|
|||||||
| Notki |
| Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#21 | |||
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
Cytuj:
A jeśli mamy iść twoim tokiem myślenia to Tempest Rod jest od Inferno Wanda lżejszy o 10 cap, czyli 40 strzałów HMM więc tutaj wygrywa druid (Bo raczej od tych wyższych lvli używa się HMM -.-)Cytuj:
Cytuj:
Dobrą przewagą druida jest bardzo szybka kasa (UHy) i jeśli się postaramy to prot. Uhy zawsze są potrzebne i zawsze znajdzie się jakiś Hi lv knight który je kupi i zaoferuje ochrone (Szczególnie po upie gdy znikły farmy drutów)...
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 27-04-2006 o 15:41. |
|||
|
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2005
|
Cytuj:
Z resztą wypowiedzi Vendera się raczej zgadzam, dodam od siebie tylko tylko tyle że jeśli ktoś nie ma zamiaru kupować pacca ani osiagać zbyt wyoskiego levelu (60+) to niech bierze druida. Niestety na wyzszych levelach gdy chodzi się już np. demony , behe czary typu exura sio , mass heal sie nie przydadzą, minimalnie szybciej rosnące skille też, ani nawet możliwość robienia uh (o ile sorcowie czasem wydadza duże sumy na manasy żeby zrobic sobie sd i wykorzystać na huncie co może sie zwrocić, to druidom niepotrzebne do niczego hutowe ilości uh, a nie sprzeda sie nawet za połowe wartości manasów), za to każdy chciało by sie mieć możliwość zadawnia dużych obrazeń lub szybkiego czyszczenia quest roomów, oraz dużej przydatności w wojnach nawet nie posiadając bardzo dobrego pvp. Ostatnio edytowany przez grzysztof - 27-04-2006 o 16:55. |
|
|
|
|
|
|
#23 | ||||
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
|
|
|
|
|
#24 | |||
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
![]() Co do UE - racja napisałeś "rzadziej", ale jednak napisałes xP I powiedzmy sobie szczerze: Ile jest tych questów gdzie UE jest niezbędne? 5? Nawet jak nie bedziemy mieli UE to znajdzie się inny sorc który to zrobi za nas, lub ekipa która sobie z questem poradzi . Widziałem jak druid na 61~ lvu solo zrobił Necro questa <?> (ten z B robe i Medusa Shieldem), coprawda zeszło mu troche manasów i GFB ale quets wykonany solo ![]() Cytuj:
Nie - więc już lepszy Tempest bo z blokerem można pogruchać z tempesta + exori vis ;]Zamiast Inferno sorc może wziąść Cosmic Energy, ale przecież to to samo co Tempest tylko słabszy dmg ;] Oczywiście możliwe, że oceniałeś tempesta co do dragów w kwestii ogólnej przydatności, ale nie zapominajmy, że my tu porównujemy druta do sorca. Cytuj:
![]()
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 27-04-2006 o 17:54. |
|||
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Brzeg
Stan: Niegrający
Imię: Lord Duszlik
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
Poziom: 120
Skille: 95
Poziom mag.: 21
|
Druid może być lepszy ale wole sorca bo jest trudniejszy.
Pozatym druid i sorc, każda z tych profesji jest w czymś innym lepsza. |
|
|
|
|
|
#26 | ||||
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
tylko trochę poczekasz...), 3k/bp UH.Bez promocji (4 many/6 sekund) bp HMM robimy 140 minut, bp UH 200 minut. Za minutę robienia HMM mamy 14,(285714) gp. Za minutę robienia UH mamy 15 gp... eee, jednak masz rację xD Cytuj:
Niezbędne w sumie chyba nigdzie UE nie jest... ot, chodźby OF - można z exori. Aczkolwiek przydatne, czego nie zakwestionujesz;p Cytuj:
Widziałem też filmik z 15 lvl sorcem solującym draga z LMM+wand of dragonbreath, hity szły boskie ^^ inna sprawa, że go nie zabił... bo mu znikł;p choć i tak by nie zabił. Eeeh, ty wiesz swoje, ja wiem swoje ^^ no ale cóż, będę się upierać. Bądź co bądź, przyjemnie się polemizuje ^^' Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 27-04-2006 o 19:11. |
||||
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Ty mi przyznałeś racje, że Uhy opłacalniejsze od HMM (Nawet jak 2k za bpk się wyciągnie ). Ja Ci przyznaję racje, że UE jest b. przydatne, ale nie jest nie zastąpione.Z Tempestem, tak jak podejżewałem, chodziło Ci o kwestię ogólną więc też gites ![]() Spierać można by się jeszcze w wielu kwestiach, a prawda jest taka, że obie te profesje mają swoje plusy jak i minusy, i chociaż zalety obu tych profesji są bardzo od siebie zróżnicowane to jeśli się umie grać, to Druid czy Sorc, niema wielkiej różnicy ![]() -------------------- A teraz pytanie z innej beczki: Exura sio leczy tak samo jak Vita? Czy słabiej? Czy poprostu druidzi którzy jej używają tak mocno nią leczą bo mają taką siłę magii?
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 27-04-2006 o 19:17. |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2005
Lokacja: Ankrahmun
Stan: Początkujący
Imię: Vonius
Profesja: Elder Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 35
Poziom mag.: 43
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#29 | ||
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Cytuj:
Reasumując moją opinię na moment aktualny: Druid/sorc bez PACCa - zdecydowanie sorc lepszy. Druid/sorc z PACCem - sorc, jednak mniejsza różnica. Ofc to tylko moja opinia...
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
|
|
|
|
#31 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Nawet drut szybciej zarabia niż sorc. UHy od 24lvl są świetnym interesem. Sorc ma te GFB, HMM i explo ale dut też to ma więc to nie wchodzi w grę. Na Sdki trzeba odczekać swoje ![]() Moja opinia: Druid/sorc bez PACCa - druid jest lepszy. druid/sorc z PACCem - szale są wyrównane. |
|
|
|
|
|
|
#32 | |||
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 27-04-2006 o 21:00. |
|||
|
|
|
|
|
#33 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 04 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Raminas
Profesja: Sorcerer
Gildia: Metal Warriors
Świat: Celesta
Poziom: 30+
Poziom mag.: 42
|
Ja tam myślę, że lepszy jest sorc ponieważ druidy maja mało czarów ofensywnych, a za to dużo leczących. To zależy co chcesz robić. Jeśli chcesz leczyć to bierz druta, ale ja jednak Ci proponuje sorcera
![]() |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
|
Cytuj:
|
|
|
|
#35 | |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 04 2006
Imię: Dark Isus
Profesja: Druid
Gildia: Honored Baby Beans
Świat: Zanera
Poziom: 22
Skille: 14/14
Poziom mag.: 25
|
Cytuj:
. A jak zaczynasz grać to masz pacca ? Nie.Ale moim zdaniem lepiej wybrać druida bo jak masz sorca to i tak robisz druta jako uh makera lub ewentualnie ih makera ;] Sam mam druta na Jamerze i myślę ,że druid jest lepszy ! Pozdro dla All ;] |
|
|
|
|
|
|
#36 | |||
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
![]() Słuchajcie Gremlina, wkońcu 114 ED swoje wie ;] Cytuj:
Cytuj:
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 27-04-2006 o 22:13. |
|||
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Ktoś napisał na dole że co znowu z dragami - to mój ulubiony przykład ![]() |
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 03 2006
Lokacja: From Heart
Świat: Fortera
Poziom: 30
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 40
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
jeśli to taki ZA<uwielbiam jeść banany>ISTY czar to dlaczego nie mówicie,i ż grając knightem bądź palem nie będę żałować, że nie wybrałem sorca? -.-'
|
|
|
|
#40 | |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
|
Cytuj:
a z pozostalych zagadnien: -uhmaker nie oplaca sie nikomu kto nie posiada domku z 3+ lozkami. -UE jest fajne, mocne i kosztuje tyle many ( co przeklada sie na niesamowity downtime ) ze mozna nabic 200 lev i ani razu go nie uzyc. -wiekszosc zarobku sorcem/drutem wpada jako produnkt uboczny expienia, na runach zarabia sie dlatego ze mozna, a nie dlatego ze sie nie da inaczej ( chociaz ja osobiscie zrobione runy z reguly zostawialem w depocie ).
|
|