![]() |
#381 |
Guest
|
![]() Standardowy błąd jaki popełniają osoby skillujace to taki ze mysla one ze jak wbija skille po 80 albo 85 to beda mogly expic na twardych potworach pokroju dsow, crypt shamblerow oraz dwarfow guardow. Osoba taka meczy sie i skilluje przez 1k godzin bo mysli ze skille po 90 wystarczy do szybkiego i oplacalnego expa np na guardach. A to nie prawda. Guardy są bardzo slabym expowiskiem dla knighta i taka osoba dopiero po treningu i pojsciu na expowisko uswiadomi sobie ze bez sensu sie meczyla, tracac czas i nerwy na skillowanie ktora daje niewiele.
@sat Jestes wlasnie przedstawicielem takich osób. Męczysz się straszliwie patrząc się na głupie zielone gówno przez 500 godzin (do 85/85) bo wydaje ci się, że jak wbijesz takie skille to będziesz prawdziwą maszynką do zabijania i crypt shamblery będziesz brać na 2 hity. A to gówno prawda, bardzo się rozczarujesz jak wbijesz skille po 85 i pójdziesz na nich poexpić. Twarde potwory generalnie nie są dla knighta, więc nawet jakbyś wbił 90/90 to i tak exp na crypt shamblerach nie będzie ci się opłacać - nie dosc ze maja dobra obrone to jeszcze wala po 50+ omijajac shielding. Będziesz je brać na 4-5 hitow, a one w tym czasie zadają obrazenia rowne polowe leczenia uha. Dla porownania jakbys mial 100 lvl i skille po 75 to moglbys duzo oplacalniej na nich expic niz na miernym, beznadziejnym poziomie z wygorowanymi skillami po 85. (mimo ze crypt sie generalnie knightowi nie oplacaja) bo masz wtedy kilka razy mocniejszy uh i duzo lepszy eq. Finito. Ostatnio edytowany przez grilia - 06-12-2006 o 10:04. |
![]() |
|
![]() |
#382 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2004
Profesja: Elite Knight
|
![]() @morwi: I to jest właśnie dobry przykład. Na tych skillach wszystko kręci się ok. 20k xp/h, więc teraz trzeba zadać sobie pytanie czy to Ci odpowiada ?
Jedni powiedzą, że im dobrze i nie chcę skillować, jak wpadnie jakaś dodatkowa kasa to pójdą przetracić na jakieś Orki, żeby konkretniej poexpić. Dla innych taka gra nie jest fajna, bo chcieliby na tych lepszych potworkach też zarabiać, i to nie jak będą mieli 100 lv i UHy będą dawać 2x więcej tylko już na tym mid lv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
na elfach wyciagalem: 35+k/h bez zbierania loota ( rekordowe ~38600 expa w 56 minut ), ze zbieraniem w granicach 30k, ewentualnie nieco mniej ale: -bylo to na dlugo przez updatem po ktorym mozna z elfow zbierac ozdobki, do tego nie wiem ( i szczerze mowiac mnie to nie obchodzi ) z ktocyh elfow one leca, wiec prawdopodobienstwo ze da sie na elfach zarobic utrzymujac moj route jest niewielkie -nadrabialem stracona kase na minosach, przez co rzeczywista szybkosc expienia byla o jakies 10% mniejsza. odnosnie scarabow nie wypowiadam sie, poniewaz mialem okazje na nich expic przez jakies 1,5h podczas calego 3 miesiecznego pacca, do tego na skillach w granicach 69/71. Zachwycony nie bylem, BYC MOZE da sie tam solidnie expic, ale mnie stworki z 3x tyle hp co expa generalnie nie pociagaja. Dworcow jeszcze wtedy nie bylo, o zolwiach i innych mendach nie wspominajac. Mintwallin byl dla mnie przyzwoitym expem, nie siedzialem tam jednak dluzej niz 2 godziny z prostego powodu - nie mialem jak wyslac loota. Mysle jednak ze 25-30k/h jest tam do wyciagniecia przy duzej liczbie osob na serwerze
![]() |
![]() |
#384 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
widzisz dużo kręci się przy ilości graczy na serwerze ![]()
![]() |
![]() |
#385 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 08 2006
|
![]() witam wszytkich
![]() ja na 58 lvl mam skille 77/74 i wszyscy mi mowia ze to juz wystarczy ale ja sie upieralem ze wbije 80 sworda i exp. ale znowu poczytalem tu wasze wypowiedzi i sie zaczolem zastanawiac czy nie zaczac expic.eq juz mam zajebiste(jak dla mnie) tj. royal helmet,dragon arma,demon shield,crown legs,bohy i steel boots i oczywiscie bs i gs. skiluje na cycach bo mozecie nie wierzyc ale slimy padaja jak muchy jak je bije "nożykiem" a 2 cyce mi starcza na nawet ponad 30 minut przy czym trace jakies 100 hp co bez problemu sie lecze exura i przy okazji leci magic lvl. zawsze jak przychodza nooby to sie smieja i nie moga uwierzyc ze ktos expi na cycach skoro cyce ich zabijaja na llvl i musza uciekac od jednego a co dopiero stac sobie z dwona hehe. myslalem o wbiciu tych 80 sworda i kupic ponownie pacia i na calego zaczac expic w moich ulubionych miejscach ze leci exp i lot niezly ale uhow tez pojdzie(ale przynajmniej szybko sie wbija exp) takze nie wiem czy was nie posluchac i nie zaczac teraz expic z pacem a jak mi sie skonczy pacc to wtedy moze cos poskiluje(oczywiscie jesli mnie nie beda zadowalac skille bo moze przez te 90 dni to mi wzrosnie na tyle ze bedzie satysfakcjonujace dla mnie) jedno powiem,niektóre osoby co się tu wypowiadały to mają głowę na karku ![]() pozdrawiam wszystkich i życzę zajebistego lota ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
eX Moderator
![]() |
![]() expie na elfach od 67/71, rekord wpadl przy 71/74 na poczatku stycznia tego roku. Skille podalem takie jak mialem przy ostatnim logowaniu.
![]() |
#387 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() czyli jednak to przez ilość gracz online +to że zbierałem loota...
![]() |
#388 |
Użytkownik Forum
|
![]() PYTANIE:
Przy założeniu, że mamy level 30, skille 65/65 i expimy na Elfach z prędkością 25k/h to po 200h wbijemy 70 level. Expiąc, skille rosną ok. 3 razy wolniej (na Elfach troche dłużej), więc wzrosną nam do 73/73. Do tego czasu zapewne znudzą nam się Elfy, jakie nowe expowiska będą dobre ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
eX Moderator
![]() |
![]() Dotrenujesz 2-3 skille i spokojnie mozesz isc gdzie dusza zapragnie.
![]() |
#390 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2006
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() Cytuj:
Czy ja wiem. Mowisz ze niskich lvl niestac na blessy itp. Na niektorych ssach na tym forum znajdowali sie knightowie ktorzy na 35lvl mieli dsm,rh,aola i co najlepsze knight ten byl na facc ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#391 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
eX Moderator
![]() |
![]() Nie, doszlismy do pktu w ktorym wiadomo, ze spokojnie mozna dojechac do 70 levela majac 65/65 na 30, a potem albo kontynuowac albo rozgladac sie za czyms innym ( niekoniecznie lepszym ) i wedle potrzeb dotrenowac ( albo nie ).
![]() |
#393 |
Użytkownik Forum
|
![]() No fakt. Level 70 na Elfach... można ciągnąć dalej, ale kto to wytrzyma ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Guest
|
![]() To taki na pewno nie skillowal. Im mniej skillujesz tym masz wiecej kasy, taka prawda. (bo skillujac wychodzimy tylko minimalnie na plus albo nawet na minus w przypadku slime i monka) Np ja jakos nie wyobrazam sobie robienie lootbaga podczas skillowania -.- (a na lootbach przeciez sie kase robi)
|
![]() |
![]() |
#395 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#396 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
|
![]() zajrzalem za teleport u omruca. nie wracam tam bez 70 leva i druida z porzadnym gfb-factorem. czy ci to wystarczy?bywam czasami z kumplem druidem za tp pod ruinami. dostc tam ciekawie, ale troche za malo vampow a za duzo dsow. w jednym pokoju sa 4 vampy i to max co bralem na klate.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Tez mam knighta na 11lvl i gram nim od tygodnia.Jego skille to 38/35 i 1mlvl.
![]() thx z góry |
![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 05 2006
Stan: Na emeryturze
|
![]() Cytuj:
Predzej czy pozniej padniesz i stracisz np. tego c-armora (ktory i tak Ci za wiele na tym poziomie gry nie daje), i bedzie kilkanascie k (?) w plecy. Co do draga to zeby go ZABIC, to mysle ze taki zestaw ktory ja mialem, wystarczy, a mianowicie : 25 level, skill broni : ~55 (pewnie daloby rade mniej), jakas dwureczna bron, i bp uhow. To wystarczylo, nie wiadomo jakie eq i gigantyczne skille nie sa potrzebne bo jak tu się często przypomina, drag wali z ognia/magii. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2007
Stan: Usunięty
|
![]() Sry ze sie tu z paladynem wkrece, mam pytanie czy na 40lvl i skilach 71/54 oplaca sie dalej skilic?
Moj kolega nie skilil wogole(zaczynalismy razem) i ma 52lvl 73/24.... Sam juz nie wiem.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Użytkownik Forum
|
![]() To zależy od ciebie.
Ja tam wole czerpać przyjemność z gry a nie ograniczać się do nudnego trenowania. Można też opracować sobie system, np. bijesz poziom, i gdy brakuje do następnego dystansu 25% to idziesz trenować. |
![]() |
![]() |