Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-05-2006, 20:47   #21
Leszon
Użytkownik forum

Leszon's Avatar

Data dołączenia: 08 11 2003
Lokacja: Bełchatów

Stan: Aktywny gracz
Imię: Urthan
Profesja: Royal Paladin
Świat: Xerena
Poziom: 26
Skille: 66/48
Poziom mag.: 10
Leszon ma numer GG 2462584 Leszon ma login Tlenu leszon@tlen.pl
Domyślny

Moderatorów uprzejmie proszę o zamknięcie tematu, gdyż temat schodzi powoli na offtopic i stał się miejscem kłótni pomiędzy dwoma użytkownikami forum.
Leszon jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-05-2006, 21:16   #22
My991
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 04 2006

Domyślny Paladyn rox

Według mie wybierz pala, nabij 40 dyst (potem sam wleci podczas expa) i exp caly czas napoczątku na dwarfach potem dwarfach soldierach i kończąc na guardach a potem to już od Ciebie zależy, powiecie ze jestem durniem? a ja wam odpowiem , że wiele osub nie skillowało a teraz roxuje servem (przedewszystkim Szwedzi, któży nie pie...ą się z dwarfami/monkami)
My991 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-05-2006, 21:43   #23
Cedric
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 03 2006
Lokacja: br?

Domyślny

@up
Żebyś sie nie zdiwił z tym dystansem
Co do profesji to radze wybrac sorcka. Na początku nie ma problemów z epxieniem, bierzesz wanda i na cyce albo dwarfy, a palkiem to takie pierdo**nie
stary 20-05-2006, 21:54   #24
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

@Jastr:

ok, masz racje co do tych summonow.

OT mode off.
stary 20-05-2006, 22:03   #25
Olafisko
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 02 2006

Domyślny Palek!

zdecydowanie PALEK!
Olafisko jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2006, 10:11   #26
Kobus<<<ab>>>
Użytkownik forum

Kobus<<<ab>>>'s Avatar

Data dołączenia: 18 04 2006

Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Świat: Azura
Kobus<<<ab>>> ma numer GG 8299304
Domyślny

Tez mysle ze pal na nowym swiecie bedzie lepszy.Wyobraz sobie ze masz pala 80 na tym serwie i jestes aktualnie najlepszy.Wedlug mnie lepiej byc palem 80 niz sorkieem 80.Proste-.-
Kobus<<<ab>>> jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-05-2006, 14:48   #27
Leszon
Użytkownik forum

Leszon's Avatar

Domyślny

Niedoczekałem się nowego świata... więc aktywowałem pacca i gram już od dwóch dni na Xerenie - zrobiłem 12 palka jak narazie/5 magic i 50/40 skillse... trenie dalej ;p
stary 25-05-2006, 22:25   #28
Nirvy
Użytkownik Forum

Nirvy's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2005
Lokacja: Piła

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Thumbs up
Domyślny xd

Moim zdaniem jeżeli chcesz być w czołówce to sork szybciej expi . Jednym z powodów jest ze pal musi latać po arry a new to nie jak stary że koledzy ci pożyczą na bp arrows tam zaczynasz od zera i musisz latać po arry a sorkiem wychodzisz na maina jesteś załóżmy drugi na mainie idziesz po vortexa kupujesz jakis czar i jak najszybciej na darashie na roty i bijesz te roty do oporu a palem musisz latać po arry.
Nirvy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-05-2006, 10:52   #29
Kobita Chaosu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 02 2006
Lokacja: Lubraniec

Świat: Aldora
Poziom: 53
Skille: 81/57
Poziom mag.: 18
Domyślny

no ja też bym sie zgodził , że sorcem lepiej choć jak pewnie zauważyliście ja mam pala i też jest dobry ale narazie retired i postanowiłem się na nowe przenieść i będe grał sorcem ale palek też dobry pozdro ! ;p
Kobita Chaosu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2006, 11:57   #30
Marczio
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: polack

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Świat: selena/xerena
Poziom mag.: 45
Marczio ma numer GG 1065481
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Leszon
(zapewne tutaj większość z was wyzwie mnie od nooba, ale ja już gram w tibię od ponad 4 lat, kiedy jeszcze prawie nikt w Polsce o tym nie słyszał).
wiesz co ci powiem?
jakbys na serio gral 4 lata to bys sam wiedzial kims najlepiej grac, ba nawet rok nie grasz bo nawet nie wiesz ze sork ma najlepiej na dragach/tombach a na h lvl na vamp hell i necro wiec tak nazwe cie noobem ale nie za to ze zadajesz takie pytania tylko za to ze klamiesz a to jest najgorsze nawet nie masz odwagi sie przyznac ze jestes poczatkujacy

@ topic
ja gram po raz 3 sorcem i naprawde wiem jak sie gra, co prawda bardziej mi pasowalo przed updatem bo teraz to kazdy bierze sorca bo mysli ze latwy exp a potem sie okazuje ze 50% h lvli sorcow na servie pada co chwile bo nie potrafi grac sorcem, ja nauczylem sie liczyc exhaust i patrzec na moje hp zeby nie pasc no a sorc ma komfort w walce na dystans runami bo obrazenia dobre no i sd z prawdziwego zdarzenia a nie jakies bąki po 100... pallem na powaznie nie gralem ale nie podoba mi sie chociaz w walce w zwarciu pall ma lepiej bo ma shield z 50 przynajmniej a sork 25 wiec to marna obrona
20:24 Iyan Xoder [14]: lol btw, old pl Szarancz or new swe one?

Ostatnio edytowany przez Marczio - 28-05-2006 o 12:07.
Marczio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2006, 12:29   #31
Leszon
Użytkownik forum

Leszon's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marczio
wiesz co ci powiem?
jakbys na serio gral 4 lata to bys sam wiedzial kims najlepiej grac, ba nawet rok nie grasz bo nawet nie wiesz ze sork ma najlepiej na dragach/tombach a na h lvl na vamp hell i necro wiec tak nazwe cie noobem ale nie za to ze zadajesz takie pytania tylko za to ze klamiesz a to jest najgorsze nawet nie masz odwagi sie przyznac ze jestes poczatkujacy

@ topic
ja gram po raz 3 sorcem i naprawde wiem jak sie gra, co prawda bardziej mi pasowalo przed updatem bo teraz to kazdy bierze sorca bo mysli ze latwy exp a potem sie okazuje ze 50% h lvli sorcow na servie pada co chwile bo nie potrafi grac sorcem, ja nauczylem sie liczyc exhaust i patrzec na moje hp zeby nie pasc no a sorc ma komfort w walce na dystans runami bo obrazenia dobre no i sd z prawdziwego zdarzenia a nie jakies bąki po 100... pallem na powaznie nie gralem ale nie podoba mi sie chociaz w walce w zwarciu pall ma lepiej bo ma shield z 50 przynajmniej a sork 25 wiec to marna obrona
Ehh... a więc odpowiadam. Nigdy nie miałeś w tibi nic takiego, że nie wiesz kim grać...?? Poprostu nie umiałem się dobrze zdecydować... znałem zarówno pros&cons palka i sorca... no i wybrałem palka...
Nowy świat jak narazie nie wyszedł... to zacząłem grać na xerenie. Gram tam od 5 dni i zrobiłem już 21 lvl. Palkiem jest super. Gdyby na xerenie nie było tyle zajętych respów - to już bym miał 30 lvl spokojnie. I mi nie chrzań, że sork ma najlepiej na tombach, dragach... Bo właśnie tam expię swoim palkiem na Ankh... i chlipię tylko manaski, nawet mi uhy na dragi nie schodzą. Lecę z kuszą (i nawet przy słabym skillu - 62), walę hity po 115, 120. Średnio wychodzą po jakieś 70-80. Sorcem na tym lvlu niemożliwe, żebym tak dobrze expił. A poza tym grałem już 40 palkiem wcześniej i 60 sorcem... więc wiem - co mówię.
stary 28-05-2006, 12:38   #32
Leszon
Użytkownik forum

Leszon's Avatar

Domyślny

aa i jeszcze coś... zobacz - już 3 lata mam tutaj konto na forum... no to krócej chyba nie mogę grać... hę?
stary 28-05-2006, 12:40   #33
Marczio
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: polack

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Świat: selena/xerena
Poziom mag.: 45
Marczio ma numer GG 1065481
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Leszon
Sorcem na tym lvlu niemożliwe, żebym tak dobrze expił. A poza tym grałem już 40 palkiem wcześniej i 60 sorcem... więc wiem - co mówię.
Wiesz co mowisz? g*wno wiesz co mowisz jak twierdzisz ze sorkiem to tylko na guardach.
21 palem na dragach expisz?? hahaha.. i to z distem 61 boze widzisz i nie grzmisz
wszystko jasne no bardziej wkrecic nie mogles, 21 pal pada na combo draga a ty se expisz i to jeszcze z manasami lololololol czy ja wygladam na jakiegos naiwniaka? Ty i 60 sorc robiony na guardach.. zesralbys sie jakbys wiedzial cos o graniu sorkiem to bys wiedzial ze na dragach mozesz w 10h nabic ~250k expa zuzyc do tego ~8 bp hmm i ~5 bp ih a zlocic z 2 dragonki 2 d hammery ~5 p legow ~5 serpentow ~15k z zlocie + 300 d hamcow jakies broadswordy i ~100 burstow. Masz taka wyobraznie? Przy takim zuzyciu runow palek moze sobie .... no wlasnie. Prosze cie daj juz spokoj bo wszyscy juz wiedza ze waly cisniesz skompromitowales sie wiec nie proboj dalej odzyskiwac twarzy bo jeszcze bardziej dostanies po lapach od kogos innego po prostu jestes zalosny
20:24 Iyan Xoder [14]: lol btw, old pl Szarancz or new swe one?
Marczio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2006, 18:47   #34
Leszon
Użytkownik forum

Leszon's Avatar

Domyślny

heh - ja wiem swoje... wiem że gra sorcem... to tylko runy... wszystko krąży wokół run... no i nie jest wcale tak różowo - jak mówisz...
może wolisz sorca... ale ja wolę palka... i chyba tak w tibi powinno być, inaczej wszyscy graliby tą samą voc.
stary 29-05-2006, 18:12   #35
matiiii
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Giżycko
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Świat: Broa
matiiii ma numer GG 3908545 Send a message via Skype™ to matiiii
Domyślny

j tam wole pallka wogle jest lepszy pod wieloma wzgledami i jeszcze knht dobry a reszta to dno moze Cip'y zrobili by pare nowych profesji co?
inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze.
Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy
a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym...
matiiii jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-05-2006, 18:49   #36
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marczio
Wiesz co mowisz? g*wno wiesz co mowisz jak twierdzisz ze sorkiem to tylko na guardach.
21 palem na dragach expisz?? hahaha.. i to z distem 61 boze widzisz i nie grzmisz
wszystko jasne no bardziej wkrecic nie mogles, 21 pal pada na combo draga a ty se expisz i to jeszcze z manasami lololololol czy ja wygladam na jakiegos naiwniaka? Ty i 60 sorc robiony na guardach..
Zamknij twarz , jezeli ty nie umiesz nawet z sd ubic draga to nie znaczy ze to jest niemozliwe, ja pierwszego draga zablem na 17 lvl 55 dista i zszedly 3 manasy i 3 hmmy, sorc za to musialby zmarnowac okolo 2-3 k (sic!!!) na jednego smoka na tym lvl wiec przymknij d*** bo sie tyle znasz na palku co ja na grze na fortepianie, przy moim lvl zdarza sie nawet ze jeden manas nie pojdzie na draga i wtedy koszty to jest 50-100gp na bolty

PS: nie wygladasz na naiwniaka, wygladasz na tłumoka
PSS: ty bys sie zesral jakbys wiedzial ze pallem najwyzej mozna dostac z GFB (jezlei pod pysk mu sie nie pchasz)

Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 29-05-2006 o 18:50.
Piotrek Marycha jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-05-2006, 20:58   #37
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk

Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
jastr ma numer GG 4019279
Domyślny

@up po pierwsze fakt że ubiłeś draga na 17 lvlu i 55 dista (zapewne pojedyńczy respown i do tego na otwartej przestrzeni) i użyłeś do tego 3hmm i 3 mfów nie oznacza że możesz expić na dragach w ankh na 21 lvl solo palkiem człowieku komu ty te bajki wciskasz. W ankh nie ma tyle miejsca żeby sobie latać z dragiem a na 21 lvlu masz tyle żyć że... combo draga i białe literki. Tak samo jak ani uha ani mfa na draga nie używasz to chyba że z blokerem na dragi chodzisz bo fire ball draga nawet jak się ustawisz po skosie cię dosięgnie no i musisz założyć że żaden z f wave cię nie dosięgnie.(a drag to taka bestyjka że czasami potrafi baaaaardzo nieładnie spamować atakami więc 3 f wave się może zdażyć a na redzie ucieka więc wystarczy chwila nieuwagi i... gotowe)
Poza tym to już chyba temat został wyczerpany a założyciel tematu dokonał wyboru więc chyba najwyższy czas zamknąć topik
@down no ale z tym potrójnym respem nie jest za wesoło czasami wyskakują po 2 dragi na raz (chociaż to już od znajomości respa i umiejętności lurowania zależy). Ogólnie rzecz biorąc to my mówimy o expieniu a nie o solowaniu więc sam możesz stwierdzić czy expienie na 21 lvlu na dragach dla palla jest opłacalne

Ostatnio edytowany przez jastr - 29-05-2006 o 23:17.
jastr jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-05-2006, 21:28   #38
Farek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 11 2005
Lokacja: Legnica

Profesja: Elite Knight
Świat: Iridia
Poziom: 87
Domyślny

Expienie na dragach zawsze wiaze sie z poniesieniem jakichs strat , palek traci bolty i manafluidy , a sork hmm i ewentualnie ihy na dsy. Ja expiac na dragach (ank resp 7 dragow ) na 1000~boltow trace zazwyczaj ponad bp manasow i nie zawsze wyleci cos z loota .

@up
na ank jest gdzie biegac np. resp 3 dragow masz skalke wokol ktorej mozna uciekac przed dragiem . Ale zgodze sie ze hunt dragow na 17lvl to loteria raz zsolujesz na 2-3mf a na nastepnym zobaczysz napis "You are dead"
Farek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-05-2006, 02:27   #39
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Nie powiedzialem ze na 17 lvl mozna expic na dragach tlyko odpowiedzialem na wypowiedz "kolegi" ktory wysmial Leszona ze na 21 lvl nie mialby szans ze smokiem bo by na jedno combo poszedl (lapa+f wave????? ej halo!! pora sie obudzic!! palek wali na dystans!!)

PS: to ze dostane z GFB nie oznacza ze trace manasa
stary 03-06-2006, 00:06   #40
lord kula
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 04 2006

Domyślny Sorc!!

Na twoimmiejscu gral bym sorcerem ...
+sorca
ma na wejscie darmowa rużczek
nie musi miec dobrego eq
od 8 lev mozna wykopywac scrabki ;]
a co do soloania potworow ja swoim 44ed chdzilem na necro/vampy/dragi solo więc...
moze robic runy

-sorca
malo Hp
czeba wydawac na MF
ma malo cap

+pala
wali z odległości
moze robi runki

-pala
na sowym servie czeba wydac "majatek"na speary
nie ma tarczy
na malym poziomie czeba caly czas chodzic do dp po arrwy/bolty

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania