|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
|
![]() @ Gremlin
Na macro mozna ladnie jechac na Non-PvP wystarczy ze staniesz na miejscu gdzie nie mozna nic zlurowac ![]() I wiesz co moze Ci zrobic reszta graczy?? Tak dobrze myslisz. Moga Ci zrobic loda ![]() @ lefty Moze nie 100% Wielu ludzi faktycznie woli klepac potworki. Jak dla mnie to i tak duzo tam lamek ![]() ![]() Pozdro
|
![]() |
#22 | |
Buuuuu
|
![]() Jak wspominalem w pierwszym poscie, na jakim typie serverow zaczniesz grac beda ci sie zdawac najlepsze
![]() Cytuj:
Ale nie zmienia to faktu ze mozna sobie zostawic postac na cala noc zeby sobie runki robila - takie cos jedno ze konczy sie dosyc szybko zgonem albo banem, a drugie ze jesli nie mamy dostepu do wody to dosyc szybko sie nam skonczy jedzenie.
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 06 2004
|
![]() 95% wbrew twojich oczekiwac wiecej, sporo osób woli non pvp. Tak poprostu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2004
Lokacja: Ankrahmun
Stan: Niegrający
Imię: Mario Elkresh
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Ndrangheta
Świat: Antica
Poziom: 45
Skille: 76
Poziom mag.: 16
|
![]() Zgadzam się w 100% z pebe83
Światy non pvp są ciężkie do przetrwania, i nie chodzi o to że koleś cię zabije.. Chodzi o to że wszystko jest drogie i ładnie trzeba sobie pograć aby uzbierać kasę na uzbrojenie. Dla przykładu: - FS - 14k - k-armor - 14k - k-legs - 24k - c-armor - 40k - c-legs - 50k - G-sword - 40k - BOH - 120k Więc widzicie jakie ceny są niskie?? Ładnie trzeba się napocić aby uzbierać takie pieniążki ![]() Ale kiedy już sobie kupie te zbroje wtedy jestem zadowolony jak jasna ch.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
|
![]() Na non pvp jest hamsko, bo Ci looty chuje kradną :/
Na Amerze, było tak, grałem sobie w kafei, (jeszcze nie miałem Neta) trenuje sobie, już zaraz by mi 60 w discie weszlo, a tu przybiega master sorc, 26 lvl i zamiast na 60 zrobilo sie 58:/ to wtedy msg Pozeidon, i z 26 lvl chłopak zrobił sie na 13 :/ ale to jego wina ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Death Assassins
|
![]() ale swiaty pvp maja duzo innuch plsow np.trening we 2 czy zabcie tych co ci w huntcie przeszkadzaja,czy jak ci loota karadna.A jak na non pvp to zrobisz?Ale na non pvp przynajmneij cie niue zluznie nie zabijaja.
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik
|
![]() No wiecie dzisiaj sobie pograłem na securze.Zaskoczyla mnie jedna rzecz,brak n00bow,rook przeszedlem bez problemu,nikt sie nie wbijal nikt nic nie kradl.Widzialem goscia co ciagnol loot bag kazdy go ignorowal.Gosciu sobie trenowal z 2 trolami tak samo kazdy go ignorowal a trloli nikt nawet nie ruszyl.Odziwo skile na seurze sa dosc wysokie,uncle berry(jakos tak) ma skil w atk. 99(tyle ma bubble dla porownania),a moje wrazenie jest takie ze knighci i palkowie sa doceniani podczas huntu bardziej niz na PvP.Mialem maly zgrzyt z jakim gosciem to mu moglem legalnie nawrzucac bo co mi zrobi i wzajemnie wiec tylko tak sie zazwyczaj koncza rozmowy.
Co do cen jak są takie wysokie to mnie smieszysz.Na trade widzialem FS(fire sword) za 5k...c arma za 18k więc ceny aż takie wysokie nie są.Chociaż do Antici to się nie umywa bo tam k-armor za 3.5k kupisz(widziałem sam). A ja mam 2 pytania odnośnie światów non-pvp: 1)Czy inny gracz może atakować moje summony? 2)Czy fildy(że nie ranią graczy i to że trwają kilka sekund)tyczy się potworków(chodzi mi o to że taki DL puści fire bomb to dostaje dmg)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Nikt ważny
|
![]() na non pvp masz oczywiście pk z głowy choć to nie jest jedyny atut. Nie musisz się np obawiać własnych sumonów takich jak fe czy fd
![]() Wada to oczywiście większa ilość złodzieji, noobów, idiotów, kretynów, kretynów do kwadratu, kretynów do ponęgi n! itd. tych można jednak "olać" lub po prostu uprzykrzyć im życie jeśli jakiś debil zacznie uprzykrzać ci hunt. a co do cen na serwerze.. to ich wysokość zależy od wieku serwera i trochę od ilości graczy, któży szybko chcą się pozbyć itema sprzedajac go po obniżonej cenie. to kwestja gry popytu i podażu.
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Villen, mam nadzieje że twoje spostrzeżenia, poprawią trochę reputacje światów nonpvp tutaj ;]
co do twoich pytań... ad1.Summonów atakować nie można ad2.DL rzuci FireBomb - player obrywa, Player rzuci FireBomb - player nie obrywa, potwory tak. [otohozi ?] @Trener Swojego pierwszego FS kupiłem za 35k, GS za 120k, i nie płakał bym, jak by stare ceny wróciły. ------ Edit by Gremlin Rozwine troche na temat potworow: Potwory sa dokladnie takie same jak na PvP, jak walna obszarowka to innym potwora sie tez obrywa, FB dziala tak samo jak na PvP w wykonaniu DL, jedyne co sie zmienia to: - Nie mozna zaatakowac/zranic gracza w zaden sposob (wliczajac trap, field, summony) - Field/Bomb/Wall dziala po 5-10 sekund i ma troche inny kolor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
|
![]() Ja Gram Na Non PvP Securze Zeus Pan Olimpu 33 Sorc
I Jest SPoKsiK , Wielu Kumpli Nie Ma tam wcale wiecej noobow niz na innych serwerach a nawet jest ich mniej. Bysiu Dolacz sie do wypowiedzi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Zabijaj zlodziei w ilosciach 2x wyzszych niz podane.
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 06 2004
|
![]() Secura rulezz!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 05 2004
|
![]() Ja gram na Harmonii (non-pvp) i żadko zdarza się kill potforkuff z którymi trenię. Raczej qlturka jest. Co do wyższych cen: owszem, ceny są wyższe (na Harmonii) ale co to ma za znaczenie???
Jeśli sprzedam przedmiot drożej, a kupie inny drożej to raczej równowaga jest niezachwiana? Am I right? Pozdrowienia, Aaben |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 03 2004
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Harmonia to nowy serwer , dlatego ceny są tak wysokie. Ale ma to swoje plusy
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 06 2004
|
![]() non pvp jest nudnawe nie ma tu zycia na krawedzi,a wlasnie ten czynnik sprawia ze tibia jest taka wymagajaca,wciagajaca i miodna.Zyje sie nie poto by byc najlepszym w zabijaniu potworuw,exp to tylko dodatek,zyje sie poto by byc silniejszym od innych,by miec ich zywot w swoich rekach,ich krew na ostrzu miecza badz palic ich ognistym spojrzeniem stuletniego starca w w szpiczastej czapie lekko na bakier i starych lachmanach kanciastych od ksiag.Zyje sie po to by w glori bozej opatrznosci,byc niezwyciezonym,niezapomnianym i stworzyc historie,z historii legende a z legendy mit ! Po to sie zyje !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 01 2004
Lokacja: Włocławek
![]() ![]() |
![]() szczeze powiedziawszy zylem tylko na pvp... wiec nie mam porownania..ale jesli kiedys dojdzie do sytuacji ze bede opuszczal serwer..... chyba przejde na nowy swiat non pvp ..bo mnie zaciekawiliscie...wojna fajna zecz przyznaje..nie ma jak emocje kiedy zaatakuje cie pk......na 50% padasz...lekkie wzburzenie..ale pozniej zbiera sie kumpli ...i wtedy hunt na pk ..to jest to... wtedy wiezi przyjazni zaciesniaja sie jeszcze bardziej bo widac kto pomoze w potrzebia..a kto chce tylko z ciebie kozysci miec jakby sam w padl w klopoty. nie mam porownania wiec zdania nie moge zmienic..ale dzieki kilku powyzszym wypowiedzia..kiedy zrezygnuje z serwera...lub z gry a poznei jdo neij wroce...to wybiore jakis nowy swiat non pvp..tak zeby sie sprawdzic..i zobaczyc co i jak. pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2004
|
![]() Osobiście jestem za pvp, ale do nonpvp zbyt duzo nie mam. Nie bede powtarzal argumentow Podpalacza i reszty, dodam tylko ze moi najlepsi przyjaciele w tibii to moi najlepsi przyjaciele z real life, i na swiecie nonpvp brakowaloby mi strzelania w siebie nawzajem z boltow/sdkow/hmmow
![]() ![]() ![]() Yours, Muddo |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 06 2004
|
![]() Wedłóg mnie NON PVP są gorsze bo tam az sie roji od thiefów i idezs sobie ( niesiesz lota) podbiega ci n00b na 8 lvl i ci go zabiera!! i nic mu nie mozesz zrobic! a na pvp weziesz raz go strzelisz i sie n00bek odwali
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Jak ktoś ci ukradnie loot, to znaczy że jesteś d**a :]
Mi jakoś jeszcze nikt nic nie ukradł, a na nonpvp rok czasu gram. @WKV jak napisałem, nikt mi nic nie ukradł, a z rasizmem miałem doczynienia tylko raz. Co do twojego "FUCK NON PvP"... pokazałeś tym, na jakim poziomie ty jesteś ;] Jeżeli na światach PvP grają ludzie twojego poziomu, to jednak wole mój wielki Rookgaard. |
![]() |
![]() |