Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Magia

Notki

Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-08-2004, 17:05   #21
MoA
Guest

Domyślny

jak na moj gust to jest tak po pierwsze trzeba pamietac ze obrazenia od magi wzrastaja nei tylk z mlvl ale i ze zwiekszaniem sie zwyklego lvl ... preferuje metode expienia i runkowania ale czasami nie chce sie expic wiec staje sie przed dp (jezeli jest to non-pvp to afk jezeli pvp pilnuj sie ;p) gadam z lodkami i runkuje i to jest wazne i to ... nie pozwol aby twoja ambicja uprzykszala ci gre !
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-08-2004, 17:06   #22
Chomikvader
Użytkownik Forum

Chomikvader's Avatar

Data dołączenia: 06 07 2004

Domyślny

Wez jakis lekki sprzecik np. blue robe, crown legs, ss+crown shield (ew. demon), bohy itp itd. Wazne zeby byl lekki i dobry po czym kup kilka bp blankow i lec bic roty >zarcie + exp i w miezyczasie rob runki to sprawdzona metoda bo sam tak robie
stary 29-08-2004, 10:57   #23
Qual
Użytkownik Forum

Qual's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2003
Lokacja: Stalowa Wola

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Azura
Poziom: 81
Poziom mag.: 64
Domyślny

Tylko taki offtopic. Jak chcecie zobaczyc kolesi na niskich lvlach z mlvlem 58+
to popatrzcie na gildie Funny Team na Solerze.
Qual jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2004, 14:41   #24
Prasios Didymos
Użytkownik forum

Prasios Didymos's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2004
Lokacja: Częstochowa

Prasios Didymos ma numer GG 4685970
Pergamin Ja ...

Ja osobiście utzrzymuje taką przewagę, tylko, że nabijam 5 lvl, w tym czasie wskakuje 1-2 m lvl, a kolejne 3-4 na life ringach nabijam, organizując sprawy gidli itd., teraz nabijam 40 lvl , a puzniej 50 m lvl - będzie to bardzo trudne, wiem ale jeśłi ja mam jasny cel to go realizuje, i to chyba najważniejsze, opracować strategie i według niej postępować ...
Prasios Didymos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2004, 18:03   #25
Caspius
Użytkownik Forum

Caspius's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Na końcu drogi życia..

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chomikvader
Wez jakis lekki sprzecik np. blue robe, crown legs, ss+crown shield (ew. demon), bohy itp itd. Wazne zeby byl lekki i dobry po czym kup kilka bp blankow i lec bic roty >zarcie + exp i w miezyczasie rob runki to sprawdzona metoda bo sam tak robie

1. Crown legs? bedziesz placil (i tracil przy deadzie) 2 razy wiecej kasy dla roznicy 5 capa?
2. Majac taki sprzet i idac twoja metoda, to mialbys juz ok 30-40 lvla, wiec chodzenie na roty raczej nie ma sensu.
3. Kto by mial taka cierpliwosc by bez przerwy siedziec na rotach? Juz lepiej postac afk przed domkiem, bo przynajmniej nie "blokujesz" sobie dnia tibia, w miedzy czasie mozesz robic wiele rrzeczy, a siedzac na rotach trzeba bez przerwy uwazac co sie dzieje, bo jak to sie mowi "I Herkules dupa gdy wrogow kupa"
Caspius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2004, 20:42   #26
Dacaso
Guest

Domyślny Jaki klopot?

W sumei nie widze ttuaj zadnego klopotu :/ . Opisze to naprzykladzie mojego sorcka . po neicalych 2ch miesiacach gry mam 50 lvl i 46 mlvl i wcale nie przemowalemsie tym ze moj Mlvl jest gorszy od innych . Sluchaj , expiac spalasz tak samo mane jak sotjac bezczynnie pod depo . Wiec po co marnowac czas na glupie stanie skoro mozna expic i wten spoosob ziwkeszac dmg obrazen zadawanych oprzez runy poprzez zwiekszenie swojego lvla . Z pewnoscia tak niski mlvl na wysokim lvl to troszke nieciekawie wyglada niemniejednak , expiac spalasz tak smao mane a twoj lvl jest wyzsyz, posiadasz wiecej many , wiecej Hp , jestes szybszy i mozesz wykonac wieksza ilosc questow , z ktorych Loot mozesz wydac na manasy . Co do expa , majac 11 bpkow hmm , mozna nabic duuuzo lvli wystarczy wiedziec gdzie . Majac lvl 45+ tracilem okolo 6 bpko aby nabic te 90K expa a to tylko dlatego zuzywlame Hmm aby szybciej lvl wpadal .

Wybor nalezy do Ciebie , ale majac do wyboru expic a nie expic zdecydowanie polecam CI exp , nawet drobny exp i zbieranie loota ( z kotrego kase mozesz wydac na mnasy ) bo w sumei to marnujesz czas stojac pod depo , o wiele lepiej expic a przy okazji stawac sie dzieki temu silniejszym .

Ostatnio edytowany przez Dacaso - 29-08-2004 o 20:44.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2004, 13:22   #27
Guardian McLeavy
Użytkownik forum

Guardian McLeavy's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004

Domyślny

Ja sam dopiero zaczynam grać magiem, ale wiem to od mojego kolegi. On teżchciał mieć mniej więcej magick większy od levela o +/- 10 poziomów. Dziwiłem się mu strasznie, ale udawało mu się. Expił cały czas na rotwormach ( nie ruszał się z Venore ) do 27 levelu. Cały czas robił sd. Myślę, że to jest najlepszy sposób, czekać do 30 levelu, w kopalniach i robić sd (sporo kasy, można kupić niezłe eq) a potem dopiero chodzić na hunty najlepiej z summonami. No i oczywiście robić samemu dla siebie runki, nigdy nie kupować (kryzysowe sytuacje bądź UHy, ale na rotwormach UHy nie sąhyba koneiczne? ;]).
Guardian McLeavy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2004, 14:39   #28
kagan
Użytkownik Forum

kagan's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Guardian McLeavy
Ja sam dopiero zaczynam grać magiem, ale wiem to od mojego kolegi. On teżchciał mieć mniej więcej magick większy od levela o +/- 10 poziomów. Dziwiłem się mu strasznie, ale udawało mu się. Expił cały czas na rotwormach ( nie ruszał się z Venore ) do 27 levelu. Cały czas robił sd. Myślę, że to jest najlepszy sposób, czekać do 30 levelu, w kopalniach i robić sd (sporo kasy, można kupić niezłe eq) a potem dopiero chodzić na hunty najlepiej z summonami. No i oczywiście robić samemu dla siebie runki, nigdy nie kupować (kryzysowe sytuacje bądź UHy, ale na rotwormach UHy nie sąhyba koneiczne? ;]).

Omg, na hunty z summonami?
Zrób mi porządny exp z suumonami :/ (to blokowania czegoś ok, ale na hunty nie łazi się z summonami)
Nigdy niekupować? Czyli przez tydzień stoje pod dp/domem i robie runy żeby przez jeden dzień mieć możliwość poexpić? (zakładająć że nieexpi się na rotach)

Co do tematu, jak dlamnie:
Są 2 możliwości:

1) Expisz i żadko stoisz pod dp/domem

2) Stoisz pod dp/domem większość czasu

W przyp. opcji 1 zyskujesz lv i mlv

W przyp opcji 2 zyskujesz mlv i kase

(w obydwó zyskujesz kase ale w 2 zyskuejsz więcej, to zrozumiałe raczej)

I dalej, siła czrów to 2* lv + 3* mlv, czyli rośnie ci więcej niż w przyp opcji 2 (bo tu zyskujesz tylko mlv, a lv stoi w miejscu, nawet jeśli zyskujesz więcej tego mlv, bo np. kupujesz mana fluidy to i tak czary będą gorsze bo mlv aż tak bardzo ci nieposkoczy)

Ja osobiście niewidze sensu CIĄGŁEGO stania pod dp/domem, ten co expi ma mlvi lv a ten co stoi tylko mlv, ja osobiście wole mieć ładny lv i mlv niż tylko mlv (bo ten co stoi może mieć tlyk otroche większy mlv ode mnie jeśli kupuje fluidy, jeśli nie, będziemy mieć taki sam)
kagan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2004, 14:57   #29
Lord Garf
Guest

Cool

Najlepiej to nabic 20lvl zrobic jakis 30mlvl i puzniej 25lvl(35mlvl) i tak dalej.Ja tak robie i nie mam opuznien dobrze i dosc szybko sie expi i jest extra.

Ostatnio edytowany przez Lord Garf - 30-08-2004 o 14:58.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2004, 15:50   #30
Parcival
Użytkownik forum

Parcival's Avatar

Lokacja: Świnoujscie

Domyślny

No to i ja sie wypowiem
Facc:
1.isc na roty kolo venore wziasc bp blankuw i robic runki
2.kolo ab jest wieza waspuw (nic z nich niewypada) przed wejsciem do niej powinno sie zlowic kilka ryb zeby mana sie regenerowala i tak w kolko lowienie wchodzenie robienie runkuw i wyjscie i lowienie

Pacc:niezapominac o blank runach na wyprawe
1.trolle/gobliny edron do 15 lvla potem niema sensu
2.roty darashia mozna caly czas expic duzo kasy jedzonko pod ręką
Taktyka na roty:jak masz slaby eq np set to wez war hammera i biez roty pojedynczo walac i uciekajac o kratke w kturas strone jak jest ich wiecej niz 2 strasznie sie gubia
Parcival jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-09-2004, 16:48   #31
mati sorcek
Użytkownik Forum

mati sorcek's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2004
Lokacja: Krak

Profesja: Paladin
Świat: Aldora
Poziom: 41
Skille: 74/53
Poziom mag.: 14
Domyślny

Ja tam tam 16 lvl 19 mlvl dlamnie jest wazny loot exp (no i 25 mlvl )
mati sorcek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-09-2004, 20:01   #32
Xodepumi
Użytkownik forum

Lokacja: Olsztyn

Domyślny

Najlepiej moim zdaniem expic(bo to tez jest brane pod uwage w sile czarku) Ja tez robilem kiedys tak jak ty .... czyli stalem pod depo i robilem runki(ale z innego powodu)! ale to nie jest wazne....

Wazne sa silne czarki i mana na summonki! a m lvl sam ci bedzie wskakiwal odpowiednio!

A na 40 lvl i 50 m lvl to raczej nie masz szans... Szybciej ci sie znudzi

A mana fluidami nie oplaca sie robic m lvlku!!(chyba ze masz ich sporo)

majac caly bp mfów, 24 m lvl i spalone juz 400 many nie zdobylem 25
a na 2 K piechta nie chodzi
majac 40 m lvl bedziesz potrzebowal DUZO mfów ! dokladnie to nie wiem bo nie robilem m lvlu na mfach
Xodepumi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2004, 14:47   #33
Caspius
Użytkownik Forum

Caspius's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Na końcu drogi życia..

Domyślny

Omg... kupiles AZ caly bp mfow... Ojej, jak mogles...
Co do tego ze nie mam szans na 40lvl 50 mlvl to wybacz, mam 32 lvl i 48 mlvl, wiec mam chyba jakies szanse, nie? (Btw. 2k czasem chodzi piechota, nie powiem... )
Poza tym MFy oplacaja sie tlyko na mlvlu 50+, poniewaz wtedy dopiero trzeba sie wystac zeby tan mlvl nabic. A dzieki temu ze mam taki mlvl, juz sie zaczynam liczyc na Valorii. Co z tego ze lvl mam niski? Lvl sie nabija szybko i tanio, a mlvl na mfach (do czego bylbym zmuszony nie mana sittujac) bynajmniej wychodzi baaaardzo drogo.

P.S. 3 slowa: Hail Mana Sitters!!
Caspius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-09-2004, 17:13   #34
Eter
Użytkownik Forum

Eter's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Kazordoon // Isara // Łódzkie

Eter ma numer GG 5314427 Eter ma login Tlenu mortyx
Król

Obecnie mam 25 lvl i 38 mlvl ... ( musze stac pod domkiem poniewaz mam straszne lagi i czesto mi net pada zginolem prze to 2 razy ;/ ) i teraz czekam na zmiane neta ... jak neta bede mial dobrego .. to zaczne expic .. tym bardziej ze lepiej bedzie mi sie expic z Hmmami z lepszym mlvl ...

Kupilem sobie dobry stuff ( obecnie blue robe . skull staff ,plate legsy ( zamierzam miec .. k-legsy albo crwon legsy ) crow helm bede mial na dniach ( na 35 wykanam qest z crusem ) i tarcze .. dragon chyba wystarczy ... a potem kilka tygodni .. zbierania kasy na bohy ... po tych zakupach cala kasa bedzie przeznaczana na mfy i runki

Puki co nabijam mlvl i fishing i przegladam filmiki ... aby nabrac troche doswiadczenia
Eter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2004, 13:24   #35
customer17
Użytkownik Forum

customer17's Avatar

Data dołączenia: 27 07 2004
Lokacja: Gdzie mieszkasz?

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Gildia: Silence Army
Świat: Secura
Poziom: 154
Skille: 98/94
Poziom mag.: 7
Domyślny

ja mam druida ale te postacie sa podobne oba magiczne xD expie tylko na huntach z kolegami... (blok i atakujacy) i mi nawet dobrze ide stojac przed domkie mzarabiam na runy ktore zabieram na hunta.. ;] noi mma lvl 42 a m lvl mam 52 ;] a expic np na rotach mi sie niechce.... ide z kolegami i tma mam dobry exp.

customer17 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania