Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-08-2004, 20:46   #21
Elfret*
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: juz niegram

Pergamin

Wykupywanie ochrony to jest kolejny wydatek. Moim zdaniem to nie jest rozwiązanie problemu. Limenu napisał instrukcję która powinna się sprawdzić! Ale najlepszą choć może wydawało by się głupim rozwiązaniem będzie wylogowanie się! Głupie? Ale jeszcze większym debilstwem i hamstwem jest wymuszanie kasy! Wieć miłego wylogowywania się

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-08-2004, 12:57   #22
limenu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 03 2004

Domyślny

Wylogowanie się też jest dobrym pomysłem...o ile nic nie pisaliśmy bo może się zdarzyć że ktoś nie przeczya nick i nie będzie miał go z kąd wziąść. Ale jak zaczniemy pisać to będzie miał go na czacie. Może też altem sprawdzić nasze dane przez co log out nic nam nie da...szczególnie na expowiskach gdzie mamy "X"...ale czasami, a nawet często się sprawdza.
Zgadzam się z Elfret*

Ostatnio edytowany przez $corcerer - 16-08-2004 o 14:01. Powód: wywalilem troche postów, to zlikwidowałem do nich odniesienie...
limenu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 14:47   #23
Ivo 10
Użytkownik Forum

Ivo 10's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny gracz
Imię: Tineloze
Profesja: Knight
Świat: Lunara
Poziom: 34
Skille: 70/69
Poziom mag.: 4
LOL

Moim zdaniem kasy niepowinieneś dawać wogule w takich sytuacjach. Jak jesteś w dp i ktoś kase na tobie wymusza za coś to jeżeli to naprawde nie twoja wina to postaraj sie wytłumaczuć mu jak to było na prawde. Jednak jeżeli grasz druidem albo sorcem i robisz runki i ktoś do ciebie podchodzi prosząc o uh lub sd to staraj sie go zagadać mówiąc : "czekaj tu to wezme i coś lepszego z dp", "wiencej runek mam w dp to ci dam ", "czekaj chwile mama mnie woła" i takie tam. Albo poprosty sie wyloguj jak radzą koledzy wyżej :tongue:

------------------------------------------------------------
Profesion: Knight
Skills: 65/63
Level: 20lvl
lunara rulerzzzzzz
plusy do repytacji bendą mile widziane

Ostatnio edytowany przez Ivo 10 - 15-08-2004 o 14:50.
Ivo 10 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 15:29   #24
Fenixon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 08 2004

Domyślny

Jak ktos bedzie od ciebie wymuszal kase W miescie to mozesz powiedziec "dam ci nawet 3x tyle ale nie zabijaj mnie" on sie pewnie zgodzi, to ty mowisz "kase zostawilem w depo" no i idziesz do depo i tam dajesz log out :tongue:
Fenixon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 15:53   #25
Jugo-ten_prawdziwy
Guest

Evul

Pewnego razu łowiłem sobie rybki moim uh-makerem, a tu o 1 lvl mneijszy sorc podszed i wystawil na ziemie gfb i mi pociagła, mi adrenalinka podrosła, wziolem ostatniego sd po chuncie, polo zylem na ziemi ( pokazalem ze mam i mu cpociagłem) zbiło mu 40% hp- sie kolo zdygal i zaczol uciakac ja sie niewdałem w pościk, i dalej łowiłem spokojnie tybki, po 30 secundach sie wrucil i pociagna mi z hmm- ja niemialem jusz broni zadnej wiec uhywalem UH na podłodze ta ze koleś pomyślał ze probuje znowu sd w niego wcisnąć i zwiał i jusz sie wiecej nie pokazał ^^ , mówie wam nastraszanie uhami tesz sie pyli ^^.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 19:32   #26
mixim
Użytkownik Forum

mixim's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2004
Lokacja: Fantasy

mixim ma numer GG 4684801
Domyślny

Opowiem ci moją historie.Gram na isarze. Któregos pięknego dnia stałem przed depo i czekałem na manę(33 lvl. knight wtedy 20 llvl.).Nagle widze spamera, krzyczal i krzyczal ale ja mu ignore i piszą mi ludzie zeby go zabić.no to daleko od dp wale jush red a tu nagle przybiega 2 ziomów lvl: 29 pal i 35 pal.Nio to ja mówie że zapłace.Zapłaciłem 10k (5k na głowe).Wiecie co było potem??Zagadałem do kolegi z rl (83 pal teraz a wtedy 76).Następnego dnia przychodzą ziomy do mnie i sry sry we dont know.Oddali 20k okazało sie że kolega zużył 2 sd i się zgodzili żeby mi oddać.
Skills 72/70

Best Monster :
Best Solo Monster:

Hail Society of Jah
mixim jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 20:47   #27
behi
Użytkownik Forum

behi's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Wrocław- West Coast

Imię: BURNIASTY
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Selena
Poziom: 102
behi ma numer GG Parampampam
Domyślny

Mixim skoro miałeś takie plecy to po co wogóle płaciłeś Ja sie nie zgadzam nigdy na płacenie chyba że bedzie tego wymagał jakiś znany hlvl. Inaczej będe walczył...
behi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2004, 08:17   #28
Elfret*
Użytkownik Forum

Strzałka

Mixim dobrze zrobił. Mimo pozorów, musiał zapłacić bo gdyby go zabili stracił by troche expa i troche eq . A takto zawiadomił kolegę i sprawa została rozwiązana. Nigdy nie powinno się droczyć z przęstępcami bo to ich tylko rozdrarznia. Lepiej zapłacić i potem pujść po kolegów niż stracić odrazu lvl i eq. Ale aby przeprowadzić taką akcją trzeba mieć dobre plecy .
stary 16-08-2004, 10:45   #29
Rifuzu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 08 2004

Smutny Ups....

Ja też mam problem. Wiem, że zaraz mnie zjedziecie za to co zrobiłem, ale może ktoś doradzi mi co mam robić. Otóż pewnego dnia jedna babka na 9 lvlu zaczęła nawalać mojego kolege druidka (słaby ziomek ale UHy robi ). No więc ja to widziałem i zaczołem ją gonić. Przywaliłem jej kilka razy z łuku i ją zostawiłem. Przychodzi tu nagle Sorc na 29 i zaczyna nawalać z SD (po 90, uu bolało). Zaczął mówić pay or die. Byłem dość daleko od miasta więc musiałem zapłacić! Dałem mu kase (3k). On mówi "ur free". No więc ja zadowolony, ze mam problem z glowy. Kilka dni później znowu ten sam koleś pyta mnie czy nie mam kasy albo runek. Powiedziałem, ze nie. Zaczął straszyć mnie, że powie swojej gildii i, że jestem "dead". Lognąłem się i teraz to pisze. Co mam w takiej sytuacji robić? Płacić dalej, nie reagować? (co może skończyć się źle ) Doradźcie.
Rifuzu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2004, 15:00   #30
Elfret*
Użytkownik Forum

Pergamin

Drogi Rifuzu, Twoja sytuacja jest, nie ma co ukrywać, beznadziejna . Pod żadnym pozorem nie powinieneś płacić no chyba że jesteś bardzo daleko od miasta i nie możesz się wylogować. Najlepszym rozwiązaniem, jak mi się wydaje jest przeniesienie się do innego miasta. Ewentulanie możesz poprosić jakiegoś highlv'a o pomoc, ale wątpie znając polaków aby kto kolwiek miał ochote, bezinteresownie Ci pomóc. Jagbyś mógł to podaj jeszcze świat w którym grasz, to może ktoś to przeczyta i postanowi zarearegować(o co upzejmie proszę).

Pozdrawiam i życzę powodzenia. Elfret
stary 16-08-2004, 19:39   #31
Olorion.
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 07 2004
Wpisy bloga: 3

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Ja pamietam jak szedlem kiedys expic i nagle na gg moj sasiad pisze ze go w carlin pk leja xD to poszedlem walnalem z fsa za 3x jednego z nich podszedl jeden z 60 lvl i "pay, you attack my friend" no to ja "how much?" "3k" xD ja poszedlem do depo, wyciagnalem jakies 36x i powiedzialem ze nic wiecej nie mam to sie odczepili xD a mialem w dp 20k ;p
Olorion. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2004, 19:41   #32
Rifuzu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 08 2004

Domyślny

No więc dokładnie to chodzi o Moruro z Chimery. Dzięki Elfret, że przejmujesz się tak innymi polskimi graczami. Pozdro all!
Rifuzu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania