzysz, a jak znany dziennikarz napisze w gazecie ze to "dupa" to juz zmienia punkt widzenia czlowieka.
Zrodla brytyjskie, niemieckie itd. swoja wiedze opieria na podstawie iformacji w polskiej prasie, PAP, a dosc rzadko na podstawie wlasnych korespondentow.
Prawdopodobniej lepiej znaja sytuacje (nie zawsze), ale chodzi mi o sposob przedstawienia sytuacji. To sie nazwya manipulowanie opinia publiczna - jak wiekszosc pisze ze jest zle to jest zle??.

Cytuj:
A no widzisz. Teraz to 'zadna partia nie zrealizuje wszystkich swoich obietnic" - sory, ale tu juz schodzimy na pieprzenie: no to co, ze obiecywali, przeciez od poczatku bylo widomo, ze tego nie zrobia.
Ja tez Kaczynskich nie usprawiedliwiam, tylko trzeba rozroznic co jest realne a co nie - taka sytuacja wystepuje na calym swiecie. Dla mnie to oni moga nie spelnic zadej obietnicy wyborczej, byle sytuacja w kraju sie poprawila.

Cytuj:
w OFICJALNYM programie partii wpisuja, ze zrobia to i to - to, jak sam wspomnialem, czlowiek kulturalny zadba o wartosc slowa. I jak juz oskarzamy inna partie o to, ze nie spelnia obietnic przedwyborczych to miejmy na uwadze, ze rzadzaca partia tez ich nie spelnia, ok? Aha - jeszcze cos. Niespelnienie obietnicy to niespelnienie. Wycofanie sie z obietnicy to wycofanie sie;] Tak podobne a tak rozne.
A nie spelniaja wszystkich. Do kazdego typu ustawy potrzeba okreslonej wiekszosci w sejmie i senacie(chociaz w senat jest calkowicie zdominowany przez PiS). Czytalem program PiS, ich konstutujce i to sa bardzo ciekawe i obiecujace rzeczy realne do spelnienia, jednak jesli PiS nie bedzie mialo bezwglednej wiekszosci to nie wprowadzi wiekoszoci - to nie ich wina ze dostali za malo glosow.
Czytalem (a raczej przejrzalem) programy LPR i Samoobrony (no i oczywiscie UPR). Jednak bardzo ciekawe jest to ze reszta partii nie miala programu, tylko hasla np. Zmniejszymy bezrobocie, 3x15, oczyscimy wszystkie brudy. Program polityczny zawiera nie tylko czyste hasla ale takze szereg ustaw i pomyslow jak zostana one zrealizowane, a to tylko PIS, UPR, LPR i Samo~ mialy przygotowane - jedne lepsze, jedne gorsze.

Cytuj:
No wybacz, ale mi sie wydajke ze skoro podpisanie paktu stabilizacyjnego wiaze sie ze wspolnym rzadzeniem (a przeciez o to chodzilo;]) to do wladzy wlasnie dochodza populisci.
Pokaz mi jednego przedstawiciela LPR lub Samoobrony w rzadzie??? Zrozum ze ten Pakt zobowiazuje samoobrone i LPR do przeglosowywania ustaw rzadowcyh. Te 2 partie nie maja zadnej wladzy.

Cytuj:
Obiektywizm dziennikarski polega na przedstawieniu konkretnej sprawy z kilku roznych punktow widzenia. Czytajac dostepne materialy nie widze naruszenia tej zasady.
Obejrzyj czasmi program "Bumerang" na Polsacie - w poniedzialki po polnocy, i zobaczysz jak jedna ta sama informacje mozna przedstawic na kilka sposobow. Nie dziwie sie, ze jest emitowany tak pozno.

Platon stworzyl wzor idealnego panstwa skladajacy sie z ludu, straznikow i filozofow. Zapytany "kto strzeze ludzi??" odrzekl "straznicy", "a kto strzeze straznikow??" "straznicy strzeza sie sami". Tak samo powinno byc w mediach, ale nie jest. Jedynie program "bumerang" wytyka bledy dziennikarzy.

Cytuj:
Sam nie wiem co gorsze - czy to, ze ten twoj prezes wyjezdza na wakacje za PRL czy to, ze dzisiejszy rzad wysyla bez zadnego ale samochod po ojca rydzyka. Myslisz, ze przyjaciele o. rydzyka zapomna o nim?
Nie moj prezes ale prezes Polsatu. Jakas fobie masz do o. Rydzka??
PiS umacnia poprostu swoj elektorat, jak kazda inna partia na swiecie na ich miejscu. Nie wazne kim sa sluchacze Radia Maryja, ich glosy sa tak samo rowne, jak i innych ludzi. Kazda polska partia nie krytykowala by Radia Maryja gdybe jej sluchacze oddali glos na nich. Polityka to polityka.
W sytuacji gdy do urn idzie ok 10 mln ludzi to warto walczyc o 2 mln sluchaczy Radia Maryja. Nie pochwalem tego ale rozumiem.

Cytuj:
Nie jestem politologiem. Swoja opinie tworze czytajac gazety i przegladajac internet. Ale ty widze kreujesz sie na eksperta - spoko, pokaz mi DOWODY! Pokaz dla czlowieka, ktory nie mial stycznosci dowody na istnienie grupy trzymajacej wladze czy jakkolwiek to sie nazywa. Bo ja slyszalem, ze lech kaczynski ma powiazania z ruska mafia.
JA tez nie jestem politologiem, ale studiowalem ostatnio socjologie (za czym idze wplyw mediow na opinie publiczna), rozne doktryny polityczno-gospodarczo-prawne.
Swoje informacje czerpie od jednego z czlonkow mojej rodziny, ktory zna m.in. Kaczynskiego, Kwasniewskiego i wielu innych politykow.
To o czym sie mowi przy wodce, nigdy nie trafi do mediow.

C.P. Baudelaire

Ostatnio edytowany przez Gregoire - 15-02-2006 o 14:04.
stary 15-02-2006, 16:29   #38
djkuter
Użytkownik Forum

djkuter's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
Wyślij wiadomość przez ICQ do djkuter djkuter ma numer GG 3596971 djkuter ma login Tlenu laik6@tlen.pl Adres Jabbera do djkuter Send a message via Skype™ to djkuter
Domyślny

Lepszy pakt niż rząd mniejszościowy (nieutrzymaby się za długo, byłyby wybory). Lepsza kolacicja PiS-LPR-Samoobrona niż PO-PiS. Oba układy nie są idealne, to jednak ten pierwszy daje lepsze prognostyki Polsce. Podpisanie na oczach widzów TV TRWAM nie jest dobrym posunięciem.

PS. Na tym forum jakaś wspólnota lewacko-liberalna, że wszyscy jadą na PiS, a bronią PO (wybaczcie, ale partia przegrywająca wybory i chcąca stanowiska najważniejszych ministrów nie gra fair. Gdyby posłżo coś nie tak ,poszłoby na PiS, bo ono jest silniejsze).
stary 15-02-2006, 17:08   #39
Gregoire
Użytkownik Forum

Gregoire's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez djkuter
Lepszy pakt niż rząd mniejszościowy (nieutrzymaby się za długo, byłyby wybory). Lepsza kolacicja PiS-LPR-Samoobrona niż PO-PiS. Oba układy nie są idealne, to jednak ten pierwszy daje lepsze prognostyki Polsce. Podpisanie na oczach widzów TV TRWAM nie jest dobrym posunięciem.
Zgadzam sie w pelni.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez djkuter
PS. Na tym forum jakaś wspólnota lewacko-liberalna, że wszyscy jadą na PiS, a bronią PO (wybaczcie, ale partia przegrywająca wybory i chcąca stanowiska najważniejszych ministrów nie gra fair. Gdyby posłżo coś nie tak ,poszłoby na PiS, bo ono jest silniejsze).
To dlatego, ze wszyscy kreauja PiS na partie ktora wszystko robi zle, kazdy jej projekt jest zly. A "ekspertami" ktorzy to krytykuja oraz ktore cytuja wszystkie media sa ludzie PO ktorzy siedza sobie w swym "gabinecie cieni" i udaja, ze czyms tam rzadza, lub pogladach pseudo liberalnych "PO".

Ludzie zrozumcie, ze PO nie jest partia liberalna.
Wogole nie mozna mowic w Polsce o kapitalizmie, tylko o postkomunistycznym tworze socjal-biznesowo-demokratycznym.
W naszej kochanej III RP ~75% prywatyzacji majatku narodowego zostalo dokonane z naruszeniem przepisow praw (wg. raportu NIK - wiec prosze mi nie mowic ze zmyslam) - ale nasze niezalezne i obiektywne media nic o tym nie mowia.

Co do obiektywnosci mediow to dam przyklad tzw."afery mostowej" w Warszawie. W mediach podano tylko ze cos takiego bylo i byli to ludzi zwiazani z PO. Nastepnie cisza jakby nic sie nie stalo, zero wywiadow z ludzmi PO, zero komentarzy, poprostu martwa informacja.
Drugi przyklad to obcieta wypowiedz ministra sprawiedliwosci (nie pamietam jak to dokladnie szlo ale postaram sie w pelni odzwierciedlic):

Tvn Fakty o 19:
"Sedzia moze orzec ze 2+2=6 ale czy to oznacza,ze sedzia ma racje?? Sedziowie nie sa niezawisli...." - urwanie wypowiedzi i komentarz reportera ze Ziobro kwestionuje niezawislosc sadow.

Tvn 24, konferencja prasowa Z.Ziobry na zywo (ktora ogladalem):
"Sedzia moze orzec ze 2+2=6 ale czy to oznacza,ze sedzia ma racje?? Sedziowie nie sa niezawisli od prawa i od rozumu" - skrocenie wypowiedzi o 2 slowa jakze zmienia kontekst zdania. Czyzby zabraklo 1 sekundy zeby pokazac cala wypowiedz??

C.P. Baudelaire
stary 18-02-2006, 10:39   #40
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

buehehehehe:

http://wiadomosci.onet.pl/1263673,11,item.html

Dodac jeszcze niejakiego Kryze.

Az dziw bierze, ze ludzie tak krytykowali politykow SLD za te powiazania z PZPR a teraz siedza cicho.

Moj jogger
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania