![]() |
#21 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 06 2006
Lokacja: Heaven
|
![]() Na wstepie chcialbym podsumowac wszystkie czesci hirołsow:
Wlasnie ukonczylem wszystkie kampanie i mapki single player w hirols V. Przyznam, ze gralo sie ciekawie, grafika jest ladna, ale nie powalajaca ( i dobrze, gdyby byla lepsza wiekszosc narzekala by na slaby sprzet ![]() ![]() ![]() Podsumowujac: Heroes of Might and Magic V jest gra udana, zachowujaca klimat z porzednich czesci, nie zaluje wydanych na nia ciezko zarobionych pieniedzy ![]() Moja ocena HoMM5 9/10 P.S. Zephir, podany przez Ciebie wyzej mod Black Knight nie chodzi poprawnie...w zamku Necropolis nadal jest budynek z duchami i mozna je rekrutowac, dopiero po ich zakupie zamieniaja sie w Czarnych Rycerzy. Oscarius |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#23 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 06 2006
Lokacja: Heaven
|
![]() Cytuj:
Oscarius |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2005
|
![]() Udana gra, udana ale jest wkurzajaca w nie których momentach, o to kilka błędów:
a) gdzie sa heksy...? po co dali kwadraty? b) miasto omfg... n/c nie da sie WOGOLE połapac co gdzie jest itd.. o pracy kamer nie juz nie wspominajac.. c) praca kamer w walkach nie powala ~.~ jest srednia, i jakos nie przypadly mi do gustu niektore jednostki haven'u , wygladaja jak gnomu/halflingi/krasnoludy/ kurduple ![]() d) malo map e) male mapy >.> f) mowilem juz o dziwnej pracy kamer? ![]() Reasumujac gra przyjemna i fajna lecz jest duzo nie dociagniec, nival sie staralo ale nie wiem czy na dobre to wyszlo, btw zauwazyliscie ze w tych nowych grach <np HomV , Civ IV itd> nie ma tego "czegos" co bylo w tych wczesniejszych grach, jak Stacraft, Hom III, warcraft II i/lub moze III itd..> ? Doskonalym przykladem jest Hom V , który moze i jest świetna grą, o świetnej grafice i dzwieku, ale who cares? skoro nie ma tu tej grywalnosci.. ? Ostatnio edytowany przez Blaszak - 15-06-2006 o 00:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
b)miasto teraz wyglada przeslicznie - po co wiedziec, gdzie co jest? Kupuje sie jednostki przez jedna ikonke, maszyny przez 1 ikonke, gildie magow wchodzi sie przez 1 ikonke... c)subiektywna opinia d)racja e)czasami Co do dolnej czesci tekstu - po prostu ustalamy sobie, ze homm3 jest gra "perfekcyjna", a V powinna byc taka sama, ale lepsza...Takiego czegos sie nie da zrobic. Wg mnie homm5 jest bardzo grywalne.
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
|
![]() no dobra
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() mam pytanie jakie miasto najlepiej WY lubicie ?
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() szczerze mwoiac to Heroes V jest bardzo podobno stylem do Herosa III... tylko oczywiscie lepsza grafa... ^_^ ale i tak najbardzieju mi sie "trojka" podobala... lacznie z dodatkiem Armagedon's Blade...
![]()
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() re:up
Nom, najlepszy bohater to był ten elf co mógl ulepszać "elfickich łuczników" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Gildia: The Twilight of Doom
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
|
![]() Herosi 5 - wielkie rozczarowanie.
Szczerze Nival mógł sobie dać spokój i po prostu wypuścić pacza do Herosów 3 zmieniający w Herosów 5 a zostawiający grafikę. I gra by szybciej chodziła i sterowanei byłoby lepsze. Zarzuty: zacznijmy od standartów czyli: 1) kompletnie niezrównoważone zamki. Właściwie można sobie odpuścić grę Inferno i Dungeonem. Natomiast jak zwykle Heaven i Necropolis wymiatają. 2) Sterowanie praktycznie z dupy wyciągnięte. Na mapie świata czasami zdarza się nie trafić w resourca. I co mi z tego że wszystko jest 3d skoro w czasiw walki nie mogę sobie dowolnego miejsca przybliżyć? Albo kamera zamiast ładnej animacji pokazuje kaktusa ![]() 3) Znowu olany bohater. Właściwie nie opłaca się robić bohatera do walki, bo i tak mocniej uderzysz z czarów a co ważniejsze szybciej będziesz mógł jeszcze raz walnąć. 4) Niby duże mapy, ale okazuje się że jednak małe. Zrobiono za to bardzo brzydki myk, czyli obcięto ilość punktów ruchu. 5) Brak paska z MP. No kurna ile to jest? 5 na 20 pikseli? I szkoda im. 6) Grafika. Ani ona ładna ani porządnie zrobiona. Grafika miast dobija. Owszem jest ładnie, ale weź tu cokolwiek szybko znajdź. 7) Jednostki. No cóż niektóre wydają się kompletnie nie potrzebne (jak smoki u Nekromanty, Hydry w Dungeonie), a niektóre totalnie przegięte (duchy od Nekromanty, Hunterzy u Sylwanów, i połowa jednostek Heaven). 8) Komputer oszukuje. 9) Magia. Dziiiiiwna, a jednak bardzo przydatna. Chociaż działania teleportu nadal nie rozumiem. 10) Skille jednostek. Chłopaki się nie postarali, niektóre wyjątkowo przydatne (oplątanie, fireball). Inne nie wiadomo po co (chociażby atak Hydry, bo zanim ona dojdzie do wroga to już jest po bitwie). Tyla. Ogólnie rozczarowanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Skille: 400/400
|
![]() Herosi 5 - wielkie rozczarowanie.
Szczerze Nival mógł sobie dać spokój i po prostu wypuścić pacza do Herosów 3 zmieniający w Herosów 5 a zostawiający grafikę. I gra by szybciej chodziła i sterowanei byłoby lepsze. Zarzuty: zacznijmy od standartów czyli: 1) kompletnie niezrównoważone zamki. Właściwie można sobie odpuścić grę Inferno i Dungeonem. Natomiast jak zwykle Heaven i Necropolis wymiatają. 2) Sterowanie praktycznie z dupy wyciągnięte. Na mapie świata czasami zdarza się nie trafić w resourca. I co mi z tego że wszystko jest 3d skoro w czasiw walki nie mogę sobie dowolnego miejsca przybliżyć? Albo kamera zamiast ładnej animacji pokazuje kaktusa ![]() 3) Znowu olany bohater. Właściwie nie opłaca się robić bohatera do walki, bo i tak mocniej uderzysz z czarów a co ważniejsze szybciej będziesz mógł jeszcze raz walnąć. 4) Niby duże mapy, ale okazuje się że jednak małe. Zrobiono za to bardzo brzydki myk, czyli obcięto ilość punktów ruchu. 5) Brak paska z MP. No kurna ile to jest? 5 na 20 pikseli? I szkoda im. 6) Grafika. Ani ona ładna ani porządnie zrobiona. Grafika miast dobija. Owszem jest ładnie, ale weź tu cokolwiek szybko znajdź. 7) Jednostki. No cóż niektóre wydają się kompletnie nie potrzebne (jak smoki u Nekromanty, Hydry w Dungeonie), a niektóre totalnie przegięte (duchy od Nekromanty, Hunterzy u Sylwanów, i połowa jednostek Heaven). 8) Komputer oszukuje. 9) Magia. Dziiiiiwna, a jednak bardzo przydatna. Chociaż działania teleportu nadal nie rozumiem. 10) Skille jednostek. Chłopaki się nie postarali, niektóre wyjątkowo przydatne (oplątanie, fireball). Inne nie wiadomo po co (chociażby atak Hydry, bo zanim ona dojdzie do wroga to już jest po bitwie). Tyla. Ogólnie rozczarowanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 05 2006
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Thoria
Poziom: 20
Skille: 55/54
Poziom mag.: 3
|
![]() W Heroes III i Heroes IV mozna dzielic oddzialy na mniejsze, np. mam 200 pikinierow w jednym oddziale i dziele ich na dwa oddzialy po 100 jednostek. W Heroes V nijak nie potrafie tego zrobic.
Wie ktos moze jak dzielic oddzialy? Czy to w ogole jest mozliwe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() @Btw: Jak zainstalowac to spolszczenie ? Skopiowałem wszystkie pliki i nic.
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 19-06-2006 o 15:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 03 2005
|
![]() klikasz lewym przyciskiem myszy na tej jednostce, przytrzymujesz shift i klikasz w inne miejsce i masz rozdzielanie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |||||||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
]
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
|
![]() Heh, kupiłem, zainstalowałem, poczekałem 5 min zanim odpali, wybrałem scenariusz i... dupa
![]() Po 10 min czekanie aż mapka się załaduje wyskoczył error, że sterownik ekranu nie działa prawidłowo, a komp się zwiesił... No cóż... Mój sprzęt to AMD Sempron 2600+ 512 Ram Ge Force 4600 (gniot ale rodzice uważają że to nówka bo kupione "tylko"2 lata temu...) Co mam zmienić w sprzęcie żeby Homm V odpaliło...?
![]() |
#38 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 05 2006
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Thoria
Poziom: 20
Skille: 55/54
Poziom mag.: 3
|
![]() @up
Heroes powinien chodzic na takim sprzecie, moze zainstaluj na nowo aktualne sterowniki do karty graficznej i Direct X. Ja mam tak slaby sprzet: Duron 900 mHz, 256mb RAM, Radeon 9000 64 mb i gram na najnizszych detalach w rozdzielczosci 800x600 (czasami przymuli ale ogolnie chodzi ok, moze grafika mnie nie powala na tych ustawieniach, ale nie jest ona tak wazna jak sama grywalnosc) ![]() PS. dzieki za odpowiedz w sprawie dzielenia oddzialow ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||||||
Użytkownik Forum