Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 21-09-2006, 14:55   #381
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Ci co twierdza ze Zioło uzaleznia sa w bledzie -.-
No nie rozśmieszaj mnie. Zioło uzależnia, a już napewno może doprowadzić do rozpoczęcia przygody z amfą, herą itd. Zapytaj "ćpuna latającego ze strzykawką" od czego zaczął, raczej niewielu powie, że odrazu ćpali here.
ripper jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-09-2006, 15:06   #382
Kwaso
Użytkownik Forum

Kwaso's Avatar

Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Płock

Stan: Niegrający
Kwaso ma numer GG 5575784
Domyślny

up@ widac ze sie nie znasz... nie palisz wiec nie wiesz ta?
Ja pale juz od ponad roku , i nie czuje ze chce wiecej , sprobowac czegos gorszego jak ty to powiedziales amfe i here.
Trzeba miec silna wole i umiec powiedziec stop / nie .

Uzalezniaja sie ci co chca sie popisac , popadli w zle towarzystwo i poprastu maja za malo wrazen -.- dla szpanu biora wiecej i wiecej. Pozniej sie konczy tak jak ma sie skonczyc...

Tak wiedz nie osadzaj odrazu ze gosciu co sobie pali ziolo raz na jakis czas jest zaraz uzaleznionym narkomanem...

Pozdr0

Pozdr0 :l
Kwaso jest offline  
stary 21-09-2006, 15:55   #383
ripper
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Tak wiedz nie osadzaj odrazu ze gosciu co sobie pali ziolo raz na jakis czas jest zaraz uzaleznionym narkomanem
Nazwałem cię narkomanem? Nie. Nie ma granicy do której można palić bezpiecznie. Jeden się uzalezni po kilku razach, inny po latach ćpania. Najlepszego ; )
ripper jest offline  
stary 21-09-2006, 16:27   #384
Zenuś
Użytkownik Forum

Zenuś's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: Ab'dendriel
Wpisy bloga: 7

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Antica
Poziom: 8
Skille: 15/16
Poziom mag.: 1
Domyślny

HAH a tu chaos
widac ze wiekszosc mowi ze prochy afee
a ja myslalem ze kazdy nastolatek palil marikukane
no nic jak tak mowicie to widocznie macie racje
LUFA ZLA!!
stary 21-09-2006, 17:48   #385
Komandos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 05 2005

Stan: Na Emeryturze
Świat: Aldora/Arcania
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
No nie rozśmieszaj mnie. Zioło uzależnia, a już napewno może doprowadzić do rozpoczęcia przygody z amfą, herą itd. Zapytaj "ćpuna latającego ze strzykawką" od czego zaczął, raczej niewielu powie, że odrazu ćpali here.
Nie zapominaj, że wielu zaczynało od nikotyny, więc to nikotyna jest początkiem.
Idąc dalej Twoim tokiem myślenia. Każdy alkoholik zaczynał od piwa. Piwo jest be. Jest to bezsensowna gadka, nie można winić piwa za to, że jakiś alkoholik od tego zaczął, tak samo jest w przypadku marihuany. Uwierz mi, że za każdym razem jak paliłem, nigdy nie słyszałem głosu "idź po amfe, jutro hera"...

Jednen z głównych mitów zioła chyba obaliłem, poproszę o następny argument przeciwko.

Ostatnio edytowany przez Komandos - 21-09-2006 o 17:52.
Komandos jest offline  
stary 21-09-2006, 18:48   #386
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Komandos Pokaż post
Jednen z głównych mitów zioła chyba obaliłem, poproszę o następny argument przeciwko.
Przepraszam... a niby jak go obaliles?

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 21-09-2006, 18:50   #387
gavreonien
Użytkownik Forum

gavreonien's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie

Domyślny

A piwo nie jest na tyle co uzalezniajace (oczywiscie bez watpienia jest ) co zdrowe i przeczyszczajace nerki ...

A co do narkotykow mam zly stosunek , wzialem raz i juz wiecej nie wezme bo zrobilem glupia rzecz...

Proud Fan
gavreonien jest offline  
stary 22-09-2006, 09:15   #388
Jochny
Użytkownik Forum

Jochny's Avatar

Data dołączenia: 12 06 2006
Lokacja: eeee..... to pytanie jest podchwytliwe??

Domyślny

Teraz trochę o śniadanku i znieczuleniu

Cytuj:
Mak ok. 100 gatunków roślin zielnych należących do rodziny makowatych i występujących na umiarkowanych i zimnych obszarach Eurazji. Kilka gatunków o dużym znaczeniu użytkowym.
Mak lekarski stara roślina uprawna, nieznana w stanie dzikim, uprawiana dla jadalnych nasion, z których tłoczy się również olej, ważna roślina lecznicza, źródło wielu narkotyków (opium, morfina, heroina, papaweryna). Mak wschodni z Azji Mniejszej jest ozdobną byliną parkową lub rabatową.
W Polsce rośnie dziko kilka gatunków, najczęściej spotykany jest mak polny, rosnący w uprawach zbożowych i na terenach ruderalnych.
Objawy zatrucia występują w czasie zależnym od metabolizmu organizmu, a są nimi trudności w oddychaniu. Należy natychmiast udać się do lekarza.
Zauważcie że mak zawiera heroinę i morfinę. W takim razie jeśli wiecie że będziecie mieć test narkotykowy nie jedzcie makowca, ani bułek z makiem, (makowiec Rox ) bo test wyjdzie pozytywnie.

A teraz morfina, jak wiecie (albo przynajmniej część) drodzy użytkownicy morfina jest to niezwykle silny środek znieczulający, w większym stężeniu może wprowadzić jej użytkownika w bardzo głęboki (nie wiem jak to nazwać ale dajmy na to) sen. Stąd inna nazwa tego znieczulenia narkoza. Morfina działa tak samo jak heroina, prosto na układ nerwowy. Między połączeniami neuronów (synapsy) są różne receptory, jest ich bardzo wiele rodzajów. Heroina i morfina oddziałują na ten same receptory! Tak samo jest z lekami przeciwbólowymi w stylu APAP-u albo czegoś tam, jednak ich działanie jest o wiele słabsze. Więc z tego taki wniosek, że morfina albo „APAP” uzależnia ale w o wiele mniejszym szponu niż heroina. Wszyscy macie w domu narkotyki (tyle że legalne )

P.S (żeby nie było wyzywających postów, że niby ćpam)
JA NIE USPRAWIEDLIWIAM ŻADNYCH, ALE TO ŻADNYCH NARKOTYKÓW ZWŁASZCZA WYMIENIONEJ HEROINY.
O ja! O ja Cie!! O jajajaja Cie nie moge! Jakie masz zajebiste, przezajebiste sznyty!!! Jaki Ty jestes trendi, jazzy i emo, o ja pierdole! Moge Cie dotknac? Jeszcze tylko wstaw sobie 666 do "Lokacja" i ZzzzzZzzzzZ w sygnature, zeby wysrubowac pod niebiosa wspolczynnik zajebistosci. SLAWA!
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. Pokaż post
zaraz sobie napleta upierdole i wkleje zdjecie , zobacze jaki bedzie zachwyt!
^.- eee... LoL??

Ukryty tekst:
A myślałeś ze, co tu będzie?? Święty Graal? WYPAD!! I zamknij to okienko -.-

Ostatnio edytowany przez Jochny - 22-09-2006 o 09:19.
Jochny jest offline  
stary 22-09-2006, 11:18   #389
ripper
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Taaaa... Bardzo obaliłeś ; )

Wszystkie używki, czy jak to nazwiemy, są złe. Piwo, trawka, wódka, amfa i inne wszelakie alkohole i narkotyki, tytoń z resztą też. Niby "wszystko dla ludzi" i "silna wola wystarczy", ale nie każdemu się udaje.
ripper jest offline  
stary 22-09-2006, 13:12   #390
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
Zauważcie że mak zawiera heroinę i morfinę. W takim razie jeśli wiecie że będziecie mieć test narkotykowy nie jedzcie makowca, ani bułek z makiem, (makowiec Rox ) bo test wyjdzie pozytywnie.
Ta, owszem, ale posiada w znikomych ilościach. Musiałbyś chyba zjeść kilka-kilkanaście kilo maku, by być na 'haju'.
Shanhaevel jest offline  
stary 22-09-2006, 14:12   #391
Empire
Użytkownik Forum

Empire's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2006
Lokacja: Perfect City.

Domyślny

Często również można się spotykać, że każdy alkoholik zaczynał od piwa. Potem była wódka, a potem wino, bo pieniędzy brak. Ale to najgorsza teoria, jaką w życiu słyszałem, więc raczej nie trzeba jej tłumaczyć.

Pozatym, narkotyki są frajerów, którzy nie planują rodziny, dzieci i spokojnej starości. Lecz, nie mówie tu o marihuanie, w znikomych ilościach.

Down:
Ale ja również takiej teorii nie uznaje.
Szczerze, marihuany nawet za coś strasznego nie uważam. Raczej jest na równi z alkoholem.

Być kimś, kogo nie ma tutaj....

Ostatnio edytowany przez Empire - 22-09-2006 o 14:31.
Empire jest offline  
stary 22-09-2006, 14:21   #392
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@Up:
A według mnie najgorszą teorią jest to, że maryha prowadzi odrazu do amfy, hery czy innego syfu. Bo tak mi się wydaje. Bo tak, i już ;<

Btw. spokojna starość? To nie dla mnie
stary 22-09-2006, 14:58   #393
Karrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Rookstayer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jochny Pokaż post
Zauważcie że mak zawiera heroinę i morfinę.
mak lekarski(nie taki normalny jak sie na lakach spotyka) zawiera opium, z ktorego mozna otrzymac morfine lub heroine(mozliwe jest rowniez otrzymanie heroiny z morfiny).

Cytuj:
W takim razie jeśli wiecie że będziecie mieć test narkotykowy nie jedzcie makowca, ani bułek z makiem, (makowiec Rox ) bo test wyjdzie pozytywnie.
w zwyklym maku nie ma zadnej substancji, ktora dzioala by na receptory opioidowe(te na ktore dziala min heroina) i, ktore by wykazywaly jakiekolwiek dzialanie znieczulajace.

Cytuj:
A teraz morfina, jak wiecie (albo przynajmniej część) drodzy użytkownicy morfina jest to niezwykle silny środek znieczulający, w większym stężeniu może wprowadzić jej użytkownika w bardzo głęboki (nie wiem jak to nazwać ale dajmy na to) sen. Stąd inna nazwa tego znieczulenia narkoza.
narozy nie wywoluje sie morfina.

Cytuj:
Morfina działa tak samo jak heroina, prosto na układ nerwowy.
powiedzialbym ze to heroina dziala tak samo jak morfina tylko ze mocniej(poniewaz heroina to pochodna morfiny- diacetylomorfina)

Cytuj:
Między połączeniami neuronów (synapsy) są różne receptory, jest ich bardzo wiele rodzajów. Heroina i morfina oddziałują na ten same receptory! Tak samo jest z lekami przeciwbólowymi w stylu APAP-u albo czegoś tam, jednak ich działanie jest o wiele słabsze.
skad ty takie informacje bierzesz?? w apapie jest paracetamol, i jest on substanbcja ktora nie ma prawie zadnego zwiazku z morfina czy heroina.

Cytuj:
Więc z tego taki wniosek, że morfina albo „APAP” uzależnia ale w o wiele mniejszym szponu niż heroina. Wszyscy macie w domu narkotyki (tyle że legalne )
jak juz wczesniej napisalem nie porownuj paractamolu do opioidow i nastepnym razem nie pisz pierdol tylko sie sprobuj czegos dowiedziec.
stary 22-09-2006, 15:21   #394
Don Torpedos
Użytkownik Forum

Don Torpedos's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2005
Lokacja: Pustków City. Dębica Liczba postów: 3124

Imię: Jonec
Profesja: Elite Knight
Poziom: 90
Domyślny hmmmm

a ja powiem tyle:
1)wódka
2)piwa
3)wino
i to mi wystarczy ;p

Aha nic nie mam do tych co palą trawke albo coś innego biorą to ich życie więc mają wolną ręke

7,67 KB (bajtów: 7 676)

Ostatnio edytowany przez Don Torpedos - 22-09-2006 o 15:22.
Don Torpedos jest offline  
stary 22-09-2006, 17:12   #395
Komandos
Użytkownik Forum

Domyślny

Aff.. takie małe przemyślenia ...
Legalizacja palonka to problem w Polsce baaardzo trudny do przeskoczenia. Potrzeba lat swietlnych w naszym wypadku. Alkohol w polskiej swiadomosci byl zawsze i zawsze pewnie bedzie; nie ma imprezy bez picia i nie jest wazne czy to osiemnatska,, wesele czy stypa - po prostu alkohol wsiakl w nasza codziennosc i wydaje sie taki "normalny". To, ze koles jest zajebany wodka w trupa i puszcza pawie na przystanku to w sumie trudno - stara babcia powie " ze kazdemu sie moze zdarzyc " i juz. Ale nie daj Boze Cie spotka z bluntem to afera murowana - narkoman, cpun i zlo najgorszej kategorii. Stad tez wlasnie legalizacja w Polsce dlugo nie bedzie miala miejsca gdyz koliduje z naszym pojeciem normalnosci i polskosci. Pomimo ewidentnych plusow legalizacji ( akcyza, kontrola, likwidacja szarej strefy itp ) to nie sadze by bylo mi dane kiedys zapalic lolka stojac w kolejce do cofee shopu.
Komandos jest offline  
stary 22-09-2006, 20:43   #396
Rupert
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 04 2004
Lokacja: Wrocław

Rupert ma numer GG 5669323
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Komandos Pokaż post
Aff.. takie małe przemyślenia ...
Legalizacja palonka to problem w Polsce baaardzo trudny do przeskoczenia. Potrzeba lat swietlnych w naszym wypadku. Alkohol w polskiej swiadomosci byl zawsze i zawsze pewnie bedzie; nie ma imprezy bez picia i nie jest wazne czy to osiemnatska,, wesele czy stypa - po prostu alkohol wsiakl w nasza codziennosc i wydaje sie taki "normalny". To, ze koles jest zajebany wodka w trupa i puszcza pawie na przystanku to w sumie trudno - stara babcia powie " ze kazdemu sie moze zdarzyc " i juz. Ale nie daj Boze Cie spotka z bluntem to afera murowana - narkoman, cpun i zlo najgorszej kategorii. Stad tez wlasnie legalizacja w Polsce dlugo nie bedzie miala miejsca gdyz koliduje z naszym pojeciem normalnosci i polskosci. Pomimo ewidentnych plusow legalizacji ( akcyza, kontrola, likwidacja szarej strefy itp ) to nie sadze by bylo mi dane kiedys zapalic lolka stojac w kolejce do cofee shopu.
"W tym graju pijesz gdy sie cieszysz, pijesz gdy jesteś smutny. Ludzie zamienili miłość do życia w miłość do wódki.."
i to jest najgorsze..

Masz racje, to już jest tak zakorzenione że ciężko by było coś zmienić..
Ale poczekajcie aż będe prezydentem.. ;d
Rupert jest offline  
stary 22-09-2006, 21:41   #397
ripper
Użytkownik Forum

Domyślny

Boże uchowaj.
ripper jest offline  
stary 22-09-2006, 21:41   #398
Lever
Guest

Domyślny

Z moich doswiadczen to jest tak... Najpierw chcesz sprobowac maryhy... za 1 razem nie daje ci takiej bomby wiec chcesz innego dnia poraz 2. Jest bombka i fajnie wiec chcesz pozniej jescze. Bierzesz i bierzesz i jest fajnie ale wkoncu to sie kończy i palenie nie daje ci bomby. Poprostu juz musisz palic bo nie mozesz wytrzymac psychicznie... Szukasz czegos mocniejszego cos co da ci tą bombę... Wiec bierzesz Amfetamine... I jest tak samo jak z marichuna... Wkoncu dochodzisz do Heroiny i po tobie... Wiele ludzi daje sobie w zyle albo bierze Amfe zeby lepiej sie uczyc.. BZDURY... Chcesz sie dobrze uczyc? Posiedz dluzej nad ksiazka...

stary 22-09-2006, 22:27   #399
Komandos
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lever Pokaż post
Z moich doswiadczen to jest tak... Najpierw chcesz sprobowac maryhy... za 1 razem nie daje ci takiej bomby wiec chcesz innego dnia poraz 2. Jest bombka i fajnie wiec chcesz pozniej jescze. Bierzesz i bierzesz i jest fajnie ale wkoncu to sie kończy i palenie nie daje ci bomby. Poprostu juz musisz palic bo nie mozesz wytrzymac psychicznie... Szukasz czegos mocniejszego cos co da ci tą bombę... Wiec bierzesz Amfetamine... I jest tak samo jak z marichuna... Wkoncu dochodzisz do Heroiny i po tobie... Wiele ludzi daje sobie w zyle albo bierze Amfe zeby lepiej sie uczyc.. BZDURY... Chcesz sie dobrze uczyc? Posiedz dluzej nad ksiazka...
Zgadzam się ale tylko po części. Za 1 razem nie dało mi żadnej 'bomby', za drugim też nie, dopiero za 3 ziolo na mnie podzialalo i to jest normalne u niektórych ludzi. Z resztą się nie zgadzam. Jakbyś dokładnie przeczytał przynajmniej kilka stron wstecz, to byś wiedział dlaczego. No jeszcze jakbyś mógł, to pochwal sie swoim doświadczeniem
Komandos jest offline  
stary 23-09-2006, 11:09   #400
Kwaso
Użytkownik Forum

Kwaso's Avatar

Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Płock

Kwaso ma numer GG 5575784
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Empire Pokaż post
Często również można się spotykać, że każdy alkoholik zaczynał od piwa. Potem była wódka, a potem wino, bo pieniędzy brak.
A zakończywszy na denaturacie xD

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lever
Bierzesz i bierzesz i jest fajnie ale wkoncu to sie kończy i palenie nie daje ci bomby. Poprostu juz musisz palic bo nie mozesz wytrzymac psychicznie
Dlatego trzeba umiec powiedziec STOP i isc na piwo ^.-
Niektorym jednak sie nie udaje i koncza w żałosny sposob.

Pozdr0 :l
Kwaso jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania