Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-06-2006, 13:52   #21
Raul
eX Moderator

Raul's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
Co drugi post to jest post typu "A co to da..."
Sorry ludzie, ale z takim podejściem to Polska daleko nie zajdzie... warto próbować, a nóż widelec coś jednak to da! Skąd wiesz, czy ich coś nie tknie i nie zaczną czegoś z tym robić...
Bo CipSoft to nie są idioci i wiedzą co się najbardziej liczy - pieniądze. I jestem przekonany, że z powodu petycji nie zaryzykują zmniejszenia zysków. Chyba, że petycja będzie podpisana przez ogromną ilość graczy z płatnym kontem i w jakiś sposób to będzie udowodnione, że oni wszyscy mają płatne konto, to może wtedy CipSoft się zastanowi bo się będzie bał utraty tak wielu graczy i co za tym idzie tak wielu pieniędzy.
Jestem w 99% przekonany, że nic takiego nie będzie zrealizowane i po kilku dniach ten temat przepadnie. To nie pierwsza i nie ostatnia szlachetna próba "oczyszczenia" Tibii.

De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!

Ostatnio edytowany przez Raul - 27-06-2006 o 13:53.
Raul jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-06-2006, 14:02   #22
Rosi
Użytkownik Forum

Rosi's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Niusiek
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 69
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 5
Domyślny

Hmm no tak prawde mówisz ale

Czy np gracz który jest zawzięty nie jest nOObem nie kradnie nie bije 50 lvli mniejszego jest polakiem zna bardzo słabo angielski niektóre rzeczy ( nie mówie osobie ale chce wiedzieć) to on ma nie grać? Przecierz wielu jest takich graczy którzy nie znają nieraz anglika ? Gdyby miało być że tylko co znają angielski mają grać to by pewnie odeszło dużo ludzi.....Fakt tępic takich co nie wiedzą jak powiedzieć bye albo mowie mine plx albo fri items -.-" i kradną ale są ludzie tacy co znają bardzo słabo angielski a nie są tacy jak Ci co znają super angielski a są nOObami thiefami itp .......

@Raul nie tylko pieniądze się liczą liczy się satysfakcjia dobrze napisałem ? Przecierz nie musi się tylko kasa liczyć nie myślą o tym tylko ..Poprostu chcą kasy ale się cieszą że mają gre popularną niektórzy dzięki niej umią lepiej Angielski

Takie jest moje zdanie mam nadzieje że zrozumieliście

~ Friends Above ALL ~

Ostatnio edytowany przez Rosi - 27-06-2006 o 14:05.
Rosi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 14:08   #23
Christoph
Użytkownik Forum

Christoph's Avatar

Data dołączenia: 01 09 2004
Lokacja: Kraków

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

@Rosi

pogrubiłem, że chodzi mi o podstawowe podsawy czyli o to o czym sam wspomniałes... kiedy ktoś nie potrafi normalnie papisać: Me, My, Mine, lub co gorsza ich rozróżnić i pisze np. Mey, Mein (esperanto czy jak ?)
Christoph jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 14:15   #24
Rosi
Użytkownik Forum

Rosi's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006

Imię: Niusiek
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 69
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 5
Domyślny

Ah rozumiem No fakt są takie osoby co nie znają podstaw ale cóż ...Będziesz robić na siłe to bedzie gorzej ... nie odzywaj się albo powiedz im że źle piszą bo inaczej raczej nic nie zmienisz a i tematów było sporo ale i tak nic no ale powodzenia może zmienisz coś ty

~ Friends Above ALL ~
Rosi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 15:15   #25
pawepek
Użytkownik Forum

pawepek's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2005
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
pawepek ma numer GG 6976708 Send a message via Skype™ to pawepek
Domyślny

Lol... Nie piszcie lsitu w stylu zmieńcie cos! To nic nie da... oleją ta... napiszcie list: zmiencie cos, np na *przykład*. Jak podsuniecie im gotowy pomysł, to moze cos z tym zrobia, zainteresuja sie tym... A takie lsity w stylu zrob to i to bo ja chce tamto i siamto (nie powie ze tak wyglada ta petycja, tylko podaje przyklad) nie odnosza najmniejszego skutku!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Christoph

Wieszok, twój pomysł, aby zaprzęgnąć do współpracy inne fansajty jest dobry, trzeba zrobic podobne topiki u nich na forach, ale trzeba się poważnie zastanowić nad tekstem, bo przetłumaczeni i zmodyfikownie mojego może nie wystarczyć.
Najpierw trzeba przekonac tibia.pl, potem zajmiemy sie innymi supported funsite'ami... Zalozmy ze juz kazdy siez godzil, kazdy supported, kazdy zamiesci newsa z adresem petycji, z prosba o wpisanie, wpisze sie amsa graczy, wtedy CiPy moze cos z tym zrobia...
ale mowie, trzeba zaproponowac rozwiazanie, a nie tylko: zrobcie cos!

Ostatnio edytowany przez pawepek - 27-06-2006 o 15:27.
pawepek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 17:09   #26
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raul
Bo CipSoft to nie są idioci i wiedzą co się najbardziej liczy - pieniądze. I jestem przekonany, że z powodu petycji nie zaryzykują zmniejszenia zysków. Chyba, że petycja będzie podpisana przez ogromną ilość graczy z płatnym kontem i w jakiś sposób to będzie udowodnione, że oni wszyscy mają płatne konto, to może wtedy CipSoft się zastanowi bo się będzie bał utraty tak wielu graczy i co za tym idzie tak wielu pieniędzy.
Jestem w 99% przekonany, że nic takiego nie będzie zrealizowane i po kilku dniach ten temat przepadnie. To nie pierwsza i nie ostatnia szlachetna próba "oczyszczenia" Tibii.
Ale po takiej petycji z odpowiednią liczbą podpisów (zapewne i tych z PACC) CS zauważy, że coś jest nie tak, i może ten fragment ich który nie ciągnie do kasy wyjdzie na jaw...

@Christoph: nie chodzi mi o zalanie innych for tego typu tematami, raczej o przedstawienie adminom gotowego już projektu i o proźbę by wspomogły go odpowiednim niusem na swojej stronie.

@up: to prawda, będą stroną bierną, tylko oczekującą na ruch CS nic nie zyskamy, musimy sami coś sęsownego napisać.

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 17:48   #27
pawepek
Użytkownik Forum

pawepek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok

@Christoph: nie chodzi mi o zalanie innych for tego typu tematami, raczej o przedstawienie adminom gotowego już projektu i o proźbę by wspomogły go odpowiednim niusem na swojej stronie.
Ja mysle, nie zalewaz tych for bo tematy zostana pokasowane, a uzytkownicy pobanowani... Popytać adminów tibia.pl czy wesprą tą akcje, przedstawic powody dla których mieliby to zrobic i przede wszystkim napisac petycje! jak nasi kochani z tibia.pl sie zgodzą () to wtedy bedzie mozna za ich psorednictwem, lub samodzielnie "wbic sie" do innych supported funsite'ów... Jak oni tez sie zgodzą, beda newsy, w newsach linki, a na petycji podpisy i np po osiągnieciu ~50k podpisów (przykladowa liczba) dac do to CipSoftu... moze zareaguja, jak 3/4 Tibijczyków zechce zmian... mi tam osobiscie noby nie przeszkadzają az tak bardzo, ignore/nabicie sobie skulla skutecznie odstrasza, ale fakt, bez nich byłoby lepiej choc wkurzajace, jak tracisz ~25K oz. loota na rzecz 10 sorca, który wrzucil go do wody.... i gdzie sens w działaniu tego przykladowego 10 sorca?

PS Niech kazdy daje pomysly rozwiązania tego problemu... Bo jak bedziemy siedziec i czekac, az CipSoft rozwiąze ten problem za nas to se poczekamy ) Pozdro!

@ 2 pierwsze linijki tego psota (wiem ze Ty tez nie chcesz zalewac for, tylko gadac z adminami, ja tylko mowie ze uwazam tak samo)

Ostatnio edytowany przez pawepek - 27-06-2006 o 17:50.
pawepek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 18:11   #28
Christoph
Użytkownik Forum

Christoph's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Mnie też o to chodzi ;p

No więc zamiast gadac, zacznijmy myśleć nad ulepszeniami.
Osobiście miałem kilka pomysłów, ale w większości raczej nieco abstrakcyjnych, za to zainspirowany grą Legend Of MIR III wpadłem na pomysł jak skutecznie zapobiegać kradnięciu loota...
Mianowicie, loot może zostać ruszony tylko i wyłącznie przez osobę która jako pierwsza zaczęła atakować, lub w zaleznosci od sytuacji (siły postaci) przez osobę która zadała potworowi najwięcej obrażeń...
Dla innych loot jest niemozliwy do wyciągnięcia... dopiero po pewnym czasie mogą go wyciągnąc osoby trzecie (po czasie wystarczajacym na wyciagniecie interesujacych przedmiotow osobie do ktorej loot nalezy)

na huntach na ktorych to shooterzy zwykle mieliby dostep do loota raczej grupa jest zgrana i juz wczesniej są ustalone wytyczne dotyczące podziału łupu, więc problemów nie powinno być

Miałem też wizje, odnośnie naruszania expowisk...
żeby zrobić coś w stylu zamknięć, ale jestem świadom, że gracze zamykaliby sie na expowiskach na wieki i nie wychodzili ;P, ale na to tez cos moze da sie poradzic...
stary 27-06-2006, 18:38   #29
Raul
eX Moderator

Raul's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Domyślny

@up
Od tego typu ulepszeń nie są przeznaczone żadne petycje, tylko podforum proposals na tibia.com.

De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!
Raul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 18:45   #30
Pawlosz
Użytkownik Forum

Pawlosz's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2006
Lokacja: Na zadupiu nieważnie gdzie to jest

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Nawet jeżeli nic niezrobimy my sie tak niezachowujmy. Jeżeli 30 osób ze 100 ktore to przeczytają tak postąpią i tych 30 poslucha po 2 kolegów to juz bedzie chociazby 60 osob ktorzy są lepsi itd. W ten sposób możemy zmienić przynajmniej połowe polaków grajacych w tibie.
stary 27-06-2006, 19:13   #31
Gandalf of Gray
Użytkownik Forum

Gandalf of Gray's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2005
Lokacja: Ab'dendriel

Imię: Saojen
Profesja: Paladin
Świat: Valoria
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mithgar XX
A co oni mogą z tym zrobić? NIC! Zarabiają kasę na paccach i nie interesuje ich, że w tą grę grają jakieś 13-letnie dzieciaki.

Muszę cię rozczarować, ale swoją petycją nic nie zrobisz.

Co do BR...Czasami zachowują się jeszcze gorzej niż Polacy.
Spam pod depo, na trade itp. jest normalką ze strony BR i PL. Jakoś nie zauważyłem nigdy na trade szwedzkiego albo spamu w innym języku.
co moga zrobic ... ehh pytanie ja jednak proponuje test na IQ przed zalozeniem konta chociaz nie wiem czy to by cos dalo..

@topic: pod petycja chetnie sie podpisze!

@off: sorrki za brak polskich znakow, to z lenistwa..
stary 27-06-2006, 19:52   #32
pawepek
Użytkownik Forum

pawepek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pawlosz
Nawet jeżeli nic niezrobimy my sie tak niezachowujmy. Jeżeli 30 osób ze 100 ktore to przeczytają tak postąpią i tych 30 poslucha po 2 kolegów to juz bedzie chociazby 60 osob ktorzy są lepsi itd. W ten sposób możemy zmienić przynajmniej połowe polaków grajacych w tibie.

To ta extra optymistyczna wersja? jak nawrócisz 10% Polaków to juz niewyobrazalny sukces... z reszta nie mowa tu o Polakach, tylko ogolnie, o spoleczenstwie tibijskim...
stary 27-06-2006, 20:01   #33
Gandalf of Gray
Użytkownik Forum

Gandalf of Gray's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2005
Lokacja: Ab'dendriel

Imię: Saojen
Profesja: Paladin
Świat: Valoria
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pawepek
To ta extra optymistyczna wersja? jak nawrócisz 10% Polaków to juz niewyobrazalny sukces... z reszta nie mowa tu o Polakach, tylko ogolnie, o spoleczenstwie tibijskim...
Jeśli można to nazwać społeczeństwem.. -.-
stary 27-06-2006, 23:52   #34
pawepek
Użytkownik Forum

pawepek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gandalf of Gray
Jeśli można to nazwać społeczeństwem.. -.-
No jest to swego rodzaju społeczenstwo... ktos psoci, ktos naprawia, ktos gra normalnie, inny kombinuje jakby tu se ułatwic zycie, ten zarabia, tamten traci... jakby nie patrzec to jakas społecznosc to jest
stary 28-06-2006, 00:05   #35
Pacek
Użytkownik Forum

Pacek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Domyślny

testy inteligencji przed założeniem konta? a może jeszcze testy sprwonościowe bieg na 10km z kompem na plecach i egzamin ze znajomości zasad tibi któe zostały by rozszerzone do 200stron, oczywiście przed założeniem konta nalezało by uiścić opłate w wysokości 10euro a w razie oblania przy kolejnych próbach założenia konta kolejne 8. Bzdurne pomysły towarzysze tibia od kilku lat jest i będzie grą w której odsetek ludzi hamskich będzie się zwiększał, im więcej ludzi wie o tibi i w nią gra tym ten odsetek idiotów będzie wzrastał, żadne petycje, płacze i leżenie krzyżem nic nie da, tego sie po prostu nie da opanować, trzeba się nauczyć z tym żyć

"płoń płoń płoń parlamęcie niech spali cię ogień na historii zakręcie"

Pacek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2006, 01:11   #36
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pacek
testy inteligencji przed założeniem konta? a może jeszcze testy sprwonościowe bieg na 10km z kompem na plecach i egzamin ze znajomości zasad tibi któe zostały by rozszerzone do 200stron, oczywiście przed założeniem konta nalezało by uiścić opłate w wysokości 10euro a w razie oblania przy kolejnych próbach założenia konta kolejne 8. Bzdurne pomysły towarzysze tibia od kilku lat jest i będzie grą w której odsetek ludzi hamskich będzie się zwiększał, im więcej ludzi wie o tibi i w nią gra tym ten odsetek idiotów będzie wzrastał, żadne petycje, płacze i leżenie krzyżem nic nie da, tego sie po prostu nie da opanować, trzeba się nauczyć z tym żyć
Tyle, że takie pasywne podejście będzie to nakręcać coraz bardziej i bardziej... jednak jakiś problem istnieje, i warto się chyba nim zająć...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2006, 11:23   #37
Christoph
Użytkownik Forum

Christoph's Avatar

Domyślny

jednak stwierdzilem ze mecznie CS tym problemem to strata czasu, poniewaz faktycznie duzy odsetek pieprzonych gowniarzy to pacce.... moze, aby klupic pacca powinno sie wprowadzic zgode rodzicow (jesli sioe nie ma ukonczonych 18 lat)

A moze chociaz pomyslimy nad tym jak przemowic do rozsadku tym najgorszym ?
stary 29-07-2006, 17:17   #38
Christoph
Użytkownik Forum

Christoph's Avatar

Domyślny

sorki za ten przestoj, ale bylem na wakacjach... HA! Cipsoft chyb czytał mojego posta bo weszedl pomysl z udostepnianiem loota tylko temu ktory zadal najwieksze obrazenia ;P
stary 29-07-2006, 17:36   #39
Bujak
Użytkownik Forum

Bujak's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2005

Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Kyra
Poziom: 45
Poziom mag.: 47
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Christoph
[...]aby klupic pacca powinno sie wprowadzic zgode rodzicow (jesli sioe nie ma ukonczonych 18 lat)
O ile dobrze pamietam to przy aktywacji paca jest takie okienko (do zaznaczenia) dotyczace zgody rodzicow

A ja sadze ze przed zalozeniem konta powinien byc jakis quiz powiedzmy (oczywiscie po angielsku) ze zmieniajacymi sie pytaniami dotyczacy wiedzy ogolnej i nie tylko (Co robisz gdy widzisz innego gracza expiacego) xD I np. "Dlaczego chcesz grac w tibie"
Podobnu po postman quescie da się wysyłać użyte parcele? Dla mnie wielką nagrodą byłoby łatwe, szybkie wysyłanie lotów, a nie tachasz w loot bagu 8 exkaliburów(nie wiem jak to sie pisze ) a tu nagle podbiega noobek i juma.
Bujak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2006, 17:51   #40
Heliwurab
Użytkownik Forum

Heliwurab's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl

Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
Heliwurab ma numer GG 1036614
Domyślny

Zgadzam się, ale po pierwsze następne update rozwiąze przynajmniej częśc problemu (chociaz dojdzie pewnie kupa ludzi marudząca "hej, giv mi loot, it is ma!" etc. ), ale nawet gdyby było 0% noobostwa, to Tibia była by... nudna! Tak, własnie, dobrze przeczytaliście. Tibia bez noobów jest nudna. No bo jak tu mozna sie dobrze bawic jesli nie bedzie gostka ktory musi przyjsc na expowisko i cie powyzywac, kalecząc angielski? Częśc to śmieszy, to dobrze, lecz takze częśc wkurza.. No cóz, proponuje pograc w L2 albo WoWa gdzie nie ma noobka, bo zaden nie chce "marnowac swojej kaski na takie goofno" ;P
Heliwurab jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania