|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2005
|
![]() postaram sie odpowiedzieć zgodnie z pytaniem zadanym przez autora, a więc zabijąm głownie z powodów
1. Ktos naprzykrza się nie reagując na żadne pokojowe formy przemowienia mu do rozsądku. 2. Zabijając innych oczywiscie na w miare podobnym levelu możemy pocwiczyć swoje pvp, aby pozniej sami nie paść haniebnie gdy zostaniemy z nienacka zaatakowani. 3. Dobrym powodem jest motyw finansowy, ale to raczej rzadki dodatek do zwykłego pk (jeśli pkujemy main charem możemy zabić kogoś kto ma kolegów silniejszych od nas, a noob charem znów nic wartościowego nie wylotujemy). 4. Niestety wydaje sie że czasy te już bezpowrotnie mineły, lecz dalej zdarzają sie przypadki zabijania oszustów który dla ułatwienia gry używają nielegalnego oprogramowania. W tym przypadku zabicie jest jak nawet najbardziej sugerowane. Co do moich uczuć po zabiciu kogoś ? oczywiście że czuje sie dobrze, dlaczego miałym mieć wyrzuty sumienia ? jeśli dana osoba GRA na pvp to znaczy że chce walczyć, bo w takim razie dlaczego gra ? żeby zabijać innych a samemu zostawać nietykana ? bo jeśli nie chce zabijać ani ginąć to jak juz wcześniej wspomniałem zapraszam na serwery non-pvp. Sam od jakiegoś czasu gram na non-pvp nie ze względu na pk ale ze wzgledu nie grania nigdy wcześniej na takim, chciałem sprawdzić czy naprawdę jest gorzej niż na pvp, i moim zdaniem jest nawet lepiej nobów wcale nie ma tak dużo, złodziei także ani o pa którzy za to ze maja o 50 leveli wiecej żadzają od Ciebie haraczy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 07 2005
Lokacja: Polska
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
![]() ![]() |
![]() Jakoś jeszcze nikogo w Tibi nie zabiłem nie miałem jakoś zadnego powodu.
Zostałem zabity ze 2 3 razy na niskim lv jakoś zaraz po wyjściu z Rooka, bez wyraźnego powodu przez innych graczy. Uśmiercanie graczy nalezy do klimatu gry, i nie zmienimy tego. Największą frajde chyba sprawia zabicie PK który ma wyższy lv od nas>
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: w Sieradzu
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Gildia: brak
Świat: Jamera
|
![]() Zabijanie czy jest hamskie czy nie,zależy od wielu czynników.Zabicie nooba,który mimo próśb zabija ci np.potwory na których trenujesz i jeszcze sie śmieją jest jakąś sprawiedliwością i nauczką.Ale niech nikt nie mówi,że zabijanie bez powodu jets częscią klimatu i jets nieodzowne.No bo wyobrażcie sobie,że bezbronny 9 lvl bardzo polubił tibie i jest ona jedyną grą,w której mu nieżle idzie.Poczytał sobie pare poradników i wedle ich poskilował do 40 distaa i 35 shieldinga.Ma przy sobie np.300 gp.IDzie do depo,a tu wyskakuje jakiś Hight lvl i go zabija,wogóle bez powodu.On traci skile,lvl,to 300gp i zbroje oraz legi.On nawet nie wie, dlaczego jakiś człowiek go zabił.Okazuje się że zabił go Polak.Idzie do niego i pyta sie dlaczego go zabił oraz prosi o oddanie tego,co stracił.A ten Hight lvl sie śmieje i mówi do niego zeby mu dał spokój albo ma hunta.I teraz ten 9lvl już nie ma praktycznie jak grać tą postacią,bo tamten nawet bez powodu może jeszcze raz go zabić,dla zaabwy.Ja sam byłem neiarz świadkiem jak np.skiluje a tu 25sorca z pacem w gildi mówi do mnie "Shovel or die".I musze dać,bo mnie zabije a koledzy nei pomogą bo może dać Hunta.I to jest tak hamskie,a Cipsoft nic sobie z tego nie robi.Widziałem jak jakis 100 któryś lvl zabijał sobie ludzi przed depo i w mieścir i śmiał się,a lota nie oddawał i może tak sobie powiedzieć żeby jego koledzy także zabijali go,kiedy go spotkają.I już ma po postaci,bo jakiś człowiek śmeiej się przeed komputerem i robi co cche,bo ma wysoki lvl nie patrzać na to,że przez takich jak on setki graczy(naet nie noobów)się załamują i kończą ze swoimi postaciami.A serwery non-pvp to dzikei rozwiązanie,bo tam praei każdy robi cco cche bo się nei boi konsekwencji.
14:58 x [22]: orca bersercera? 14:58 y [32]: zorka tak soie muwi na tom postac 14:58 y [32]: ktura 14:58 x [22]: aha 14:58 y [32]: jest bersererkiem 14:58 y [32]: orkiem 14:58 y [32]: i niekuc si3e ze mna 15:02 y [32]: a sokola lubisz z ta jego piosenka o tych braniach na sto ruznytch sposobuw 15:03 x[22]: ile masz lat? 15:03 y [32]: a masz numer na gadugaud? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2006
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Dregar - 27-04-2006 o 16:37. |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
I tak odnośnie całej wypowiedzi - z zewnętrznej strony nawiasu podobnie jak i po kropce/przecinku stawiamy spację.
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: w Sieradzu
Gildia: brak
Świat: Jamera
|
![]() Jest kilka gier internetowych non\pvp a ludzie zachowują się "kulturalnie".Na światach non pvp wielu ciagle kradnie loota,zabija potwory itd. i do tego jeszcze zacznie cię wyzywać.Ignored daje ochrone przed słowami,ale nie przed złodziejami.I co to znaczy Owned??Wiem że łopata to niewielka rzecz ale musiałem lecieć po następną ,a taka sytuacja może powtórzyć się jeszcze raz(nawet łopata w większej ilości kosztuje).Po zza tym może on zażądać czegoś droższego i ważniejszego.Co do redskuli to dużo osób robi je tlyko po to,żęby wyglądać grożnie(i robia je np. na niskich bezbronnych lvl).A co do lootu,to co z tego że ty na 50lvl zdobędziesz np.medusa shield,bohy albo kilka k jeśli kilka inncyh osób straci przyjemność z gry a ty zabawiasz się ich kosztem??
14:58 x [22]: orca bersercera? 14:58 y [32]: zorka tak soie muwi na tom postac 14:58 y [32]: ktura 14:58 x [22]: aha 14:58 y [32]: jest bersererkiem 14:58 y [32]: orkiem 14:58 y [32]: i niekuc si3e ze mna 15:02 y [32]: a sokola lubisz z ta jego piosenka o tych braniach na sto ruznytch sposobuw 15:03 x[22]: ile masz lat? 15:03 y [32]: a masz numer na gadugaud? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 01 2006
Profesja: Druid
Świat: Titania
|
![]() pierwszy raz jak zabiłam będąc pk...stoje sobie z dwoma fire devilami (przyzwanymi) i gnębie trole w jaskini kolo wenore ;p
po jakimś czasie trole sie skończyly ;D ,wiec wychodze na powierzchnie i wyciągam moje maleństwa po minucie podchodzi 14 lvl rycerz chyba i atakuje mojego fire devila... -.- Ja mówie żeby przestała, ale ona nie ma zamiaru (choc nie trafia). Zdecydowałam sie na krótki atak dostała raz z gfb od fire devila i spadła na czerwony poziom Hp...no wiec mówie aby zostawiła go w spokoju... nic. A wiec jedno klikniecie...3 gfb i 1 to mniejsze (explo?) to oczywiście był koniec jej marnego żywota...Choć po jakimś czasie źle się troche z tym czułam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Lokacja: Kościan
Stan: Aktywny gracz
Imię: Emma Rogirou
Świat: Harmonia
Poziom: 13
Skille: 35/25
Poziom mag.: 1
|
![]() Cytuj:
dałaś jej czas na odejście lecz jak ona nie odeszla to jej sprawa. Miałaś prawo ją zabić. Lecz nie jestem za tym typami ostrzezen ,, Daj mi 5 k'' Mysle ze to jest chamskie bo ty normalnie to byś jej nic nie zrobiła gdyby tylko poszła. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2005
|
![]() A ja uwazam ze liczba unjustow wymagana na red skulla i bana powinna sie zdecydowanie zwiekszyc, bo tibia stala sie ostatnio gra noobow, praktycznie nie mozna juz w niej znalezc porzadnego gracza, co nie zrobie lootbagu, to mi ktos zawali, mimo ze ma 50 lvli mniej, knightem juz nie ma jak kasy zarabiac, bo pojdzie taki 13 druid na guardy i resp wybija, a lootbaga oczywiscie ukradnie, i co ja biedny moge zrobic? wysoki level daje przewage? kompletna bzdura, nooby nawet nie spogladaja na czyjs level, a ja co moge zrobic z takim? zabije takiego i se nabije red skulla ktorego sie robi cholernie szybko i zyskam z niego jakies 100 gp w kasie i scale armor jak bede mial super farta. Ogolnie powiem ze swiaty pvp sux, non-pvp pozostawie bez komentarza (chyba sie kazdy domysla), a pvp-e to nie jest zwykla tibia tylko siekanka (mozna tam sie fajnie zabawic i se powalczyc, ale nic poza tym, wiec juz wole robic to na otsach gdzie mam na start 100+ lvl i jest lepsza jazda ;p)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 04 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Raminas
Gildia: Metal Warriors
Świat: Celesta
Poziom: 30+
Poziom mag.: 42
|
![]() Ja tam nie wiem jak się czuje człowiek po tym gdy go zabiją. Mnie jeszcze nikt nie zabił, a gram trochę na Azurze i widzę jak się leją. Mam kolegę który ma fioła i ciągle mi mówi, że będzie zabijał hight lvli (a sam ma 10lvl
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: gdańsk
Imię: knight from mordoor
Gildia: Brak
Świat: Danubia
Poziom: 22
Skille: 666/69
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
Ty niewiesz jaka to frajda zabijanie a wogule z graczy nie wypada kilka gp jakis zegarek i food owszem jeżeli sie zabija 8 levelki ale prawie nikt tego nie robi ![]() Mi raz akurat z 10 levelka wypadl crown shield bo pkowalem 44 knighte i nikogo nie mogłem znależć ;l A pisałeś o tym ,że koleś sobie zbaijał trole i przyszła kolesiowa i zaczeła mu je wybijać a on zaczol ja zatakować(to normalnba reakcja sam bym tak zrobil ![]() A jak zobacyłem jak ty to skomentowałeś to prawie spadłem z krzesła. Jak ty bijesz potworki to one są twoje i nikt niema prawa ci ich zabijać -,- Cytuj:
Wogule pkwanie to straszna frajda(sproboj sam popekować ![]() Aha i następnym razem zanim napiszesz taki temat to się porządnie zastanów nad sęsem tego copiszesz bo to normalka, że każdy ci odpowie, że warto zabijać. i chyba kompletny idiota popełnił by samobujstwo(taki jak ten co pobił matke krześłem bo mu kompa wyłączyła -,-) i to napewno nie prze zemnie : ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Guest
|
![]() Moim zdaniem zabijanie przecinika to bezsens :/ o tego są potworki a nie gracze :/
|
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Galana
![]() |
![]() [quote=Avager]Zabawa !!!!!!!!
Wiesz jaka to frajda widziec uciekajacego Pseudo lol nie lubie pk'owac i byc pk'owanym bo to jest bez sensu chyba ze ktos cie naprawde wkuzy to jeszcze jakos ujdzie. CYA IN TIBIA!!!!!!!(SZUKAM GILDII NA GALANIE 22LVL SORC) WYSYLAJCIE ODP. NA PRYWATNYM) |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |||||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez poisoner - 27-04-2006 o 21:14. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() @topic jesli zabije typka ktory w jakis sposob mi podpadl (ukradl lootbaga, zabil kumpla, wyzywal, etc.) to jestem usatysfakcjonowany ze noobek poniosl konsekwencje pkowanie? - oczywiscie, ale tylko drugim charem (22 sorc) i tylko lvle wyzsze (i nie o 1 czy 2 ale z reguly lvle 30+) dzieki czemu nie mam wyrzutow sumienia, bo w koncu nie zabijam nikogo slabszego, btw. bez przesady, rzadko ludzie zabijaja 8 lvle, bo ni to zabawa, ni loot, a frag tez beznadziejny, btw. 2. ;p co do loota to nie tak rzadko trafia sie cos ciekawego (no chyba ze ktos leje 8 lvle) i nie trzeba miec wcale wysokiego lvla, np. 22 sorcem z 18 palkiem zabilismy 34 knighta i wypadl demon shield |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
||