Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-04-2006, 17:50   #21
The Outlaw
Użytkownik Forum

The Outlaw's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Polska

Stan: Tutor
Domyślny

Noob... tego wyrazu używam raz na tydzień, a i tak tylko po to aby przywitać znajomego

Wiecie jak to jest z byciem "noobem"?

I. Nie będziesz kradł.
II. Nie będziesz zabijał.
III. Nie będziesz noobem.

A jednak kradniesz, a jednak zabijasz...

Mam nadzieję że rozumiecie w czym rzecz

--Outlaw

Bojownik jakich mało!
The Outlaw jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-04-2006, 20:05   #22
vasilij
Użytkownik forum

Data dołączenia: 31 03 2006
Lokacja: Chojna

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Saphira
Poziom: 21
Poziom mag.: 20
Domyślny

Eh, rozrósł się temacik, to będzie tak:
1. Owszem zginąłem, owszem dla tego napisałem ten temat, chyba logiczne, że ginąc po raz któryśtam, po kilku godzinach expienia uśwaidamiam sobie, że nie ma sensu tego odrabiać bo mi znowu wypadnie crusader helmet i strace exp.
2. Wow (to do kolegi, który przekonywać próbował nas tutaj głos zabierających o wyższości Tibii nad WoW'em) - LOL <?>
Panie kolego, usiądź i odpal pan Tibie, pograj pan sobie ze 3 godzinki. A teraz wyśpij się i po odpoczynku usiądź pan i odpal pan na kompie samo intro WoW'a, bez grania. Już można porównać jakość gier i już zobaczyć, która z nich jest prawdziwym rpg, w którym odgrywa się swoją postać.
3. Znowu WoW i znowu ten sam pan. WoW jest znacznie trudniejszy i bardziej rozbudowany a questy mają sens, w przeciwieństwie do Tibii, gdzie jedynym sensem, jeśli już, jest zdobycie danego itema -.-'
No i to wszystko...
Pozdro dla wszystkich, którzy tak jak ja mają świadomość, że Tibia do rgp ma nie wiele, oraz wie, że jest kilka naprawdę dobrych mmorpg, oraz do tych, którzy tego jeszcze nie widzą: nie rzucajcie Tibii - to przyjemna gra, ale nie prawdziwy rpg, nie każdy kuma prawdziwe rpg i to właśnie dla tego tak dużo osób gra w Tibie. Nawracajcie się i grajcie w te DOBRE mmorpg.
vasilij jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2006, 22:57   #23
Bydle mac
Użytkownik forum

Bydle mac's Avatar

Data dołączenia: 20 11 2005

Imię: bydle mac
Profesja: Paladin
Świat: furora
Poziom: 23+
Skille: 64/44 +
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vaxxia
Albo np.: dead - ded.
Wiem że wiesz zdeczka o Tibii (czytałem twój poradnik dla pala <respect>), ale to jest bezsensu czepiac sie takich rzeczy.... ze sie komus napisze "ded" to nie znaczy że nab od razu

Topic: Tibia jest tez po to aby sciągać kase za pacca,a ograniczenie straty expa przez np blessy jak i wiele innych rzeczy sprzyja kupnu pacca. Kolejne updaty coraz bardziej kuszą do kupna pacca (np soule)

Sam system pkerstwa jest wg mnie dobry, najgorzsze d""ea"dy zalicza sie przez neta (lagz, kicks, freezy etc)
Bydle mac jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2006, 15:42   #24
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Ja tez powiem ze mi sie ona nie podoba i co? co kogo obchodzi co nas interesuje. Wiem ze tibia rzadzi sie wlasnymi sprawami ale to odruznia ja od wszystkich tych jak to powim botow .
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2006, 18:38   #25
Zykerian
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 04 2005

Profesja: Royal Paladin
Zykerian ma numer GG 9283956
Domyślny LoL

Moze troche masz racji ale spojrz.. Gdybys padal i nic bys nie tracil to by bylo jeszcze wiecej noobow co Ci kradna lootbagi etc... np biegniesz podbiega Ci jakis 30 lvl i sru nie masz lootbaga.. zabijasz go i nic mu nie wypadnie ani exp nie straci .... Bezsens lekko
Zykerian jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2006, 18:58   #26
Johanes19
Użytkownik Forum

Johanes19's Avatar

Data dołączenia: 21 02 2006

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Galana
Johanes19 ma numer GG jak co to priv...
Domyślny

eej, mam pytanie czy te 10% to idzie z człego expa które zdobyłeś ??
Johanes19 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2006, 19:05   #27
Sir Klimek
Użytkownik Forum

Sir Klimek's Avatar

Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: Koscian

Stan: Na emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Elysia
Poziom: 60
Poziom mag.: 54
Sir Klimek ma numer GG 6773388
Domyślny

Jak dla mnie noob(nieważne jak sie pisze) to poprostu newbie, któremu wydaje się, że wszystko wie. Proste? A jeśli ktoś pisze ze o noobach skoro sam nim jest, to potem są takie bezsensowne dyskusje na temat kto jest noobem, a kto nie. Temat schodzi na psy, a móglby być ciekawy.
Po jakims czasie twoja najlepsza postac zostaje tylko symbolem porażki i straconych godzin, dni, miesiecy i postanawiasz ja sprzedac, zarabiasz tyle ze w efekcie wychodzi kolo 3 gorszy za godzine gry, a kto sobie nim pkuje, po czym dostaje delete za acc shareing/tradeing/player killing. Moze lepiej wogole tego nie zaczynac?
Sir Klimek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2006, 19:12   #28
chesek
Użytkownik Forum

chesek's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2005
Lokacja: Łódź

Stan: Usunięty
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Hmm, jedni i drudzy mają rację. Ja powiem tak:

Mało grałem w gry mnorpg - niedawno zacząłem grać w Silkroad. Gra całkowicie inna: 3d, inny interfejs inne zasady. Oczywiście gra ma swoje -, ale nie o tym mowa.

System walki jest tutaj bardzo ciekawy, więc aby graczom dać przyjemność z walki przy śmierci od gracza padasz, ale możesz się w każdej chwili odrodzić w tym samym miejscu - nic przy tym nie tracąc; Zabijać się można od 20 lvl'a (to jak w tibii 8 lvl), jednak jeśli ktoś chcę trochę wcześniej można założyć chustę - system team/party.
Ginąc od potwora wracasz do "temple" tracąc parę % exp (zależy od lvl'a).Warto dodać, że tutaj respawn potwrów jest nieograniczony - ciągle nowe, żeby nie było ostro musisz zaatakować potwora, aby on ciebie bił.
Nie ma systemu skulli, jak już wspomniałem czy ginąc od potwora, gracza nic nie wypada. Jeśli komuś wypadnie jakiś rar obok nazwy itema jest nick gracza - tylko owy może podnieść tę rzecz. Niby głupio, bo jeśli ktoś zacznie atakować naszego potwora i ostatni go "hitnie" on bierze loot z potwora. Ale podoba mi się to.

Ostatnio edytowany przez chesek - 10-04-2006 o 19:15.
chesek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2006, 23:15   #29
vasilij
Użytkownik forum

Data dołączenia: 31 03 2006
Lokacja: Chojna

Profesja: Druid
Świat: Saphira
Poziom: 21
Poziom mag.: 20
Domyślny

Heh, te rzeczy, które Tobie się w tym mmorpg podobają, z tym lootem, dla tego kto zadał ostatni cios itp. są na porządku dziennym w prawdziwych mmorpg jak World of Warcrft (btw, na wakacje już będę paladyna w WOWie robił )
Grajcie w WoW'a, WOW Hail!!
vasilij jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2006, 23:30   #30
chesek
Użytkownik Forum

chesek's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2005
Lokacja: Łódź

Profesja: Elite Knight
Domyślny

Mój kumpel gra w Wowa i też mnie namawia. Jak dla mnie trochę dużo kasy trzeba wpłacić na grę, w którą nie wiem czy będę grać z przyjemnością.
chesek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2006, 23:37   #31
Ivo 10
Użytkownik Forum

Ivo 10's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Wrocław

Imię: Tineloze
Profesja: Knight
Świat: Lunara
Poziom: 34
Skille: 70/69
Poziom mag.: 4
Domyślny

Według mnie to że sie dużo traci przy deadzie jest genialny. Dokładniej jest to fakt że boisz sie deada. Kiedykolwiek jestes w groźnej sytuacji albo kiedy na ekranie pojawia ci sie 70lvl red stull, to czy poprostu nie kochacie jak wam tentno pszyspiesza, już słyszysz serca walące o klatke piersiową i ten wytrysk adrenaliny. Po propstu tracisz kontrole nad ciałem i przez chwile w głowie masz tylko jedną myśl "O nie dead bendzie zaraz". Ja właśnie dlatego kocham tibie. Za ten dreszczyk emocji.

Jan Paweł II - Jan Paweł Wielki
Ivo 10 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2006, 10:33   #32
Mastadi, little meteorite
Użytkownik Forum

Mastadi, little meteorite's Avatar

Data dołączenia: 07 02 2006
Lokacja: Darashia

Profesja: Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 40
Skille: 19/23
Poziom mag.: 45
Domyślny

Co do braku roleplayingu, to racja. Ja często staram zrobić jakąś akcje Role Playing, ale wielu ludzi to demoluje, jak n.p. robie przedstawienie w teatrze. A, i pamiętajcie, roleplaying to nie tylko organizowanie różnych rzeczy, mówienie w takim stylu "średniowiecznym", ale też danie swojej postacii... duszy! N.p.

Mistrzunio Magii, 35 poziom, mag.
Jakiś czas temu, na wyspę rookgard przybył chłopiec, którego imie zostało zapomniane. Nie był on jeszcze dorosły, ale nie był małym dzieckiem. Jak każde dziecko chciał zostać rycerzem. Pewnego dnia, poszedł do Hyacinta, kupić kilka Fluidów Życia. A ponieważ był bardzo zmęczony, przysiadł na chwile u niego. Zaczęli rozmawiać. Nagle doszło do tematu sił magicznych Hyacinta. Chłopiec słuchał z zainteresowaniem. Wyobraził sobie siebie, pokonującego groźne bestie kilkoma zaklęciami, zyskując tym sławe i bogactwo... Tak, to było to. Postanowił zostać magiem i przybrał przydomek... Mistrzunio Magii! Życie wiele go nauczyło, raz nawet coś go opętało (Opętanie - Hack ). Ale, dzięki temu nauczył się wielu rzeczy... Wiedział że przyjaźń jest cenniejsza niż kryształowe monety... wiedział że wielu ludziom nie wolno ufać... wiedział kto jest marnym pomiotem, a kto jest kimś ważnym... poprostu... wiedział jak żyć. W sumie on był bardzo miły, jednak tylko dla tych, którzy zasłużyli.

Albo:

Plontonsus, 10 poziom, rookstayer.
Na wyspie rookgard żył pewien staruszek. Nie miał on sił wyruszyć na główny kontynent, więc pozostał na niej, i postanowił pomagać młodym i niedoświadczonym, a oszustwów i złodzieji, unicestwiał. Był on dziwnym człowiekiem. Podobno kiedyś, kiedy był młody, stało się coś, co dało mu wielką moc... niestety, po tej mocy została mu tylko umiejętność władania mieczem, bronienia się tarczą i strzelania z łuku. Do wszystkich odzywa się z lekką pogardą, ale tak naprawdę lubi wielu, nawet jego, że tak powiem, uczniów.

@down
To była moja pierwsza postać <chyba>, i jeszcze wtedy się nie "wczuwałem" A że teraz staram się być roleplayerem to musiałem coś wymyślić.

Ostatnio edytowany przez Mastadi, little meteorite - 11-04-2006 o 12:44.
Mastadi, little meteorite jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2006, 10:40   #33
Adolphus Elbragol
Użytkownik Forum

Adolphus Elbragol's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Wsrod wspomnien Kolor oczu: niebieskoszare IQ:czasem mysle(...) xD

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: Yy?
Skille: Zmienne
Poziom mag.: <3
Adolphus Elbragol ma numer GG 3877615
Domyślny

Cytuj:
Mistrzunio Magii, 35 poziom, mag.
Samo imie jest tak rpgowe, ze az skreca.
Adolphus Elbragol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2006, 12:55   #34
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vrael
Tibia jest po prostu trudna gra, nie dla mieczaczkow tylko dla ludzi ktorzy umieja grac, a noobow tak duzo jest dla tego, ze to trudna i skomplikowana gra a oni nie umieja w nia dobrze grac. Wymieniajac wowa wrecz sie w moich oczach osmieszasz, bo wow to prosta gra, w ktorej bardzo latwo osiagnac h lev.
Zabiles mnie <dead>.

Szybkosc nabijania kolejnych leveli nijak sie ma do stopnia skomplikowania gry, wystarczy popatrzec na Sunrise - zero eq, zero run, xxxx godzin i mozna miec kazdy level. W WoWie jest dokladnie na odwrot - solo nie zrobisz praktycznie nic, mozesz troche polevelowac ale w koncu trzeba pojsc wyzej, a sam nie zdobedziesz ani _sredniego_ eq, ani nic powazniejszego nie zabijesz.

W Tibii jest 30-40 ( na oko questow ). W WoWie w kazdej wiosce ( nawet na moim priv serwie ) jest kilka - kilkanascie questow, wiosek sa dziesiatki. Malo ktory quest polega na zabiciu xx mobow i otwarciu skrzynki ktorej bronily. W WoWie jest honorsystem, sa rangi, jest milion skillow i spelli do nauczenia, dziesiatki roznych buildow dla roznych klas....

imho Tibia nie jest wogole gra rpg, tylko prymitywnym h&s z paroma drobnymi dodatkami, a jedyna rzecza ktora przy niej trzyma ludzi to mozliwosc interakcji z innymi graczami.
stary 12-04-2006, 15:57   #35
Patryczeqq
Użytkownik Forum

Patryczeqq's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: Chełm Śląski

Stan: Rookstayer
Profesja: Brak (Rookgaard)
Patryczeqq ma numer GG 6508723 Send a message via Skype™ to Patryczeqq
Domyślny

a wlasnie wedlug mnie to inne gry typu. mu jest to kitu. bo tam nic nie tracisz, bez sens, tu przynajmniej to jest jakas rywalizacja a tam, mozesz sie dac zabic ile chceszz itp. lol idz lepiej sie wyspij
Patryczeqq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2006, 16:09   #36
sir Tifejo
Użytkownik Forum

sir Tifejo's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic

sir Tifejo ma numer GG 4203085
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
imho Tibia nie jest wogole gra rpg, tylko prymitywnym h&s z paroma drobnymi dodatkami, a jedyna rzecza ktora przy niej trzyma ludzi to mozliwosc interakcji z innymi graczami.
Dokladnie, Tibia nie jest gra RPG, wiec po co sie doszukiwac w niej jakiegokolwiek "klimatu"?
sir Tifejo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2006, 16:33   #37
LaM4
Użytkownik Forum

LaM4's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2006
Lokacja: ÓĆ

Profesja: Sorcerer
Świat: Aldora
Poziom: 30
Skille: 19/25:P
Poziom mag.: 33
Domyślny

Mnie osobiscie wnerwia strasznie noobostwo wlasnie w tibii, ale najprawdopodobniej to dzieki owemu 10% "bonusowi" wracam do niej.
A andrenalinka skacze jak cholera, po ataku PK na mnie (ostatnio 2 kolesi mnie gonilo i strzelali sdkami - ucieklem) jeszcze przez jakis czas doslownie mam dreszcze

Za tibia sa jeszcze dwa duuuze plusy:
- wymagania co do komputera (ze takie niskie) chociaz mi to zwisa
- wymagania co do polaczenia - obecnie tylko w ta giere onlinowa moge sobie spokojnie pograc.

Ten drugi powod + andrenalina + chec osiagniecia czegoś wiekszego niz obecny lvl + chec pobycia, poznania nowych ludzi pewnie powoduje ze czesto wracam do tej gry.

Jednak, gdybym mial lepszy internecik to bez zadnych skropolow wywalil bym ja w pisdu i zaczal grac w cos ciekawszego (flyff, wow, rose, mu, kal itd...)

siedziba szatana kretyn
LaM4 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2006, 16:42   #38
Slyth
Użytkownik Forum

Slyth's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005

Profesja: Knight
Świat: Kyra
Slyth ma numer GG 8339652
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vrael
Tibia jest po prostu trudna gra, nie dla mieczaczkow tylko dla ludzi ktorzy umieja grac, a noobow tak duzo jest dla tego, ze to trudna i skomplikowana gra a oni nie umieja w nia dobrze grac. Wymieniajac wowa wrecz sie w moich oczach osmieszasz, bo wow to prosta gra, w ktorej bardzo latwo osiagnac h lev.
Taaa jasne grałeś na serverze blizzardu, płaciłeś abonament... znasz sie znasz

no sorry chyba ze znalazłeś server 1000000000000x exp to naprawde łatwo było Ci osiągnąć ten h lvl heh

a tibia nie jest grą MMORPG, niema tu questów panowie bo niema ! bo jeśli według was wejście zabicie kilka potworków i wzięcie nagrody to quest a do tego każdy może sie dowiedzieć co i jak czytając www.tibia.org.pl to gz. Bo dla mnie dobra gra była by gra gdzie są naprawde ciekawe questy, gdzie trzeba latać po mapie rozmawiac z róznymi ludzmi zbierać mapy i przedewszystkim myśleć i jeszcze żeby była w interneci .
Pozdrawiam
stary 12-04-2006, 18:10   #39
Maxxel
Użytkownik forum

Maxxel's Avatar

Data dołączenia: 05 03 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slyth
Bo dla mnie dobra gra była by gra gdzie są naprawde ciekawe questy, gdzie trzeba latać po mapie rozmawiac z róznymi ludzmi zbierać mapy i przedewszystkim myśleć i jeszcze żeby była w interneci .
Postman Quest odpowiada powyższym wymaganiom i jest za niego bardzo ciekawa nagroda ale jest tylko jeden tego typu quest w tibii
Maxxel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2006, 00:22   #40
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

[quote=Slyth]

a tibia nie jest grą MMORPG, niema tu questów panowie bo niema ! bo jeśli według was wejście zabicie kilka potworków i wzięcie nagrody to quest
__________________________________________________ _________

Skomentuje troche twoja wypowiedz.
TIBIA MA QESTY!!! i jak nie uczysz sie angielskiego lub kto inny to jego problem. Np taki post qest o rany....... sa qesty sa tylko trzeba pomyslec i umiec angielski na piatke. To ze noobki daja rozwiazanie qestu to moze ci psuje qesty ale jagbys troche poszukal itd to moze ????. Zastanow sie zanim cos napiszesz. Qestow mozna poszukac w bibli tibijskiej lub popytac sie NPC lub mozna tez odkrywac qesty i takie sa w tibi.

Top@
Jesli strace 10% expa to mam szczescie i sie ciesze choc mogloby sie zmienic system skillowania (przyspieszyc wrost skilli). Mozna by bylo tez zwiekszyc exp kazdego stworzenia o 10 %

Ostatnio edytowany przez janek@ - 13-04-2006 o 00:24.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania