![]() |
#381 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2004
|
![]() Cytuj:
Tak Kwaso, prace robię kompletnie od zera. Pixel po pixelu. Z niczego nie biorę jakiś elementów. No może szkielety jak dawałem wcześniej to oparte były na podstawowym szkielecie. Tanatess - krytykę przyjąłem, tylko nie wiem o co z tą deformacją i obwódkami chodzi... ![]()
![]() |
|
![]() |
#382 |
The Witch
Data dołączenia: 14 05 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() No to tak. Na początku wyjaśnienie z obwódkami. W tym pomoże nam Pan Yetti.
![]() Jak widzisz, Pan Yetti ma czarny kolor tylko dookoła - głowa, rączki, nóżki są ze sobą stopione a nie oddzielone czarnymi krechami tak jak u Pana Ponurego. A teraz animacja. Siatka Tibijska przypomina pochylone X. Postacie zbudowane są na bazie tylko dwoch nóżek iksa - >. U Pana Demona wygląda to tak: ![]() Tłów porusza się względem osi, bo przy chodzeniu postać sie buja. Patrz jednak na łapy. Przy każdym ruchu żadna z nich nie przekracza osi - są nawet od niej równoodległe. Na takiej zasadzie działa każda postać Tibii. U ciebie wyosiowanie nie działa w ogóle i stwory poruszaja sie nienaturalnie. Ba, odnosi sie nawet wrazenie ze łamią sobie kości przy ruchu lub conajmniej idą wężykiem: ![]() ![]() Mam nadzieje, że już wiesz o co chodzi.
. ![]() Ostatnio edytowany przez Tanatess - 15-12-2005 o 10:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dzieki Tanatess. Bądź co bądź czasem trudno się dostosowac do takich detali. Ale dziękuję za dokładne wytłumaczenie.
Tymczasem daję Arcy Lisza dla Kwasa ![]() Kementujcie
![]() |
#384 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Ran, on jest krzywy. Wszystkie przedmioty w grze są pochylone o kąt 45 stopni w lewo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Płock
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Mi sie on podoba ^^. Ciekawe kolory. Fajnie chodzi. A tak poza tym to nie jest
pochylony jak tibisjkie stwory.Gdy by go ustawic z bocznego profilu to by leżał xD. Ale to twoje dzieła ![]() Pozdr0
![]() |
#386 |
Użytkownik Forum
|
![]() Poprosze o nowe zlecenie, tylko takie abym mógł się ustosunkować do porad Tanatess'a, bo chcę od tej pory robić potworki wg. jego zaleceń. Jeszcze raz POZDRO dla niego i thx za porady.
![]()
![]() |
#387 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2005
|
![]() moim zdaniem super!! heh ty to masz talent czlowieku =] =] =]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
The Witch
Data dołączenia: 14 05 2004
|
![]() Cytuj:
Co do zlecenia, to mógłbys stworzyć cos dinozauropodobnego np. taki t-rex bez przednich lapek, z olbrzymią mordą i kolcami/wypustkami na grzbiecie.
![]() |
![]() |
#389 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Płock
![]() |
![]() MI zrób demogorgona z Baldura xD Taki chudy troche. Z ,,biczami'' zamiast rąk
i dwie głowy. Na wzór tego arta. ![]() To nie moje jak cos xD Powodzenia ^^
![]() |
#391 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 12 2005
Lokacja: Zakon świtu ;P
Stan: Początkujący
Profesja: Knight
Poziom: 11
Poziom mag.: 2
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Użytkownik forum
|
![]() Wiesz co najbardziej podoba mi się ten demon albo to coś innego, który żuca kulami ognistych skał masz talent ziom tylko tak dalej a bede robił własne tera wiem że takie fajne można robić nie takie jak ten tu o na dole
-żywiołak ziemi ![]() Edit: Hej jak chcesz to moge zrobić więcej miło, że wreszcie komuś sie coś podoba to co ja zrobiłem dzieki koleś Edit: spujszcie na moje stworki normalnie do dupy co nie oceniac w skali od 0-50 -elf ![]() -Fire Golem ![]() -The mage of water (I jeszcze go za wielkiego zrobiłem) ![]() To co ja zrobiłem to jest napewno jedno wielkie gówno prosze oceniac. Ostatnio edytowany przez Hegemmon - 01-01-2006 o 15:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 02 2005
Poziom: 130
|
![]() hehe fajnie sie magowi czarny krzyżyk rusza w spodniach
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Użytkownik forum
|
![]() TOBIE SIĘ TO PODOBA niemożliwe przecież to co ja robie to guwno i do tibi nie pasuje bo nie mam talentu do rysowania postaci troche skrzywionych tak jak w tibi. to co robie to guwno a to muj nowy potwur
-Alien ![]() to też jest gówno nie wyszedł i nie fajny ja oceniam moje potwory w skali od 0-10 to moje rysunki maja tylko 3/10 Edit: odezwe się jak zrobie 10 nowych (gówniatych) potworków na forum i napewno dostane B-A-N-A narazie jeśli chcecie żebym robił nowe potworki (rzecz jasna nie po tibijsku, bo nie umiem) to napiszcie na muj e-mail: [email protected] by Hegemmon: zbanowany za wyczynianie cudów w tym temacie... Ostatnio edytowany przez Hegemmon - 01-01-2006 o 15:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
|
![]() Kto go tu wpuścił wogóle?
Po 1 wie że robi GÓWNO i jeszcze to tu daje, po 2 to jest SPAM po 3 chyba prowokacja po 4 tyle postów pod rząd? po 5 moderatorzy śpią jeszcze chyba ![]() @ down ano, gównem czuć z daleka ![]() Ostatnio edytowany przez Zielevitz - 01-01-2006 o 15:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 03 2004
|
![]() @up
Kurde.. byles szybszy ![]() XD.. Elfiak! Pwned! 1-przestan sie nad soba uzalac 2-przeczytales artykuly na pix.art.pl? 3-to twoj temat? :3 (sorry, nie zauwazylem ze twoj temat jest.. skasowany ^^) 4-Gosh. moze zaczniesz robic normalne prace, a nie izometryczne postacie? Czlowieku.. najpierw opanuj PODSTAWY pixelartu ;/ Ostatnio edytowany przez limenu - 01-01-2006 o 15:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole
|
![]() Rand~ powroc do nas
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Użytkownik Forum
|
![]() Również i tu postanowiłem teraz ponownie działać. I tak powstał Demogorgon dla Kwaso, który zamówiony był już ho ho, dawno temu
![]() ![]() Comment
Kto żyje bez niebezpieczeństw, nie żyje wcale. Ostatnio edytowany przez Randlemen - 28-05-2006 o 22:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2005
Lokacja: Gdańsk
|
![]() Doszłem do str.13 i najbardziej podoba mi się "Rzygacz"
![]() |
![]() |