|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
Pokaż wyniki sondy: Czy jesteś za pozostawieniem systemu reputacji? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
39 | 54.17% |
Nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
33 | 45.83% |
Głosujących: 72. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() System reputacji wzbudził wiele kontrowersji, jak widać.
Z założenia miał on pokazać, kto jest dobrym userem, a kto złym, i miał przekonać tych złych do poprawy. Ogólnie wydaje mi się, że system działa w miarę poprawnie. Najwięcej reputacji mają osoby lubiane, naj mniej te wypowiadające się mało inteligentnie. Niestety, jak widać, nie wszyscy używają tego zgodnie z przeznaczeniem i często dają, szczególnie minusy, ot tak, dla jaj "za krzywe nogi". Obecnie wyjeżdżam na 4 dni, wrócę w poniedziałek, to trzeba będzie dokładnie przemyśleć i przedyskutować cały system z innymi modkami. Byćmoże rozwiązanie zaproponowane przez marreda zostanie wprowadzone (wówczas wszystkie głosy zostały by przeliczone od nowa). Byćmoże wymyślimy coś jeszcze innego. A może po prostu wyłączymy reputację. Jeśli zaś chodzi o licznik postów, to nie wróci on na pewno.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
|
![]() mnie sie spodobal pomysl z reputacja , napewno ograniczy to ilosc postow typu "tak tak tez tak mysle" " slyszalem o tym" itd. co do bachorow ktore nabija moga Ci nabic troche minusow pozostaje liczyc na ich uczciwosc i dojrzalosc na co bardzo licze poniewaz jest to bardzo dobre dobre forum i chcialbym aby tak nadal zostalo . oto slowo moje
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...
![]() |
![]() Z zalozenia jest dobra... tylko jak zwykle ludzie cos dobrego wykorzystują w sposob nieodpowieni... przyklad: jak za krytyke jednego opowiadania jego tworca( takie mam wrazenie) odjal mi rep... a nie zauwazylem zebym napisal tam cos niekulturalnego, obrazliwego czy tez cokolwiek innego za co moglbym stracic rep... ale ze mi sie opowiadanie nie spodobalo- rep - ... wiec jezeli tak ma wygladac dawanie reputacji, to ja za takie cos dziekuje.
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Bydgoszcz/Warszawa
Stan: Aktywny gracz
Imię: Wojen
Gildia: Dark Legion
Świat: Eternia
Poziom: 72
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() Przydalaby sie jakas kontrola nad ocenami. Np. za wypowiedz na temat " najlepsze zeczy na rooku jakie mieliscie' dostalem minus i komentaz 'Za bezsensowne dublowanie tematów' A ja tylko udzielilem odpowiedzi na temat a nie zalozylem go.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
|
![]() System reputacji jest był dość dobrym pomysłem dlatego też zagłosowałem na TAK, uważam że wraz z nim bezsensowne nabijanie postów dla samych postów nie będzie miała miejsca tak jak to ma na wielu forach. Co do rzeczy którą możnaby zmienić w systemie reputacji to :
1)Wymagane potwierdzenie plusa bądź minusa przez moda, oczywiście jeśli dana osoba wystawiałaby słuszną reputację w miarę często modkowie nie musieliby takiej osoby kontrolować. 2)Przymusowe napisanie komentarza przy wystawianiu reputacji, należałoby krótko i przekonująco napisać dlaczego plus bądź minus, nie byłoby wtedy problemu, że ktoś wystawia taką reputację bo akurat tak wypadło. 3)Przy dużej ilości punktów reputacji do konkretnego posta byłby on prześledzony przez moda czy rzeczywiście na takową reputację zasługuje. |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() Cytuj:
![]() 1) To trochę zamieszania by zrobiło... komu chciałoby się czekać, aż mod odnajdzie podanie (czy jak to moge nazwać...) i da zgodę na wstawienie reputacji? Niektórzy modkowie są wybredni i 3/4 "podań' które dotarły do nich nie miałyby zgody na urzeczywistnienie rzeczy w nich zawartych. 2) Doskonały pomysł! Jestem na YES! 3) Hmm... jakby było dużo reputacji do jednego posta, znaczyłoby jednoznacznie, (nie wiedziałem jak to napisać) że post jest/nie jest godny uznania i że większosć ludu która go czytała wystawiła repa. Mam propozycję: Możnaby było wysyłać repa wraz z wiadomością, którą otrzymał user. Wysyłałoby się je jeżeli user uznaby że dostał reputację niesłusznie, modek kasowałby tą niezgodność. Nie mówcie tylko że mody miałyby dużo pracy, bo w końcu od tego tu są. ![]() PS: Mam prośbę do modków które będą pobierać dane z sondy. Proszę odebrać 1 głos z odpowiedzi NIE i wrzucić go jako odpowiedź TAK. Kliknąłem w złe miejsce... przyrzekam na swoje konto!
![]() |
#27 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Prawdopodobnie zmienimy troszke system reputy. Tzn damu "mu" ostatnią szanse...
|
![]() |
![]() |
#28 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Popieram kilka postów wyżej pomysł kolegi marred'a. Przynajmniej nie mogłyby pierwsze z brzegu noobki wejść na forum i rozdawać bezsensu minusów bo wtedy 1 minus w tą czy w tą nie będzie różnicy jeśli ktoś Ci da pusa wartego 20 plusów. Tak więc jestem za tym pomysłem. Marred pozdro.
![]()
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 08 2004
![]() ![]() |
![]() Weduł mnie reputacja jest spoko.
Dlatego zagłosowałem na tak. Dzienki temu mozna rozpoznać czy ktoś jest lubiany na forum i wie co pisze, i jak ktoś by pisał gupoty to widzimy to. |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2004
Lokacja: Las Wayreth\Szczecin
![]() ![]() |
![]() Moim zdaniem system reputacji powinien zostać zniesiony albowiem gracze , którzy dają negatywne punkty nie podpisują sie Dlaczego tak zrobili .
|
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Co do reputacji raz jeszcze... Wpadlem na pewien pomysl. A mianowicie, zeby nie kazdy mogl dawac reputacje... Moderatorzy powinni dawac taką mozliwosc tylko tym, ktorych uwzaja ze nie beda dawac glupich reputacji za nic, czyli takim z pewnym juz starzem i po ktorych widac ze reprezentuja jakis poziom... a nie ktos kto dopiero dolaczyl, napisal glupie 10 postow i rozdaje minusy na prawo i lewo bo mu sie tak podoba... Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Chociaz pewnie ze wzgledow technicznych nie jest to wykonalne...
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() Pomysł dobry ale niewykonalny... za duzó osób do selekcji na uprawnionych rozdawac minusy :/
Mozna by zrobic ze dawac plusy może kazdy ale minusy np tylko modki(za rózne przewinienia) ![]()
#33 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Ja jestem za zostawieniem reputacji ;]
Gram od dawna(znaczy juz zkonczylem grac) ale dopiero teraz sie zalogowalem na stale na tym forum. Mam zamiar pomagac poczatkujacym i mialo mi zobaczyc ze jednak ktos docenia moja prace....... jezeli jednak ktos da mi minusa(raz dal mi przez niezrozumienie zartu.... to przelkne to z gorycza ![]() Niech praworzadnosc zawita na forum ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Ale tej praworządności czasami nie ma, bo czasami jakiś gość przyzna Ci minusa bo nie ma co robić. Oczywiście zdarzają się uczciwi i prawdopodobnie większość ludzi na tym forum takimi jest, ale mówię, że się zdażą czasami tacy co rozdają minusy bo nie mają co robić. Powinny być jakieś większe wymagania do wystawiania reputacji niż tylko 10 postów, może miesiąc na forum?
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
#37 |
Guest
|
![]() Niewiem o co chodzi z tą reputacja powiedzcie jak zdobyć + i - . Ja z wakacij wracam a tu jakaś reputacja i niewiem o co chodzi niestety
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!
Stan: Niegrający
|
![]() Jestem za tak, mi tam on nei przeszkadza ani nie pomaga to moze sobie byc
![]()
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]()
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Bydgoszcz/Warszawa
Stan: Aktywny gracz
Imię: Wojen
Gildia: Dark Legion
Świat: Eternia
Poziom: 72
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() Wielu ludzi wystawia minusy za nic. Np jak zalozylem temat o autobanach to dostalem minusa ze placze potym jak padlem ofiara pk
![]() |
![]() |