Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Pokaż wyniki sondy: Gothic II vs. Morrowind
Gothic II 43 65.15%
Morrowind 23 34.85%
Głosujących: 66. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-07-2006, 13:52   #21
thorbur
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 01 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura
@Do pana który twierdzi, że OblIVion jest najładniejszy:
Widziałeś Crysis ? Wiem, że nie wyszedł ale nie podwijaj nogawek zanim nie wejdziesz do wody.
@Topic:
Obydwie części Gothica zaliczyłem, z serii TES grałem tylko w Obliviona więc jak mógłbym wziąć udział w sondzie ? Szczerze to zagłosował bym na Gothica gdyby nie to, że głos bezimiennego został spieprzony. Wydaje się taki jakby wyprany z uczuć, zupełnie jak w filmie Equilibrium. Ale jeżeli Morrowind ma tę samą wadę co Oblivion ("ej a dlaczego xxx osoba mówi do mnie to samo ???") to jadę u mnie po krawędzi.
@Down:
A skąd do cholery wiesz skoro nigdy nie grałeś ? To tak jakbym ja powiedział, że Ziemia jest największą planetą bo się na niej urodziłem. I nawet jakbym zobaczył giganta pokroju Jowisza to bym nie zmienił zdania.
Śmieszne. Sam sobie zaprzeczasz tym co mówisz. Tekst do mnie -> tekst do Lasoocha. Gra ma planowaną premierę na Grudzień, a ty mi pieprzysz głupoty, że grafika będzie lepsza. ; )
Najpierw poczytaj o silniku Havoka, dopiero potem pisz.

Cytuj:
LOL !!! ++ !! ?? -.-
Co z tego ze Gothic III bedzie robiony na silniku morowinda ?
Z tego powodu z góry mozna powiedziec ze bedzie gorszy ? >.< omg n/c
Z góry można powiedzieć, że nie będzie tak urozmaicony jak najnowsze produkcje, nie wyciągnie tego co nowości.
thorbur jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-07-2006, 14:06   #22
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez thorbur
Śmieszne. Sam sobie zaprzeczasz tym co mówisz. Tekst do mnie -> tekst do Lasoocha. Gra ma planowaną premierę na Grudzień, a ty mi pieprzysz głupoty, że grafika będzie lepsza. ; )
Najpierw poczytaj o silniku Havoka, dopiero potem pisz.
Czytasz ty ze zrozumieniem ? Ja pisałem, że CRYSIS jest ładniejszy od Obliviona (a co, może nie ?). Wystarczy popatrzeć na screeny. I wyjaśnij mi, o wielki mistrzu dedukcji w czym sobie zaprzeczam ?
@Down:
Na E3 wszyscy byli oszołomieni grafikach a tam można było samemu rozegrać misje więc ta gra naprawdę tak wygląda.

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 20-07-2006 o 15:44.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2006, 15:15   #23
Feral
Użytkownik Forum

Feral's Avatar

Data dołączenia: 07 05 2005
Lokacja: Knurów

Feral ma numer GG 7602549 Adres Jabbera do Feral
Domyślny

@up
Na skrinach zawsze może wszystko ładnie wyglądać

@topic
Grałem w Gothica I, Gothica II i Morka (+dodatki).

Mocną stroną G2 jest jego mroczny i przytłaczający klimat. Od strony mechaniki rozgrywki - twórcy poszli na znaczne uproszczenia, więc G2 przypomina bardziej zręcznościówkę z elementami cRPG, niż rasowego RPGa. Poza tym, jest BARDZO krótką grą.

Wolę Morrowinda ze względu na bogactwo zadań, postaci, epicką fabułę, ogrom świata, możliwość tworzenia własnych klas postaci....

Porównanie w temacie jest nieco niedorzeczne, to tak, jakby porównać Baldur's Gate z Diablo 2 (no, może trochę przesadziłem, w końcu G2 to nie jest aż taki hack'n'slash )
Feral jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2006, 15:32   #24
Ezual
Użytkownik forum

Ezual's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Poziom: 22
Poziom mag.: 25
Ezual ma numer GG 6703842
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Feral
@up

@topic

Mocną stroną G2 jest jego mroczny i przytłaczający klimat. Od strony mechaniki rozgrywki - twórcy poszli na znaczne uproszczenia, więc G2 przypomina bardziej zręcznościówkę z elementami cRPG, niż rasowego RPGa. Poza tym, jest BARDZO krótką grą.

Wolę Morrowinda ze względu na bogactwo zadań, postaci, epicką fabułę, ogrom świata, możliwość tworzenia własnych klas postaci....

Porównanie w temacie jest nieco niedorzeczne, to tak, jakby porównać Baldur's Gate z Diablo 2 (no, może trochę przesadziłem, w końcu G2 to nie jest aż taki hack'n'slash )
A grałeś w Gothica II Noc Kruka?
bo moim zdaniem to taka krotka gra niejest i gdzie ty widzisz cos ze zrecznowsciowki w gothicu II ??

Ostatnio edytowany przez Ezual - 20-07-2006 o 15:53.
Ezual jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2006, 15:47   #25
Urael'
Użytkownik forum

Urael''s Avatar

Lokacja: Wasteland

Profesja: Royal Paladin
Świat: Kyra
Poziom: 94
Skille: 92
Poziom mag.: 19
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Feral
@up

@topic

widać ze nie grałeś w gothica ponieważ jest to całkiem długa gra i nie przypomina zręcznosciówki newbie -.-
Urael' jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2006, 15:48   #26
Royal M@rcin
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 06 2006
Lokacja: Białystok

Stan: Aktywny gracz
Imię: Mag Eragon
Profesja: Sorcerer
Świat: Empera
Poziom: 27
Skille: nieważn
Poziom mag.: 29
Royal M@rcin ma numer GG 1251691 Royal M@rcin ma login Tlenu eragon19@o2.pl
Domyślny Gothic najlepszy!!!

Ja grałem w Gothica 1 i 2. Nigdy mi sie nie nudziło, aż do dziś. Czekam na Gothic 3 który prawdopodobnie będzie we wrześniu. A co do Morrowind to grałem lecz grafika kiepska i nudne to. GOTHIC GÓRĄ!!!

P.S. oczywiście głos na gothic
Royal M@rcin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2006, 16:28   #27
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Urael'
widać ze nie grałeś w gothica ponieważ jest to całkiem długa gra i nie przypomina zręcznosciówki newbie -.-
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ezual
A grałeś w Gothica II Noc Kruka?
bo moim zdaniem to taka krotka gra niejest i gdzie ty widzisz cos ze zrecznowsciowki w gothicu II ??
Nie jest też zbyt długa. Całośc przechodzę w ~30h z dodatkiem dochodzi jakieś 10 h. Jedynkę można przejśc poniżej 20h (mój rekord 24h i to nie był problem, bo bawiłem się w wycinanie obozów).

Nie jest zręcznościówka? Jest dobra fabuła i rozwijanie postaci, ale zręcznościówka też jest i towarzyszy przez całą gre.
Może mi powiesz jaki jest system walki? Czyż nie klikanie "lewy,prawy,lewy,prawy,lewy..." lub "przód,przód,przód...". W Gothicu 1 bez walki (i cheatów czy bugów) można było wejśc do zamku Gomeza na 1 lvlu. Uczyłeś się akrobatyki i jeden hop (strażnik coś pierdzieli) drugi hop i już się nikt nie czepia. A potem wpadasz i bijesz Blizne (jak masz dobrego skilla w klikaniu to pomachasz pare minut) i masz już jeden z najlepszych mieczy jednoręcznych w grze (nikt mu nie pomaga ani w trakcie walki, ani po złojeniu dupy) .
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2006, 16:52   #28
Ezual
Użytkownik forum

Ezual's Avatar

Domyślny

No.. to jest maly element ale on powiedzial ze w wiekszosci to zrecznosciowka... a pozatym nieprzejdziesz na 1 lvl bo trzebaa miec pkt nauki zeby nauczyc sie akrobatyki...i zeby zabic blizne to trza miec conajmniej machanie emiczem lespze bo tak to on ci zloi dupe....
moim zdaniem te machanie mieczem itak nic niema do zrecznosciowki poniewaz mozna tylko amchac mieczem (przod,przod,przod) i itak mozesz bic a te (lewo,prawo) to urozmaicenie i nowe ciosy ktore te gre robia inna od morrowinda... no i oczywiscie jak sie amcha mieczem (przod,lewo,prawe,przod,lewo,prawo) to te ciosy staja sie mniej prawdopodobne do wybronienia i szybsze.... ale itak to niejest sztuka machania mieczem w gothicu....

Ostatnio edytowany przez Ezual - 20-07-2006 o 16:59.
stary 20-07-2006, 17:12   #29
Feral
Użytkownik Forum

Feral's Avatar

Data dołączenia: 07 05 2005
Lokacja: Knurów

Feral ma numer GG 7602549 Adres Jabbera do Feral
Domyślny

@Ezual i Urael

W "Noc Kruka" też grałem. I wszystkie części skończyłem. Gothic (którykolwiek) jest krótki i stwarza małą możliwość wczucia się w postać, co przecież w erpegach jest najważniejsze.

Gothic jest zręcznościówką z elementami cRPG, tego zdania nie zmienie Poziom umiejętności machania mieczem nie zależy od wprawy Bezimiennego tylko od wprawy gracza....
Feral jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2006, 17:19   #30
Raflas
Użytkownik Forum

Raflas's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2005
Lokacja: Żory

Świat: Shivera
Raflas ma numer GG 1074697
Domyślny

Całym sercem za gothiciem jedynke przechodziłem 3 razy, dwójke 5 i NK 2 razy. Niewiem czemu, ale za każdym razem gra mnie wciąga na dłużej. W morrowind mi sie nie podoba, nie ma tego klimatu co gothic, można latac po 1-2h z jednego miasta do 2 :/ Gothic roxor ;D czekam na G3
stary 20-07-2006, 17:29   #31
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Domyślny

Cytuj:
nieprzejdziesz na 1 lvl bo trzebaa miec pkt nauki zeby nauczyc sie akrobatyki
Przejdę, bo gre zaczyna się na 0 lvl, więc na 1 lvl mam już 10 pkt nauki.

Cytuj:
i zeby zabic blizne to trza miec conajmniej machanie emiczem lespze bo tak to on ci zloi dupe....
BIerzesz pierścien jakiś co daje +5 siły a potem zabijasz Bulla. Z Bulla wypada miecz strachu, którego spokojnie użyjesz (wymaga 14 siły a ma 42 dmg) i idziesz do Blizny. Fakt faktem że długo się zejdzie, ale nie ma się czego bac, bo jak Cie pokona to nawet za 100 razem Cie nie dobije tylko będzie macał za rudą.

Cytuj:
ale itak to niejest sztuka machania mieczem w gothicu
Jeśli dobrze użyjesz tej "niesztuki mahania mieczem" to zjedziesz PRAWIE każdego bez strat (niektórzy są zbyt szybcy lub mają zbyt długą broń, ale w pierwszych aktach to rzadkośc). Nawet bez "walki bronią jedno/dwuręczną" dasz radę. Wystarczy w odpowiednim momencie klikac lewo i prawo.

@down

Ja tak raz zagrałem i polecam ten sposób. Szczególnie polecam pakowanie wszystkiego w siłe i skille z tym związane (żadnych luków/kusz i zręczności). Będzie się grało szybko i przyjemnie. 8 lvl i spokojnie można expić na orkach. Potem zostanie dużo pkt na kręgi magii, więc będzie naprawdę łatwa gra. Przed 3 aktem zabija się Lee, żeby mieć trzecią najlepszą broń dwuręczną w grze (lepszy jest miecz narazie nieśmiertelnego Gomeza i URIZIEL, który zdobywa się dużo później).

Ostatnio edytowany przez DRoN - 20-07-2006 o 19:38.
stary 20-07-2006, 19:08   #32
Ezual
Użytkownik forum

Ezual's Avatar

Domyślny

Może i go zabijesz tak na 1lvl... ale ja nigdy nieprobowalem bo grałem normalnie w gothica a nie zeby zabic 1 kolesia i miec cos tam...
i myslalem ze Blizny nieda sie na takim lvl pokonac ;P
stary 21-07-2006, 00:35   #33
=Pekin=
Użytkownik Forum

=Pekin='s Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: South Park

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 70+
=Pekin= ma numer GG 7778722
Domyślny

No opowiadajcie różne ciekawostki i tricki z obydwu gothiców DD fajnie sie czyta ;P szczegółnie ze to takie wypasione gry

Screw you guys, Im going home.

Suck my balls Kyle.

Jak tu nie lubic Cartmana :>

http://www.youtube.com/watch?v=1uVA7iEtPss
Cartman- Screw you guys, Im going home.
Stan- But cartman we try..
Cartman-no, no, no Screw you guys > Home

Byhahahahahhahaaha
=Pekin= jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2006, 01:00   #34
ShinChan
Użytkownik forum

ShinChan's Avatar

Data dołączenia: 21 07 2006
Lokacja: Wa-wa

Stan: Na emeryturze
Imię: IronFreez
Profesja: Druid
Gildia: brak
Świat: Xantera
ShinChan ma numer GG 7310220
Domyślny

Gothic 2 jest extra. Nie linieowy, ciekawa fabuła i w ogóle. Jednak Morrowind jest lepszy. Pochodzi z serii The Elder Scrolls, a to najlepsze rpg na świecie, a teraz jeszcze wyszedł Oblivion, więc wartość Morr, też podskoczyła. Pozatym Morrowind jest jakoś ogólnie fajniejszy!
ShinChan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2006, 04:10   #35
Anro Rena
Guest

Domyślny

Zdecydowanie Gothic!!!!!!!!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2006, 09:10   #36
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
A skąd do cholery wiesz skoro nigdy nie grałeś ? To tak jakbym ja powiedział, że Ziemia jest największą planetą bo się na niej urodziłem. I nawet jakbym zobaczył giganta pokroju Jowisza to bym nie zmienił zdania.
Nie, to nie tak samo. To raczej tak samo, jakbyś twierdził, że Ziemia jest NAJLEPSZĄ (a nie największą!) planetą. To jest subiektywne odczucie, i ja WIEM, że DLA MNIE Gothic nie przebije Morrowinda. Tak samo jak dla Ciebie by w takim wypadku żadna planeta nie przebiła Ziemii... coś jakby 'wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej' - Ziemia najlepsza. Trochę zamotałem xd

Ktoś pisał, że Gothic jest długą grą. Z pewnością nie jest dłuższą od Morrowinda (oczywiście jeśli chcemy zwiedzić każdy zakątek, wykonać każdą misję poboczną etc., bo tego w Morku jest od cholery - co do głównego wątku - nie wiem jak jest w G1/G2).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DRoN
Nie jest też zbyt długa. Całośc przechodzę w ~30h z dodatkiem dochodzi jakieś 10 h. Jedynkę można przejśc poniżej 20h (mój rekord 24h i to nie był problem, bo bawiłem się w wycinanie obozów).

Nie jest zręcznościówka? Jest dobra fabuła i rozwijanie postaci, ale zręcznościówka też jest i towarzyszy przez całą gre.
Może mi powiesz jaki jest system walki? Czyż nie klikanie "lewy,prawy,lewy,prawy,lewy..." lub "przód,przód,przód...". W Gothicu 1 bez walki (i cheatów czy bugów) można było wejśc do zamku Gomeza na 1 lvlu. Uczyłeś się akrobatyki i jeden hop (strażnik coś pierdzieli) drugi hop i już się nikt nie czepia. A potem wpadasz i bijesz Blizne (jak masz dobrego skilla w klikaniu to pomachasz pare minut) i masz już jeden z najlepszych mieczy jednoręcznych w grze (nikt mu nie pomaga ani w trakcie walki, ani po złojeniu dupy) .
Jako, że jest to argument jakby imho anty-Gothicowy, powiem, że Morrowinda można przejść na 1 lvl w 7 minut (mam gdzieś filmik, poza tym - tutaj można go znaleźć, jak się poszuka). Co prawda jest to pominięcie całej głównej fabuły a także wszystkich misji pobocznych i ogólnie wszystkiego oprócz rzeczy koniecznych. Tak o, dla jasności to mówię, i żeby dać w łapkę fanom Gothica argument przeciw Morkowi ^^

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raflas
Całym sercem za gothiciem jedynke przechodziłem 3 razy, dwójke 5 i NK 2 razy. Niewiem czemu, ale za każdym razem gra mnie wciąga na dłużej. W morrowind mi sie nie podoba, nie ma tego klimatu co gothic, można latac po 1-2h z jednego miasta do 2 :/ Gothic roxor ;D czekam na G3
I właśnie TO JEST TO. Z miasta można latać do drugiego godzinę. Po drodze można zwiedzić jakąś jaskinię tudzież grobowiec, ukryty w zboczu góry. A jest takich naprawdę sporo.

W niektórych można znaleźć bardzo ciekawe rzeczy - np. daedryczne elementy zbroi. Co prawda ja z siłą na 100 (max) w pełnej zbroi daedrycznej nie mogłem prawie nic więcej unieść, ale była satysfakcja ^^
stary 21-07-2006, 09:25   #37
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Oczywiście że morek, gotik jest jest przy nim jak doom3 przy operation flashpoint, płytki i dla mas.
stary 21-07-2006, 10:02   #38
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
I właśnie TO JEST TO. Z miasta można latać do drugiego godzinę. Po drodze można zwiedzić jakąś jaskinię tudzież grobowiec, ukryty w zboczu góry. A jest takich naprawdę sporo.

W niektórych można znaleźć bardzo ciekawe rzeczy - np. daedryczne elementy zbroi. Co prawda ja z siłą na 100 (max) w pełnej zbroi daedrycznej nie mogłem prawie nic więcej unieść, ale była satysfakcja ^^
Właśnie to jest przypałowe. Tzn. zwiedzanie samo w sobie jest fajne, ale potem robisz questa, wchodzisz do grobowca a tu czysto i se teraz lataj po wszystkich npc, bo któremuś selnałeś crapowaty pierścień słabiuteńkiego leczonka. Inaczej nie wypełnisz zadania.
W ogóle jeśli grasz bez dodatku, to najlepiej questy notowac na WŁASNEJ kartce, bo po kilku rozmowach w dzienniku robi się niezły rozpiździaj.

@ down

Cytuj:
Primo Gothic jest nieliniowy w pierwszych rozdziałach, potem jesteśmy prowadzeni za rączkę, praktycznie nie mogąc zboczyć z właściwej ścieżki (no, jeżeli dla kogoś np. możliwośc wybrania kolejności zabicia smoków to nieliniowość to cóż...).
Gothic 2 daje nam 3 możliwości zakończenia gry!!
1. zabijasz ostatniego smoka będąc łowcą smoków
2. zabijasz ostatniego smoka będąc paladynem
3. -||- -||- -||- -||- magiem ognia
Oczywiście każdemu zakończeniu towarzyszy inny filmik (inny outfit Beziego zadającego śmiertelny cios smokowi).

Ostatnio edytowany przez DRoN - 21-07-2006 o 10:58.
stary 21-07-2006, 10:45   #39
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez emilok
Oczywiście że morek, gotik jest jest przy nim jak doom3 przy operation flashpoint, płytki i dla mas.
Proszę o argument. Takie rzucanie hasłami typu "xxx jest kul a zzz to kał dla mas" jest jakby takie, żałosne...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Nie, to nie tak samo. To raczej tak samo, jakbyś twierdził, że Ziemia jest NAJLEPSZĄ (a nie największą!) planetą. To jest subiektywne odczucie, i ja WIEM, że DLA MNIE Gothic nie przebije Morrowinda. Tak samo jak dla Ciebie by w takim wypadku żadna planeta nie przebiła Ziemii... coś jakby 'wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej' - Ziemia najlepsza. Trochę zamotałem xd
Ale Ziemia JEST najlepszą planetą (przynajmniej na razie). Przecież to na niej narodziło się inteligentne życie. Więc mówiąc "najlepsza" miast "największa" powiedziałbym prawdę.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ShinChan
Gothic 2 jest extra. Nie linieowy, ciekawa fabuła i w ogóle. Jednak Morrowind jest lepszy. Pochodzi z serii The Elder Scrolls, a to najlepsze rpg na świecie, a teraz jeszcze wyszedł Oblivion, więc wartość Morr, też podskoczyła. Pozatym Morrowind jest jakoś ogólnie fajniejszy!
Primo Gothic jest nieliniowy w pierwszych rozdziałach, potem jesteśmy prowadzeni za rączkę, praktycznie nie mogąc zboczyć z właściwej ścieżki (no, jeżeli dla kogoś np. możliwośc wybrania kolejności zabicia smoków to nieliniowość to cóż...).
Poza tym nie powiedziałbym, że TES to naj naj cRPG na świecie. Np. dla mnie Planescape Torment albo BG I i II są lepsze, kwestia gustu.

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 21-07-2006 o 10:47.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2006, 10:58   #40
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DRoN
Właśnie to jest przypałowe. Tzn. zwiedzanie samo w sobie jest fajne, ale potem robisz questa, wchodzisz do grobowca a tu czysto i se teraz lataj po wszystkich npc, bo któremuś selnałeś crapowaty pierścień słabiuteńkiego leczonka. Inaczej nie wypełnisz zadania.
W ogóle jeśli grasz bez dodatku, to najlepiej questy notowac na WŁASNEJ kartce, bo po kilku rozmowach w dzienniku robi się niezły rozpiździaj.
Ta, mała wada - dlatego najlepiej po prostu wykonywać zadania w interesujących nas gildiach. A gdy nie zostanie już nic do zrobienia z zadań, można pozwiedzać. I co do dziennika się zgadzam, za cholerę nie da się połapać po jakimś czasie ^^

Btw, bodajże w Calderze jest NPC - cholera, jak on się nazywał? - któremu można wcisnąć niemal wszystko za 100% wartości. Poza tym, ma 5k złota, co jest przydatne przy sprzedawaniu drogich rzeczy [powiedzmy, masz daedryczny claymore warty - załóżmy - 80k (nie pamiętam cen xD) - sprzedajesz temu NPC przedmioty za 5k, czekasz 24 godziny, znowu sprzedajesz za pięć, czekasz 24h (...), wymieniasz ów claymore za przedmioty warte w sumie 75k i 5k złota, i znowu sprzedajesz mu te przedmioty - jeśli ich ofc nie potrzebujesz]. Jak on się nazywał... no nic, jak sobie przypomnę tudzież zachce mi się znowu się za Morka zabrać, to napiszę ^^

Cytuj:
Ale Ziemia JEST najlepszą planetą (przynajmniej na razie). Przecież to na niej narodziło się inteligentne życie. Więc mówiąc "najlepsza" miast "największa" powiedziałbym prawdę.
Jest najlepsza WEDŁUG NAS. A skąd wiesz, czy na innej planecie nie ma inteligentniejszej i doskonalszej formy życia od ludzi? To, że ludzie nie udowodnili, że JEST, nie znaczy, że nie ma. I według tamtej formy życia z pewnością jej planeta byłaby lepsza. Poza tym mogą być planety, na którym ludziom by się żyło lepiej, ale nie zostały odkryte.

Więc to, że Ziemia jest najlepsza, to tylko nasze subiektywne odczucie, tak jak to, że Morrowind jest najlepszym RPG - jest to moje subiektywne odczucie.

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 21-07-2006 o 11:05.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania