|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Cytuj:
Secundo: Jesli czolowi gracze, ktorzy naprawde duzo trenuja zauwazaja roznice to sie nie upierajcie, z jej nie ma. Jedyny sposob aby ja zauwazyc to nie uzywanie bota do treningu i wpatrywanie sie w ekran po kilkadziesiat h dziennie a to juz malo osob robi-co za tym idzie malo kto zauwaza duza roznice. OMG Polska szkola czasami mnie zadziwia-nie ksztalca dzieci wogole w kierunku logicznego myslenia a logika jako dzial matematyki jest dopiero w liceum. Filmu poszukajcie, bo napeno jest i duzo osob go widzialo. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Guest
|
![]() Mowisz, masz
![]() ![]() nie chce mi sie filmiku hostowac wiec macie screena |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() http://forum.tibia.pl/showthread.php...ghlight=Spider
Znalazlem:zeby nie bylo, ze "skryyn jezd z otza!!!one" Zapewne teraz panowie cfaniaczkowie uspokoja sie na kilka dni i zatka ich to. (czekam na kolejny temat w ktorym ktos zacznie piepszyc glupoty tak glupie, ze bende spadal z kszesla) Ostatnio edytowany przez Stożek - 25-09-2006 o 22:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 08 2005
Lokacja: Ilawa
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thran~
Świat: Julera
Poziom: 80
Poziom mag.: 60
|
![]() Potowry naprawde skilluja ale osoba ktora napisala wyzej troche to podkoloryzowala ten spider wali max hita za 60 i niebyl sumonem byl to zwykly spdier ktorego mozesz znalesc praktycnzie wszedzie zostal potraktowany runa convice koles trenowal z tym spiderem jakies 10h z tego co mowil na filmie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 03 2006
|
![]() Yyyy zaniemowilem o_O zwracam honor. Ale kurde jak to mozliwe zeby do kazdego potwora byl przypisany skill ktury by rosl. Szkoda ze jest restart serwa tak by mozna bylo walnac sobie takiego ds'a ze nie jeden high lvl by padl bo kilku hitach;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ds i tak bije duzo z life drain. Potwory nie maja skili! One dostaja co kilka godzin boosta do ataku-jest to system blokujacy nadmierny afking.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
|
![]() IMO maja jakies wartosci liczbowe (ktore zwiekszaja sie po odpowiedniej liczbie uderzen) okreslajace atak i obrone wrecz (inaczej liczone niz u czlowieka ofc) i nie jest to system blokujacy afking tylko po prostu realizm gry. (dlaczego potwor ma dlugo bic i nie robic tego coraz lepiej?) I nie dzieje sie to tak nagle a'la czarodziejska rozdzka w bajkach dla dzieci ze bil za 10 a teraz bije za 80. Po prostu jego hity zwiekszaja sie stopniowo wraz z uplywem czasu tak jak u czlowieka. (ale na innych wspolczynnikach)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() Powiem wam, ze gram w tibi juz 3 lata a czegos takiego nie widzialem
![]() Nie mialem pojecia ze staja sie silniejsze, a w ogole jak to jest zrobione ![]() Ja sobie nie wyobrazam cos takiego zrobic, jakbym ja zaczal majstrowac np przy spiderze, to wszystkie bylyby masterami.. Ale to ze latwiej bedzie Cipom zrobic to ze nie da sie otworzyc potworka przez 10 sek niz to zeby mozna bylo otworzyc, zobaczyc co jest, ale nie moc brac to wiedzialem xD ! n dobra nie na temat ![]() Ostatnio edytowany przez Cashtan - 26-09-2006 o 21:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Guest
|
![]() ja sądze że potwory nie stają się silniejsze
Potwór jak potwór jak zawsze bez mózgu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Cashtan
Nie jest to zadna filozofia. Np na swoim otsie mozna dowolnie majstrowac atakami i obrona potworow, a wprowadzenie wlasciwej funkcji traina to nie jest nawet 5 minut. Myslicie ze w realnej tibii sobie z tym nie poradza? ;p Ostatnio edytowany przez Colard - 26-09-2006 o 21:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Poziom: 71
Skille: 85/85
|
![]() Otóż z moich obserwacji wynika, że jakbym trenowal non-stop przez 10-15h na slime, dostałbym w końcu hita za 100 (jest to prawdopodobne w 80%).
Przy moich skillach 79/81 na pocątku otrzymuje marne hity 0-10, po czym stopniowo to się zwiększa, 0-20, 0-30, po 3h+ dostaję hity nawet do 40+. Były kolega mowil (wtedy 85/85, dsm,mms itp.), że otrzymał uderzenie od slime za 100+. Wierzę, że rat mógłby zabić nawet potwora pokroju orc leader (to tylko przypuszczenie i to po 15h+ treningu).
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2005
Lokacja: Łęczna
Stan: Początkujący
Imię: Dreth Miath
Profesja: Rookstayer
Gildia: Green Brothers
Świat: Grimera
Poziom: 10+
Skille: 92/89
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Ja po 16h treningu na slime dostałem hita 94 przy skillach 88/87 w eq: dsm rh c legi knife demonka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 09 2006
Stan: Na emeryturze
Świat: Titania
Poziom: 30
|
![]() Stożek: Ok przekonales mnie ale moze dlatego tego nie zauwazylem bo trenowalem inna technika ...Pozdro nara
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 01 2006
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Poziom: 66
Skille: 81/81
Poziom mag.: 6
|
![]() po setkach godzin trenowania na slimach zauważyłem że na poczatku slim prawie wogule mnie nie trafia a po kilkunastu godzinach treningu z tym samym slimem nie dąże leczyć sie exurami... Jestem tego całkowicie pewien, powtarzało to się wielokrotnie a więc można dojść do wniosku że wszystkie potwory tak samo jak ludzie mają sklle, lvle, mlvle które rosną tak samo jak dla graczy, tylko że mlvla i lvla dla potwora nie da rade wytrenować z wiadomych przyczyn, natomiast trenowanie skilli jest możliwe, chociaż nie ma to zbyt wielkiego sensu. Szczególnie w przypadku monka który napewno ma olbrzymie skille, nieosiągalne dla gracza(npc tak samo jak gracze prawdopodobnie mogą nosić przedmioty zbroje itp. jednakże nie noszą ich z prostej przyczyny - prościej jest dać wyższe skille dla potwora niż bawić się żeby nie wypadały przedmioty podczas śmierci - tak jak z gracza, wiec taki monk musi miec olbrzymie skille żeby tak cięzko było go trafić oraz aby zadawał odpowiednie obrażenia)
Swoje rozważanie głównie opieram na moim doświadczeniem w robieniu serwera Ultimy Online ( tibia jest na podstawie starej wersji ultimy ) tam potwory również miały nieporównywalnie wysokie współczynniki w porównaniu do graczy(nie możliwe do osciągnięcia) ale sie rozpisałem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: UK/Łódź
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
|
![]() @Topic
Tak to prawda. Poworki się trenują a co za tym idzie- biją mocniej. Na moich skillach dostałem hita od slimka za 86 (po 7 h treningu). ![]() Nie kłóćcie się już ![]() |
![]() |
![]() |