Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Jaki jest twoim zdaniem skład na Mundial 2006?
świetny 7 12.07%
taki sobie 16 27.59%
nie za dobry 12 20.69%
do bani 4 6.90%
Janas idz sie schowaj 19 32.76%
Głosujących: 58. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 16-05-2006, 23:32   #21
Angel of Death
Użytkownik Forum

Angel of Death's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
(...) czemu na Mundial jedzie grzejący ławę Kuszczak i słaby Giza(...)
No Kuszczak akurat gra w swoim klubie i całkiem dobrze broni ;] no a co do Gizy to racja ... po jaką cholere tego cieniasa powołał ?!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-05-2006, 23:33   #22
Gatho Gokhinin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 02 2005

Profesja: Elite Knight
Świat: Pythera
Poziom: 110
Skille: 90/89
Poziom mag.: 7
Domyślny

Hyh szkoda, naprawdę szkoda Franka ale jakby pojechał to nic raczej by nie wniósł do reprezentacji :/

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mythic Sniper
- kto strzelal bramki w eliminacjach?? moze Brozek ?
aaaaa gdzie byłeś 4 lata temu ;] Engel sie podniecił bo wygralismy eliminacje i ci sami piłkarze pojechali na mundial, a kij z tym że byli bez formy o.0 Frankowski naprawdę super grał w eliminacjach, chwała mu za to, ale niestety jego obecna forma zadecydowała :/ nie można przecież powoływać piłkarzy za to co zrobili kiedyś, a nie na podstawie ich obecnej formy...
Gatho Gokhinin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-05-2006, 23:38   #23
Mythic Sniper
Użytkownik Forum

Mythic Sniper's Avatar

Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Gdańsk

Stan: Niegrający
Świat: Furora
Poziom: 105
Skille: 93/67
Poziom mag.: 20
Domyślny

a co ze mila i rasiak strzelili bramki Wyspom Owczym to wyczyn? phiii tym cieciom to i ja bym strzelil
na franka liczyla wiekszosc Polakow, wierza w niego ...
Mythic Sniper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2006, 07:40   #24
Kele
Guest

Domyślny

Sam Janas mówił, że nie weźmie tych, którzy zasłużyli, ale tych którzy są w najlepszej formie. To że Dudek nie pojechał to jest raczej oczywiscte, długo nie grał po prostu. A do tego gadał by dłużej przez telefon niż grał w piłke
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2006, 09:03   #25
Raul
eX Moderator

Raul's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Domyślny

Cytuj:
- kto strzelal bramki w eliminacjach?? moze Brozek ? a moze swietny napadzior Grzes Rasiak (ironia i sarkazm) , ktory pobiega chwile i puchnie?, no moze cos i tak strzelil ale mniejsza z tym
Na MŚ nie jedzie się za zasługi, tylko za formę prezentowaną na ten czas (w żaden sposób nie popieram tutaj powołania Rasiaka bo jego też nie powinno być).
Cytuj:
-kto bedzie partnerem dla Zurawskiego? moze Grzes? sęp pier*****
A może Franek łowca bramek? To ile on ich strzelił w tej części sezonu?
Cytuj:
-co z tego ze od dawna nie strzelil bramki , ma jeszcze troche czasu zeby sie pozbierac, a gdyby zostal powolany to na pewno bylaby dla niego duza motywacja, o klasie pilkarza nie znaczy tylko ze strzela bramki , pilka nozna to gra zespolowa, liczy sie czytanie gry , rozgrywanie pilki itp itd
Frankowski olał MŚ i poszedł na kasę. Grał w Elche, strzelał bramki, miał szansę wejść do Primera Division. Wybrał drugoligowy klub angielski. To największa głupota zmieniać środowisko piłkarskie w sezonie mistrzowskim. Sam jest sobie winien, bo w Hiszpanii radził sobie bardzo dobrze.
Cytuj:
Teraz sprawa Dudka:
- ma bardzo duze doswiadczenie ( nawet te porazki w Korei i Japoni ) i jak narazie jest jeszcze klubowym mistrzem Europy ( do jutro ale to sczegol )
przeciez w finale LM zniszczyl po prostu Szewczenke ( nie wiem jak sie to pisze - nie czepiac sie)
A Lato i Boniek byli kiedyś największymi gwiazdami polskiej piłki, to ich też powołać? Człowieku, Dudek dosłownie cały sezon przesiedział na ławie. Czemu w przerwie zimowej nie przeszedł do klubu gdzie by grał skoro widział, że tu nie ma szans wygrać z Reiną?
Cytuj:
- bardzo czesto Jurek popisywal sie wspanialymi obronami
Fabiański, Kuszczak i Boruc również. Zapomniałeś dodać, że równie często popisywał się wspaniałą nieporadnością w polu karnym.
Cytuj:
- jest przyzwyczajony do tego rodzaju turniejow (LM , Mś)
Zacznijmy od tego, czy do Niemiec jedziemy aby o coś powalczyć, czy na wakacje - 3 mecze i do domu. Najwyższa pora aby młodsi się ogrywali na takich imprezach, bo cały czas będziemy brać starszych i gdy w końcu skończą karierę, okaże się, że nikt inny nie ma doświadczenia.
Cytuj:
- gral duzo czasu w Premiership, a jak wiadmo pilka angielska jest bardziej ze tak sie wyraze brutalna
A liga szkocka (gdzie gra Boruc) chyba nawet bardziej brutalna. Już pomijam fakt, że Kuszczak też grał ten sezon na Wyspach.
Cytuj:
- porownajcie sobie Dudka do Fabianskiego , przeciez to smiech na sali
Fabiański przynajmniej gra, ale on i tak jedzie w roli trzeciego bramkarza.
Cytuj:
- Boruc wiadmo ze pierwszy sklad ale zamiast tego Fabi~ Dudek powinien byc na lawie
Ale po co? Niech się oswajajął młodsi zawodnicy, a nie stary Dudek, który cały sezon grzeje ławę.
Cytuj:
A ty podaj mi parę sensownych argumentów, czemu na Mundial jedzie grzejący ławę Kuszczak i słaby Giza, który nie zaprezentował kompletnie nic w swoich dotychczasowych meczach. Albo czemu Frankowski nie jedzie ze względu na "brak formy", ale jedzie Brożek, który miał słaby sezon?
Kuszczak grał cały sezon. To, że popieram kilka decyzji Janasa nie oznacza, że wszystko dobrze zrobił. Po co Giza? Nie wiem, już prędzej mógłby grać Burkhardt (chociaż wolałbym żeby nie było Mili). Franek jest stary, przytył i bez formy. Brożek od czasu do czasu strzela i jest młody. Wybieram tego drugiego.

Na koniec chciałbym dodać, że 4 lata temu to właśnie Engel wziął piłkarzy za zasługi w eleminacjach. I jak się to skończyło? Dwa mecze w podstawowym składzie przegrane i zwycięstwo z USA, gdzie grali sami zmiennicy.

De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!

Ostatnio edytowany przez Raul - 17-05-2006 o 09:13.
Raul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2006, 09:25   #26
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
@up
A ty podaj mi parę sensownych argumentów, czemu na Mundial jedzie grzejący ławę Kuszczak
Uhu, ty chyba nie widziales Kuszczaka w akcji. Gral o wiele czesciej i lepiej w tym sezonie niz Dudem, a IMO takze lepiej niz Boruc.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2006, 09:57   #27
Straznik Monopolowego
Użytkownik Forum

Straznik Monopolowego's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2005
Lokacja: Chelm

Domyślny

LOL!!! co wy gadacie o Dudku?? nie widzicie jak on broni?? co z tego ze nie gra jak on nadal broni lepiej od tych bolkow na lawce to ze nie gra nie oznacza ze nie umie bronic a tak jak juz ktos mowil Dudek ma doswiadczenie i jak przegramy z kostaryka i wygramy z ekwadorem to mecz z niemcami sie bedzie liczyl a ci Boruc i Kuszczak beda wtedy srac po gaciach
Straznik Monopolowego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2006, 10:13   #28
Abotis
Użytkownik forum

Abotis's Avatar

Data dołączenia: 15 05 2006

Stan: Aktywny gracz
Imię: Abotis
Świat: Aurea
Domyślny

Zobaczymy co zaprezentują w Niemczech ^.- Biada Janasowi jak nie wyjdziemy z grupy ...
Abotis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2006, 11:33   #29
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raul
...Jeszcze tylko bym wyrzucił Milę i Rasiaka, za którego mógł pojechać Saganowski.
Text ze wczorajszych faktów:
"Janas będzie musiał za Milą biegać z respiratorem"
No fakt... szkoda mi Saganowskiego.
Dlaczego nie Dudek.Bo trzeba dać szanse młodym, co wy myślicie ,że zawsze będzie Dudek Dudek Dudek? Trzeba przygotować młodych (jak dziwnie to brzmi w moich ustach[klawiaturze?])

Po za tym co sie martwicie. I tak dostaną w tyte tylko tak jak polacy potrafią i pewnie z grupy nie wyjdą.
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2006, 14:57   #30
Mythic Sniper
Użytkownik Forum

Mythic Sniper's Avatar

Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Gdańsk

Stan: Niegrający
Świat: Furora
Poziom: 105
Skille: 93/67
Poziom mag.: 20
Domyślny

Nie wiem czemu Raul napisales o Lato i Bonku, w ktoryms miejscu wyraznie zaznaczylem ze chodzi mi o pilkarzy NASZEGO POKOLENIA, z niektorymi sprawami sie z toba moze i zgodze, ale nie zmienia to faktu ze Franek jest lepszy od brozka , i moglby byc w skldzie chociazby w roli jokera a janas wbil mu taka kose w plecy ze szok. ciekawe jak bys sie czul na jego miejscu..
to ze janas zrobil blad jest moim zdaniem , po to jest forum zeby sie wypowiadac i dyskutowac, zdania nie zmienie, i zobaczycie ze jak dostaniemy wpier*** na MS to bedzie glosno w mediach o niepowolaniu Franka i Dudka.

Mam nadzieje ze wyjda z grupy , to juz bedzie wielki sukces.
Mythic Sniper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2006, 15:03   #31
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
wpier*** na MS to bedzie glosno w mediach o niepowolaniu Franka i Dudka.
A jak wyjdziemy z grupy ludzie zapomna o niepowolaniu Franka i Dudka. Co mnie obchodzi co ludzie beda gadac? Wazne, zeby repra grala dobrze.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2006, 15:21   #32
Gatho Gokhinin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 02 2005

Świat: Pythera
Poziom: 110
Skille: 90/89
Poziom mag.: 7
Domyślny

Raul, ciesze sie, ze mamy wspolne zdanie ;P
Moim zdaniem Kuszczaka pownno sie juz dawno powolac bo on moze byc doskonalym zmiennikiem dla Borcuca na mś.. Co do Dudka to za jego nieobecnosc odpowiada nie kto inny tylko Benitez ~.~ Jakby Jurek ciagle gral, byl w rytmie meczowym to na pewno pojechalby do Niemiec i tam dobrze bronil. Bez Dudka jakos tak dziwnie, nie mozna przywyknac do tego, ale obiektywnie patrzac to Borus & Kuszczak spisuja sie lepiej od Dudka.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__
Text ze wczorajszych faktów:
"Janas będzie musiał za Milą biegać z respiratorem"
hehehehe ;D Wystarczyło wturlac sie do bramki zeby dostac powolanie.. Co sadzicie o wizieciu Gorawskiego? Ja tam sie nie orientuje jak i gdzie on teraz gra. Martwie sie tylko o forme Krzynówka i Smolarka :/ A na napad zamiast Rasiaka (chociaz on czasem niechcacy cos strzeli i jest pozytek ;]) lepiej by sie spisal Niedzielan. Dosyc czesto gra i strzela w NEC wiec mysle, ze bylby dobrym partnerem w ataku dla Zurawskiego.
Gatho Gokhinin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2006, 15:32   #33
Zamor1
Użytkownik Forum

Zamor1's Avatar

Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Sanok

Zamor1 ma numer GG 6632523
Domyślny

sklad moze byc poza pinokio, zdziwilem sie ze nie wzial franka, bez niego polacy mogliby conajwyzej pomarzyc o mundialu ;]
@dudek- nie zdziwilem sie wyborem janasa, ja rowniez bym go nie wzial dudek nie gra ponad rok...

a teraz trzymamy kciuki za kuszczaka bo kraza plotki ze ma przejsc do ManU i oby nie skonczyl tak jak dudek w liverpoolu ;]

Ostatnio edytowany przez Zamor1 - 17-05-2006 o 15:35.
Zamor1 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2006, 15:43   #34
Cafe
Użytkownik Forum

Cafe's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1

Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
Cafe ma numer GG 5247922
Domyślny

Gorawski gra w jakims Moskiewskim klubiku.
A ja sie ciesze ze Janas wzial troche swiezej krwi (Chodzi mi tutaj głównie o Brożka i Kuszczaka). Nie wiem co tam robi Rasiak, no ale nic. Mila popisal sie paroma zagraniami w meczu z W~ Owczymi, i juz pojechal na mundial, bleh !

Dudek to stara wyga, i nie grał przez cały sezon, a Boruc i Kuszczak graja cały czas i świetnie sobie radza (Gdzies mialem filmik z swietna parada Kuszczaka, ktorej nie powstydzil by sie zaden światowej klasy bramkarz)

A dla rozluźnienia, polecam :

http://video.google.com/videoplay?do...89763&q=rasiak
Cafe jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2006, 15:50   #35
Zamor1
Użytkownik Forum

Zamor1's Avatar

Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Sanok

Zamor1 ma numer GG 6632523
Domyślny

filmik wypas ale gdzies widzialem filmik chyba na maxiorze jak gral jeszcze w Derby Country i ladnie obkiwal 3 zawodnikow a poczym strzelil gola, ale mysle ze to czysty przypadek
Zamor1 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2006, 17:06   #36
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__
Dlaczego nie Dudek.Bo trzeba dać szanse młodym, co wy myślicie ,że zawsze będzie Dudek Dudek Dudek? Trzeba przygotować młodych (jak dziwnie to brzmi w moich ustach[klawiaturze?])
Ja zawsze myślałem, że na Mundial bierze się skład, który ma wygrać, a nie skład, który sobie będzie mistrzostwa oglądał.
stary 17-05-2006, 17:44   #37
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2006

Imię: nie wiem
Domyślny

Brawo dla pana Janasa! Nie bał się podjąć ryzykownej decyzji, wziął odpowiedzialność na własne barki. Jak mu się powiedzie to zostanie bohaterem. A jak nie to trudno... Rasiak może jest drewniakiem, ale w powietrzu gra nieźle. Mila to tylko 'turysta', więc nie ma się co przejmować.
stary 17-05-2006, 17:53   #38
Raul
eX Moderator

Raul's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Domyślny

Cytuj:
ciekawe jak bys sie czul na jego miejscu..
Po pierwsze to ja na jego miejscu nie zamieniałbym Hiszpanii, gdzie cały czas grał, prawie w każdym meczu strzelał bramkę i miał w perspektywie możliwość wejścia do Primera Division, na drugą ligę angielską gdzie już pół roku próbuje się zaaklimatyzować. Zapewniam, że jakby został w Elche i grał tak samo jak w pierwszej części sezonu to na 100% by otrzymał powołanie, a ja byłbym pierwszym, który by za tym był. ;]
Cytuj:
(...) i zobaczycie ze jak dostaniemy wpier*** na MS to bedzie glosno w mediach o niepowolaniu Franka i Dudka.
A jakby powołał Franka i Dudka i wtedy by nie wyszli z grupy to by były teksty typu: "Po co on wziął na MŚ bramkarza, który cały sezon siedział na ławie i napastnika, który nic nie strzela?". Sprawdzoną reprezentację z eliminacji już brał Engel na MŚ. Ale szacunek dla Janasa za to, że nie bał się zaryzykować i zrobił to co powinien, nie grasz - nie jedziesz. Bo byłem pewny, że Franka i Dudka weźmie w pierwszej kolejności.

De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!
Raul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2006, 22:08   #39
Cedric
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 03 2006
Lokacja: br?

Domyślny

Cieszmy się z wyboru Janasa(żart), Żeczywiście Dudka mógłby chociaż wziąsc jako 3-go bramkarza. W przypadku Mili wysarczyna sparingu z wyspami owczymi wturlac sie do bramki razem z piłką i już sie otrzymuje powołanie-.-
stary 17-05-2006, 22:33   #40
Roventa
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 04 2006

Domyślny

Nie zabrdzo obchodzi mnie skład, byleby dobrze zagrali.Najbardziej niemoge doczkać się finału 9 lipca, bo przed meczem zaśpiewa Shakira i Wycelf Jean piosenkę "Hipd Don't Lie"
Roventa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania