|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 04 2006
|
![]() Ja ostatnio widziałem (pare razy) pala na rotach z w-hammerem z tego co mi powiedział nie trenil dystnsu, tylko zamiezał tak expić do ~30 leavela, a potem zabrać sie za trening, na rotch napewno nazbiera odpowiednią ilość kasy na speary do treningu (+ew. zapłate za z summonowanie monka, jak niema kolegów) i jeszcze mu sie sporo zostanie. Moim zdaniem bardzo dobry sposób.
Wystarczy troche pomyśleć ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 09 2006
Lokacja: Gdańsk
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Wolfmar
Profesja: Sorcerer
Świat: Xerena
Poziom: 25
Skille: .../20
Poziom mag.: 21
![]() |
![]() Cytuj:
![]() 2. No, nawet nie wiedziałem, że w ciagu zaledwie dnia będu już tu trzy strony ![]() Jedno jest pewne... Najlepiej jest mieć PACA ![]() Pozatym temat ten nie ma sensu tak samo jak te "ktura postać najlepsza", gdyż każda ma swoje + i - ;]
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez WhiteWolf - 13-09-2006 o 20:22. Powód: Natchnienie |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() @noob~
nei pomyslales ze jak wypiszemy tu wszystkie 'taktyki' wynoszenia loota to wtedy juz napewno nie wyniesiesz loota z kopalni ?
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() to mial byc temat kto najmniej cierpi brakiem pacca a nie ktora lepsza jest lepsza >.<, IMo sorc tarci najwiecej, utani gran, exori vis, UE itp - Pall tarci tylko Utani hurke ^^
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() sek w tym ze sorc po stracie 70% mocy nadal jest warty 2 knightow.
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Albo 1,3 druida, który jest bezsensowny bez PACC (bo jedyne szanse druida na przewagę nad sorcem to exura sio i takie tam - druid zalety wszystkie traci, sorc zachowuje pare czarów spontanicznych, które może nie są używane 666 razy na minutę, ale czasem się przydają).
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Malo tego, sorc bez pacca bije knighta z paccem na glowe pod kazdym wzgledem jesli chodzi o zdobywanie doswiadczenia. Expi szybciej, bardziej oplacalnie, zadaje wieksze obrazenia i otrzymuje mniejsze obrazenia. (tak, tak, sorc otrzymuje mniejsze obrazenia od knighta poniewaz o niebo szybciej zabija potwory) Sorc na 50 lvlu z 40 mlvl jest mniej wiecej tyle warty co knight na 50 lvlu ze skillami 90/90. Kto musial dluzej pracowac na taka postac: sorc czy knight? Sami sobie odpowiedzcie... Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 13-09-2006 o 21:47. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Noobowaty mistrz - sorc nie musiał pracować, przy levelu mu wpadło.
A co do spowalniania expa - o niewiele spowalnia. Wystarczy, że rzucasz loota ze sobą przy expie. Wychodzenie z lootbagiem to już nie exp, więc możesz się nawet z nim czołgać, a tempo expa będzie to samo.
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Po zdobyciu addonow, outfitow etc knight po tym update przestal mniec sens-wybralem druida jednak bez PACC to nigdy bym nie zamienil knight na druida a na sorca juz prendziej.
Oczywiste staje sie expienie z wandem 33+ po zdobyciu tego lvla, tylko druid bez PACC ma maly problem nazywa sie on brak exori vis, bo z templarst rodem nie poexi tak jak sorcem na guardach a dragi to waste z wanda i bez exury sio. Wiec gdyby wybierac profesjie do gry bez PACC to bylby to sorc. Palka sobie odpuszczam-poprostu mam malo doswiadczenia w grze od czasu utleniania sie spiroli. Knight to scierwo jak narazie (zobaczymy za rok co cipki zrobia). Druid odpada ze wzgledu na brak przydatniejszych czarow dla FACC i oczywiscie brak e-visa prawie niezbednego do expienia z templarst rodem.
![]() |
#30 | ||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 13-09-2006 o 22:44. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Kiedys masowo polowalem na soldy i tego typu sprawy w kopalniach-nigdy nikt nie ukradl mi lootbaga a nie mialem postmana, lootbagi chowalem pod drzewami (teraz odpada z wiadomych wzgledow) albo pchalem zamiast do kaz to do ab i jakos szlo. Jedyny minust to strata czasu-na tombach to samo z tym, ze ja tam nie robie lootbagow tylko zbieram gotoweczke.
![]() |
![]() |
#32 |
Zbanowany
|
![]() Przyniesienie lootbaga nie jest problemem, ale problemem jest chodzenie z tym lootbagiem podczas expa. Nie dosc ze spowalnia troszeczke exp, to jeszcze jest ogromna szansa utraty. (oczywiscie moja wypowiedz dotyczy tylko nOObiarskich kopalni, w tombach ci nikt nie zabierze)
Na guardach jest mnostwo low leveli, wystarczy ze podejdzie jeden i bedzie za toba chodzil. Ty masz przewage speeda, ale on czeka az sie zatrzymasz itd. IMHO nie ma bata na noobow. Radze omijac kopalnie, to chyba najgorsze expowisko w calej tibii. Ludzi 3 razy wiecej jak potworow. H*j nie exp, dwa h*je nie loot. Na tombach jak expie to zawsze robie lootbagi i nigdy nikt mi go nie zabral. Nawet jak ktos szedl i widzial lootbaga to grzecznie go ominal. A w kopalniach tego s***wysyństwa nie brakuje. Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 13-09-2006 o 23:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#34 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Levelowanie sorca/ druta facc nie sprawia problemu jesli ma sie pomysl, poza tym prawdopodobnie zawsze na zblizonym levelu bedzie szybsze niz levelowanie knighta ( nawet wyskillowanego ).
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 11 2004
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
|
![]() W tibie gram rok z małym hakiem i nie miałem nigdy pacc nawet nie planowałem go kupić i nie planuje, ale do rzeczy, a raczej do postawionego pytania?
Sor-jest stosunkowo tanią postacią, ekwipunek prawie nie istnieje, a co do skills i lvl to nie muszą być imponujące żeby zacząć expić, a tak naprawdę to gra ma sprawiać przyjemność, a nie powodować stresa. Pall-Podobnie jak sor nie musisz mieć wysokiego lvl i skill żeby zacząć grać, jedyna różnica potrzebujesz lepsze itemy ~55 skill wypada bardzo szybko a potem to tylko expić. Kina-jest najdroższą postacią, przede wszystkim musi mieć wszystko naj, co do skills A i D muszą być naprawdę dobre, a co za tym idzie czas i oczywiście lvl bo na niskim to można tylko w depo dupę innym zawracać. Drut- nie grałem Nie wypowiadam się jaka różnica w grze jest między pacc, a facc bo nigdy nie miałem okazji grać jako pacc i tak naprawdę to nie wiem jakie czary tracę grając pacc(znam je teoretycznie ale nie praktycznie) Bo w życiu jak w tibi, nikt nie chce być niewolnikiem, siedzenie przed ekranem monitora i gapienie się na dwa roty tu dzież inne stwory to dla mnie bez sensu, to samo tyczy się ciągłe podnoszenia spirów z ziemi, czy też wiekowych połowów ryb... enjoy oneself -> tak powinno wyglądać życie, kiedy zapominasz o szarym dniu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#37 |
Zbanowany
|
![]() Moze i druid bez pacca wolno expi, ale i tak szybciej niz knight z paccem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zbanowany
|
![]() A tak wracając bardziej do tematu, moze tak Panowie którzy się tutaj głównie wypowiadają powiedzą gdzie proponują expić postacią bez pacc?
Bo szczerze mówiąc, sam bym się chętnie dowiedział gdzie Waszym zdaniem jest najlepiej ; ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Localhost
Stan: Na Emeryturze
Świat: RL
|
![]() @up
Najlepsze sa guardy : D Najlepszy D Hell i Labirynt. Mój sorcerer bez pacca sobie tam radzi spokojnie, od 33lvl mozna bylo robic 150% lvla, teraz na 62lvlu troche wolniej, ale na lootbagach zarabiasie duzo kasy! |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2006
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
A jak wbijesz 33 lvl sorcem, to KAZDA kase wydajesz na manasy, i guardy guardy guardy ... Anyway, wie ktos na czym bez pacc wbic szybko 33 level sorcem ? ; d |
|
![]() |
![]() |