|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
A jeśli mamy iść twoim tokiem myślenia to Tempest Rod jest od Inferno Wanda lżejszy o 10 cap, czyli 40 strzałów HMM więc tutaj wygrywa druid ![]() Cytuj:
Cytuj:
Dobrą przewagą druida jest bardzo szybka kasa (UHy) i jeśli się postaramy to prot. Uhy zawsze są potrzebne i zawsze znajdzie się jakiś Hi lv knight który je kupi i zaoferuje ochrone (Szczególnie po upie gdy znikły farmy drutów)...
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 27-04-2006 o 14:41. |
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2005
|
![]() Cytuj:
Z resztą wypowiedzi Vendera się raczej zgadzam, dodam od siebie tylko tylko tyle że jeśli ktoś nie ma zamiaru kupować pacca ani osiagać zbyt wyoskiego levelu (60+) to niech bierze druida. Niestety na wyzszych levelach gdy chodzi się już np. demony , behe czary typu exura sio , mass heal sie nie przydadzą, minimalnie szybciej rosnące skille też, ani nawet możliwość robienia uh (o ile sorcowie czasem wydadza duże sumy na manasy żeby zrobic sobie sd i wykorzystać na huncie co może sie zwrocić, to druidom niepotrzebne do niczego hutowe ilości uh, a nie sprzeda sie nawet za połowe wartości manasów), za to każdy chciało by sie mieć możliwość zadawnia dużych obrazeń lub szybkiego czyszczenia quest roomów, oraz dużej przydatności w wojnach nawet nie posiadając bardzo dobrego pvp. Ostatnio edytowany przez grzysztof - 27-04-2006 o 15:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Co do UE - racja napisałeś "rzadziej", ale jednak napisałes xP I powiedzmy sobie szczerze: Ile jest tych questów gdzie UE jest niezbędne? 5? Nawet jak nie bedziemy mieli UE to znajdzie się inny sorc który to zrobi za nas, lub ekipa która sobie z questem poradzi ![]() ![]() Cytuj:
![]() Zamiast Inferno sorc może wziąść Cosmic Energy, ale przecież to to samo co Tempest tylko słabszy dmg ;] Oczywiście możliwe, że oceniałeś tempesta co do dragów w kwestii ogólnej przydatności, ale nie zapominajmy, że my tu porównujemy druta do sorca. Cytuj:
![]()
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 27-04-2006 o 16:54. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Brzeg
Stan: Niegrający
Imię: Lord Duszlik
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
Poziom: 120
Skille: 95
Poziom mag.: 21
|
![]() Druid może być lepszy ale wole sorca bo jest trudniejszy.
Pozatym druid i sorc, każda z tych profesji jest w czymś innym lepsza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Bez promocji (4 many/6 sekund) bp HMM robimy 140 minut, bp UH 200 minut. Za minutę robienia HMM mamy 14,(285714) gp. Za minutę robienia UH mamy 15 gp... eee, jednak masz rację xD Cytuj:
Niezbędne w sumie chyba nigdzie UE nie jest... ot, chodźby OF - można z exori. Aczkolwiek przydatne, czego nie zakwestionujesz;p Cytuj:
Widziałem też filmik z 15 lvl sorcem solującym draga z LMM+wand of dragonbreath, hity szły boskie ^^ inna sprawa, że go nie zabił... bo mu znikł;p choć i tak by nie zabił. Eeeh, ty wiesz swoje, ja wiem swoje ^^ no ale cóż, będę się upierać. Bądź co bądź, przyjemnie się polemizuje ^^' Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 27-04-2006 o 18:11. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ty mi przyznałeś racje, że Uhy opłacalniejsze od HMM (Nawet jak 2k za bpk się wyciągnie ![]() Z Tempestem, tak jak podejżewałem, chodziło Ci o kwestię ogólną więc też gites ![]() Spierać można by się jeszcze w wielu kwestiach, a prawda jest taka, że obie te profesje mają swoje plusy jak i minusy, i chociaż zalety obu tych profesji są bardzo od siebie zróżnicowane to jeśli się umie grać, to Druid czy Sorc, niema wielkiej różnicy ![]() -------------------- A teraz pytanie z innej beczki: Exura sio leczy tak samo jak Vita? Czy słabiej? Czy poprostu druidzi którzy jej używają tak mocno nią leczą bo mają taką siłę magii?
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 27-04-2006 o 18:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2005
Lokacja: Ankrahmun
Stan: Początkujący
Imię: Vonius
Profesja: Elder Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 35
Poziom mag.: 43
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Reasumując moją opinię na moment aktualny: Druid/sorc bez PACCa - zdecydowanie sorc lepszy. Druid/sorc z PACCem - sorc, jednak mniejsza różnica. Ofc to tylko moja opinia...
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Nawet drut szybciej zarabia niż sorc. UHy od 24lvl są świetnym interesem. Sorc ma te GFB, HMM i explo ale dut też to ma więc to nie wchodzi w grę. Na Sdki trzeba odczekać swoje ![]() Moja opinia: Druid/sorc bez PACCa - druid jest lepszy. druid/sorc z PACCem - szale są wyrównane. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 27-04-2006 o 20:00. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 04 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Raminas
Profesja: Sorcerer
Gildia: Metal Warriors
Świat: Celesta
Poziom: 30+
Poziom mag.: 42
|
![]() Ja tam myślę, że lepszy jest sorc ponieważ druidy maja mało czarów ofensywnych, a za to dużo leczących. To zależy co chcesz robić. Jeśli chcesz leczyć to bierz druta, ale ja jednak Ci proponuje sorcera
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 04 2006
Imię: Dark Isus
Profesja: Druid
Gildia: Honored Baby Beans
Świat: Zanera
Poziom: 22
Skille: 14/14
Poziom mag.: 25
|
![]() Cytuj:
![]() Ale moim zdaniem lepiej wybrać druida bo jak masz sorca to i tak robisz druta jako uh makera lub ewentualnie ih makera ;] Sam mam druta na Jamerze i myślę ,że druid jest lepszy ! Pozdro dla All ;] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Słuchajcie Gremlina, wkońcu 114 ED swoje wie ;] Cytuj:
Cytuj:
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 27-04-2006 o 21:13. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ktoś napisał na dole że co znowu z dragami - to mój ulubiony przykład ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 03 2006
Lokacja: From Heart
Świat: Fortera
Poziom: 30
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 40
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
jeśli to taki ZA<uwielbiam jeść banany>ISTY czar to dlaczego nie mówicie,i ż grając knightem bądź palem nie będę żałować, że nie wybrałem sorca? -.-'
![]() |
![]() |
#40 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
a z pozostalych zagadnien: -uhmaker nie oplaca sie nikomu kto nie posiada domku z 3+ lozkami. -UE jest fajne, mocne i kosztuje tyle many ( co przeklada sie na niesamowity downtime ) ze mozna nabic 200 lev i ani razu go nie uzyc. -wiekszosc zarobku sorcem/drutem wpada jako produnkt uboczny expienia, na runach zarabia sie dlatego ze mozna, a nie dlatego ze sie nie da inaczej ( chociaz ja osobiscie zrobione runy z reguly zostawialem w depocie ).
![]() |