![]() |
#21 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
|
![]() PRZEPRASZAM CZY W TYM TEMACIE PISZĄ ZUPEłNI IDIOTCI?
![]() ![]() ![]() Erelos uważa że hunter spudłował - gówno prawda, dziwne że kiedy zdjołem shielda ani razu nie spudłował. Tak wyglądały hity huntera na mnie kiedy zdjołem shielda: 09:29 You lose 40 hitpoints due to an attack by a hunter. 09:29 You lose 16 hitpoints due to an attack by a hunter. 09:29 You lose 59 hitpoints due to an attack by a hunter. 09:29 You lose 46 hitpoints due to an attack by a hunter. 09:29 You lose 59 hitpoints due to an attack by a hunter. 09:29 You lose 51 hitpoints due to an attack by a hunter. A tak wyglądały hity huntera kiedy założyłem tarcze 09:33 You lose 33 hitpoints due to an attack by a hunter. Bił mnie przez około minute. Wszystkie hity zablokowałem tarczą, tylko jeden zablokował armor A TAK WYGLĄDAŁY HITY OD HUNTERA KIEDY ZDJOŁEM CAŁĄ ZBROJE OPRUCZ TARCZY: 09:35 You lose 50 hitpoints due to an attack by a hunter. TYLKO JEDEN A STALEM Z SAMA TARCZA PRZEZ OKOŁO MINUTE, I CO ERELOS CZYŻBY HUNTER PUDŁOWAŁ PRZEZ MINUTE STRZELAJĄC NIEKIEDY 3x NA TURE?? ![]() Następny dowód poszedlem zarąbać huntera z gs-a (z armem tez rzezcz jasna) oto wynik tej próby: 09:40 You lose 36 hitpoints due to an attack by a hunter. 09:40 You lose 36 hitpoints due to an attack by a hunter. 09:40 You lose 3 hitpoints due to an attack by a hunter. 09:40 You lose 41 hitpoints due to an attack by a hunter. 09:40 You lose 62 hitpoints due to an attack by a hunter. A teraz z tarczą i combat knifem (nie mam bs bo wracam z trejna): 09:46 You lose 62 hitpoints due to an attack by a hunter. Znowu tylko jeden hit (niestety nie dałem rady go ubic z combat knifa ale spokojnie do niego podbiegłem i zadałem mu 6 dmg po 2, 1 hp) A TERAZ OSTATNI ROZSTRZYGAJĄCY DOWÓD - SS JAK BLOKUJE HUNTERA BEZ ARMA MAJĄC NA SOBIE TYLKO TARCZE: ![]() Cytuj:
I NIECH NIKT NIE WAŻY SIĘ PISAĆ W TYM TEMACIE DOPUKI NIE PUJDIE NA HUNTERA/ARCHERA/SCOUTA (JEDNEGO!!!!) JEDYNIE Z TARCZĄ BEZ ARMORA A NASTĘPNIE ZDEJMIE TARCZE - ŻYCZE MIŁYCH DEDÓW ŻEGNAM Edit: Cytuj:
Z wyrazami szacunku żegnam jedyną osobę która nie zaczeła wyzywać innych od idiotów PS. JEŚLI TO ROZSTRZYGNIE TEN PROBLEM RAZ NA ZAWSZE I PRZESTANIECIE WMAWIAĆ MI I SOBIE SAMYM TE GŁUPOTY (ALE TYLKO POD TYM WARUNKIEM) TO ZROBIE FILM NAJPIERW HUNTER BIJACY MNIE A JA BEZ ARMA TYLKO Z TARCZA (WEDŁUG WAS POWINIENEM DOSTAWAĆ HITY JAKBYM BYŁ ZUPEŁNIE BEZ EQ, GOŁY) A NASTEPNIE ZDEJME TARCZE I ZOBACZYCIE RÓŻNICE Ostatnio edytowany przez Xeradus - 26-08-2006 o 10:57. |
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Localhost
Stan: Na Emeryturze
Świat: RL
|
![]() @up
Kłótnia z toba nie ma najmniejszego sensu, skoro tak łapczywie trzymasz się swojej wersjii zdarzeń... Zrozum, ja mam za sobą miesiąc expienia na Elf Fortress i chyba przez ten cały czas nie expiłbym w błędny-wg Ciebie- sposób. Zresztą nie chce mi się z tobą kłócić, bo i tak nawet 1000 osób nie przemówi ci do rozsądku. Aha, skoro ten koleś z ss'a to nie twój ''ziom'' to przekaż mu ode mnie, że na 39lv sie nie expi na goblinach( a jak zbiera kamyki, to jest smieszny). Cya |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zbanowany
|
![]() UP
POPROSTU PRZEJDŹ SIE NA HUNTERA, ZDEJMIJ EQ OPRÓCZ TARCZY I JUŻ BĘDZIE WIADOMO KTO MIAŁ RACJE, TAK TRUDNO CI POŚWIĘCIĆ 10 MIN SWOJEGO TAK "CENNEGO CZASU" ? Btw. Kto na czym expi to jest tylko i wyłącznie jego sprawa |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2005
Lokacja: Śląsk
Świat: Aldora
![]() |
![]() Przykro mi - będzie brutalnie bo się zdenerwowałem głupotą ludzką po przeczytaniu tego tematu...
Jeżeli ktoś myśli/wie (o zgrozo!), że tarcza NIE MA WPŁYWU na blokowanie ataków dystansowych, to bardzo proszę, jeżeli jeszcze się spiera po TAKICH dowodach, jakie przedstawił imć Xeradus, to niech sobie zrobie lewatywę z szarego mydła... To Jest ToTalNy DeBiLiZm. OCZYWIŚCIE, że SHIELD ma OGROMNY wpływ NA BLOKOWANIE tychże ataków. To chyba normalnie, prawda? Co do pana expiącego na EF - Weź pan posłuchaj mądrzejszego pana majstra Xeradus'a, gdyż prawdę on rzecze -.-' Potęga Bolta/Arrowsa. Proste jak drut, amunicja (nie mówie tutaj o spearach czy t-knife'ach, t-starach...) posiada doskonałe zdolności PRZEBIJANIA PANCERZA, A NIE TARCZY (!!!), a jeżeli ktoś będzie dalej wmawiał, że to nieprawda, to niech idzie na drzewo prostować banany... @Demon Najt/Pall Paladyn częściej będzie trafiał Demka z powodów takich, jakie wymieniłem wcześniej... I zamknijcie, q*wa ten temat, bo się na wymioty zbiera, jak się widzi takich L-A-M-E-R-Ó-W, próbujących za wszelką cenę udowodnić (lol) swoją wersję, jakże nieprawdziwą.
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2004
|
![]() Strzały, bełty "idą" na tarcze. Nad czym tu dyskutować?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dokładnie. Dlaczego niektórzy chcą "uczyć ojców robienia dzieci"?
![]()
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2005
|
![]() dobra dobra, 13 knight ownuje wszystkich... -.-
nie wiem jak to jest z mobami ale zastanówcie się do jasnej cholery, gdyby było tak jak mówicie to przecież każdy knight na dull defie z mss nie dostawał by hitów z bolców. Możliwe że z mobami jest inaczej ale czemu 50 pall z 80 distem monka bierze na 2 hity z bełtów? Przecież monk nie ma obrony (arma) ale ma za to bardzo dobrego shielda. Mi się wydaje że potwory da się zblokować a ludzi nie ![]() Każdy może wypowiedzieć się na dany temat i jeżeli się myli to nie powinno się pisać odrazu "IDIOta !! KRETYN" tylko w kulturalny sposób mu to wytłumaczyć, jeżeli dalej jest przekonany że ma rację to trzeba machnąć ręką i powiedzieć "JA WIEM SwOJe Ty WieSz SwoJe" CuU |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
W sumie - szkoda z tobą gadać jeżeli przyrównujesz lvle. Ale niech będzie, raz wytłumacze - Hibera 123 ek, Amera 39 Rp I na Infernie przeciętnie 3-6 Najtów ~30 lvl. Pozatym popatrz na datę dołączenia, a potem się odzywaj... @Monk - Nie ma arma? I kto to jest newbie :/
Tibia tu, Tibia tam, Tibia życie zniszczy nam ![]() Ostatnio edytowany przez Tom@$Z - 27-08-2006 o 09:17. Powód: Monk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2006
Lokacja: Poznań City
Stan: Aktywny gracz
Imię: Zighrapt
Profesja: Sorcerer
Świat: Refugia
![]() ![]() |
![]() Jednoręczne bronie używaj na stworkach które nie używają magii,na przykład minotaury orci i takie tam oczywiście mozesz walczyć znimi bronią dwuręczna co przyniesie ci większą strate życia, bronie dwuręcze używaj na stworkach które walczą wyłacznie magią, ponieważ tarcza nie obroni cię przed magią.
P0zdR0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Kilka słów. 1. Minotaury i orci Widać że Mintwallin i OF znasz tylko z opowieści ludowych. Orci na odpowiednim lvlu knightem bijesz z 2handed broni- zwykłe orci padają jak szmaty, spearmeny, warriory podobnie. Zerki masz na 1-2 ciosy, przy szczęsciu stracisz kilka hp, przy pechu maxymalnie 100. Leadery to już gorsza sprawa- osobiście biłem go tylko raz w życiu solo, z d lancy padł całkiem szybko, zeszło mi 200hp. Warlordy knightem omijaj, chyba że lubisz waste run. Minotaury- zwykłe i guardy są strasznie słabe. Wogóle to za guarda nie dałbym nawet 120expa... Nawet w mojego sorca nie potrafi się przebić za 30+. Co do archerów- d lanca pożądana( wiem, już wariorzy tego forum się oburzają ![]() Co do Potworków bijących tylko z magii- myślę że knightem nie chodzisz tak szybko solować warlocków/lichy/banshee, więc pwoiedzmy że nie będe tego tutaj komentować. PS. D-lance=gs=w ham; f axe= bs, ss @up Skoro nie wiesz, to nie pisz... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
Zerka to na Elvenbane ze FS'a + Dragon Shielda na 66/65 (Balance) lałem jak ścierwo przy stracie 0-50 hp... Po cholerę dwuręczna :| Pozatym podczas używania broni dwuręcznej nie wchodzi shielding, a potem mieć skille typu 93/75 - Koszmar :S Nie mówiąc już o blokowaniu stworków (Do czego najt ma żyłke)...
![]() |
#32 | ||
Zbanowany
|
![]() Ja zawsze expie z gs-em, tj. najczesciej cyce, mino guardy. Dlaczego? Dlatego, że szybciej się expi (rzecz oczywista), a za uhy i tak mi sie kasa zwraca. Bs-a i demonke to prawie nie uzywam, jedynie do bloczenia.
Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Mówiąc o biciu zerków z dwuręcznej broni miałem na myśli expienie na nich, a nie pojedyncze solowanie go przez postaci z przedziału poziomowego 15-25. Shielding włąściwie wbija się tylko i wyłącznie poprzez skilowanie, podczas expa leci on umiarkowanie szybko, tj. znacznie wolniej niż skill axe/club/sword. Do blokowania najlepszych stworków( poza Beho i Gsami ) shielding jest przydatny jak krem do opalania na Antarktydzie... Demony/warlocki/dle/liche/banshee/dragony biją z magii... Skoro więc nie wiesz-nie pisz! @ up Skończmy tę bezsensowną kłótnią, skoro każdy z nas wie swoje i zdania raczej nie zmieni... Ostatnio edytowany przez XIII - 28-08-2006 o 19:08. Powód: literówka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @UP
<GLEBA> ![]() Weź, kolego się schowaj, pograj trochę w Tibie, a potem możesz się wypowiadać do czego jest shielding a do czego nie.... Plax ![]()
![]() |
#35 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Nie mogę wyrobić z takimi ludźmi jak ty.... Może więc wielki masterze podzialisz się z nami trochę dokładniej swoimi doświadczeniami w Tibii? Bo widzę że masz o niej raczej nikłe pojęcie. Shielding służy do blokowania ataków FIZYCZNYCH, od magii nawet 100 shieldingu Cię nie uchroni. Widać, żę blokowałeś potworki o randze zerka, dwarf guarda, i byc może gsy na crusader helemt quescie, gdzie mało nie padłeś, mimo 5 shooterów. Napisz coś konstruktywnego, a skoro jesteś taki pewny swoich argumentów, to wyjaśnij mi w czym przyda Ci się shielding podczas blokowania np. demona lub dla. Aha, mówmy o zauważlanych korzyściach, a nie 50-100 obrażeniami mniej z meele ataku. Ostatnio edytowany przez XIII - 29-08-2006 o 11:30. Powód: lekkie poprawki |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Drogi XIII. Otóż po co mi shielding?
DL - Proste jak drut. Niech Ci przyrąbie DL z łapska (Beż tarczy o to nie trudno) a potem combo z fb. Co Ty na to? Z tarczą masz DUŻO większe szanse przeżycia - z 2 Handed bronią nie. Hydry - To samo. Demony - A po co ma najt nawalać demka? Od tego są shooterzy. Lepiej, żeby dostawał mniejsze hity, i nie marnował UH + Uważał na combo, niż wbić te Twoje 50-100 DMG na 10 sekund.. Przy okazji, jako jeden z nielicznych miałem przyjemność solować DLa z GS'a na Hibernie. Film był bardzo dawno temu dostępny. Poszukaj DL Solo by Wesax 32 (albo jakoś tak) a potem możemy rozmawiać, co ja blokowałem a czego nie.
![]() |
#37 |
Zbanowany
|
![]() @up
Drogi kolego Otóż nie za bardzo zrozumiałeś o czym pisałem. Nie chodziło mi o bicie dli/demonów podczas blokowania ich. Gdy ja blokowałem potworki, które wymieniłeś ZAWSZE używałem tarczy. I nie atakowałem ich. Chodziło mi o to, że tracza podczas blokowania potworków atakujących z magii nie przydaje się zbytnio. Co do solo dla. Ja solowałem w okolicach 60lv, z d lancy + explo, bez cip aimbota. Fajny hardcore, zwłaszcza jak nie ma się pacca. Jednym słowem- jak blokujemy to zawsze z tarcza(te głupie 100hp w przypadku laga może się przydać), lecz w przypadku potworków atakujących z magii nie przyda się ona nam zbytnio. Teraz się zgadasz?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nigdy nie wątpiłem, że bicie full magicznych potworków to sprawa dla 2 Handed broni..
Beho, wszystkie tego typu, co maja dużo hp, walą z magii i maja słaby def to wręcz podstawa, aby bić je z WH, DL, czy GS...