![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2006
Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 106
|
![]() Nie zgadzam sie.
Wg mnie do 18 lvla powinno sie nosic war hammera, a potem dopiero laske/rozdzke. Dlaczego? Bo dopiero rod/wand od 18 lvlu daje jakies obrazenia, a nie bic po 10..... @Black/Ulver Wy sie za słowniki bierzcie a nie za ruszczki.... |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak dla mnie chodzenie do 15 lvlu z rozdzka dla druida jest dobrym pomysłem, od 15 mozesz robic ihy- bierzesz w hammera/ b sworda i jedziesz potworki -rośnie soul point ale i exp rosnie + rosnie mana wcielana w robienie runek!. Dla lvli For uh/hmm/explo/gfb chodzenie z bronią bez rózdzki nie jest tez jakos głupie -expo leci/ mana leci/ m lvl leci/ kasa za runy leci, nie ?
![]()
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2006
Lokacja: Wa-wa
Imię: Hestrial
Świat: Thoria
Poziom: 137
Poziom mag.: 71
|
![]() jak sobie chodzisz na orc fort 90 masterem i powiedzmy bierzesz zerka na 1 visa to ofc nosisz bsa zeby zminimalizowac swoje obrazenia, na wyzszym levelach wand jest wastem
![]() |
#24 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 06 2006
|
![]() ja trenuje na dwarfach i na foldzie hity 20-45 a z rożdżki 18-24
wale z war hammera |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2006
|
![]() Wandy sie uzywa do konca gry (na 200+lvl tez). Bo zawsze lepiej jest bic z tempesta+exori vis, niz z samego exori visa. (szybszy exp)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2006
Imię: Mayanard Shathriath
Gildia: Mystic Warriors
Świat: Luminera
|
![]() ja wolę biegać sobie z moimi ukochanymi wandami (oproćz wand of plague
![]() nigdy nie robie runow, gdy expie, albo to, albo to ![]() i nie boje się o spalaną manę, bo im więcej many spalonej tym lepiej ![]()
22:38 Mayanard Shathriath [177]: dla luntka 22:38 Mayanard Shathriath [177]: gey ring 22:38 Lord Mereth [191]: zamawiam 14:46 Mayanard Shathriath [178]: odejdz stad 14:46 Mayanard Shathriath [178]: luntek 14:46 Lord Mereth [191]: wychodze zaraz |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2006
|
![]() Wand sie bardziej oplaca bo sword, axe lub club nie zawsze trafisz a wandem
zawsze i do tego rosnie mlvl |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zbanowany
|
![]() Temat wedlug mnie jest calkowicie bezsensowny bo jak ktos choc troche gral kiedys postacia magiczne to wie ze nawet jakby sie modlil 3 dni i 3 noce bez przerw na posilki to i tak nie ma bata zeby z broni melee sork lub drut walil srednie hity za 65 i na dodatek zawsze przebijal shield potwora. Jak ja sorcem na dwarfach w kazo uzywam d-lance (47 ataku to przeciez duzo) to trafiam zalosne hity za 20-30 srednio, bardzo czesto nawet ponizej 10 idzie hit albo trafia na shield, hity powyzej 50 mozna policzyc na palcach jednej reki zakladajac 3 godziny albo i nawet wiecej expienia. A rozdzka trafia zawsze powyzej 50. I na dodatek rozdzka zawsze zawsze trafia tak samo niezaleznie od defa przeciwnika, a taka bron melee w rekach sorka to wali srednie hity powiedzmy 25-35 w roty, 20-30 w dwarfy, ale juz na soldach 15-25, a jak pojdziesz na guarda to w ogole nie trafisz (raz na minute za 5hp) a juz o potworach typu ds albo orc leader nawet nie bede wspominal. (bo tu nie ma chyba nawet szansy ze raz na 10 minut za 1 hp sie trafi).
Tak wiec moim zdaniem temat nalezaloby zamknac bo odpowiedz na postawione w temacie pytanie jest tak cholernie oczywista ze sluzy on do nabijania postow |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Gildia: Polish Nobility
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() To nie jest tak ze powinno sie chodzic z bronia (club/axe/sword) do 19lvla, wrecz przeciwnie: na malych lvlach powinno sie chodzic z ruzdzkami bo run sie zabardzo nie robi, wiec mana nie jest potrzebna. A z clubem/swordem/axem mozna expic np z monkiem od 26lvla na dworcach (pacc-bron dwureczna), ruzdzka od ~45lvla przestaje byc oplacalna dla postaci z PACCem. Wtedy np taki tempest rod lub WoI zabiera 13 many, a zadaje obrazenia okolo 65, a ty jak udezysz z visa to przy stracie 20 many zadasz obrazenia okolo 130
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 07 2006
|
![]() Po tym update raczej nie. Zależy jak lubisz grać: możesz szybko wykończyć potworka różczką, albo męczyć się z nim mieczem. Można wogóle nie trafić z miecza mając małe skille, a różczka zawsze trafi. Zawsze staraj się testować na słabszych potworkach czy uda ci się trafić w ciągu minuty?, Ile razy zadałeś mu blood hita na 10 uderzeń? lub inne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Peacefull Healer
Profesja: Elder Druid
Gildia: Silver Conclave
Świat: Premia
Poziom: 101
Skille: 26/33
Poziom mag.: 70
|
![]() Zależy od lvl, do 40-45 lvl trzeba nosic różdżki (conajmniej 2-3) i używać odpowiednio najsłabszej na danego potwora. Powyżej 45lv kiedy Twoj Vis uderza mocniej niż różdżka zaczynasz chodzić z mieczem - najlepszy BS bo ma najwięcej obrony, używanie różdżek na tym lvl mija się z sensem - słabo uderzają, dużo many zżerają ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() up@
Vis + WoI/TR i tomby jedziesz. I to nie jest dobry pomysł?
![]() |
#33 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
MYŚLISZ, ŻE POCO CIPOWIE ZROBILI RÓŻDŻKI?! TAKIMI BROŃMI SIE NAJLEPIEJ GRA! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zbanowany
|
![]() @gremlin
Nie masz racji mimo ze jestes modem i masz doswiadczenie w tej grze. Ja druidem ide na tomby i wale z combo tempest+exori vis i wychodze na tym lepiej niz jakbym mial walic z samego visa i nosic przy sobie jakiegos bezwartosciowego (dla druta) bsa ktorym vampowi/necro/banshee i innym potworow zrobie tyle co nic. -.- A jesli chodzi o def broni to na ten temat juz bylo tyle mowione i kazdy doswiadczony knight sie wypowiadal w podobnym tonie ze np pomiedzy bsem (30) a f-axem (16) nie widac roznicy w defie wiec ten def broni naprawde malo znaczy. Jeszcze nalezy do tego dodac ze wiekszosc potworow bije z magii. Wiec naprawde nonsensem jest nosic bsa bo jak sie expi na tombach (przynajmniej w moim przypadku bo ja tam expie drutem) i bije vampy, necro, banshee to k**** lepiej szybciej zabijac potwory niz miec dodatkowe 30 defa ktore zmieniaja tyle co nic. Fakt, vis jest duzo mocniejszy, ale zawsze lepiej walnac za 65hp wiecej, tym bardziej ze to az tyle nie kosztuje. Tak czy siak sie duzo zwraca w kasie wiec po *** nie walic z rozdzki, kiedy expimy sporo szybciej przez to i nie tracimy tyle many na leczenie po atakach potworow jak gdybysmy byli z bsem? Mozesz mi nawet bana dac za ta wypowiedz, ale ja i tak mozolnie bede udowadnial ze nie masz racji bo gralem i gram "troche" drutem przed update i po update i wiem o ile lepiej jest miec tempest niz bs. I nie wmówisz mi ze na tombach (bo ja akurat tam expie, na innych expowiskach moze troche inaczej) lepiej jest uzywac bsa niz tempest roda. Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 19-07-2006 o 09:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 08 2006
|
![]() tylko rody !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2006
Wpisy bloga: 1
Profesja: Elder Druid
Świat: Silvera
Poziom: 64
|
![]() przed zimowym update szedłem sobie expić i wracalem z nowo zrobionym bp of hmm, teraz bez bp of mf nie ma co isc expic.........................
![]()