|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Kup nowy komputer ;]
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 08 2005
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Luminera
Poziom: 16
Poziom mag.: 16
|
![]() Cytuj:
![]() EDIT: A co do lagów to uważam, że to właśnie może zmniejszać lagi. Ostatnio edytowany przez Pablo_30 - 26-06-2006 o 10:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Poznań
Imię: Avonasak
Profesja: Knight
Świat: Morgana
Poziom: 9
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() oki mam mniej więcej to samo więc powiem wam tak Tibia grzeje procka jak nie wierzycie to ściągnijcie "GIGABYTE Utilyty Menager" --> włazicie w "Easy Tune4" i tam bedzie zakładka z temp procka. Do 60C jest wporzo powyrzej to już grozi zjaraniem procka (u mnie jak gram w tibie skacze temperatyua nawet do 70C+)... rozwiązanie kupić lepszy wentyl a najlepiej zamontować chłodzenie cieczą (z 2000zł chyba kosztuje, ale nie jestem pewien bo dawno nie sprawdzałem).
!! ![]() Cytuj:
"Jakie to uczucie kiedy moja ręka zaciska się na twojim sercu ? chce bić, walczyć ? ale jest już za puźno...umierasz" ![]() Ostatnio edytowany przez Fatevux - 27-06-2006 o 00:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Hui hqui qui ki
Profesja: Druid
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: ;P
Poziom mag.: 35
|
![]() Ja z Tibią miałem tylko jeden problem: 15 fps gdy było ustawione na max.
Ja polecam jeszcze odstawić od okna, żeby go słońce nie przypiekało, ewentualnie kupić sobie nowy wentylator, mój komp aktualnie się przegrzewa, jak założę obudowę ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Po pierwsze dla różnych płyt głównych inaczej się nazywają programy diagnostyczno podkręcające. Po drugie jest od groma uniwersalnych diagnostyków (everest, sandra, speedfan). Po trzecie granica bezpiecznej temperatury zależy od typu procesora. Po czwarte 'lepszy wentyl' można by rozwinąć o lepszy radiator + wentyl. Co nam po turbinie samolotowej kiedy radiator odbiera tylko cząstkę ciepła z rdzenia. Po piąte najczęściej wystarcza przesmarowanie rdzenia nową pastą termoprzewodzącą i temperaturka ładnie spada. Wkońcu po szóste otwarcie obudowy w 90% przypadków mija się z celem. Nawet najmniejszy przepływ powietrza jest lepszy niż zastój, szczególnie w okresie, kiedy mamy 30+ stopni za oknem. A na koniec zachęcam utrzytkowników winXP do ustawiania piorytetu tibia***** jako 'poniżej nornalnego'. Pomaga w stabilności komputera. Ostatnio edytowany przez emilok - 27-06-2006 o 10:48. |
|
![]() |
![]() |