|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | ||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
@Topic : mnie sie ksiazki Browna nie podobaja. Ot, czytadlo takie siakie nijakie ![]()
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Cytuj:
![]() Nie rozumiem, po co ludzie piszą, ze sa ateistami. Co to ma do tematu? Rownie dobrze mozecie napisac, ze nie myjecie rąk po sikaniu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
The Witch
Data dołączenia: 14 05 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Aff... Zaczęłam czytać tą książkę mając nadzieję, że dowiem się czegoś nowego o 'ciekawostach historycznych'. Niestety zawiodłam się. Wszystkie fakty znałam już dawno z National Geographic lub Discovery.
No a niedawno wyszło szydło z worka. Jak się okazało Brown splagiatował prace doktorackie jakichś panów i na ich podstawie wszystko spisał. Przykre. Książka mi się nie podobała, bo niczym mnie nie zaskoczyła. Akcja się toczyła... i toczyła... i toczyła. Książka pisana dla mas - bez specjalnych ambicji. Sam magnes na kasę.
![]() |
#24 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() @Topic:
A mnie się tam jego styl podoba... chociaż i tak wolę Ludluma, ale to całkiem inny gatunek ![]() @Shinjix: Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: GDAŃSK
Imię: Boryna Wielki
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Aldora
Poziom: 101
Skille: 20/25
Poziom mag.: 66
|
![]() ksiazka jednym słowem bardzo fajna. Szybko się czyta, łatwy język, ciekawa fabuła. No i po przeczytaniu mimo wszystko daje do myślenia co jest jej wielkim plusem. Wazne jednak zeby niepopadac w skrajnosci ;p
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
![]() |
![]() Ksiązka ciekawa łatwo sie czyta ale jest ale..jesli ktos mocno wiezy w Boga to ni chvja go to przekona. Pozatym wszyscy wiedz a ze to fikcja. A te tezy oparte na tej trzeciej ręce itp to bujda. Co nie zmienia faktu ze ksiazke fajnie sie czytac.
![]()
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Osobiscie ogladalem film na kompie, oraz film dokumentalny na ten temat ![]() @down: wezmy pod uwage rowniez to ze da Vinci byl troche eee... ekscentryczny? dziwny? Moze mial nam cos do przekazania ale niekoniecznie dobrze to interpretujemy.
"Nie każde złoto jasno błyszczy, nie każdy błądzi, kto wędruje, nie każdą siłę starość zniszczy, korzeni w głębi lód nie skuje, z popiołów strzelą znów ogniska, i mrok rozświetlą błyskawice. Złamany miecz swą moc odzyska, król tułacz wróci na stolicę..." J.R.R Tolkien
Ostatnio edytowany przez Dwarf - 12-03-2006 o 19:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Książka ciekawa..
podobała mi się... A tak do zmiany hmm...nie zmieniło się to aczkolwiek to dziwne. Przyjrzyjcie się "ostatniej wieczerzy" L.Da Vinci lub avatarowi predaliena( ![]() I zobaczcie rzecywiscie wyglada jak kobieta.Aczkolwiek może to być błąd konserwatora.
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: nie rozumiem pytania
Stan: Aktywny gracz
Imię: Veneos
Profesja: Elite Knight
Gildia: Perly Lotry
Świat: Calmera
Poziom: 75
Skille: 82/81
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Ciekawa, latwa i szybko czytajaca sie kasiazka <kolejna zreszta>. Mysle ze teorie spiskowe nie sa zle bo dodaja tym wszystkim ksiazkom Browna napiecia. Nigdy nie wiemy co sie moze stac w nastepnej scenie <tak Tana ty jestes wyjatkowa i wiedzialas, za duzo tv>. Ksiazki akcji polaczonej z kryminalem. Nie spotkalem sie wczesniej z ksiazkami napisanymi w tym stylu wiec mi sie spodobaly. Nie zmienily one ani troche mojego podejscia do chrzescijanstwa. Dalej nie troszcze sie o nie bo po co zasmiecac sobie glowe czyms co jest dla nas obojetne?
![]() PS. jestem ateista i nie myje rak po sikaniu PS2. Ruda, A&D to nie moje byly ^^'
![]() |
#30 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Pozwolę sobie użyć wypowiedzi znajomego z forum k20.pl
Cytuj:
Przerwałem nie doczytujac nawet do połowy - mam ambitniejsze i ciekawsze lektury niż to A tutaj jest małe zadośćuczynienie za pożycnie wypowiedzi xD Książka owego człowieka którą swoją drogą wybitnie polecam. Zamiast kupować kod lepiej kupić to - wciagnęło mnie 100* bardziej (tamto w ogolew btw ;P)
eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni. Ostatnio edytowany przez eerion - 12-03-2006 o 20:44. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Różne są gusta...
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Ksiazka bardzo ciekawa. Chociaz osobiscie uwazam, ze zakonczenie jest strtasznie mialkie. No i sam fakt tego, ze domyslilem sie przed koncem ksiazki kto jest tym tajemniczym ktosiem swiadczy o niedopracowaniu ksiazki. Ale ogolnie lubie czytac takie spiskowe ksiazki - fajnie czasami dopuscic do siebie mozliwosc, ze gdzies tam jest tak ogromny spisek, ze przerasta nawet nasze oczekiwania.
Cytuj:
![]() |
![]() |
#34 |
Nikt ważny
|
![]() Książka nawet ciekawa. Fikcja bardzo zmyślnie wymieszana z prawdą, przez co można się trochę pogubić, jednak książka według mnie ma trochę słabąakcję a czytelnik podróżuje tak utartymi szlakami, że właściwie można je nazywać autostradami międzynarodowymi. Podobnie jak w "Cyfrowej Twierdzy", od razu było wiadomo, kogo pocałuje na koniec główny bohater. Kilka wątków było zaskakujących, fakt, ale to trochę za mało.
Jeśli chodzi o wątki katolickie, cóż, brzmią sensownie, ale jak to się mówi... "książka nie naruszyła mojego pierwiastka wiary" (analogia do słów Benedykta XVI, choć on użył ich w innej formie i akurat nie do tej książki). Chyba każdy wie, że każda wiara opiera się też i na elementach fikcyjnych, ale takie są jej uroki ![]() ![]() ![]() EDIT: ekh, zapomniałe, czekam na drugą część Kodu... ciekawe co to będzie ![]() ![]()
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! Ostatnio edytowany przez Hegemmon - 13-03-2006 o 11:28. |
![]() |
![]() |