Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 08-07-2006, 18:31   #21
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nightwalker
Ze Gilowska została zdemisjowana, to PiS poakzał, ze nie trzyma siejej kurczowo, nie chowa "swoich". Dla pis SBectwo to oś strasznego przecież.( i nie dziwie się...)
W niedanej Polsce bylo cos takiego jak domniemana niewinnosc. Nietety, w polsce kaczynskich nie ma miejsca na takie cos.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-07-2006, 18:51   #22
Chessterr
Użytkownik Forum

Chessterr's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mewtu
Jest do dupy wogole wszystko sie rzodkiewka jest superi i nie rzodkiewka jest super mi tu kobieta lekkich obyczajówa ze jest dobrze jak jest kobieta lekkich obyczajówa zle na męski narząd płciowy takie kobieta lekkich obyczajówa brednie rzodkiewka jest superisz co ? Ty chyba chesz zeby uwielbiam jeść bananyane kaczaki zniszczyly jeszcze bardziej reputacje Polski , wogole to wyjdz i nie wracaj.
Żenada...
Popisałeś się poziomem swojej kultury.

A tak propos...
To czy ja chwale rząd i jestem jego fanem?! NIE! Według mnie nie ma w kraju żadnej partii politycznej która mogłaby porządnie rządzić Polską. Znając życie PiS przez czterylata zrobi taki bajzel, że przez cztery kadencje będą go "niby" sprzątać.
To jest moja opinia do której mam prawo.

Chessterr jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2006, 19:50   #23
Adner
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 02 2006

Domyślny

A moim zdaniem, ukracanie WFu jest bardzo dobrą myślą, gdyż porównajmy(dane na pierwszą klasę gimnazjum):

Chemii - 1,5 godziny
Fizyki - 1,5 godziny
Geografii - 1 godzina
Biologii - 1 godzina
Wosu - 1 godzina
Historii - 2 godziny
Angielskiego - 3 godziny
Matematyki - 4 godziny
Polskiego - 5 godzin
W-Fu - 4 godziny

Czy to jest normalne, aby w szkole, która ma kształcić, było więcej godzin wychowania fizycznego, niż większości przedmiotów? Prawdę mówiąc, tylko polskiego jest godzinę więcej. Moim zdaniem, dwie godziny wychowania fizycznego byłyby w zupełności wystarczające, a te dwie "wolne" godziny można dodać po połówkach do geografii i biologii, a jedną całą chociażby na język polski czy też obcy.
Adner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2006, 20:05   #24
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adner
Czy to jest normalne, aby w szkole, która ma kształcić, było więcej godzin wychowania fizycznego, niż większości przedmiotów? Prawdę mówiąc, tylko polskiego jest godzinę więcej. Moim zdaniem, dwie godziny wychowania fizycznego byłyby w zupełności wystarczające, a te dwie "wolne" godziny można dodać po połówkach do geografii i biologii, a jedną całą chociażby na język polski czy też obcy.
Na szczęście to nie Ty decydujesz

Geografia i biologia zdecydowanej mniejszości się przydadzą w życiu dorosłym. Mi na przykład na 90% (cholera wie, może pójdę na medycynę - biologia, ale nie sądzę) się oba nie przydadzą.

J. polski również mi się nie przyda. Ortografie mam opanowaną w stopniu imho niemal doskonałym, a to mi wystarczy. Nie zamierzam książek pisać ani uczyć polskiego (bo większość rzeczy na lekcjach naszego języka ojczystego to tzw. trucie dupy bzdurną literaturą tudzież gramatyką, której znajomość pod każdym względem się przyda tylko nauczycielom - po co mi rozbiór logiczny zdania? -,-).

WF może się przydać do utrzymania narodu w jako takiej kondycji fizycznej. Polski, geografia i biologia przydadzą się dużo mniejszej liczbie osób. Podobnie jak chemia, historia, muzyka (zwłaszcza historia muzyki - program gimnazjum -,-), plastyka etc. etc. Konkretniej nie przyda Ci się praktycznie wcale to, co nie ma związku z tym, co zamierzasz robić w życiu dorosłym.

Jeszcze odnośnie języka obcego - j. angielski mam opanowany na poziomie b. dobrym jak na mój wiek (konkursów nie ma, psia ich mać, gdyby były to bym 6 dostał na koniec, ale i tak mówię o moim odczuciu i wymaganiach, a nie ocenie), a ze szkoły z lekcji tegoż języka wynoszę jedynie regułki w jakich sytuacjach stosujemy jaki czas, które i tak zapominam. W ciągu dwóch lat nauki w gimnazjum poznałem może ze 3 słówka, których nie znałem. Żadnego nowego czasu etc, niczego nowego. Jeno te głupie zasady, które są imo zbędne, bo zawsze można zastąpić innym czasem lub intuicyjnie 'wyczuć' jaki zastosować.

A po 2 latach nauki niemieckiego w gimnazjum umiem powiedzieć 'Ich heisse Lass, ich bin 15 Jahre alt, ich wohne Oppeln, ich komme aus Polen', pytania do nich i 2 dodatkowe pytania - 'welche Musik hoerst du gern?' i 'spielst du Tennis?'. To już więcej wyniosłem z piosenek Rammsteina, których tekstów i ich tłumaczeń swego czasu szukałem.

Alem się rozpisał.

edit (zostawiam, tu dopiszę)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ten mistrz, który napisał tego posta, znaczy się ja \m/
WF może się przydać do utrzymania narodu w jako takiej kondycji fizycznej. Polski, geografia i biologia przydadzą się dużo mniejszej liczbie osób. Podobnie jak chemia, historia, muzyka (zwłaszcza historia muzyki - program gimnazjum -,-), plastyka etc. etc. Konkretniej nie przyda Ci się praktycznie wcale to, co nie ma związku z tym, co zamierzasz robić w życiu dorosłym.
Powiedzmy, że z polskim przesadziłem odrobinkę. Bo faktycznie większości się przyda ---> ORTOGRAFIA. Ale poza tym - raczej nie bardzo.

Btw chyba się trochę offtop zrobił :'(

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 08-07-2006 o 20:09.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2006, 20:26   #25
Hakuoh
Użytkownik Forum

Hakuoh's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Bełchatów/Reading
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Imię: Eldryzif
Profesja: Rookstayer
Świat: Calmera
Poziom: 74
Domyślny

Cytuj:
Otoz, jak uwazacie: czy dobrze ze pan Giertych jest ministrem edukacji czy zle?
Jeśli będzie przedłużał czas wolny, tak. Jeśli włączy religie do matur, nie!
Cytuj:
Jak oceniacie pomysl usuniecia W-F a wprowadzenia Histori Polski?
Ten "pomysł" jak się dowiedziałem z Radia Zet jakieś 2tyg temu został wycofany, a za to zostanie włączone do w-f'u konieczne sprawdzanie obecności, gdyż ten przedmiot jest najczęściej opuszczany, zwłaszcza przez dziewczyny.

Cytuj:
Jak myslicie, czy Pan Jaroslaw Kaczynski bedzie premierem?
Sam siebie wybrał, a na prezesa PiS mianuje Gosiewskiego. Kaczyński na premiera jak Pronto w kiblu.
Cytuj:
Co myslicie o zdymisjowaniu pani Zyty Gilowskiej?
Wdepnęła w szambo to teraz ma.
Cytuj:
Co sadzicie o innych politykach?
Mądra prawde mówi tylko Jan Maria Rokita. "Kaczyńskiemu brzuszek rozbolał" (o odwołaniu spotkania z Francją i Niemcami)
Cytuj:
Czy waszym zdaniem pan Lepper powinien byc wicepremierem?
A czy chcecie, żeby kryminalista rządził Polską?

Kto chce, żeby to wszystko minęło za 3 lata, a kto za 4?

@down
Dali i słusznie. Przecież każdy wie co się dzieje na igrzyskach letnich i zimowych oraz na mundialach.

PS:Wiecie jaka jest wogóle różnica między PiSem a reprezentacją Polski? Ci pierwsi rządzą tak jak ci drudzy grają.

Ostatnio edytowany przez Hakuoh - 08-07-2006 o 20:38.
Hakuoh jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2006, 20:32   #26
Karrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno

Domyślny

kichakichakicha

Ostatnio edytowany przez Karrith - 03-02-2012 o 11:22.
Karrith jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2006, 21:07   #27
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

Podzial historii na historie polski i historie powszechna jako 2 odrebne przedmioty moim zdaniem jest dobry. Ale nie kosztem wf-u... Mozna to zrobic w zupelnie prostszy sposob, zamiast 2 historii tygodniowo zrobic tygodniowo jedna lekcje historii polski i 1 historii powszechnej. Bo to co jest obecnie dla mnie jest paranoja... Najpierw Polska w wieku XVII, pozniej cofanie sie do Europy w XVI... Zupelny brak logiki. Przynajmniej moj podrecznik do 2LO jest tak zbudowany... Nie wiem jak inne.

Ktos poruszyl tu temat religii na maturze... Jezeli nie bedzie obowiazkowa, a w to zeby byla naprawde watpie, nie mam nic przeciwko. Co komu przeszkadza to ze mielibysmy dodatkowa mozliwosc wyboru przedmiotu maturalnego? A ktos chetny do zdawania religii/etyki znalazlby sie napewno...

Zabieranie lekcji wf na rzecz innego przedmiotu to moim zdaniem idiotyzm... Fakt ze lekcje te nie zawsze wygladaja tak jak powinny, np odbywaja sie pomiedzy innymi lekcjami zamiast na koncu dnia, a dziewczyn zazwyczaj cwiczy nie wiecej niz 5... Ale dla wielu jest to jedyna okazja zeby wykonac jakies cwiczenia, poruszac sie bo wiekszosci w domu nie chce sie cwiczyc. Ale ten pomysl i tak nie przejdzie.

Co do samej osoby Giertycha narazie sie nie wypowiadam... Do tej pory nie zrobil nic czym moglby zasluzyc na moja krytyke, nie zrobil tez nic za co moglbym go pochwalic... Poprostu jest. I jest mi obojetny.

To samo dotyczy Leppera... Dopki nie zrobi niczego idiotycznego na swoim stanowisku, nie wypowiem sie negatywnie na jego temat. To co mi sie ostatnio w nim spodobalo to to ze jest przeciwko Kaczynskiemu na stanowisku premiera. Fakt, robi to dla wlasnej korzysci, by obsadzic wiecej miejsc ludzmi z wlasnej partii, ale bez wzgledu na powody kazdy kto jest przeciwko Kaczynskiemu, nawet jezeli to sam Lepper, zasluguje na pochwale.

No wlasnie... Kaczynski... Powiem tylko tyle ze to zaczyna mi pachniec absolutyzmem i obawiam sie co z tego wyniknie... Jedno jest pewne- nie wplynie to pozytywnie na wizerunek naszego kraju na swiecie. Ale jest jeden plus... Kiedy Kaczynski zostanie premierem, Giertych i Lepper beda bardziej kontrolowani i trudniej bedzie im wprowadzac potencjalne "genialne" pomysly... I zgadzam sie z tym co powiedzial Olejniczak: Premier Kaczynski- rozpad koalicji- wczesniejsze wybory... a przy tym co obecnie dzieje sie w polityce watpie ze ludzie popelnia ten sam blad co ostatnio i pojda zaglosowac na "mniejsze zlo" zamiast pozwolic wyznawca Rydzyka wybrac wieksze...

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Gtyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2006, 21:21   #28
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gtyk
(...)a dziewczyn zazwyczaj cwiczy nie wiecej niz 5...(...)
Odnośnie tego fragmentu powiem, że u nas na wf nie wyobrażam sobie jak miałbym ćwiczyć gdybym był dziewczyną. To się znaczy w zimie, w lecie by się dało. Chodzi o to, że u nas na dość małej sali wf mają naraz 2 klasy, ze względu na to, że w jednej jest 3 a w drugiej 9 czy tam 10 chłopaków. 13-14 chłopaków zajmuje połowę - jak już powiedziałem - nie największej sali, a po drugiej stronie obserwujemy efekt negatywny łączenia klas na wf - na małym obszarze ciśnie się 45 dziewczyn. Nie wiem, jak one mogą ćwiczyć... w sumie i tak nie ćwiczy większość, i dobrze dla tej ćwiczącej mniejszości, gdyby wszystkie ćwiczyły to by się tam za cholerę nie wcisnęły.

Z resztą się w miarę zgadzam, poza rozbiciem historii na 2 przedmioty, bo ja wolę takie skakanie, niż później konsekwencje w rodzaju dodatkowego sprawdzianu (a u nas sprawdziany się kumulują strasznie, tzn. są naraz ze wszystkich przedmiotów - taki materiał xd).
stary 08-07-2006, 21:26   #29
PUPISEM
Zbanowany

PUPISEM's Avatar

Data dołączenia: 15 10 2004
Lokacja: Ab'dendriel

Profesja: Knight
Domyślny

co jak co ale Marcinkieiwcz byl dobrym premierem wedlug mnie . i kaczynscy biora sie za kraj ehh
PUPISEM jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2006, 22:03   #30
Hakuoh
Użytkownik Forum

Hakuoh's Avatar

Domyślny

Mój ojciec od dawna powtarza to zdanie i ja to popieram:
-Kaczory skłócą nas z całą Europą, nie będa nas lubić, później nienawidzieć.

Chcą dać Wychowanie Patriotyczne do szkół. Teraz powiedzcie tak:
-Po chama wychowanie patriotyczne?
-Kto będzie szykował rozkład zajęć? Młodzież Wszechpolska?
-Dlaczego Giertych robi nam tak "dobrze" skoro on bierze pomysły z parti LPR a nie od siebie?

Inna beczka.
Wildstein - przezes TVP. AntyeSBek (że tak to nazwe). Planuje:
-usunąć "Stawka większa niż życie" i "Czterej pancernii i pies", ponieważ są to seriale przełamującą prawdziwą historię.
-usunąć programy: Wideoteka dorosłego człowieka, Linia specjalna, Od przedszkola do Opola i coś jeszcze, ponieważ nawiązują do czasów PeeReLowskich.
I teraz powiedzcie: czy to nie jest głupotą usunąćprogramy, które przyciągają widzów??
stary 08-07-2006, 22:40   #31
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Nie boli mnie taki a nie inny sklad rzadu, ktory jest na najlepszej drodze do spieprzenia kraju, bo temu glupiemu narodowi potrzebna jest kuracja szokowa zeby wreszcie zaczal myslec zamiast wierzyc w cuda i Karola W. Boli mnie to, ze aktualni wlodarze, tak jak poprzedni i nastepni, za spieprzenie kraju nie poniosa konsekwencji innych niz polityczna emerytura, a zasluguja przynajmniej na wyrok za dzialanie na szkode panstwa i dlugoletnie wiezienie..
stary 08-07-2006, 22:57   #32
Diego'Odin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: Ustka

Gildia: MON
Domyślny

@up

i obowiaskawa kastracja/sterylizacja dozywocie na diecie (woda ze sciekow)
codzienna lewatywa z uzyciem zardzewialego 3 metrowego preta
dodatkowo dla nadgorliwych krzeslo nabijane zkolcami luub atrakcja w postaci zabawy z kombajnem (polityk w roli siana)
Diego'Odin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2006, 23:13   #33
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Diego, zmniejsz żesz ten podpis, bo on jest optycznie za duży.

W każdym razie z panami up i up up się zgadzam ^^'

Dodałbym do tego wyrywanie któregoś paznokcia raz w miesiącu, ale tak żeby odrósł. That hurts xd
stary 09-07-2006, 00:09   #34
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Bez przesady, sadysta nie jestem ale powinni dostac na co zasluzyli..

+ obowiazkowa _doglebna_ kontrola finansowa i odebranie nieslusznie pozyskanego majatku
_________

= utopia
stary 09-07-2006, 00:48   #35
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Wtedy do wladzy dojde ja i w 3 lata zrobie z Polski drugie USA
stary 09-07-2006, 00:53   #36
Hakuoh
Użytkownik Forum

Hakuoh's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Wtedy do wladzy dojde ja i w 3 lata zrobie z Polski drugie USA
Tak ty dojdziesz do władzy jak Polska wygrać Mundial ^^
stary 09-07-2006, 01:25   #37
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

No właśnie... Nekromanto, przecież wiadomo, że ja dojdę do władzy, zrobię z Polski drugą Ugandę i ogłoszę się monarchą absolutnym i bogiem (zapewne po 2 kadencjach PiSu - moje przewidywania, w końcu uogólniając nasze społeczeństwo jest tępe - nikogo to nie zdziwi...).
stary 09-07-2006, 13:14   #38
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Jak na razie Giertych nic jeszcze nie zrobił, a więc nie można krytykować jego "żonduf". Co innego, że uważam go za pół-debila, który nie umie dobrze mówić po polsku i do tego wygląda jak pół dupy zza krzaka.

Dla mnie już sam pomysł wprowadzenia "Historii Polski" jest poroniony. Ale to nie ja tu jestem ministrem (na szczęście ;])

IMHO PiS sam sobie strzelił samobója doprowadzając do dymisji Marcinkiewicza. W sumie była to jedna z niewielu osób, której Polacy ufali i którą (w większości) lubili. A teraz jako premiera będziemy mieli osobę, która nie umie zaśpiewać hymnu polskiego.

Lepper na pewno nie powinien być wicepremierem. Jego w ogóle nie powinno być w rządzie. Chociaż, czym byłby sejm bez Leppera
Btw. zauważyliście, że on ostatnio jest jakoś tak mniej opalony? Solarium mu zamknęli czy jak?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesster
A mnie denerwuje jeszcze jedna rzecz w większości komentarzy. Dlaczego wszyscy ich krytykujecie? Wszystko wam nie pasuje. Wszystko politycy to kitu i do bani. Mogą ich krytykować osoby, które mają pojęcie o polityce. A nie tacy jak wy którzy nie rozróżniają prawicy od lewicy.
BeZedura. Mogę krytykować kogo chce, a ty jesteś ostatnią osobą, która mi będzie mówić kogo nie powininem krytykować ;]

Ostatnio edytowany przez Caer - 09-07-2006 o 13:15.
Caer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-07-2006, 13:25   #39
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

co do Leppera to narazie z moich obserwacji itp itd np.w wiadomościach ,czasem mówią ,że popiera jakieś tam pomysły na pomoc rolnikom itp itd.także narazie kryminalista lepiej rządzi niż Jurgiel(bo to chyba jego poprzednik był;>)
edit.nie tylko popiera ale sam coś robi w tym kierunku

Ostatnio edytowany przez PiXik - 09-07-2006 o 13:26.
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-07-2006, 21:01   #40
Diego'Odin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: Ustka

Gildia: MON
Domyślny

ta a czytales program samobrony?

zmniejszenie podatkow a zwiekszenie wydatkow
baardzo ciekawe chyba tylko lepper to potrafi
Diego'Odin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania