|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Prezes Supportu
Data dołączenia: 14 09 2005
|
![]() @up
A czy ja mówie, że wy macie to robić...?? To są tylko takie zasady przerobione z regulaminu przez użytkowników, których powinniśmy sie trzymać... no, ale cóż tu wychodzi to, że nie przestrzegasz regulaminu, bo większość tych punktów jest w regulaminie. @topic Jak uważacie co można tutaj dodać. Dawajcie przykłady żeby rozwinąć ten temat. Będę brał pod uwagę każdą propozycje. ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() FAQ baardzo dobre i nareszcie ktoś mówi prawdę a nie: ''DO MM NIE DA SIE DOJSC ALE Z WAS NOOBY'' ale niebędę tego komentował.
![]() Jak zbierać platynki na rooko? Gdzie mogę sprzedać korpusy szczurów i królików (ewentualnie wolfów)? Czy Copper Qest można przejść bez lf? Ile hp przywraca lf? I tak dalej, i tak dalej. Gdybyś chiał to bym napisał jakieś 20 pytań których tu niema ale jeśli chodzi ci o podstawowe FAQ to poco mam się męczyć? ![]()
![]() |
#23 |
Prezes Supportu
|
![]() Tom masz dobre pomysły z tymi pytaniami. Postaram się dopracować F.A.Q. Będzie to coś w rodzaju małego Tutoriala na forum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Rybnik
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() Fajnie byly by też widzieć coś więcej o niewidomym Orku. Jednak nie napisany język, jednak jakieś info o nim oraz jakięs wskazówki, skąd można dowiedzieć się więcej o ich języku czy kulturze.
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2006
|
![]() Witam.
Przynajmniej jeden gość stara się, żeby na forum było wszystko wyjaśnione jak należy ;-). Nie wiem, czy zechce on jednak przyjąć pomoc od kogoś innego, wprawdzie początkującego, ale także wiedzącego już coś niecoś. ;-) Poniższe pytania zostały zadane przez pewną dziewczynę, której post został usunięty przez "wspaniałych" panów moderatorów :-/. A jednak, oprócz typowo "użyj-szukajkowych" ;-), zawierały też dość ważne pytania, na które i wielu początkujących także nie zna odpowiedzi. Post ten został usunięty podczas, gdy właśnie pisałem odpowiedzi. Szkoda mi było tego całego pisania, więc po drobnych przeróbkach, wklejam to tutaj. Mam nadzieję, że się przyda. ;-) Pytanie: Wchodzę do ciemnego pomieszczenia... i zostaję pochłonięta przez szczury :(. Jak można z nimi walczyć? Słyszałam, że można je potem zebrać i sprzedać - jak i gdzie tego dokonać? Odpowiedź: Aby walczyć z dowolnymi potworkiem (np. szczurem) należy kliknąć na nim prawym przyciskiem myszki i z menu, które się wówczas pojawi, wybrać polecenie "Attack" (ang. atakuj). Potem, gdy będziesz już nieco więcej wiedziała o grze i umiała lepiej się posługiwać myszą i klawiaturą w niej - nauczysz się innej "sztuczki": zaatakować potworka można też klikając na nim lewym przyciskiem myszki, ale trzymając naciśnięty na klawiaturze klawisz Alt. A jeszcze później dowiesz się, że można sobie włączyć z boku takie okienko Battle i wówczas atak na potworka realizuje się po prostu przez kliknięcie jego nazwy w tym okienku lewym przyciskiem myszki. Po skończeniu walki z potworkiem (zabiciu go), kliknij na jego zwłokach prawym przyciskiem myszki, a z menu wybierz polecenie "Open" (ang. otwórz). Kiedy bowiem otworzysz ciało tego martwego potworka, okazać się może (i często tak jest), że znajdują się w nim różne cenne przedmioty: pieniądze, jedzenie i inne - pokażą się one w okienku z boku ekranu. Aby taki przedmiot schować sobie do worka (mam nadzieję, że znalazłaś sobie jakiś walający się gdzieś pusty worek), należy wykonać taką oto operację: mając kursor myszki ustawiony na danym przedmiocie naciskasz lewy przycisk myszki i, nie puszczając go, przeciągasz myszkę (kursor zrobi się taki w kształcie krzyżyka) do swojego worka i teraz dopiero puszczasz przycisk myszki. To bardzo proste :-). To samo zresztą możesz zrobić z samym trupem zabitego potworka o ile nie jest za ciężki. Aby się przekonać ile jeszcze możesz unieść z sobą rzeczy, popatrz na bok ekranu, tam gdzie są pokazane Twoje punkty życia czy też broń, jaką walczysz, znajdziesz też tam napis "Cap" (skrót ang. od Capacity - pojemność), a pod nim liczbę, oznaczającą sumaryczną wagę przedmiotów, jaką jeszcze możesz z sobą zabrać. No, a jak przekonać się, ile waży przedmiot? Jeśli jest to przedmiot leżący na ziemi, musisz podejść do niego tak, żeby leżał on zaraz obok Ciebie (inaczej nie dowiesz się, ile on waży, a tylko co to jest) i na tym przedmiocie kliknąć prawym przyciskiem myszki, a z menu wybrać polecenie "Look" (ang. popatrz). Na ekranie pokaże się wówczas krótki opis przedmiotu oraz, jeśli stałaś zaraz obok tego przedmiotu, jego waga ("It weights xx oz." - "To waży xx uncji"). Oczywiste jest, że jeśli coś przekracza swoją wagą Twoje możliwości (czyli to "Cap"), wtedy tego nie będziesz mogła zabrać. Pytanie: Czy idzie włączyć światło? Zawsze chodzę za użytkownikami, którzy posiadają taki bajer, lecz oni nagle znikają i światło też. :( Odpowiedź: Niestety, jaskinie i kanały podziemne to nie eleganckie pomieszczenia budynków, w których zainstalowano oświetlenie ;-). Jest tam ciemno, jak w... yyy... nie powiem gdzie ;-D. Ale jest na to rada: idź do sklepu zaraz obok rynku w miasteczku i kup sobie pochodnię (czasami też można znaleźć je leżące na ziemi). Kiedy już masz pochodnię, zapal ją po prostu i cyk - już jest jasno. Jak zapalić pochodnię? W tym celu musisz na niej kliknąć prawym przyciskiem myszki i z menu wybrać polecenie "Use" (ang. użyj). Podobnie zrób, gdy zechcesz zgasić pochodnię. Warto je bowiem oszczędzać, gdyż po jakimś czasie tlą się one z coraz ciemniejszym światłem, aż w końcu się wypalają. A jak kupić pochodnię? Z zabijania szczurów powinnaś mieć już jakieś drobne pieniądze na kupno pochodni. W Tibii podstawową jednostką walutową jest kawałeczek zlota (ang. gold piece, a w skrócie gp), zwany też złotą monetą. Pochodnia kosztuje 2gp. Zaś w sklepach graczy obsługują postaci nie biorące bezpośredniego udziału w grze, a tylko pełniące w niej jakąś funkcję (nie są one sterowane przez żywych ludzi, więc nie próbuj nawet z nimi rozmawiać w sposób, w jaki rozmawiasz z innymi graczami ;-). Idź zatem do sklepu obok rynku w Rookgaard i popatrz, czy sprzedawca akurat nie obsługuje właśnie kogoś innego. Jeśli tak, to po prostu poczekaj aż osoba obsługiwana powie do sprzedawcy "bye" (ang. do widzenia) albo wyjdzie ze sklepu. A jeśli widzisz, że teraz jest już Twoja kolej na bycie obsłużoną (uważaj, bo ludzie potrafią się tam wpychać bez kolejki ;-), podejdź do sprzedawcy i przywitaj się z nim (napisz "hi" albo "hello"). Sprzedawca powinien również Cię powitać i zaprosić do kupienia, bądź sprzedania jakiegoś przedmiotu. Aby coś kupić trzeba napisać "buy nazwa przedmiotu", a, żeby sprzedać coś co posiadasz: "sell nazwa przedmiotu". Pochodnia po angielsku nazywa się "torch". Już wiesz co masz napisać do sprzedawcy, aby sprzedał Ci pochodnię? Tak tak: "buy torch". W przyszłości, kiedy będziesz szła na dłuższe wyprawy, będziesz mogła kupić więcej pochodni, wtedy napiszesz np. "buy 3 torch". Teraz sprzedawca powie Ci ile zapłacisz za pożądany towar i poprosi o potwierdzenie kupna, aby to zrobić napisz "yes" (ang. "tak"). Z Twojego worka zostanie pobrana odpowiednia ilość pieniędzy (czyli tych gp), zaś pojawi się w nim kupiony przedmiot. Jednak uważaj: jeśli kupowany przedmiot swoją wagą przekroczy Twoje "Cap" - zamiast w worku, pojawi się on na ziemi i wtedy ktokolwiek będzie chciał Ci od razu go ukraść! Ale, mam nadzieję, że bedziesz, w miarę upływu czasu w grze, coraz lepiej pamiętała, ile waży dany przedmiot i jak dbać o "miejsce w kieszeni". ;-) To, że ktoś idzie obok Ciebie z zapaloną pochodnią i jest jasno, a za chwilę robi się ciemno, a ten ktoś znika, spowodowane jest tym, że zapewne wcześniej od Ciebie wszedł on na schodki lub drabinkę, aby wydostać się z pomieszczenia (jaskini lub kanałów), a wtedy Ty pozostałaś w nim w jego ciemnościach. :-) Pytanie: Jak wyjść z niektórych pomieszczeń? Kiedy weszłam do podziemi, klikam na drabine, nastepnie "use", niekiedy jeszcze przekładam dźwignię ale nic nie działa :(. Co 10-15 raz uda mi się wyjść. :( Odpowiedź: Musisz zwrócić uwagę, gdzie klikasz, aby wybrać polecenie "Use" czy jakiekolwiek inne. Jeśli obiektem, na którym chcesz wykonać jakieś polecenie jest np. drabinka albo coś stojącego pionowo, musisz kliknąć na podstawę tego obiektu: w przypadku drabinki na pole na którym stoi ta drabinka - nie na samą drabinkę. Pamiętaj bowiem, że w Tibii jest widok tzw. izometryczny, w którym jest iluzja trójwymiarowości, dlatego wszystkie stojące pionowo przedmioty są widoczne pod kątem 45° do poziomu. Gdy więc klikasz na samą drabinę - program nie wie czy chodzi Ci o podłogę za tą drabinką, czy też o drabinkę. Musisz kliknąć na samym dole drabinki, na samej podłodze, wtedy będzie dobrze. Zapamiętaj sobie, z mojego posta kilka wygodnych akcji, które przydadzą Ci się później, gdy już trochę lepiej opanujesz obsługę:
Odpowiedź: Ja także od niedawna zacząłem grać w Tibię i bardzo mi się ona spodobała. I także miałem na samym początku mnóstwo z nią problemów. Nie działało to, nie mogłem zrobić tamtego, a ludzie byli niemili i kiedy pytałem ich co zrobić, nazywali mnie "noob". Ufff... nie przejmuj się, początki zawsze są trudne. ;-) Na początek, o ile znasz choć trochę język angielski, radziłbym Ci przeczytać manual, czyli instrukcję obsługi Tibii. Zresztą, nawet niekoniecznie trzeba znać obcy język, skoro na stronie Tibia.pl jest ta instrukcja przetłumaczona na nasz język ojczysty. :-) Powiem tylko tak: jeśli będziesz wykonywać wszystko dokładnie tak, jak jest to opisane w tej instrukcji - wszystko powinno działać tak jak zostało to w niej opisane. Widzisz, problem polega na tym, że w Tibię gra często dużo ludzi młodych, jednak mających tak dobrze "wypasione" postaci, że takich jak Ty, a nawet ja mają za zwyczajnych noobów. Zatem, jeśli poczytasz tu sąsiednie wątki, zapewne dowiesz się, że spokojnie mogłabyś swoją postacią pójść zabić minotaura ;->. Nawet nie czytaj takich bredni. Czytaj zaś godne zaufania poradniki, a także odwiedzaj inne strony, których jest mnóstwo w internecie. Wyszukiwarka Google wypluwa całe mnóstwo stron, kiedy tylko poprosi się ją o wyszukanie frazy "Tibia". :-) Ja, ze swojej strony, polecam, moim zdaniem świetną stronę TibiaWiki, na którą zawsze zaglądam w razie wątpliwości. Może z początku jest na niej dość ciężko coś znaleźć (ale "wyszukiwajka" też tam jest :-P), ale potem już będziesz się po niej poruszać jak po swojej własnej ;-). Jest ona, jak uważam, lepsza nawet od strony Tibia.pl, hehe, i nawet od Tibia.com. Jeden tylko warunek: musisz znać język angielski. Czytać, czytać i jeszcze raz czytać, a potem, bez obaw, że się przez kogoś zostanie nazwaną noobem, próbować pytać na forum i w grze, a także próbować wykonywać wszelkie opisane rzeczy w samej grze. Rozpisałem się, ale wiedz, że to są tylko podstawy, które nie nauczą Cię samej sztuki gry w Tibii. Dlatego ponownie namawiam Cię do poczytania instrukcji obsługi, artykułów na stronach internetowych, a także postów na forum. A w grze życzę powodzenia! :-)
Co mógłbym rzec o tym forum? Choć strona, na której ono jest "mieni się" tytułem supported fansite, dzięki pracy moderatorów jest to najgorsze forum, jakie w życiu widziałem. Mają oni bowiem w nosie użytkowników, ich prawa, a nawet sam regulamin. Uważają się za bogów, za nieomylnych. :-P Nie będę się już udzielał tutaj i napisałem do Administratora priva z prośbą o usunięcie mojego profilu z bazy danych forum. Nie bedę tu siedział ani dłużej. NA TYM FORUM PANUJE BEZPRAWIE! Ostatnio edytowany przez Jarassimus - 23-06-2006 o 05:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Użytkownik Forum
Stan: Niegrający
Imię: Edek Rozprowacz
Profesja: Rookstayer
Gildia: AvE MoR
Świat: Aurea
Poziom: 44
Skille: xx/xx
Poziom mag.: xD
|
![]() Razem z autorem topiku postanowiliśmy go wskrzesić wspólnymi silami. Jednak nie ukrywam ze licze na użytkowników forum którzy wspomogą nas aby napisać pełny F.A.Q. tego działu oraz głównych problemów newbie. Z wasza pomocą na pewno uda się zmniejszyć ilość bezsensownego spamu na tym forum.
Prośba do modów żeby nie zamykali/kasowali topiku (chyba ze zamieni się w kolejny temat do nabijania postów). Ja zaczynam =] Moje poprawki do F.A.Q. Jak atakować potwory ?? Chcąc zaatakować potwora klikamy na niego prawym przyciskiem myszki(następnie attack) lub w panelu po prawej stronie (lewym przyciskiem myszki) tak aby potwor którego chcemy bić znajdował się w czerwonej kwadratowej obwódce. NIE klikamy potwora za każdym razem gdy go uderzymy. Raz zaznaczony potwor będzie bity przez nasza postać tak długo aż nie padnie(niektóre potwory uciekają i należy je gonić!!) PS. Proponował bym autorowi w tym miejscu umieścić zdjęcie tego panelu Jak wyciągać przedmioty z ciał (jedzenie, pieniądze)?? Należy na zwłokach naszej ofiary kliknąć prawym klawiszem myszki po czym open Jak przenosić rzeczy do baga?? Sprawa bardzo prosta po prostu klikamy na dany przedmiot i nie puszczając przycisku przenosimy do pojemnika (baga, backpacka). Zdarza się ze niekiedy nie możemy czegoś przenieść powodem tego może być nie wystarczająca ilość CAP (ich dostępna ilość znajduje się w prawym panelu zaraz pod okienkami na Ekwipunek z lewej strony znajdują się Soule które na rooku nie maja żadnego zastosowania natomiast po prawej CAP) Jak sprawdzić ciężar danego przedmiotu (CAP)?? Klikamy na niego prawym klawiszem myszki oraz look(np. It weighs 31.00 oz. to jest ilość cap) jeśli ilość cap jest większa niż ta w naszym panelu żeby wziąć dana rzecz musimy pozbyć się czegoś z backpacka =] Jeśli mam mało życia co zrobić ?? Na początku wspomnę ze pasek życia(czerwony pasek) znajduje się bezpośrednio pod mapka a nad panelem z Ekwipunkiem oraz nad paskiem many (który na rooku nas nie dotyczy) Należy się albo najeść albo użyć Lifefluid-a. Żeby mieć jedzenie należy zabić: sheep-a, rabbit-a albo deer-a. Są to potworki, które nas nie atakują ale dające jedzenie niema wiec nie bespieczenstwa atakując je. Samo jedzenie polega na kliknięciu na nie prawym klawiszem myszki oraz use. Gdzie zakładać Ekwipunek ?? Ekwipunku NIE wkładamy do backpacka tylko "nakładamy" na siebie w prawym panelu: Bronie - lewa lub prawa reka Tarcza- lewa lub prawa reka reszta wg rysunków UWAGA !!!! Nie zakładajcie 2 tarcz lub 2 broni bo to nic nie daje Jak "zapalić" torch ?? Najlepiej jeśli od razu po przeniesieniu sie do świątyni przeniesiemy torch z reki do miejsca na strzały w prawym panelu. Gdy tylko znajdziemy sie w miejscu gdzie przydało by nam sie światło klikamy na niego myszka i wybieramy "use" . Torch dziala tylko wówczas jesli mamy go zalorzonego w panelu po prawej stronie lub wyrzucimy na podłogę. Jeśli trzymamy go w backpacku/bagu nie będzie światełka. Torchy możemy kupić u NCP Obi lub Dixi (mapka numer 8) Taka przestroga dla newbie (nawet nie wiele ile newbie codziennie daje sie nabrać na cos takiego) Nigdy nie kupujcie ani nie bieżcie zielonych napojów od ludzi to sa trucizny które was zabija. Nigdy nie wchodźcie na strony które maja wam dac darmowego pacca lub itemy. Nigdy nikomu nie podawajcie swoich passow. Nie logujcie sie na stronach innych niz tibia.com oraz tibii(chodzi o gre ;pp). Nie ściągajcie niczego botów/filmików czegokolwiek bez sprawdzenia czy niesa one zawirusowane Cytuj:
Cytuj:
![]() Te pytanie sa moze i smieszne ale jak najbardziej prawdziwe kazdy rookstayer który mial do czynienia z prawdziwym rasowym newbie napewno spotkal sie z takimi pytaniami. Zasady na forum „Tajemnice Rookgaard’u” 10) Jesli grasz w tibie krotki okres czasu nawet nie myśl ze jesteś w stanie pisać poradniki ![]() 11) Zanim napiszesz posta pomysł 2 razy zanim go wyślesz zastanów sie jeszcze raz. 12) Zawsze sprawdzajcie czy wasze posty trzymaja sie kupy. Zwalczajmy analfabetyzm!! (to raczej prosba) 13) Uważajcie na ortografie 14) Forum nie służy do wyżalania sie oraz do powitań czy pożegnań. Zagadki Rookgaard’u: 5. Dead Wolf.Jest to jakoby klucz do questu ze Spike Swordem lub Brass Armorem. Jest to szkielet wofla wazacy 100 cap podczas gdy inne szkielety wolfów waza 130 cap. Różni go to ze respi sie zawsze w tym samym miejscu i nie "gnije"/znika po pewnym czasie. Historie mówią ze można go wymienić na klucz u NCP na terenie dla PACC Jeśli sobie cos przypomnę to na pewno dopisze. Bardzo liczę na pomoc użytkowników forum w próbie stworzenia Kompleksowego F.A.Q Jeśli cos sknociłem dajcie znać. Dziękuje za Uwagę. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Prezes Supportu
|
![]() I tak... Stało się. Temat powrócił z czeluści forum. Chcę dodać jeszcze dzisiaj to co napisał Edek oraz trochę tego co napisał Jarr~~. Do tego chcę podzielic F.A.Q na pewne części tzn. Początek gry, Późniejsze pytania lub coś takiego.
Myślę, że wspólnymi siłami damy radę sprawić aby ten temat był pomocny dla newbie jak i noobków. Edit: Dzisiaj się nie wyrobie już... Dodam to jutro po południu, bo rano na plaże mykam... Ostatnio edytowany przez Kshaq - 04-07-2006 o 23:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Prezes Supportu
|
![]() Sry za dobule posta, ale edity są żadko zauważane, a ten jest dość ważny.
Chodzi o to, że temat został odświeżony i dzisiaj zaktualizowany... Chcę również wszytskich prosić o pomoc w rozbudowie tematu, dodawanie swoich pytań i odpowiedzi do F.A.Q, regulaminu i zagadek. Chcę żeby ten temat pomagał newbie i jak chyba każdy użytkownik forum żeby ten temat przejrzał troche na oczy noobkom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Teraz każdy temat który pojawi się na forum zapisujemy tutaj jkao pytanie i odp a temu kto prosi o pomoc dajemy link tego tematu.
![]()
Hasta lá vista, w toku apokalipsa strzał w stylu Giggsa, szybki aż w fotel wciska Ostry zakazany jak ekshibicjonista, który macha swoim fiutem do taktów partytury Ostatnio edytowany przez Tom The Tanner - 05-07-2006 o 12:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Imię: Edek Rozprowacz
Gildia: AvE MoR
Świat: Aurea
Poziom: 44
Skille: xx/xx
Poziom mag.: xD
|
![]() Widze ze juz zaktualizowales ~~Gratki~~. Mam nadzieje ze uzytkownicy nas nie zawiada. Czekamy na wasze pomysly !!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2006
|
![]() Przejrzałem na szybko temat i nie zauważyłem tego...
Jak handlować z graczami? Klikamy prawym przyciskiem myszy na przedmiocie/pieniądzach, które przeznaczone są do handlu i z listy wybieramy "trade with...", następnie klikamy na osobę z którą mamy zamiar hadlować. Pojawi się okienko gdzie będziesz widział rzecz, którą Ty masz zamiar shandlować lub pieniądze jak i również rzecz którą sprzedaje/kupuję gracz przeciwny (jeśli poczyni tą samą czynność). Następnie można tą propozycję zaakceptować (accept) lub odrzucić (reject) jeśli coś jest nie tak. Po zaakceptowaniu można się cieszyć nabytą rzeczą lub zarobionymi pieniędzmi. Jak handlować z kwotą przekraczającą 100gp? Szukamy czegoś w co możęmy włożyć parę rzeczy (najczęściej używany bag) wkładamy do tego bag'a wymaganą kwotę (np. 150gp, czyli 100gp i 50gp), następnie wykonujemy te same czynności jak przy "normalnym" handlu (trade), przy czym jak przedmiot handlu wybieramy dany bag, w którym umieściliśmy przedmioty/pieniądze przeznaczone do transakcji. To by było na tyle narazie. Oczywiście odpowiedzi czy też sformułowanie pytań można zmienić, bo sam nie wiem czy zrozumiale napisałem ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 07 2006
Lokacja: KrK
Stan: Aktywny gracz
Imię: Jussef
Profesja: Druid
Świat: Dolera
Poziom: 13
Skille: 16/19
Poziom mag.: 10
![]() ![]() |
![]() mam takie pytanko - jak dojść do copper shielda a jeśli nie możecie powidziećto powiedzcie gdzie sie wchodzi i na jakim poziomie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Rydułtowy
![]() |
![]() Na tym forum nie można rozmawiać o questach. Jeśli ci na tym zależy napisz do mnie na gg:6815433
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 11 2005
Lokacja: Wrocław, Polska
Imię: Immortal'Eye
Świat: Antica
![]() ![]() |
![]() Witam.
Oglądałem sobie właśnie tamat i zauważyłem, że nie ma następujących pytań: Pytanie: Jaki rodzaj broni wybrać? Odpowiedź: Wybór należy tylko do Ciebie. Musisz się zastanowić, ponieważ od rodzaju broni powinna zależeć Twoja profesja (np. Palladyn - distance). Pytanie: Dlaczego nie mogę wyjść z jaskini, gdzie drabina? Odpowiedź: Prawdopodobnie wszedłeś do jaskini bez tradycyjnego wyjścia. Żeby wydostać się z tamtąd należy mieć linę. Jeśli ją masz, kliknij na nią prawym przyciskiem myszy i z menu kontekstowego wybierz opcję "Use with...". Następnie naprowadź kursor na małe, czarne pole i kliknij lewym przyciskeim myszy. Jeśli nie posiadasz liny, musisz o pomoc poprosić kolegę, lub gracza, który właśnie przechodził obok Ciebie. Jeśli nie masz przyjaciół i nikt nie przechodzi obok Ciebie, zajrzyj tutaj i napisz do Rookstayera z białej listy znajdującego się na Twoim świecie.
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Rybnik
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Guest
|
![]() Kshaq starasz sie dogonic PawieOczko w pisaniu bzdurnych tematow?
|
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Rookgaard / Gorzów Wlkp.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Soru Halton
Gildia: Boy Better Know
Świat: Antica
Poziom: 43
![]() |
![]() @PawieOczko:
Nie po to jest ta lista. Przecież każdego trafi jak 5x dziennie ktoś powie 'rope me plx...'. Lepiej niech zajrzy na 'Game-Chat' i tam się spyta kto jest blisko niego i czy może mu pomóc. A jak nie umie - niech nie gra w Tibię. Co do trenienia - Vantage ma rację. @Nowy Asakura: Szybko skomentowałeś. I co Ci się w tym temacie nie podoba? Może jeden na dwudziestu nowych tu zajrzy i nie zrobi nowego tematu. Jednak możesz mieć swoje zdanie na ten temat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
![]() Pytanie: Dlaczego wszyscy mówią na mnie „nOOb” ?
Odpowiedz: Ponieważ zabijasz cudze potwory, kradniesz loota, wyzywasz ludzi i ich rodziny, blokujesz resp itp. itd. etc. Pytanie: Dlaczego wszyscy mówią do mnie „hunted” ? Odpowiedz: Patrz wyżej. Może być? |
![]() |
![]() |
#39 |
Prezes Supportu
|
![]() Mniej więcej tak, ale na początku myślałem, że to ty zadajesz nam to pytanie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 07 2007
|
![]() Ładny poradniczek a co naj ważniejsze długi.Nie ma śłów żeby opisać ten piękny poradnik.Poradnik pierwsza klasa!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() __________________________________________________ http://s1.gladiatus.pl/game/c.php?uid=48194 prosze wejść ![]() |
![]() |
![]() |