Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 23-08-2006, 00:20   #21
Nomenox
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 08 2006

Oczko Bez :)

No jest miejsce ale nie z vampirami tylko z 1 tam sie nie oplaca chodzic.
a z ta katedra to troche tak nie dokonca ze tylko sa assasiny tam jest tego wszystkiego od zajebania ale musze przyznac ze kiedys poszedlem an nizsze pietro to nice resp i exp tez nawet niezly wiec 50 rp mozecie tam isc ale trzeb zajebiscie uwazac na witche i inne shity bo tam sie tak to respi ze nawet najgorsze gowno jest niebezpieczne
Nomenox jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-08-2006, 04:51   #22
MlodyPL
Zbanowany

MlodyPL's Avatar

Data dołączenia: 26 05 2006
Lokacja: z Nieba

Profesja: Druid
Gildia: Titan Squad
Świat: Luminera
Poziom: 51
Poziom mag.: 51
Domyślny

Zaówarzylem to czego wczesniej nie widzialem :

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _SirShadow_ Pokaż post

8-11 lvl - ........ jak jestescie "filantropami" to mozecie fb/ gfb wziac to wybijecie kilka naraz.
Tak, racja zabijesz kilka na raz .... szczególnie banditów.

Cytuj:

11- 13 lvl - pietro -1 tam sa baty ww smuglery znowu centipide itp. ale wiecej naraz.. w prawo i troche w dol sa slimy UWAGA NA SCORPIONY POISON NAWET 16 mozecie tez pojsc na ghule (tylko zeby was nie otoczyly) ja na 11 lvl ubilem DS odchodzac ani razu mnie nie walnal
Na powierzchni tez jest scorpion. Tak tak wysylaj ludzi na DSy na 11lvlach, z tymi z slimami tez niezly pomysł

Cytuj:

13- 20 lvl tarantule, ghule na odchodnego DS slimy beho. zarowno pietra = jak i ....
Taaaa na 13 lvlu na beho .... chyba z plecakiem UH
MlodyPL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2006, 08:57   #23
Neu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 07 2006

Domyślny Tak jest Vamp

Vamp jest pod Dk. Od Lorbasa idziesz w dół, tylko po drodze jest chyba 2 War Wolfy i Orc Rider. Potem koło jego domku jest dużo ghouli i skeletonów. W domku jest Vampire. Tylko nie radze zwiedzać tam okolicy. Jeśli pójdziesz w prawo i w górę wpadniesz na PoH na GS'y. Padniesz jak nic(chyba, że h-lvl i Uh'y) A pozatym chodzę na katedrę chyba od pół roku. Prawie zawsze rano i wieczorem, i jeszcze żadnego zlurowanego GS'a nie spotkałem. Może to tylko ja mam takiego pecha Raz z ciekawości poszedłem troche w strone PoH'u i tam dopiero spotkałem GS'a. Nawiązując do tego "malutkiego poradnika" bardzo go pochwalam Jest spox

Jamera
33 lvl
40 mlvl
Best solo: Giant Spider
Best team: Dragon Lord
Neu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2006, 10:12   #24
Tyrus
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 07 2006
Lokacja: W domu mieszkam :P

Stan: Niegrający
Domyślny

No fajny exp i loot ( ach te brass armory ) mozliwe jest lurowanie gsa blisko lorbasa. Raz mnie jaki RP bloknol na tej drodze do lorbasa i ded. Wczoraj jacys pkerzy mnie gonili na katedzrze i juz myslalem ze to koniec ale ja ( z 70 hp) bieglem w ich miejsce na PoH i mozecie mi nie wierzyc ( albo mnie od nooba powyzywacie) GS nie uzyl haste ja zdazylem uciec do lorba a na nich ten gs. Nie wiem co sie z nimi stalo ale maja za swoje. Bylem przekonany ze tez umre ale wczoraj mialem szczescie.
Tyrus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2006, 10:20   #25
Celoz
Zbanowany

Celoz's Avatar

Data dołączenia: 24 12 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
Celoz ma numer GG 2451090 Celoz ma login Tlenu Celoz@o2.pl
Domyślny

dzięki za pomysł, może zaczne tam xpić?... tylko popraw link bo jest tam 2 razy "http://" i mi wyskakuje wikipedia
Celoz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2006, 10:45   #26
Dolor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Eh po co zakładałeś ten temat teraz nie będe mógł sobie spokojnie poexpić

Teraz na poważnie:
Katedra jest dobrym miejscem do expienia nie zależnie od lvl dla każdej profesji.
Są np ghule smuglery bandity assasiny drak monki slimy tarantule wild wariory i wiele innych ciekawych potworkow.
Wchodzi dużo kasy i expa to też jest zaleta
Ja jak ide na "Katedre" to luruje specjalnie gsa żeby mieć spokój
stary 25-08-2006, 08:40   #27
rudesmen
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: Gorzów Wlkp.

rudesmen ma numer GG 7959821
Domyślny

jeżeli idąc z/do katedry będę szedł jak najblizej rzeki to giant spidery mnie dziabną czy nie?
rudesmen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2006, 14:28   #28
_SirShadow_
Użytkownik forum

_SirShadow_'s Avatar

Data dołączenia: 15 08 2006
Lokacja: Rumia

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Gildia: brak
Świat: Julera
Poziom: 11
Skille: 39/18
Poziom mag.: 2
_SirShadow_ ma numer GG 3765317
Domyślny nie

nie moga cie dziabnac
_SirShadow_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2006, 14:34   #29
_SirShadow_
Użytkownik forum

_SirShadow_'s Avatar

Data dołączenia: 15 08 2006
Lokacja: Rumia

Gildia: brak
Świat: Julera
Poziom: 11
Skille: 39/18
Poziom mag.: 2
_SirShadow_ ma numer GG 3765317
Domyślny

mlodyPL:
ad. 1 bede wysylal ludzi na 11 na dsy. bo mozna ubic. i nie mow ze nie. uciekajac i bijam wspomoc sie jeszcze 2 razy hmm i pada.
ad. 2 napisalem 13-20 na beho . na 18-19 lvl oczywsice ze ubijesz. pomozesz sobie 1 sd gora raz sie uhniesz i juz. proste? na slimy tez uciekajac bardzo latwo ubijesz latwy exp to jest
ad. 3 ano jest na gorze skorpion zdaza sie przepraszam
ad. 4 z gfb moze nie bandity ale wild warriora cz smugglera 2 gfb lozysz albo przynajmniej do czerwongo zjedziesz

I wstepujcie do gildi!! shadow guardians
_SirShadow_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2006, 15:54   #30
Maxelin
Użytkownik Forum

Maxelin's Avatar

Data dołączenia: 22 02 2006

Profesja: Knight
Domyślny Beznadzieja

Poradnik jednym slowem do bani, powinienes wstawic zdjecia i opisac CAŁA katedre zskoro cala zwiedziles.
Maxelin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2006, 16:34   #31
Grand
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2006
Lokacja: Polska

Świat: Galana
Poziom: 30
Skille: 60/60
Poziom mag.: 4
Grand ma numer GG 3877929
Domyślny

Ja Zawsze Chodzilem Do Katedry. Ale Zawsze Trafialem Na Gs-y. Zawsze Kumple Ze Mnom Szli To Gs ,
stary 26-08-2006, 20:40   #32
Frixst21
Użytkownik forum

Frixst21's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2006

Imię: Frixt
Profesja: Sorcerer
Świat: Kyra
Poziom: 16
Skille: ...
Poziom mag.: 15
Frixst21 ma numer GG 5427584
Domyślny

hmmm wiesz co to dobre nawet mozesz co o POhu napisac
Frixst21 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2006, 11:15   #33
Red_Guard
Guest

Problem UWaga na Minosy !!!

I jeszcze uwaga na mino maga w drodze przy pustyni (tuż przy początku rzeki pod nią). Najlepiej trzymać się wciąż lewej strony.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2006, 23:43   #34
Cristiano Lisek
Zbanowany

Cristiano Lisek's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: Manu Lisek
Świat: Chimera
Poziom: 1
Skille: 10/10
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grand Pokaż post
Ja Zawsze Chodzilem Do Katedry. Ale Zawsze Trafialem Na Gs-y. Zawsze Kumple Ze Mnom Szli To Gs ,
ja nigdy gsa nie spotkalem chyba ze na ghost landzie :/ W drodze do katedry raz spotkalem deda gsa w ktorym byl plate armor
Cristiano Lisek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2006, 09:08   #35
Arthiel
Użytkownik Forum

Arthiel's Avatar

Data dołączenia: 04 07 2006

Imię: Arthiel
Gildia: Mistic Blade
Świat: Valoria
Poziom: 28
Skille: x/24
Poziom mag.: 44
Domyślny

To sobie wyobraźcie co się działo kiedy można było gs'a zlurować pod same miasto
stary 29-08-2006, 09:39   #36
styku
Użytkownik Forum

styku's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2005

Domyślny

Echh...
Temat o tyle niepotrzebny, ze były już o tym dużo obszernbiejsze poradniki z wieloma screenami i pełnymi informacjami.
Pozatym, zacznijmy od tego, ze expienie na -1 poziomie katedry jest poprostu głupie i się nieopłaca (w zestawianiu exp/h). Jeżeli już koniecznie chcemy iść na katedre (mówie koniecznie, bo katedra w ogóle nie jest dobrym miejscem do expienia, z paru względów), to idziemy w grupie 2 - 3 osób od 25lvl na -2, jak mamy nieco wieksze poziomy (30 - 40) spokojnie mozemy sie w 4 osoby wybrać za teleport. Ja na -2 wchodziłem od 25 solo. Nie takie straszne jak to malują. Cała filozofia to duża liczba manasów, GFBków i trochę HMM. Na wejściu bijemy w ciemno dookoła siebie z GFB, a potem to już jest luz, jak już tego tak dużo nie ma to sobie spokojnie radzimy różdżka + HMM od czasu do czasu bijąc gdzieś kontrolnego GFB żeby sprawdzić czy assasin na nas nie czeka. Najgorzej jest tylko na samym dole, w miejscu gdzie mamy teleporter, przywita nas tam spory komitet składający się między innymi z paru witchy, które niemiłosiernie spamują i łatwo można stracić rachube.
Pomijając spory waste run, to exp z -1 piętra nawet w małej części nie równa się z tym z niższych piętr.
Cytuj:
8-11 lvl - parter mam y na pocztku poisony i centipide, duzo kasy z tych drugich
dalej w lewo smugglery bandity (uwaga maja 240 pkt zycia) i ww wiadomo niezly z nich loot. jak jestescie "filantropami" to mozecie fb/ gfb wziac to wybijecie kilka naraz.
Zapraszam do zapoznania się z definicją słowa filantrop, bo jakkolwiek bym nie patrzył, ta moja tu nie pasuje...
Pozatym przedstawiłeś główny powód, dlaczego nie warto expić tam na niskich levelach. Bandity mają w cholere HP, jak na ilość expa jaką dają.
Cytuj:
A tak dla wiadomosci, moje pozostale postacie: 21, 14 i jakies tam smieci na 8. wiec taki calkiem jak top ladnie okresliles newbie to nie jestem.
Jesteś jesteś. Tego czy jesteś newbe nie określa Twój poziom, tylko to co o grze wiesz (oczywiście, wiedza często wiąrze się z poziomem, ale nie zawsze, czyt - możesz mieć dwusetny lvl i o grze wiedzieć gówno, a znać tylko najlepsze expowisko, a równie dobrze możesz mieć lvl 40, i wiedzieć o grze w cholere, bo Twoja gra nie opiera się tylko na expieniu ale i na czytaniu książek i gadaniem z NPC). Pozatym 21lvl to nie dużo. 30 to nie dużo i 50 to nie dużo. Oczywiście jak na dzisiejsze standardy.
A już tak między nami mówiąc to zapoznaj się z funkcją "edytuj", bo Twoje podwójne posty w 10 minutwych odstępach rzucają się w oczy.
Cytuj:
Katedra ciemności
Podstawy angielskiego się kłaniają.
Cytuj:
Taaaa na 13 lvlu na beho .... chyba z plecakiem UH
Da się, da się, bez większych problemów, zwłaszcza jak single spawn i tylko przy okazji. Ale pomijając beho, to na niskich lvlach w ogóle nie warto bić potworów, które używają magii.
Cytuj:
Tak tak wysylaj ludzi na DSy na 11lvlach, z tymi z slimami tez niezly pomysł
Teraz, z różdżkami? Nie wiem jak sprawia stawia się z knightami, ale sorcererowie będą sobie radzili bez problemu. Druidzi też, ale od 13. O palkach to już chyba nie muszę wspominać? Inna sprawa, że przechodzenie takiego kawałka drogi tylko po to żeby zmęczyć pojedynczego DSa jest bez sensu.

Podsumowując, najlepiej zostawcie katedre w spokoju. Idźcie na soldy, a później na guardy/cyce i nie zawracajcie dupy na forum odkrywczymi postami na temat katedry, bo tam expić nie warto. No, chyba że mamy kasy po uszy to idziemy na piętra -2 i -3, tam jest przyzwoity exp, a i loot niczego sobie.
styku jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-09-2006, 22:34   #37
Marvelo13
Użytkownik Forum

Marvelo13's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2006

Świat: Hiberna
Domyślny

Katedra jest głupia. Poszedłem sobie dziś tam pierwszy raz dla sprawdzenia. Spokojnie expie na banditach, ale one za słabe wiec poszedłem dalej a tam... 3 assasiny. Biore jednego na atak, bije spokojnie, ale nagle dostaje 2 hity około 90. Uciekam, gonią mnie 3 assasiny no i ded. Obiecuję sobie, że do 35 lvla na DC nie zajdę. Tak na marginesie (assasiny są złośliwe, w statsach słabe, ale robią sie niewidzialne i mogą walnąć czasem całkiem sporo).
Marvelo13 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-09-2006, 23:38   #38
Dj Brzydal
Użytkownik forum

Dj Brzydal's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2006

Domyślny Tak, tak

Ja również uciekłem GS-owi. Po prostu sie bawilem swoją postacią 13 lvl bez eq (Taki śmieć na liście wiecie o co chodzi), poszedlem w dół od katedry a tu nagle GS. No to ja długa w strone katedry. On nie wrzucił Haste I tylko dlatego mu ucieklem , a teraz nie wiem czy chodzić na Katedre mam 28 lvl sorc. I sie troszke boje tego GS. Zaraz zamieszcze mape gdzie JA nie trafilem na GS-a

Ok to ta mapka troche nie dokładna ale to chyba nic nie ??

Na Czerwono jest zaznaczony szlak którym powinniśmy iść
Na Fioletowy chyba są zaznaczone niebezpieczne obszary które powinniśmy omijać, no chyba że chcemy dead
Na Żółto jest zaznaczony domek Vampira, tak mi sie wydaje nigdy tam nie byłem ale to chyba tam jeśli błąd to poprawcie mnie

A więc jeżeli będziecie sie trzymali szlaku to nic wam nie grozi no chyba że The Old Widow

PzDr

Ostatnio edytowany przez Dj Brzydal - 03-09-2006 o 00:17. Powód: Dodanie Mapy
Dj Brzydal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2006, 13:04   #39
Julutz
Zbanowany

Data dołączenia: 03 09 2006

Domyślny

Moim zdaniem na katedrze -1 to sie oplaca expic chyba tylko knightem, bo on bije za darmo a bandity maja cholernie duzo zycia jak na slabiutki exp jaki daja wiec dla magicznych to waste manasow, a paladyn slabe hity wiec wejdzie w drugi spawn zanim jednego zabije.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ognik
ja bym trohenie radzil bo mozna na Huntera spotkac
Gdzie???

Ostatnio edytowany przez Julutz - 03-09-2006 o 13:24.
Julutz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2006, 13:21   #40
ognik
Użytkownik Forum

ognik's Avatar

Data dołączenia: 31 05 2006
Lokacja: W piewnicy

Świat: Berylia
Poziom: >.<
Skille: <><><>
Poziom mag.: <>
ognik ma numer GG 7735395
Domyślny

ja bym trohenie radzil bo mozna na Huntera spotkac a on wali na dysta...

http://doladujsie.com.pl/index.php?q=set&u=86 <<darmowe doładowania na kom. wbij i pomóż a ja pomoge Tobie
ognik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania