|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2003
Lokacja: Pustków City
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Asieks
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Lunara
![]() |
![]() Cytuj:
No sory jakby nie było wandów ciekawe jakby można było grac sorcem/drutem po wprowadzeniu runów do sklepu. ;p Bp hmm kosztuje 2k z ogonkiem.<chodzi mi o lvl 35-50+ i nie trzeba sie tak katowac na poczatku>,a co do palla można powiedzieć że gra się nim banalnie. Skille lecą szybko i nie nawijajcie ze Speary się psują bo można znaleźć ich pełno w zwykłej norze z trolami. Nie treni się też całe życie ;] a co do słowa „trudne granie” bardziej kojarzy mi się z wbijaniem lvli niż treinem =/ |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2006
Lokacja: ankrahmun
Stan: Aktywny gracz
Imię: Zacki knight
Profesja: Elite Knight
Gildia: Barcelona Squad
Świat: Luminera
Poziom: 31
Skille: 61/58
Poziom mag.: 5
|
![]() Na non-pvp paladynem ciezko wbic 70 dista bo niemasz naczym trenic na sumonach nie mozerz. na slimach tez nie bo za szybko padaja i traci sie speary pod dymkiem.Nie wiem jak wbic 70 dista na non-pvp chyba ze nie trenic tylko caly czas expic
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto
Stan: Na Emeryturze
Świat: Real
Poziom: 154
|
![]() To teraz słowa krytyki...
Ktoś tu powiedział ze może expić palkiem na demonach...(loozem!!!)...omg każdy wie ze palek nie moze go wziąć na klate więc bicie jednego demka z bolta+SD zajmuje 10 min (średnio mi tak wychodziło)... Inna osoba powiedziała i kilka innych osób powiedziało ze na dragach i dlach od 60 to juz nie expienie (ja to tak zrozumiałem), przecież 100+ pale muszą expić na d lair venore/edron/fibula żeby wbić troche lvla bo innej możliwości nie ma...Demony są za mocne a na hydrach palkiem sie nie expi zbytnio. Próbowalem na warlockach solo ale jakoś dziwnie było i odechciało mi sie. Skill dla palka to drobnostka wbilem 75+ skill w 5 dni na monku. Następną sprawą jest to że od 40-50+ na guardach palem sie expi.....omg przeciez palek na 20+ lvlu potrafi dać sobie rade ze skillem 68 na labiryncie lub wysepce. Cyce dla pala?? Jeżeli ktoś chce grać na serio i żeby mu się zwracało to na nie nawet nie chodzi. Na 60 lvlu to ja expilem na orc fortest solo (używałem sd) i wracałem z 3h hunta z 2 pleacakami halabard 3 p-setami oraz w helmem. (mogłem expić wszędzie). Co do sorków druidów ktoś mówił ze na 13 lvlu idą na guardy...Dobrze robią sam tak robiłem i w 2 kopalni miałem 24k expa na 1h ![]() ![]() Niektórzy expią jeszcze na fibuli (beholdery 25+ lvl) ghost landzie-ja nigdy- no i hell gate ale nigdy nie próbowałem bo wolałem expić na guardach-brałem plecak bolt + 500 na siebie i expiłem 3-4h (wydałem na to około 7.5k+bp mf-którego nie zużyłem, a zwróciło mi sie 7k++) Ogólnie palek jest dobry do expienia do 50-70 lvl a dalej to troche już gorzej ![]()
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach 18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu 18:31 Master of'Candia [250]: skillu* 18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz? :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() wszystko ladnie ale jedno ale:
Cytuj:
Palek w g-legach , mpa, i royalu przezyje 1-2 sek laga dluzej niz palek w p-secie. W przypadku smierci ma spore szanse na stracenie wiecej kasy niz ten drugi jest warty ( caly char z runami, bolcami itp ).
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
|
![]() Vil mislirz ze sa pojedyncze respy guardów i myslirz ze jakis palek bedzie specjalnie czekal na niego?Lepiej juz chodzic do kazoo na niesamowity exp gdzie sie respia 2 w 1 miejscu.Przeciez kazdy wie ze bohy to prawa reka palka. palek dzieki bohom palek szybciej sie rusza i szybciej troche expi niz normalnie.Ale dzieki bohom pal nie musi bac sie o obrazenia guardow
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
|
![]() up: hi -> slownik ->yes ->bye
Co do bohow dla palka, mysle ze przed 40-50lvl to niema wiekszego sensu, i tak sie wtedy expi na guardach, cyclopach moze dragach. Wszystkie te potworki sa wolne ze nietrzeba na nie bohow. Moze niekotorzy z was powiedza ze na 50lvl mozna biegac na gsy, owszem mozna, lecz najmniejszy lag i dead. A na np. 70lvl palek nawet z x-bowem w lapie wytrzyma pare sekund bez leczenia. A co do eq to niewiem, niemam zdania. Ale mysle ze full stea palkowi nietrzeba, jakies dsm, c legi, rh itp. wystarcza
![]() |
#27 | |||||
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Nawet na naprawde niezlych ( do 25k/h przy 68 dista ) respach ok 15-20% czasu spedzalem na czekanie na respa. Jesli zdecydowalem sie latac po roznych jaskiniach ( z ktorych polowa i tak byla zajeta ) na pierdoly schodzilo 50% czasu hunta i exp spadal o polowe. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
bohy nie sa potrzebne na: guardy, minosy, ghule, vampy ( lub ogolnie: tomby), dragi, dle( od tego jest bloker), orki( powolne ). Wykombinuj gdzie nie mozna sie bez nich obejsc.
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 01 2006
Imię: Jadwisia of samera
Profesja: Knight
Świat: samera
Poziom: 60
Skille: n/c
Poziom mag.: jw
|
![]() Cytuj:
![]()
22:20 Heri Deva: ty ale wal, owieczka chciala przejsc przez mostek i ja zawrocilo, nie ma pacca ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rangers lead the way
Data dołączenia: 25 02 2005
Imię: Kojotes Jano
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
|
![]() Paladyn nie jest najtrudniejszą postacią (rywalizuje z nim druid ~80lev+, facc), ale gra nim nie należy do łatwych. Dist leci stosunkowo szybko, 50 można zrobić nie nudząc się zbytnio, dalej lepiej będzie expić. Przy diście ~85 1% to 200 boltów.
Bohy wbrew pozorom wcale nie są tak potrzebne paladynom na tym 35 lev. Ja swoje kupiłem właśnie wtedy i przez większą część czasu, gdzieś do ~50 lev leżały sobie w depo. Od 50 lev zacząłem expić masowo na smokach, wtedy bohy stały się użyteczne. Na wczesniejsze soldy, cyclopy, guardy bohy to było tylko 1 arm mniej i -60k przy dedzie. Co do eq, są zasadniczo 3 koncepcje: 1. wersja "light"- plate set do jak najwyższego poziomu, później blue robe i c legsy 2. wersja "heavy"- najlepsze możliwe eq, czyli rh, dsm, golden legs + aol, na wyższych lev MPA i demon helmet 3. wersja "optimum" - knight/crown set Ja wybieram opjcę "light", gdyż wtedy mogę zabrać więcej boltów, niż przy innych wersjach. Na guardach nie polecam expić na 20 lev, nawet przy sporawym diście. Najmniejszy lag, resp za plecami to smiertelne zagrożenie. Soldy będą lepsze, na nich można się przemęczyć do 30 lev ze strzałami. Dist ~65, kilka uhów, bp manasów, kilka gfb i można masowo tępić guardy. Mt.Sternum raczej dla treningu niżexpienia, tam niezbyt dużo miejsca na ucieczkę. Ghostland staje się nieopłacalny przy 25 lev. Dark Catedral jest zbyt zatłoczone, by można było tam komfortowo expić Fibula beholderz tylko dla rozrywki. Tomby to miejsce w zasadzie dla paladyna na każdym lev, już nawet od ~20 do 100++ (oczywiście nie ten sam ;p ). Na larvach można klepać lev w sumie dosyć długo, ale przy 30-35 stają się nudne. Scarabów nie polecam, mają zbyt dużo hp jak na dawany exp. Dragony proponuję paccom, od ~35 lev (1x ank), ~40 lev (3x ank), ~45+ hmmy (8x ank). Venore dragon lair nie jest miejscem przyjaznym dla paladyna przed 65 lev (mówię o największym respie- na powierzchni po prostu się nie opłaca expić). Na edron można z powodzeniem expić przy 60 lev. Co do gsów nie wypowime się, bo jeszcze nie mogę na nich komfortowo expić :/. Potrafią mnie dogonić na ~75 lev z bohami i utani hur... Uff..
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2005
|
![]() Cytuj:
Mowisz, jakbys duzo wiedzial... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2006
Lokacja: Knurów
Imię: Morderczy chleb zytni
Profesja: Paladin
Gildia: Brotherhood of Mistic Flame
Poziom: 21
Skille: 55 / 38
Poziom mag.: 8
|
![]() Moim zdaniem tak, sam mam paladyna z zamiłowania do nich, ale po pewnym czasie gdy masz juz wysoki lvl, mlvl i skille gra jest przyjemnością.
Niepotrawisz wklejać zdjęć, albo masz dość racy z pothobuckiem?? Mój poradnik jest o stronei naktórej najłatwiej wklejić zdjątko na forum... http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=93002 ... zobacz niepożałusze, a zyzkasz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Protar - 24-04-2006 o 21:01. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |||
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
|
![]() Vil grales kiedys palem?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
eX Moderator
![]() |
![]() 51 rp, 36 rp, 28 p.
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Bohy dla palka sa potrzebne tylko gdy expi na poh. Mialem 2 palkow [58 i 51] i bohy mialem tylko tym 58, ale i tak zakladalem je tylko gdy chodzilem na gsy [swoja droga bez sporego farta mocno nieoplacalne]. Guardy, vampy czy dragi sa na tyle wolne, ze kedy mamy odpowiedni lev do hunta na nich i tak spokojnie przed nimi uciekamy bez bohow. Duzym minusem palka, zwlaszcza na serwerach non pvp, jest koniecznosc 'kopania' amunicji na dluzsze wypady. Mozna sie naprawde zdenerwowac gdy noob wrzuca twoje ammo do wody albo w jakies niedostepne miejsce. Poza tym na juz naprawde wysokim lvl sorcom czy druidom otwieraja sie mozliwosci bardzo dochodowego i expodajnego huncenia na hydrach czy warlockach z exori vis/mort podczas gdy palek na takim samym lvl nie ubije hydry czy wrla z samych boltow. Trudnosc w graniu paladynem polega tez na koniecznosci poswiecenia calkowitej uwagi podczas expienia. Wystarczy kilka sekund zagapienia sie na jakas stronke i ded. Podsumowujac paladyna uwazam za najtrudniejsza profesje w tibii.
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Stan: Niegrający
Poziom: 152
Skille: 92/84
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 04 2006
Lokacja: Venore
Imię: Khameir
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 18
Skille: 42/32
Poziom mag.: 2
|
![]() Pall to jeste najsłabsza profesja nie grajcie nim bo knight kazdego palla rozwali
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
![]() |