Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-09-2006, 21:44   #21
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bongouser Pokaż post
LoL ktos tam napisal zebym sie nie udzielal bo wprowadzam w blad a wiec - lol piszecie ze z czasem bije mocniej nie?? ja napisalem ze po dlugich godzinach na rotach nie zauwazylem roznicy (bo takiej nie ma i tyle) piszecie ze po czasie xx jest silniejszy a rota chyba nie bijesz chyba godziny wiec nie ma o tym mowy...hity sa losowe i moze akurat ci sie trafilo ze po czasie xx na slimie ci zaczynal wiecj bic czasem lol ...Nie bija mocniej z czasem !!!
Pomysl: Trenujesz tak aby bily cie dwa roty-jednego uderzysz kilka razy i nie zabijasz a drugi zmienia sie na swiezego z oczywistych powodow co kilka minut. Wniosek prosty: mozna treowac z jednym rotem przez wiele godzin.

Secundo: Jesli czolowi gracze, ktorzy naprawde duzo trenuja zauwazaja roznice to sie nie upierajcie, z jej nie ma. Jedyny sposob aby ja zauwazyc to nie uzywanie bota do treningu i wpatrywanie sie w ekran po kilkadziesiat h dziennie a to juz malo osob robi-co za tym idzie malo kto zauwaza duza roznice.

OMG Polska szkola czasami mnie zadziwia-nie ksztalca dzieci wogole w kierunku logicznego myslenia a logika jako dzial matematyki jest dopiero w liceum.

Filmu poszukajcie, bo napeno jest i duzo osob go widzialo.
Stożek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-09-2006, 21:46   #22
Hunter88
Guest

Domyślny Owned

Mowisz, masz filmik Tibia 7.6

nie chce mi sie filmiku hostowac wiec macie screena
  Odpowiedz z Cytatem
stary 25-09-2006, 21:49   #23
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Domyślny

http://forum.tibia.pl/showthread.php...ghlight=Spider
Znalazlem:zeby nie bylo, ze "skryyn jezd z otza!!!one"

Zapewne teraz panowie cfaniaczkowie uspokoja sie na kilka dni i zatka ich to. (czekam na kolejny temat w ktorym ktos zacznie piepszyc glupoty tak glupie, ze bende spadal z kszesla)

Ostatnio edytowany przez Stożek - 25-09-2006 o 22:03.
stary 25-09-2006, 21:57   #24
Asthan
Użytkownik Forum

Asthan's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2005
Lokacja: Ilawa

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thran~
Świat: Julera
Poziom: 80
Poziom mag.: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zylkolak Pokaż post
Ha a ja widzialem jak moj kumpel soluje demona na 8 lvlu golymi piesciami. Takie posty to sobie w du** wsadzcie dajcie filmik to pogadamy.
Potowry naprawde skilluja ale osoba ktora napisala wyzej troche to podkoloryzowala ten spider wali max hita za 60 i niebyl sumonem byl to zwykly spdier ktorego mozesz znalesc praktycnzie wszedzie zostal potraktowany runa convice koles trenowal z tym spiderem jakies 10h z tego co mowil na filmie
Asthan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-09-2006, 23:12   #25
Colard
Użytkownik Forum

Colard's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Stożek
czolowi gracze, ktorzy naprawde duzo trenuja
Osiagnalem 122 poziom bez jakiegokolwiek treningu. Mam teraz skille takie jak w profilu. ;p
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gladiatr
osoba ktora napisala wyzej troche to podkoloryzowala ten spider wali max hita za 60
Max hit wynosil 86, o ile dobrze pamietam. Screen nie przedstawia najlepszego uderzenia.
Colard jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2006, 07:50   #26
Zylkolak
Użytkownik Forum

Zylkolak's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hunter88 Pokaż post
Mowisz, masz filmik Tibia 7.6

nie chce mi sie filmiku hostowac wiec macie screena
Yyyy zaniemowilem o_O zwracam honor. Ale kurde jak to mozliwe zeby do kazdego potwora byl przypisany skill ktury by rosl. Szkoda ze jest restart serwa tak by mozna bylo walnac sobie takiego ds'a ze nie jeden high lvl by padl bo kilku hitach;p
Zylkolak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2006, 20:23   #27
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zylkolak Pokaż post
Yyyy zaniemowilem o_O zwracam honor. Ale kurde jak to mozliwe zeby do kazdego potwora byl przypisany skill ktury by rosl. Szkoda ze jest restart serwa tak by mozna bylo walnac sobie takiego ds'a ze nie jeden high lvl by padl bo kilku hitach;p
Ds i tak bije duzo z life drain. Potwory nie maja skili! One dostaja co kilka godzin boosta do ataku-jest to system blokujacy nadmierny afking.
stary 26-09-2006, 20:33   #28
Colard
Użytkownik Forum

Colard's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Stożek Pokaż post
Ds i tak bije duzo z life drain. Potwory nie maja skili! One dostaja co kilka godzin boosta do ataku-jest to system blokujacy nadmierny afking.
IMO maja jakies wartosci liczbowe (ktore zwiekszaja sie po odpowiedniej liczbie uderzen) okreslajace atak i obrone wrecz (inaczej liczone niz u czlowieka ofc) i nie jest to system blokujacy afking tylko po prostu realizm gry. (dlaczego potwor ma dlugo bic i nie robic tego coraz lepiej?) I nie dzieje sie to tak nagle a'la czarodziejska rozdzka w bajkach dla dzieci ze bil za 10 a teraz bije za 80. Po prostu jego hity zwiekszaja sie stopniowo wraz z uplywem czasu tak jak u czlowieka. (ale na innych wspolczynnikach)
stary 26-09-2006, 20:46   #29
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Colard Pokaż post
IMO maja jakies wartosci liczbowe (ktore zwiekszaja sie po odpowiedniej liczbie uderzen) okreslajace atak i obrone wrecz (inaczej liczone niz u czlowieka ofc) i nie jest to system blokujacy afking tylko po prostu realizm gry. (dlaczego potwor ma dlugo bic i nie robic tego coraz lepiej?) I nie dzieje sie to tak nagle a'la czarodziejska rozdzka w bajkach dla dzieci ze bil za 10 a teraz bije za 80. Po prostu jego hity zwiekszaja sie stopniowo wraz z uplywem czasu tak jak u czlowieka. (ale na innych wspolczynnikach)
Zwyczajna funkcja liniowa i tyle. Czy to, ze bije cie niedzwiedz przez 3 dni i noce a ty nawet sie nie menczysz jest realistyczne? Chyba nie. Cipsoft ma wieksze problemy niz realizm gry (z cziterami na czele).
stary 26-09-2006, 20:58   #30
Cashtan
Użytkownik Forum

Cashtan's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Mielec

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Sazgih
Profesja: Elite Knight
Gildia: Jakas
Świat: Hiberna
Poziom: 100
Skille: Jakies
Poziom mag.: ?
Cashtan ma numer GG 3857546
Domyślny

Powiem wam, ze gram w tibi juz 3 lata a czegos takiego nie widzialem
Nie mialem pojecia ze staja sie silniejsze, a w ogole
jak to jest zrobione ?
Ja sobie nie wyobrazam cos takiego zrobic, jakbym ja zaczal majstrowac np przy spiderze, to wszystkie bylyby masterami..
Ale to ze latwiej bedzie Cipom zrobic to ze nie da sie otworzyc potworka przez 10 sek niz to zeby mozna bylo otworzyc, zobaczyc co jest, ale nie moc brac to wiedzialem xD !
n dobra nie na temat

Ostatnio edytowany przez Cashtan - 26-09-2006 o 21:01.
Cashtan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2006, 21:02   #31
jomii
Guest

LOL

ja sądze że potwory nie stają się silniejsze
Potwór jak potwór jak zawsze bez mózgu
  Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2006, 21:20   #32
Hunter88
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez jomii Pokaż post
ja sądze że potwory nie stają się silniejsze
Potwór jak potwór jak zawsze bez mózgu

Łaskawie przeczytaj całą 3 stronę ze screenem na czele
  Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2006, 21:47   #33
Colard
Użytkownik Forum

Colard's Avatar

Domyślny

@Cashtan
Nie jest to zadna filozofia. Np na swoim otsie mozna dowolnie majstrowac atakami i obrona potworow, a wprowadzenie wlasciwej funkcji traina to nie jest nawet 5 minut. Myslicie ze w realnej tibii sobie z tym nie poradza? ;p

Ostatnio edytowany przez Colard - 26-09-2006 o 21:48.
stary 26-09-2006, 22:03   #34
lajtn
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 05 2006

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Poziom: 71
Skille: 85/85
Domyślny

Otóż z moich obserwacji wynika, że jakbym trenowal non-stop przez 10-15h na slime, dostałbym w końcu hita za 100 (jest to prawdopodobne w 80%).
Przy moich skillach 79/81 na pocątku otrzymuje marne hity 0-10, po czym stopniowo to się zwiększa, 0-20, 0-30, po 3h+ dostaję hity nawet do 40+.
Były kolega mowil (wtedy 85/85, dsm,mms itp.), że otrzymał uderzenie od slime za 100+. Wierzę, że rat mógłby zabić nawet potwora pokroju orc leader (to tylko przypuszczenie i to po 15h+ treningu).
stary 26-09-2006, 22:57   #35
Gelo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 09 2005
Lokacja: Łęczna

Stan: Początkujący
Profesja: Rookstayer
Świat: Grimera
Poziom: 10+
Skille: 92/89
Poziom mag.: 7
Gelo ma numer GG 3153747
Domyślny

Ja po 16h treningu na slime dostałem hita 94 przy skillach 88/87 w eq: dsm rh c legi knife demonka
Gelo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-09-2006, 06:51   #36
Bongouser
Użytkownik forum

Bongouser's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2006

Stan: Na emeryturze
Świat: Titania
Poziom: 30
Domyślny

Stożek: Ok przekonales mnie ale moze dlatego tego nie zauwazylem bo trenowalem inna technika ...Pozdro nara
Bongouser jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2006, 20:40   #37
murhaja
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 01 2006

Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Poziom: 66
Skille: 81/81
Poziom mag.: 6
Domyślny

po setkach godzin trenowania na slimach zauważyłem że na poczatku slim prawie wogule mnie nie trafia a po kilkunastu godzinach treningu z tym samym slimem nie dąże leczyć sie exurami... Jestem tego całkowicie pewien, powtarzało to się wielokrotnie a więc można dojść do wniosku że wszystkie potwory tak samo jak ludzie mają sklle, lvle, mlvle które rosną tak samo jak dla graczy, tylko że mlvla i lvla dla potwora nie da rade wytrenować z wiadomych przyczyn, natomiast trenowanie skilli jest możliwe, chociaż nie ma to zbyt wielkiego sensu. Szczególnie w przypadku monka który napewno ma olbrzymie skille, nieosiągalne dla gracza(npc tak samo jak gracze prawdopodobnie mogą nosić przedmioty zbroje itp. jednakże nie noszą ich z prostej przyczyny - prościej jest dać wyższe skille dla potwora niż bawić się żeby nie wypadały przedmioty podczas śmierci - tak jak z gracza, wiec taki monk musi miec olbrzymie skille żeby tak cięzko było go trafić oraz aby zadawał odpowiednie obrażenia)
Swoje rozważanie głównie opieram na moim doświadczeniem w robieniu serwera Ultimy Online ( tibia jest na podstawie starej wersji ultimy ) tam potwory również miały nieporównywalnie wysokie współczynniki w porównaniu do graczy(nie możliwe do osciągnięcia)

ale sie rozpisałem
murhaja jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2006, 22:56   #38
Emok
Użytkownik Forum

Emok's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: UK/Łódź

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
Król

@Topic
Tak to prawda. Poworki się trenują a co za tym idzie- biją mocniej. Na moich skillach dostałem hita od slimka za 86 (po 7 h treningu).

Nie kłóćcie się już
Emok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania