Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-06-2006, 21:59   #21
Michal9000
Zbanowany

Michal9000's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2005

Stan: Aktywny gracz
Imię: Michos
Profesja: Sorcerer
Gildia: Brak ;(
Świat: Honera
Poziom: 17
Skille: 16/20
Poziom mag.: 13
Domyślny

Ja np. dzięki hi lvl miałem na 15 lvl (starych charem) blue robe. Nikt nie chciał kupić to taki 120 lvl polak zapytał sie mnie czy bym nie chciał i dał mi.
Michal9000 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-06-2006, 22:14   #22
Alanus Lutinum
Użytkownik Forum

Alanus Lutinum's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
Alanus Lutinum ma numer GG 6972780
Domyślny

Zanim coś wy,yślisz i sie podzielisz pomysłem to zastanów się czy to dobry pomysł dobrze ?
Co do samego pomysłu to NIE. 60 lvle też expią na cyklopach. Wtedy to świat tibii byłby nudny. A tak to zawsze wiesz ze jakis h-lvl ci przyjdzie i zabije cyklopa i (być może) będze zadyma o loota.
Alanus Lutinum jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2006, 22:24   #23
Misterio
Użytkownik Forum

Misterio's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2005
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Imię: Elvinuz
Gildia: Husaria
Misterio ma numer GG Napisz na pm
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kaldor
Jestes geniuszem a ludzie 60- nie mieliby jak kupowac dobrych itemow i chodzili by ciagle z plate setem.
Widac chlopak noobek jestes bo wolisz wydac kase na eq zamiast na runy zeby poexpic -,- O to chodzi w Tibii zeby eq zdobyc z questów, badz z "potworów" i wtedy jest przyjemnosc ; )
stary 21-06-2006, 22:31   #24
Tahrus
Zbanowany

Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Przechlewo

Domyślny

@up Takiś mądry to idź Knightem na Guardy bez eq. Niewiem dlaczego napisałeś że kupuje eq to odrazu Noob?? Runy są od pewnego Lvla magicznego i kto wie może on niema danego?? To nie lepiej kupić sobie eq??
Ja bym wolał kupić eq niż ładować z run, chyba że bym miał 6 mlvl to z explo.

@topic

Hmm niemiem czy dobrze zrozumiałem ale czy autorowi nie chodzi oto że jak mamy lvl xx i wyjdzie nowy świat to czy można tak zrobić aby z tym lvlem odrazu być na nowym świecie?? Głupie by to było ponieważ:
Grają sobie takie newbie i wyskakuje jemu na expie kolo z takim 60lvl'em i co ma zrobić ten początkujący?? Totalny bezsens.
Tahrus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2006, 22:45   #25
Noemi85
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 02 2006

Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Domyślny

Autorowi chodzilo z lvlem 60 jako przykład rowniedobrze moglby to byc wyzszy lvl ale prawde mowiac z niektorych mozna sie posmiac bo stwierdzam ze jedno zdanie wielu osobom zrobilo duzy problem ze zrozumieniem go ;]
Noemi85 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2006, 23:14   #26
Raziel_set
Użytkownik Forum

Raziel_set's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Noemi85
zacznijcie od czasu do czasu zagladac do słowników ortograficznych skor oistnieja to zapoznajcie sie z nimi dla dobra innych ludzi
zacznij od siebie w jednym zdaniu 4 błędy

Ostatnio edytowany przez Raziel_set - 21-06-2006 o 23:16.
Raziel_set jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2006, 23:29   #27
Łuk4sz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 04 2006

Domyślny

@up
W tym zdaniu nie ma 4 błędów ortograficznych.

"Zagladać" - jeśli ktoś jest przyzwyczajony do pisania na angielskich forach lub grach to nie będzie pisał polskich liter, z resztą pisanie polskich liter w internecie nie jest obowiązkowe, więc Noemi nie popełnił w tym wyrazie błędu.

Następny błąd zaznaczony przez Ciebie - zrobił drobną literówką, po prostu za szybko wcisnął spacje, nie jest to błąd ortograficzny.

"Istnieja" - j.w. (brak konieczności pisania polskich liter)

"sie" - tu Noemi mogł popełnić błąd, aczkolwiek powodem mógłby być też brak konieczności pisania polskich liter.

Więc Noemi w tym zdaniu napewno nie popełnił 4 błędów ortograficznych tylko co najwyżej.

@topic
Pomysł nie za bardzo przypadł mi do gustu, lecz racją jest to, że często na expowiskach ze słabymi potworami siedzą h- lvle, którzy wyganiają słabszych.
Łuk4sz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2006, 09:04   #28
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Łuk4sz
lecz racją jest to, że często na expowiskach ze słabymi potworami siedzą h- lvle, którzy wyganiają słabszych.
Czyli źle?
stary 22-06-2006, 09:09   #29
pawepek
Użytkownik Forum

pawepek's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2005
Lokacja: Białystok

pawepek ma numer GG 6976708 Send a message via Skype™ to pawepek
Domyślny

Cytuj:
na cyklopach wolajacych leave i train here no sory ale tacy to troche przesadzaja co boja sie isc na dragony albo gsy albo inne.

Z tego co rozumiem, to oni trenia na cycach, tak? tak! (bo tak tam pisze) a Ty ich na train wysylasz na dragi & Gsy? wes pomysl co piszesz, albo inaczej to napisz, bo to tak brzmi jak napisałem wyzej!
stary 22-06-2006, 10:10   #30
Pavel Ches
Użytkownik Forum

Pavel Ches's Avatar

Data dołączenia: 30 05 2006

Domyślny

Cytuj:
[...] To idź wspaniałomyślnie na wurmy i trolle .......... stamtąd Cię nikt nie wywali [raczej]. [...]
Ze wskazaniem na raczej

Cytuj:
Twój tok myślowy to naprawdę dno i 6 metrów mułu.
To forum, a forum jest po to aby przedstawiać swoje poglądy, pomysły i dyskutować na nie, nie poniżać za jego poglądy.

Cytuj:
Jeśli masz 14 lat i jesteś na meczu piłki, siedzisz na fajnym miejscu, podchodzi do Ciebie 22 latek i mówi 'ej, siedzisz na moim miejscu', to odrazu trzeba dla tego pana nowy stadion lub trybunę postawić???
Nie trzeba. Niech ten 22 latek poszuka sobie innego miejsca.

Cytuj:
Wy to macie dylematy zyciowe...
Nie bede sie rozpisywal bo po co dla takich idiot...
Po 1 primo
Qr pomyslcie po co niby jest gra internetowa (jak w koncu mozna grac bez neta) . Ta gra zostala stworzona po to zeby ludzie mogli poznac innych ciekawych ludzi (nie tylko poniewaz cipsoft stworzylo ta gre by miec cos na chleb ). Bo to w koncu to jest gra MMORG (czy jakos tak).
Po 2 primo
Odpocznijcie od tej tibi bo mozg wam wyparuje aaaa!!! Czy wy gracie w tibie dla przyjemnosci czy dla wiekszego exp exp exp!!@#$zauwielbiam jesc bananaysy%^& a moze dla pieniedzy(to juz inna historia).
POMYSLEC NIE BOLI A JAK BOLI TO DO CHIRURGA LUB WYLACZCIE TIBIE MANIACY..
Oj, tu się zgodzę. Niektórym by się przydało troszkę przerwy, bo po postach niektórych widać, że siedzą już, że tak określe, trochę przymuleni i agresywni też (nie będę wskazywał palcami, ale na forum jest dużo takich przykładów). No i z przykrością trzegba stwierdzić, że wielu ludzi nie potrafi czytać ze zrozumieniem (analfabetyzm wtórny, który niestety staje się chyba "chorobą" cywilizacujną"). Tak, tak. Za długo przed kompem siedzą, odrobina świeżego powietrza się przydaje.

Cytuj:
Ja już bym wolał żeby zrobili jakiś świat "Hight rate" tzn że np dostawało by się 10x więcej expa za potwory. W WoWie, Ragnaroku OPnline i innych grach są takie servery .
Niezbyt dobry pomysł, bo raczej satysfakcja z osiągnięcia tego np. 100 lvl-u nie była już taka sama i raczej było by nie uczciwe to w stosunku do osób, które zdobyły sławe z powodu wysokiego lvl-u jakie zdobyły (mam na myśli m. in. Eternal Oblivion, Seremontis itd.) ponieważ na tym nowym servie tai osobnik by mógł sobie nabić te lvl-e 10x szybciej.

Cytuj:
Zanim coś wy,yślisz i sie podzielisz pomysłem to zastanów się czy to dobry pomysł dobrze ?
Co do samego pomysłu to NIE. 60 lvle też expią na cyklopach. Wtedy to świat tibii byłby nudny. A tak to zawsze wiesz ze jakis h-lvl ci przyjdzie i zabije cyklopa i (być może) będze zadyma o loota.
Nie musi być dobry pomysł, żeby umieścić go na forum. Forum jest, jak wyżej napisałem, od wyrażania swoich poglądów. Autor wyraził swoją, Ty wyraziłeś swoją i jest wszystko w porządku, bo zrobiliście to w sposób kulturalny. Niestety wiele osób kultury się na forum wyzbywa. :/

Cytuj:
Widac chlopak noobek jestes bo wolisz wydac kase na eq zamiast na runy zeby poexpic -,- O to chodzi w Tibii zeby eq zdobyc z questów, badz z "potworów" i wtedy jest przyjemnosc ; )
Sprawdź pierw słowo noob w słowniku. Twoim zdaniem kupowanie eq od innych graczy to noobostwo? Gratuluję pomysłu. To pewnie należysz do gronach tych osób co na co drugą spotkaną osobę w tibii krzyczysz noob.

Cytuj:
Czyli źle?
Moim skromny zdaniem.... źle. Bo jak niby mają ten exp low lvl-e nabijać jak siedzą tam "ważniaki"? Ale zauważyłem teraz Twój poziom, więc sam pewnie jesteś jednym z tych "masta", którzy myślą, że w tibii można im wszystko...

Cytuj:
Czlowieku wogole co to za idiotyczne pytanie... -.-
Cytuj:
wywal monitor za okno i nie wracaj -,-''
co za idiotyczny pomysl
Powiedźcie mi, po co piszecie takie posty? Już ze dwa razy gdzieś wyżej napisałem od czego jest forum, a takie posty nie wnoszą, ani nic ciekawego, ani mądrego, ani nawet na temat.

@TOPIC
Również sądze, że to niezbyt dobry pomysł, bo wiele to nie wniesie do gry, a tak trzeba by bylo zmieniać całkiem grę, bo jeśli ma się tam zostać do 60 lvl-u to większośc potworów trzeba by było usunąć, co za tym idzie terenów itd. itp. bo inaczej nie było by sensu przechodzić dalej. A i tak pewnie sporo osób by nie przechodziło dalej pozostawając na tym mainie dla "średnio lvl-owców"
Pavel Ches jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2006, 10:35   #31
pawepek
Użytkownik Forum

pawepek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pavel Ches
Nie trzeba. Niech ten 22 latek poszuka sobie innego miejsca.
Tak, a potem ten 14 latek niech tez szuka, ale lekarza...

Cytuj:
Niezbyt dobry pomysł, bo raczej satysfakcja z osiągnięcia tego np. 100 lvl-u nie była już taka sama i raczej było by nie uczciwe to w stosunku do osób, które zdobyły sławe z powodu wysokiego lvl-u jakie zdobyły (mam na myśli m. in. Eternal Oblivion, Seremontis itd.) ponieważ na tym nowym servie tai osobnik by mógł sobie nabić te lvl-e 10x szybciej.
Dokładnie

Cytuj:
Sprawdź pierw słowo noob w słowniku. Twoim zdaniem kupowanie eq od innych graczy to noobostwo? Gratuluję pomysłu. To pewnie należysz do gronach tych osób co na co drugą spotkaną osobę w tibii krzyczysz noob.
Nie znam osoby, która nie upuje eq, koles albo sie przejęzyczył (źle napisał?) albo coś bo chyba ni o to mu chodziło... kazdy kupuje eq... czy kazdy jest noobem??

Cytuj:

@TOPIC
Również sądze, że to niezbyt dobry pomysł, bo wiele to nie wniesie do gry, a tak trzeba by bylo zmieniać całkiem grę, bo jeśli ma się tam zostać do 60 lvl-u to większośc potworów trzeba by było usunąć, co za tym idzie terenów itd. itp. bo inaczej nie było by sensu przechodzić dalej. A i tak pewnie sporo osób by nie przechodziło dalej pozostawając na tym mainie dla "średnio lvl-owców"
Ja tez mowie, ze to zly pomysł... jak tu juz ktos powiedział mieliby teraz byc mainstayerzy?
stary 22-06-2006, 11:08   #32
Pavel Ches
Użytkownik Forum

Pavel Ches's Avatar

Data dołączenia: 30 05 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pawepek
Tak, a potem ten 14 latek niech tez szuka, ale lekarza...
Może i masz rację, ale ja prawie nigdy nie ulegałem niczyjej "sugestii" (delikatnie mówiąc) i nigdy nie musiałem szukać lekarza... Szczęściarz ze mnie poprostu
Lepiej mnie nie słuchajcie bo póżniej będę miał jakiegoś 14 latka na sumieniu
Pavel Ches jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2006, 12:10   #33
Liwinech
Użytkownik forum

Liwinech's Avatar

Data dołączenia: 22 03 2006
Lokacja: Legnica

Profesja: Knight
Świat: Juleria
Poziom: 32
Skille: 69/68
Poziom mag.: 5
Liwinech ma numer GG 2767519
Problem

Tak własiciwie to co masz do wysokih Lveli przeciesz sprzedajom tanio Itemki i niewyganiajom asz tak często z cycuw Itd a jak i nawet to niesom na cycah cały czas wienc poco kolejny server dla wysokih Lveli ???
Liwinech jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2006, 12:14   #34
Bodziu
Użytkownik Forum

Bodziu's Avatar

Data dołączenia: 16 03 2006
Lokacja: ►Aktywacja◄ Teleportacja to miodzio akcja grunt to git lokalizacja.

Świat: Arcania
Domyślny

@topic
Pomysł beznadziejny

@autor
Bodziu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2006, 12:37   #35
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tahrus
Takiś mądry to idź Knightem na Guardy bez eq.
To nie idz na guardy tylko wybierz lepsza miejscowke. 30-35k/h w k-secie z fs jest najzupelniej realne.
stary 22-06-2006, 14:34   #36
Diamonic
Użytkownik Forum

Diamonic's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Zabrze

Świat: Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Liwinech
Tak własiciwie to co masz do wysokih Lveli przeciesz sprzedajom tanio Itemki i niewyganiajom asz tak często z cycuw Itd a jak i nawet to niesom na cycah cały czas wienc poco kolejny server dla wysokih Lveli ???
http://www.mamo-kup-mi-slownik-i-nau...o-korzystac.pl

Pomysł nie jest taki głupi, tylko trzeba by było kilka szczegółów poprawic, tu coś dodać tu odjąć... albo poprostu najlepiej zrobić więcej miejscówek z cyclopami, itp. dla facc...
stary 22-06-2006, 15:16   #37
pawepek
Użytkownik Forum

pawepek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Liwinech
Proponuje wycieczke do księgarni i zakup słownika/MS Word/Ściągnięcie wtyczni do firefoxa sprawdzającej pisownie!

Cytuj:
Może i masz rację, ale ja prawie nigdy nie ulegałem niczyjej "sugestii" (delikatnie mówiąc) i nigdy nie musiałem szukać lekarza... Szczęściarz ze mnie poprostu
Lepiej mnie nie słuchajcie bo póżniej będę miał jakiegoś 14 latka na sumieniu
osobiscie równiez staram sie nie ulegac, ale szczerze powiedziawszy to nigdy nie znalazłem sie w takiej sytuacji...

Ostatnio edytowany przez pawepek - 22-06-2006 o 15:18.
pawepek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2006, 15:58   #38
slawekmag
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: [HACKED]

slawekmag ma numer GG 5665999 Send a message via Skype™ to slawekmag
Domyślny

Autor tego tematu wyraźnie jest n00bem i nie ma długo doczynienia z tibią, ponieważ wymyśla extramalnie głupie tematy, jednocześnie myśląc, że jest cool i zrobi rewolucję. Myśli pewnie też, że jest na oficjalnym forum tibii, a tibia to gra polska stworzona przez Droma z pomocą portugakskiej mafii. Proponuje zamknąć temat. Dodam też, że moja wypowiedź pownie będzie powodym nowej fali, a może nawet tsunami negatywywnych notek dla mnie. moja wypowiedź trafi też pewniw do milionów podpisów do naszych forum. A wracając do autora tego tematu, zasługuje on na the beszt of the beszt beszt, celownik naprowadzający kursor na ikonkę przedstawioną przez bodzia oraz dożywotnie odcięcie od internetu.

Dr. Sławek
stary 22-06-2006, 16:37   #39
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Witam,
Dlaczego nie można zrobić nowego świata dla graczy z wysokimi lvlami tak jak to wygląda na 8 lvlu gdy można wybrac profesje i wyjść na maina? wielu graczy z wysokimi lvlami tylko przeszkadza na mainie bijac cyklopy i tym podobne słabsze potwory czy naprawde nie można nic z tym zrobić ?? To by napewnoe pomogło wszystkim.
Oki, jestem za, jeśli powiesz mi, skąd bede brać cenniejszy stuff za tą samą cenę, oraz jak już będe hig-lev to mi powiedz komu go bede sellować...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2006, 16:39   #40
Łuk4sz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 04 2006

Domyślny

@up up
Zauważyłem, ze często lubisz gadać "proszę zamknąć temat.MODERATOR BARDZO DOBRZE WIE CO MA ROBIC I NIE MUSISZ MU PODPOWIADAC!
Musiałem Ci to powiedzieć po kilku Twoich postach typu "proszę zamknąć temat"

Cytuj:
Czyli źle?
Czyli źle.

Ostatnio edytowany przez Łuk4sz - 22-06-2006 o 18:36.
Łuk4sz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania