Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Pokaż wyniki sondy: Ile pkt uzyskales/as?
Opcja nr.1 37 27.01%
Opcja nr.2 13 9.49%
Opcja nr.3 9 6.57%
Opcja nr.4 23 16.79%
Opcja nr.5 9 6.57%
Opcja nr.6 11 8.03%
Opcja nr.7 4 2.92%
Opcja nr.8 5 3.65%
Opcja nr.9 6 4.38%
Opcja nr.10 20 14.60%
Głosujących: 137. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 24-04-2006, 09:48   #21
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Ehhh trochę dziwny ten tekst, pomimo, że w tibie nie gram więcej jak 5h na tydzień dostałem 51 pkt.....
-----------
1. Czy przebywając w pracy/szkole etc. Myślisz o tym, że wrócisz do domu i włączysz Tibię i…
B ) zdarza się - 5
W piątek w pracy sobie siedzę i myślę nad tym, co zrobię sobie, na smoczki czy może trening. 5 pkt.

2. Czy siadając do Tibi czujesz ulgę, radość, euforię etc.
B ) zdarza się - 3
Za sprawą Guild Chata często czuję radość. 8 pkt.

3. Czy gdy przez parę dni nie możesz grać w Tibię, czujesz pustkę, frustrację, przygnębienie, nie umiesz zorganizować swojego czasu?
c ) nigdy lub bardzo rzadko - 0
W tamte wakacje jak miałem problemy z netem to się wkurzałem nie tyle na tibie co na większość gier online. 8 pkt.

4. Czy zdarza Ci się włączyć Tibię bez powodu; czy czasem najpierw włączasz Tibię, a dopiero potem zastanawiasz się co będziesz na nim robić?
B ) zdarza się - 5
To pytanie jest fajne, w pierwszym pytaniu potępiane jest myślenie co się będzie robić przed grą, w tym jest potępiane myślenie co się będzie robić dopiero po wejściu to gry. 13 pkt.

5. Czy dla Tibii zrezygnowałbyś z np. obejrzenia filmu, na który długo czekałeś, ważnego meczu etc.
B ) zdarza się - 3
Wciągnę się np. w gadki szmatki to wtedy mogę zrezygnować z meczu. 16 pkt.

6. Czy nie poszedłeś na imprezę/randkę, bo zacząłeś grać i wszystko inne stało się nieważne?
c ) nigdy lub bardzo rzadko - 0
Wogóle rzadko gram wieczorem w piątki soboty. 16 pkt.

7. Czy odkąd grasz w Tibię twoje oceny w szkole pogorszyły się?
B ) hm, czy ja wiem - 3
Hmmm, może nie jakoś masakrastycznie (kiblowanie itp.) ale średnia trochę spadła. 19 pkt.

8. Czy czujesz pieczenie oczu, bóle pleców, karku, nadgarstka, palców po zakończeniu gry w Tibię?
d ) nigdy lub bardzo rzadko - 0
Może raz, dwa razy w życiu. 19 pkt.

9. Czy spędzasz grając w Tibię - w swoim czasie wolnym - więcej niż 25 godzin tygodniowo? (*)
B ) zdarza się - 5
Zdarzyło się kilka razy. 24 pkt.

10. Czy pamiętasz konkretną liczbę godzin spędzonych przed Tibią dziennie/tygodniowo?
B ) zdarza się - 3
Tak, bo to nie są jakieś kosmiczne godziny, tylko dziennie jeśli gram to tak 3h i lulu trza, a zazwyczaj wiem co robiłem w tygodniu więc mogę sobie wyliczyć ile poświęciłem na grę. 27 pkt.

11. Czy jesz jednocześnie grając w Tibię, ponieważ szkoda Ci marnować czasu na posiłki?
a ) często - 10
Tu akurat jest moja bolączka, wiekszość posiłków jem przy biurku, więc dla tibi nie będę robić wyjątków. 37 pkt.

12. Czy leżąc w łóżku myślisz o tym jak dziś grałeś, jak expiłeś, biłeś lvl, lub, co zrobisz jutro?
d ) bardzo rzadko - 3
Nie powiem że nigdy bo bym skłamał. 40 pkt.

13. Czy w sobotę logujesz się do Tibi przed południem?
B ) zdarza się - 3
Jeśli zdążę wstać to tak, ale wtedy traktuje Tibię jako gadu gadu z rozbudowaną nieznacznie szatą graficzną. 43 pkt.

14. Czy zdarzyło Ci się położyć spać po godzinie drugiej w nocy, ponieważ grałeś w Tibię?
d ) zdarzyło się parę razy w życiu - 3
Np. setny lvl zrobiłem około 4 nad ranem. 46 pkt.

15. Masz lat:
do 25 - 4
Moja wina . 50 pkt.

16. Płeć:
męska - 2
Moja wielka wina . 52 pkt.

19. Uważam, że…
a ) za dużo siedzę przed Tibią - (-1)
Tylko ja to przerobiłem sobie na "Uważam, że za dużo siedziałem przed Tibią" 51 pkt.

Ostatnio edytowany przez emilok - 24-04-2006 o 10:15.
emilok jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-04-2006, 10:08   #22
ari2423
Użytkownik Forum

ari2423's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Annihilator Room

Stan: Na Emeryturze
Imię: Aris Xetr
Profesja: Rookstayer
Gildia: Selint Hill
Świat: Guardia
Domyślny

42 punkty według mnie test jest troche zbyt ogólny , ale pomijając to jest dosyć dobry .
ari2423 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2006, 10:23   #23
Onori
Użytkownik Forum

Onori's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica

Domyślny

Ten test ma kilka pytań kompletnie nie mających żadnego składu i ładu z nałogiem, wiek? płeć? a co ma piernik do wiatraka! to, że mam 16 lat (ale fart co nie? rok później i dostał bym 7 pkt ) to znaczy, że moge wpaść w nałóg szybciej niż 40 latni gość? Chyba lece zmienić płeć bo tylko 50% (w porównaniu z facetami) wpada w wir nałogu...
Tak samo dostałem 5 pkt za to, że siedze do południa w sobote, czyli rozumiem Cie tak... mam chodzić samotnie po osiedlu, grać w kosza/piłke z samym sobą, obudzić dziewczyne (bo znudziło mi się samotne chodzenie i chce z kimś pogadać) albo patrzeć głupio w ekran telewizora (wpadam też w nałóg) lub czytać książke (po 5 godzinach wszystko jest ok? [kiedy minie "do południa"]). A żeby nie było że mówi Ci to osoba która ma: 100 pkt podkraślam mam 18 pkt... w tym 11 za samą głupote testu
stary 24-04-2006, 12:43   #24
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
9pkt za to, że jestem 17 letnim facetem.
Dziwne, wg tabelki wyników wiek 15-25 to są 4 'punkty'. Dwa kolejne za mężczyznę dają w sumie 6. Ot takie małe niedopatrzenie z Twojej strony.

Ostatnio edytowany przez emilok - 24-04-2006 o 12:44.
emilok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2006, 12:49   #25
pawepek
Użytkownik Forum

pawepek's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2005
Lokacja: Białystok

Profesja: Elite Knight
pawepek ma numer GG 6976708 Send a message via Skype™ to pawepek
Domyślny

Wyszła mi opcja nr 11... Do dupy ten test...

TAK! DOBRZE WIDZISZ, NIE MA OPCJI NR 11!!!
stary 24-04-2006, 13:41   #26
kszychu13
Użytkownik Forum

kszychu13's Avatar

Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Bełchatów

Stan: Aktywny gracz
Imię: Gandalf ~~
Profesja: Druid
Świat: ~~
Poziom: ~~
kszychu13 ma numer GG 2928312
Domyślny

pierdolenie o szopenie zaprzeproszeniem bo i tak Ci ktorym wyszedl wynik + 50 i tak zaznaczaja opcje 1-3 poniewaz wstydza sie sami siebie i chyba to jest najgorsze ... a co do tych ktorzy zaznaczyli opcje ostatnia to albo sie zlewali albo serio sa tutaj jacys nalogowcy... tylko wspolczuc ja od tibi sie oderwalem i bardzo dobrze mi z tym kiedys myslalem sobie"jak inni sie od tibi odrywaja i dobrze im z tym" a teraz przekonalem sie ze to naprawde fajne uczucie
a wiec przemyslcie coniektorzy swoje postepowanie i pomyslcie o szkole lub rodzinie
stary 24-04-2006, 15:13   #27
Sifu M.S.
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 02 2006
Lokacja: Wołomin

Stan: Na emeryturze
Domyślny

@Onori

Jakbys przeczytal moje wczesniejsze wytlumaczenia widzialbys co ma piernik do wiatraka, nie mam zamiaru sie powtarzac, poniewaz to strasznie zasmieciloby ten temat.

W sobotnie przedpoludnie mozesz robic milony zeczy, chocby dobra ksiazka, maly relaks ktory nie jest zwiazany z komputerem, nawet glupie pogawedki z rodzicami na rozne tematy, zapewniam cie ze moga byc dla ciebie najlepszymi przyjaciulmi, jezeli tylko poswiecisz im troche czasu, a sobotnie przedpoludnie jest do tego czasem najlepszym.

A co do nabijania pkt. przez "glupote testu" Jak juz takze wyzej tlumaczylem sama glupota testu nie nabijesz sobie az tylu pkt aby wyszlo ze jestes nalogowcem. Pozatym prawde mowiac i tak wyniki sa troche zanizone, poniewaz przydalby sie pytania dotyczace tego czy grasz w inne gry, bo to takze ma wplyw na twoje uzaleznienie, albo pytania dotyczace czasu spedzanego przed forum tibii, poniewaz wtedy bezustannie o niej myslisz. Wiec jak to dokladnie przemyslec te tzw. "glupie pytania" reasumuja, i tak w zanizony sposob, punktacje jaka mozna uzyskac gdybym zawarl pytania o ktorych przed chwila pisalem.

@emilok

Ja znam czlowieka ktory pali trawe (marihuane dla tych ktorzy nie widza o co chodzi ) raz na tydzien, i w sumie wporzadku po nie pali jej codziennie, i nie w iwelkich ilosciach, ale jest tak regularny w swoim paleniu ze gdy przychodzi sobota i nie jest upalony to mu nerwy puszczaja, nie potrafi sobie zorganizowac czasu, wogole jest inny. W uzaleznieniu nie chodzi o ilosc godzin, nie ma takiego konkretnego miernika uzaleznienia, jeden bedzie uzalezniony nawet jak bedzie gral maks 30 minut dziennie, inny nie nawet jak bedzie siedzial po 2-3h dziennie, co moim zdaniem i tak jest przesada. Pamietajcie Tibia to rozrywka, a nie cale nasze zycie, czy ktos z was poswieca codziennie 4h na nauke? albo 4h na czytanie ksiazek? 4h na ogladanie telewizji, na spotkanie ze znajomymi, na robienie czegokolwiek innego, codziennie, 7 dni w tygodzniu 165 dni w roku? I czy w takim wypadku ma czas na pozostale opisane przezemnie czynnosci?

A Kaczynski to i tak nie jest moj prezydent... ^^
Sifu M.S. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2006, 15:22   #28
lukaszby
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 03 2005

Domyślny

To wygląda jak test z Bravo.

Co się tak uwziołeś na te "posiadanie" dziewczyny, nie wiesz ze "single są w modzie"? Nie? Wyłącz tibie i wyjdź na dwór.

Test bez sensu.
lukaszby jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2006, 15:33   #29
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Domyślny

Czyli wg tego testu jestem na skraju uzależnienia, ponieważ rozwalę otoczenie szafą lub innym meblem jak sobie raz na dwa tygodnie nie siąde na 4 godziny do komputera?

Uzależnienie jest ściśle związane z regularnością jakichś zachowań. Ja u siebie takowych nie zauważyłem, a wg testu jestem skazany na nałóg.

Przytaczając do każdej odpowiedzi kawałek tekstu starałem Ci coś pokazać, niestety jak wyszło to widzimy dwa posty wyżej.
stary 24-04-2006, 15:45   #30
Sifu M.S.
Użytkownik Forum

Domyślny

@emilok

Dobrze, rozumiem, ja wcale nie potepiam tego co mowisz, i nie twierdzie ze jestes w bledzie, nasze zdanie poprostu sie ruzni, ty znasz moje stanowisko, ja znam twoje. Obaj przyjelismy je do wiadomosci i tyle. Tylko widzisz nalug to nie jest cos latwego do zdefiniowania, dobrze to wiem poniewaz sam jestem uzalezniony od nikotyny, ale sa ruzne inne wydawaloby sie smieszne uzaleznienia, jak od np. czekolady, coli, od sluchania muzyki, czy nawet od pstrykania palcami, co nie zmienia faktu iz sa uzaleznieniami. To przedmioty sa dla czlowieka, nie czlowiek dla przedmiotow, powiedzial mi kiedys pewien calkiem madry profesor, i chyba mial racje.

Spojrz teraz od drugiej strony, to ze wypelniles ten test, i wyszlo iz jestes na granicy uzaleznienia, zwrucilo twoja uwage na problem, to ze dyskutujesz ze mna dowodzi tego ze chcesz sie przed uzaleznieniem bronic, i to juz dobrze, przynajkniej wiesz ze cienka czrwona linia jest znacznie wczesniej niz wiekszosc z nas mysli.

@lukaszby

Kto mieczem wojuje od miecza ginie, chcialoby sie zec na samym poczaku poruszony byl problem dziewczyny i walczymy nim do samego konca. Przeciez kazdy z nas wie ze kobiecie trzeba posiwecac duzo czasu, jezeli odkroi sie od niego 4h na granie w Tibie zostanie go niewiele, i tylko prosze mi nie mowic ze mozna miec dziewczyne w Tibii, bo to juz tylko spelnienie marzen uzaleznionego A single wcale nie sa w modzie, zapewniam, no chyba ze ktos ma 14 lat u nie wie do czego sluza dziewczynki I znowu sie do mnie ktos przyczepi

A TA CZESC ADRESUJE DO WSZYSTKICH!

JA NIKOGO NIE POTEPIAM, NIE WYTYKAM, NIE WYSMIEWA, JA TYLKO I WYLACZNIE ZWRACAM UWAGE NA PROBLEM, JEZELI KTOS POCZUJE SIE URAZONY, PRZEPRASZAM.

APELUJE TAKZE O UCZCIWE WYPELNIANIE TESTU, I UCZCIWY UDZIAL W ANKIECIE! I TAK NIKT WAS Z TEGO POTEM NIE ROZLICZY, A JEDYNIE SKALA BEDZIE WIARYGODNIEJSZA.

stary 24-04-2006, 16:35   #31
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Domyślny

@Sifu: widzę, że nie zrozumiałeś idei: ten test jest do kitu, niczego nie pokazuje, jest źle zrobiony. Nie zarzucam Ci, że kogos wyśmiewasz, ale wyrzucam, że nie podchodzisz do tego obiektywnie i profesjonalnie
stary 24-04-2006, 16:54   #32
Onori
Użytkownik Forum

Onori's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica

Domyślny

Cytuj:
W sobotnie przedpoludnie mozesz robic milony zeczy, chocby dobra ksiazka, maly relaks ktory nie jest zwiazany z komputerem, nawet glupie pogawedki z rodzicami na rozne tematy, zapewniam cie ze moga byc dla ciebie najlepszymi przyjaciulmi, jezeli tylko poswiecisz im troche czasu, a sobotnie przedpoludnie jest do tego czasem najlepszym.
A popołudnie to pora zakazana? chyba ważne jest to ile siedzisz w Tibi a nie kiedy, wychodzi na to, że jak zagram o 8 do 10 rano to jestem FE! brzydki i wstrętny! co ja robie! przecież moge czytać książke! a jak siąde o 15-23 To jestem super, człowiek i rządze! dalej nie widzisz w tym nic złego?
stary 24-04-2006, 17:08   #33
Sifu M.S.
Użytkownik Forum

Domyślny

@Onori

Bo juz mnie dobijac zaczynasz, chlopie jak ci wpadnie do k***y nedzy kilka pkt to sie chyba nic nie stanie ja nie jestem lekarz zebym stwierdzal na 100% czy jestes uzalezniony czy nie!

Pozatym tak jak juz mialo to miejsce i wyzej przynajmniej widzisz problem, bo nie jest do konca normalne jak przed poludniem siedzisz przed kompem i grasz w tibie w sobote, i nie mow mi tylko ze np o 11.59 jestes zly a o 12.01 dobry, no tak nie jest, 12 to umowna godzina i tyle, pozatym jak grasz przed 12 w sobote to nie znaczy ze jestes zly, ze jestes uzalezniony, i w piekle sie bedziesz smarzyl, chodzi o to ze to jest jeden z objaow uzaleznienia, ale tylko jeden, potrzeba ich kilka aby uzalerznionym byc, wiec powtarzam po raz enty, nie potepiam cie, i nie ganie, ale jezeli usilnie bedziesz walczyl o kilka dodatkowych pkt mniej to taki tekst strzele ze sam sie zaczniesz zastanawiac czy jestes normalny czy nie...

... tak tylko strasze W sumie dobrze ze walczysz o swoje, ale kilka pkt nie sprawia ruznicy, bo granice w opcjach tez sa umowne.

@Raynold

Sluchaj nie wiem czy tak, nie wiem czy nie ale do ciebie chyba niczego nie pisalem dobra, to po pierwsze. Po drugie nie jestem zadnym specjalista, i nie znam sie jakos konkretnie na psychologii, i na badaniach nad uzaleznieniem, poprostu zrobilem test i ciekawia mnie wyniki, to po drugie. Udzial w tescie nie jest obowiazkowy, nie musisz w nim brac udzialu, nie musisz tu nawet wpadac, mozesz nawet poprosic innego moderatora aby pilnowal godnosci wypowiedzi w znajdujacych sie tu postach, i moj temat omijac z daleka, to po trzecie. A po czwarte, jakiegos poziomu wypowiedzi nalezy sie chyba spodziewac, i to napeno po kims takim jak moderator, rozumiem nie podoba ci sie test, ok, piszesz ze ci sie nie podoba i tyle, ale pamietaj kto mieczem wojuje od miecza ginie, bo wkoncu taka jest twoja opinia na temat tego testu, a moja opinia na temat ciebie jest taka ze "jest do kitu" sytuacja w ktorej tak sie do mnie odnosisz, "niczego nie pokazuje" a przynajmniej dobrego twoja postawa. "Nie zarzucam ci" ze ty jestes do bani, ale akurat twoj post mnie zdenerwowal i odpowiedzialem na takim samym poziomie jak ty.I na tym by byl koniec.

Edit.
jakbys nie poznawal, w cudzyslowiach sa slowa urzyte przez ciebie.

Pozdrawiam Sifu M.S.
Hail Tar Famili
Their system is not working for us

Ostatnio edytowany przez Sifu M.S. - 24-04-2006 o 17:18.
stary 24-04-2006, 17:21   #34
Dudus15
Zbanowany

Dudus15's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: majtki
Profesja: Rookstayer
Dudus15 ma numer GG 4474663 Send a message via Skype™ to Dudus15
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sifu M.S.
@emilok

Kto mieczem wojuje od miecza ginie, chcialoby sie zec na samym poczaku poruszony byl problem dziewczyny i walczymy nim do samego konca. Przeciez kazdy z nas wie ze kobiecie trzeba posiwecac duzo czasu, jezeli odkroi sie od niego 4h na granie w Tibie zostanie go niewiele, i tylko prosze mi nie mowic ze mozna miec dziewczyne w Tibii, bo to juz tylko spelnienie marzen uzaleznionego A single wcale nie sa w modzie, zapewniam, no chyba ze ktos ma 14 lat u nie wie do czego sluza dziewczynki I znowu sie do mnie ktos przyczepi
LOL , bo kobiety od 18 sa pelnoletnie a faceci od 21 to nic nie znaczy! ( no dobra , znaczy ) no ale ja mam dziewczyne , gralem w tibie no i niebylo nic zlego w tym , a i jeszcze takie cos , mam 12 lat i mam za to 7 pkt.... n/c
Niechce cie bluzgać ale moim zdaniem "mogłeś pójść na randke z dziewczyną albo oglądnąć film na ktory dlugo czekales" ... Stracilem minute (albo dluzej) na ten test ! A czas to pieniądz , a pieniądz to gra , albo cos w tym stylu no coż , mam nadzieje ze cie to nie urazilo. Zajmij sie moze graniem w tibie ...
Dudus15 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2006, 17:21   #35
Emce~
Użytkownik Forum

Emce~'s Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Kraków

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nova
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sifu M.S.
(...)

@Raynold
(...) a moja opinia na temat ciebie jest taka ze "jest do kitu" sytuacja w ktorej tak sie do mnie odnosisz, "niczego nie pokazuje" a przynajmniej dobrego twoja postawa. "Nie zarzucam ci" ze ty jestes do bani, ale akurat twoj post mnie zdenerwowal i odpowiedzialem na takim samym poziomie jak ty.I na tym by byl koniec.

Edit.
jakbys nie poznawal, w nawiasach sa slowa urzyte przez ciebie.
to nie sa nawiasy tylko cudzyslowy... anyway raynold ma racje, test faktycznie jest do kitu i nic nie pokazuje, bo z tego co mi wyszlo (35pkt) i polowa z nich za odp. w stylu mam 15 lat (7pkt) jestem facetem (2pkt), czasami mysle o tibii przed snem (5pkt) gadanie o nalogu to bzdura (4 pkt), inni graja wiecej, A GRAJA (1pkt) N/C

@ UP
no wiesz ale pewnie twoje chodzenie z dziewczyna polega na powiedzeniu sobie "czesc" na korytazu w szkole czy gdzies tam... anyway polskie prawo mowi ze kazdy obywatel jest pelnoletni gdy osiagnie wiek 18 lat, oczywiscie sa przypadki ze nie jest to jeszcze taka pelna pelnolnosc (rofl) ale to jest mniejszosc... n/c

Ostatnio edytowany przez Emce~ - 24-04-2006 o 17:28.
Emce~ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2006, 17:46   #36
Sifu M.S.
Użytkownik Forum

Domyślny

@Emce

Co do nawiasow juz sie poprawilem, co do wieku, plci, i takich tam juz tlumaczylem, i to jest udowodnione przez tezsze umsyly w dziedzinie psychologii od naszych ze jednak mam racje.

Rozumiem ze zgadzasz sie z Raynoldem, ale to on nie zrozumial ideii tego testu, ja nie uswiadamiam czy ktos jest uzalezniony, nawet w temacie masz pytanie, a jak nie zauwarzyles to spiesze z podpowiedzia "Czy tibia uzaleznia?" I na to pytanie macie sobie odpowiedziec, po rozwiazaniu tego testu, i chyba nikt mi nie powie ze po rozwiazaniu go nawet przez chwile o uzalerznieniu nie pomyslal, no chyba ze mial wynik bardzo dobry.

I wbrew pozorom nie obrazam sie tak latwo, Raynold przedstawil swoje stanowisko, ja przedstawilem swoje, to chyba nie jest nic zlego, a juz to jak zesmy to zrobili, no coz akcja rodzi reakcje

A tak troche pozatym, zastanawia mnie dlaczego ludzie ktorzy dostaja malo pkt najbardziej krzycza ze test jest zly, a dlaczego ludzie ktorzy dostaja 70pkt i wiecej nic nie mowia, przyznam sie szczerze ze na konkurencyjnym forum wlasnie takie pretensje musialem najczesciej odpierac, a skrzynke na PW mialem cala zaspamowana niewybrednymi bluzgami na moj temat, i wogole na temat calego swiata, widac jednak ze tutaj poziom polemiki jest wyzszy.

stary 24-04-2006, 18:00   #37
Kerin Tale
Użytkownik Forum

Kerin Tale's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2004
Lokacja: Guildford(UK)

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Minne Reid
Profesja: Sorcerer
Gildia: ----
Świat: Hiberna
Poziom: 17
Kerin Tale ma numer GG 9024719
Domyślny

ale do dupy ten temat....

nie to żebym się nabijał ale przecież ten test ewidentnie skazuje wszystkich graczy na to, że są nałogowcami, choć pewnie połowa nimi nie jest ... a autora pewnie zainspirował lipny reportaż w Faktach...proponuję zamknąć temat bo rozmowa nie ma sensu.
stary 24-04-2006, 18:05   #38
Sifu M.S.
Użytkownik Forum

Domyślny

@Kerin Tele

Nie skazuje, poniewaz calkiem latwo uzyskac niski wynik. A co do inspiracji, tak przyznam sie przypomnialem sobie o tym temacie gdy czytalem o ostatnich faktach zwiazanych z Tibia, ale jakbys przeczytal co napisalem na poczatku wiedzialbys o co chodzi, poniewaz sam test skonstruowany zostal w styczniu.

Mialem takze taka cicha nadzieje ze Tomek vel Tetro Aurelius ,Tetrocop, moj idol a w niektorych kregach nawet postac mityczna rozwiaze ten test a potem mnie zbluzg na PW Tetro ja tak naprawde cie lubie, tylko przedrzezniac sie z toba kocham :*

stary 24-04-2006, 21:25   #39
Nikast Shynix
Użytkownik Forum

Nikast Shynix's Avatar

Data dołączenia: 01 01 2006
Lokacja: Płock

Adres Jabbera do Nikast Shynix
Domyślny

Główne zastrzeżenia moje, poza wcześniej wymienionymi (jedno uzupełnione):

- Co do sobotniego przedpołudnia. Wyobraź sobie taką sytuację. W tygodniu rodzice bardzo ciężko pracują i śpią zazwyczaj długo (do 11-12 rano). Przyjaciele też zazwyczaj śpią dłużej, bo tak lubią. Więc rozmowa z kimś odpada. Na dworze pada deszcz, jest zimno. Krótko mówiąc pogoda na grani w piłkę czy spacer nie jest odpowiednia. Pozostaje siedzenie w domu. Więc zostają nam takie opcje: pograć na komputerze, pooglądać telewizję, poczytać książkę/czasopismo, odrobić lekcje, zająć się czymś bardziej twórczym, np. pisanie książki czy poezji lub układanie słów do nowej piosenki szkolnego zespołu. Ktoś ma odrobione już wszystkie lekcje, odrabianie lekcji odpada. Ktoś nie umie pisać wierszy/opowiadań/książek i tekstów piosenek i/lub nie ma zespołu, więc nie ma komu ich pisać. Pozostaje czytanie książek, granie na komputerze i oglądanie telewizji. Ktoś ma, np. Cyfrę+ i mu podczas deszczu telewizja nie odbiera, nie mówiąc już o tym, że telewizja też uzależnia. Pozostają książki i komputer. Wątpię, żeby ktoś wytrzymał te 5-6 godzin tylko czytając ksiązki. Ale jeżeli już gra na komputerze, to przecież może pograć w coś innego niż tibia. No tak. Ale skoro w inne gry może, to dlaczego nie może w tibię?

- Co do dwóch pytań: Jedno potępia myślenie podczas grania o tym co się będzie robić w tibii, drugie potępia myślenie o tibii wogóle wtedy, kiedy się w nią nie gra. Więc i tak i tak wychodzi na to, że dostanie punkty.

- Co do wieku: Starsi niekoniecznie mają mniejsze szanse na uzależnienie. Czytałem kiedyś artykuł o 42-letniej kobiecie, która uzależniła się od komputera, zaniedbała dzieci, mąż ją zostawił (oczywiście z powodu nałogu). Było tam też kilka innych przykłądów historii. A to była tylko kropla w morzu uzależnień dorosłych.

Nikast Shynix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2006, 22:25   #40
Sifu M.S.
Użytkownik Forum

Domyślny

@up

Najpierw zaczne od tej 42 letniej kobiety... jedna jaskolka wiosny nie czyni, badz jak kto woli, wyjatek potwierdza regule.

A co do tego grania w sobotnie przedpoludnie, obwarowales sytuacje tyloma ale, ze az niesposob nie przyznac ci racji ,ale widzi... niebylbym soba jakkbym sie nie przyczepil. Dla przykladu podam moj zwykly sobotni dzien, wstaje cos kolo 10.00 poniewaz w tygodniu wczesnie wstaje, wiec odsypiam to sobie w nocy z piatku na sobote, chociaz czesto zdarzaja sie takze takie sytuacje ze wstaje po godzinie 13.00, z lekkim szumem w glowie... ale nie jestesmy tutaj od roztracania mojego melanzu dnia poprzdniegow, wiec zalozmy ze wstaje o 10.00, zanim zwleke sie z lozka, zrobie sobie sniadanie, umyje sie, ogarne, zapale papierocha, podrapie sie po... nosie i wogole zanim bede zdadny do zycia, i do jakiejkolwiek prezentacj otoczeniu mija zazwyczaj z godzina. Nie mowie ze macie robic konkretnie to co ja, ale nie wyobrazam sobie zeby ktos w dzien wolny zrywal sie wczesnie rano z lozka, i robil wszystkie poranne czynnosci w 5 minut... chyba ze wie ze zaraz bedzie gral w swoja ukochana gre tibie, i musi szybko wstac bo mu expowisko zamjma (mam was ) I potem miedzy 11.00 a 12.00 jest godzina czasu, ktora ja wykorzystuje na czytanie porannej prasy, planowanie sobotnich wieczornych wojarzy, wlaczenie kompa i sprawdzenie poczty, na ogarniecie pokoju, poniewaz w tygodniu zadko kiedy to robie, czasami pogrzebie przy samochodzie, poniewaz w tygodniu takze zadko kiedy mam czas na najdrobniejszy nawet serwis, mam miliony mozliwosci na zajecie sie przez godzine, i ty takze gdybys tylko chwilke pomyslal znalazlbys tyle samo opcji, niekoniecznie takich jak ja, jednak twoja glowa zaprzatana jest tym ze chcialbys pograc w tibie, i nie widzisz innych mozliwosci. Gdy jednak przestaniesz np. grac w te sobotnie przedpoludnia, a pozniej ograniczysz granie z 3, do np 2h dziennie dojdziesz do wniosku ze Tibia to nie jest os twojego zycia, tibia to tylko i wylacznie rozrywka. Jakby ludzie przeznaczali tyle czasu na rozrywki co przecietny zaawansowany gracz w tibie to chyba nic by nie robili tylko sie dobrze bawili.

Czy nie dziwi was, albo inaczej nie przeraza wizja tego ze w ta gre niektorzy graja po np. 10h dziennie, bo mnie straszliwie, to jest chore. Wyobrazcie sobie biegac po parku przez 10h niby rozrywka zwykla przebierzka, zdrowe, mozna sie zrelaksowac, al jak ktos bedzie biegal po 10h dziennie to moze sie zawalu serca bez wczesniejszego treniungu nabawic! Nawet granie po 2h dziennie w tibie to sporo, ale juz w granicach normalnosci. Ale jezeli czlowiek nie potrafi zorganizowc sobie czasu, mysli tylko o prostych przyziemnych rozrywkach to tak jest, a potem wychodza rozne kwiatki, 20 letni prawiczek z gronem znajomych ktore mozna policzyc na palcach jednej dloni drwala...

Czlowiek sie troche wysili i zrobi test, to ludzie zamiast sie zastanowic nad problemem to jeszcze krytykuja, dobra nich to bedzie konstruktywna krytyka, jaka miala tu nawet miejsce w kilku postach, ale nie krtokie lakoniczne "do bani", albo "glupi test" jak czlowiek dostaje z niego 60pkt, i nie wie za co bo mysli ze tak wyglada normalne ludzkie zycie to sie nie dziwie ze mu sie test podoba, ale ok, ja sie nie obrazam jak ktos swoje flustrace rozladowuje na mnie, jak ktos z powodu swojej slabosci i ulomnosci czuje gniew, ja tylko mowie walczcie z tym!

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania