|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2003
|
![]() Krok po kroku:
Krok pierwszy, nie wymagany: Odnajdujemy w katalogu gry (zazwyczaj c:\program files\tibia) plik Tibia.spr i zmieniamy mu nazwe na Tibia.old albo cos podobnego. Przyda sie to, jesli okaze sie, ze stare grafiki kiedys nam beda potrzebne Krok drugi: Wypakowujemy plik ze sciagnietego ZIPa do katalogu gry Krok trzeci: Restartujemy gre. Jesli w trakcie zamieniania plikow gra byla wlaczona, moze sie wysypac lub nie beda widoczne zmiany I mozemy ogladac nowy stuff, a wedlug mnie warto chociaz raz spojrzec. EDIT jej spoznilem sie z wyjasnieniami. |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2003
![]() |
![]() Zainstalowałem sobie ten nowy "upadate"... no i wreszcie udało mi sie dostać do gry... no ale ja nie lubie za bardzo zmian i nie podoba mi sie to nowe cudo... Chce to teraz zmienić na stare (tak jak było przed instalacją) ale nie zachowałem sobie nigdzie tego pliku, a boje się o to że jesli zainstaluje tibie na nowo to przepadną moje mapki które odkrywałem z takim wielkim trudem...
![]() Moze ktoś udzielić mi rady jak mam to zmienić? PozdrawiaM |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Elbląg
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Maniak Bleble
Profesja: Elder Druid
Gildia: Majestic Lords
Świat: Calmera
Poziom: 127
Skille: 22/28
Poziom mag.: 76
|
![]() Przed zainstalowaniem na nowo tibii przegraj sobie gdzies z katalogu z gra wszystkie pliki z rozszerzeniem .map i po instalce przegraj je spowrotem do noego katalogu z gra. Musi dzialac.
|
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
![]() |
![]() Ja tu nic niechem mowic ale ja bym juz zamkonl ten temat ale ja nie jestem moderatorem i nic nie ma do powiedzena to tu moderatorzy zadza
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
![]() |
![]() Super grafa!!! bede uzywal napewno
![]()
#26 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
![]() |
#27 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 09 2003
|
![]() Grafa jest zajebista . Ten co to stworzył ma łeb nie od parady. Wreszcie topór wygląda jak topór . A z resztą wszystki jest bardziej realne(mówie o przedmiotach)
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Mi to te krasnoludy zamiast facia sięnie podobają, kroasnolud sprzedaje paczki w thais, inne 2 krasnoludy trenują przed depo, nastepny pcha przed soba baga.. glupio troche.. jeszcze ten hero moze byc ale jak sie pojawi prawdziwy to jak go rozpoznam ?( a reszta jest super teraz najlepiej chodzic z jakimis slabymi tarczami brass, plate zeby tylko na nie popatrzec
![]()
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2003
![]() |
![]() http://republika.pl/szumek20/images/Nowy.JPG Zrobilem dwa SS -y i wrucilem do starej grafiki nowa tez mi sie podoba ale narazie ale potrzebuje jeszcze paru dopracowan. |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() Proponuję żebyś zrobiłe takiego samego screena jak ten z ekwipunkiem tylko ze stara grafa to bedzie do porownania
Tak jak w jakiś promocjach - przed i po zażyciu tabletek odchudzących ![]()
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: W domku :)
![]() |
![]() czesc
Mam pytanie czy jak włacze ta nowa grafe to np inny gracz bedzie mnie widział jak np krasnoluda? Czy jak niewiem..... ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2003
![]() |
![]() Jezeli bedzie mial zainstalowany ten plik z nowymi spritami to tak.
Kazdy gracz widzi zmiane wtedy tylko gdy wlkei do katalogu tibii ten plik z nowymi spritami. |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() No i to jest glupie normalny czlowiek ktory ma nowe sprajty nie przebierze sie za oblesnego krasnoluda ale jak nie ma a ja mam to on mysli ze wyglada jak ludek w pizamie a ja widze krasnala
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() NO to jest gupie te krasnale troche gupio wygladają a pozatym jak sie brać to już mogliby wszystko pozmienać a nie tylko polowe
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak jak wiekszosc z Was mi rowniez sie grafa podoba
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() nowe grafiki są super (fajny ten gostek z pelerynką), ogólnie cały runsztunek: zbroje, bronie zaczęły wyglądać rpg-owo (np. brass shield, mace) a nie jak dodatki do lalek. Ale mam kilka zastrzezeń: po pierwsze ten kraś zamiast rycka, mogli troche zsakwować torbę (żeby do plecaka pasowała), no a tak wogóle to zbierając loot co drugą rzecz muszę "identyfikować" bo teraz nawet leather czy studded wygląda jak porządny eq
|
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2003
Lokacja: Bytom
![]() |
![]() a czym mozna edytowac grafike? chcialbym dostosowac ja do swoich wymagań
![]()
![]() |
#38 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Lord Czaja : Wystarczy rozpracować format pliku tibia.spr i rozpisać który sprite jest od czego (jest tego prawie 4,5 tyś) teraz wystarczy napisać swój packer do spriteów i już masz własną grafikę.
Bo gotowego programu nikt puki co nie udostępnił.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2003
![]() |
![]() Nowe elementy grafiki w Tibii sa bardzo fajne. Moim zdaniem moglliby darowac sobie "dodatkowe" postacie bo oprocz tajemniczego ktosia w pelerynie ktory jest miodzio to krasnal u chlopakow i "elfka" u dziewczynek sa zmasakrowane. No i brakuje mi pierwszego avatara w "zestawie dziewczynek" niestety zostal zastapiony pseudo-elfka . Poza tym miodzio , do tego stopni ze czasem nie wiem czym to cos co widze teraz bylo wczesniej
![]() Fajnie by tez bylo zeby CIP dolaczyl to do oficjalnego releasu i nie oglosil za pare dni ze jest to nielegalne a w srodku jest wirus (ew glosy sprzeciwu, smiech itd. itp. prosze zachowac dla siebie. Wiadomo raczej wielu ludziom ze w olikach graficznych mozna zamiescic kod programu.) Miejmy nadzieje ze nikomu az tak nie zalezalo na tym zeby pokusic sie o robienie tak dopracowanej grafiki/fortelu po to zeby przejac co lepsze sprzety z postaci. Nie mniej jednak chcialbym zobaczyc pliczek z tym dodatkiem umieszczony na stronie Tibia.com lub ew jakis komentarz. |
![]() |
![]() |
#40 |
Guest
|
![]() Czy potwory jakies ulegly zmnianie, jak tak to kture (screena prosze) albo tylko powiedzcie kture.
moge zmienic struj w krasnala, a czy moge w cos innego np. elf, albo cos takiego z gury thx ( GRATZ tym co to zrobili ) |