Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki

Notki

Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum.
Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią

Pokaż wyniki sondy: Czy ten post.....
Pomogl wam zrozumiec swoje bledy 51 37.50%
mial dobra tresc 72 52.94%
pokazal wam ze to ja jestem wielki noob 28 20.59%
olaliscie na calego? 17 12.50%
Sonda z możliwością wyboru wielokrotnego Głosujących: 136. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 01-01-2007, 05:56   #381
v0n_oswiec0ny_
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 11 2006
Lokacja: Wroclaw - Peterborough

Stan: Usunięty
Imię: kupa
Gildia: kupa
Świat: kupa
Poziom: ;/
Skille: kupa
Poziom mag.: :/
v0n_oswiec0ny_ ma numer GG 3302954
Domyślny

hmmm... jaka bolsena mnie nie dotknela bo mnie nie dotyczy... ; p moze tylko ze spamowanie bo lubie XDD ale to wada a nie "newbe"

pzdroO 4 all, cYa in da Tiolet

13:20 Geno Deru [8]: jetses trentwy

HAIL DANCING SHADOWS!!!
Even if I wasnt in that Guild I Love THEM : )

~~HI~~
~~BYE~~
v0n_oswiec0ny_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-01-2007, 11:16   #382
ktokolwiek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 01 2007

Profesja: Sorcerer
Świat: saphira
Poziom: 24
Skille: X/21
Poziom mag.: 23
ktokolwiek ma numer GG 7363831
Domyślny

jest w tym racja, ale znam kilku szwedow, i oni zapewniaja mnie ze nigdy nie slyszeli o wojnach pl vs pl ale ze czesto sa wojny miedzyszwedzkie( swe vs swe, przynajmniej tak muwia na saphirze, moze na innych serwach jest inaczej) ale i tak spox art
ktokolwiek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2007, 15:13   #383
Lillius
Użytkownik Forum

Lillius's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2006
Lokacja: Tam gdzie nie dochodzi światło

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Hiberna
Strzałka uhm

no co prawda to prawda 80% polaków to newby nawet na wysoko lvlowych postaciach... więc jak oni mnie nie szanują to ja ich też , ostatnio koleś był ubijać The Horned Fox i wbił mi się na niego byłem 1st, ubił go to mu ukradłem dwarven helmet i nose ring sprzedałem za 500k
stary 04-01-2007, 16:01   #384
murhaja
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 01 2006

Świat: Obsidia
Poziom: 66
Skille: 81/81
Poziom mag.: 6
Domyślny

newbie = noob ( i niech nikt nie mówi że jest inaczej)
noob to jest skrót od newbie - oba wyrazy znacza to samo
murhaja jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2007, 16:57   #385
*Miecz*
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 01 2007

Świat: Pacera
Poziom: 47
Domyślny nooob to

noob nieznam okreslenia kture moglo by go okreslic
poprostu zanisko upadaja
*Miecz* jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2007, 17:09   #386
DziubSs
Guest

Dumny

Noob - jest to gracz natrętny, słaby, doprowadzający drużynę celowo do przegranej lub w jakikolwiek inny sposób przeszkadzający normalnym graczom - takim zachowaniem często próbuje się dowartościować. Nie jest tym samym co Newbie. Słowo to wzięło się ze słowa noobing (inaczej boring - nudzący, nudzić, nudny). Bardzo często używa się tego zwrotu w wielu grach MMORPG. Znaczenie uznawane od stosunkowo niedawna (szczególnie przez młodszych graczy, nie znających prawdziwego pochodzenia).

Noob - jest to osoba, która mimo niedoborów, lub nawet braków wiedzy, nie potrafi się do tego przyznać, często również wywyższa się ponad pozostałych, lub kwestionuje ich wiedzę.

w Streszczeniu NooB- Newbie
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2007, 15:14   #387
en.Tive
Użytkownik Forum

en.Tive's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2006
Lokacja: za rogiem

Stan: Aktywny gracz
Problem

w 100% sie zgadzam! ! ! Masz calkowita racje! Z Polakiem nie pogadasz... A jak juz zaczniesz rozmowe i cos mu sie nie spodoba:
1. jestes noobem
2. hunded (to jest the best )
3. najazdy na rodzine (twoja matka to...)
Ale najnajnajnajlepsza jest rozmowa z 12-latkiem, ktory podaje sie za 16 do 18 latka... Bledy ortograficzne sypia sie jak domki w Etiopii. Byk, byka, bykiem pogania.

Prawda jest taka, ze Polacy to najwieksi pieniacze na swiece (noo przynajmniej w Europie). Kazda drobna uwaga na ich temat konczy sie wyzwiskiem. Jestem patriota, ale czasmi chcialbym zeby Polska zniknela z map...
stary 07-01-2007, 21:25   #388
Mjetas
Użytkownik Forum

Mjetas's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: Piasek

Gildia: Hola Candia
Świat: Candia
Poziom: 35
Poziom mag.: 36
Mjetas ma numer GG 6058857
Domyślny

Nie obraź się ale w 100% to Ty racji ziomuś nie masz :> Ciekawy artykuł, ale chyba zrobiony tak troche na siłe.
Mjetas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-01-2007, 17:23   #389
kondzio.p
Użytkownik forum

kondzio.p's Avatar

Data dołączenia: 06 01 2007

Domyślny

chciało ci się to pisac
kondzio.p jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-01-2007, 20:33   #390
Gadzio_o_Zwierze
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 01 2007

Domyślny Twój Dowódca

(-(-. (-.-).-)-)

-Ten pośrodku to ja (dowódca).
Według mnie ten post jest niepotrzebny, iż nie racze czytać twojego postu ze względu na: Panikę psychiczną, fizyczną i ekstertyczną.

nOObem jest każdy, każdy, podkreślam każdy polak, oprócz mnie (dowódcy).

-Zlikwiduję wszystko nOObów(Ciebie, ciebie i ciebie)
-Tu nasram, tu osram, tam wysram.
-Zlikwiduję wszystko.
Dla nOObów i dla ludzi.
Gadzio_o_Zwierze jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-01-2007, 20:48   #391
Lifter
Użytkownik Forum

Lifter's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2006

Domyślny

Bardzo ładnie i ciekawie to napisałeś, ale jest jeszcze wiele przykładów, które ja bym na Towim miejscu dopisał...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sasisok
Witam jesli ktos chce obejrzec film solo dmeon 70 lvl sorcerer link daje
Uwaga moze wystapic trojan albo keylogger w nie ktorych anty wirach bo w exe dodałem film by był lepszy efekt jak i dzwieku i graficzny
Lifter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2007, 13:54   #392
v0n_oswiec0ny_
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 11 2006
Lokacja: Wroclaw - Peterborough

Stan: Usunięty
Imię: kupa
Gildia: kupa
Świat: kupa
Poziom: ;/
Skille: kupa
Poziom mag.: :/
v0n_oswiec0ny_ ma numer GG 3302954
Żarówka

ekhem wiec ja teraz dorzuce swoje 3 grosze (peja roxando hahahaha )

dobra powracajac do tematu

ktos tu wspomnial ze wszyscy sa noobami, i mial racje bo na koniec sie zaczal wywyzszac i pokazal ze jest noobem

ktos wspomnial ze noob to osoba co zasmuca, nudzi itp. i mial racje tez

ale jak ktos mowi ze NEWBE to to SAMO co NOOB albo NOB albo NAB to niewiem czy sie smiac czy plakac : (((

NEWBE - jak sama nazwa wskazuje (new - nowy, be - byc) wiec ktos kto jest nowy, swierzy, poczatkujacy, raczkujacy, jak dziecko

NOOB - noobing - booring - nudny, zanudzajacy, smutny(pzdroO dla kumatych ;P), zasmucajacy. <- typowe dzieci neostrady ktore mysla ze maja kompa, internet to podbily SWIAT

NOB - z angielskiego oznacza to "PAŁA" - meski narzad plciowy

NAB - jw. tylko ze smieszniej brzmi dla anglikow z A zamiast O ; ]

.................................................. .................................................. ..
koniec mowil prosto ze studia Von Grube Jajo

pzdroO 4 all, cYa in da Tiolet

13:20 Geno Deru [8]: jetses trentwy

HAIL DANCING SHADOWS!!!
Even if I wasnt in that Guild I Love THEM : )

~~HI~~
~~BYE~~

Ostatnio edytowany przez v0n_oswiec0ny_ - 08-02-2007 o 13:56. Powód: ach te literowki :D:D:D:D:D:D:D
v0n_oswiec0ny_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2007, 14:46   #393
Konduktor
Użytkownik Forum

Konduktor's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2007
Lokacja: Dobieszków

Stan: Niegrający
Imię: Gajer Ziom
Konduktor ma numer GG 1720036
Domyślny

Cos mi sie wydaje ze grubi sie pomyliłes Polacy wcale nie sa noobami co innego Brazole.
Nie bede pisac po angielsku zeby te brazole sie nie czepialy POZDRO dla tych kturzy sie nie zdenerwowali slyszac codziennie po pare razy BR? BR? BR? Moje pierwsze marzenie roazwalic wszystkich Brazoli kturzy sa kurczę doslownie wszedzie. A wiec walic BR VEN NED SWE walic wszystko poza Polska kraju w ksztalcie serca !! Ema na tibi. Niech BRAZOLE nie laza za wami
Konduktor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2007, 16:33   #394
Lifter
Użytkownik Forum

Lifter's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Konduktor Pokaż post
grubi sie pomyliłes Polacy wcale nie sa noobami
OWN3D. LOL

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sasisok
Witam jesli ktos chce obejrzec film solo dmeon 70 lvl sorcerer link daje
Uwaga moze wystapic trojan albo keylogger w nie ktorych anty wirach bo w exe dodałem film by był lepszy efekt jak i dzwieku i graficzny
Lifter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2007, 18:32   #395
Vepertoon
Użytkownik Forum

Vepertoon's Avatar

Data dołączenia: 30 10 2006
Lokacja: Legnica

Stan: Niegrający
Domyślny

Maszf Racfje tszeba sie wsiac ... jesssu wiesz co to przecinek i kropka?
Vepertoon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-02-2007, 02:45   #396
Omernon
Użytkownik Forum

Omernon's Avatar

Data dołączenia: 09 02 2007
Lokacja: Poznań

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Jeśli chcesz porównywać Polaków do Szwedów to powinieneś
pierw policzyć ile jest rodaków a ile szwedów. Po pierwsze nas jest o wiele więcej niż szwedów, po drugie ja galem w inne gry MMORPG w których Polacy nie byli tacy a zgadnij dlaczego? Dlatego że było ich mało. Tak samo jest z zwierzętami jak brak im miejsca to się mordują nawzajem.
Dajmy przykład World of Warcraft, raz sobie poszedłem na potworki i polak mnie obrzucił najlepszymi itemami i przyjął mnie do jego gildi i to tylko za to że jestem Polakiem. Mógłbym wymieniać to w nieskończoność. Jak żal ci pieniędzy na World of Warcraft to pograj sobie w Endless Online jest darmowa. Jaki morał z tego? Polacy są jak śliwki w kompocie a tym kompotem jest Tibia. Jeśli chodzi zjednoczenie Polaków to przecież sam wiesz (skoro się tak popisujesz że grasz 4 lata) że istnieją gildie! Noob a newbie to duża różnica. Noob - osoba niegrzesząca inteligencją Newbie - nowy gracz który dopiero zaczyna swoją przygodę z tibią. Nie mów też że osoba zwiększająca ceny to noob, jestem ciekaw jak byś sam sobie w Biznesie poradził? W tym wypadku mogę nazwać ciebie noobem, ponieważ wiele razy spotkałem się z ludzmi dla których podważyłem cenę o 25 gp a oni powiedzieli że ja noob! To ty się teraz zaliczasz do noobów! A jaka to różnica że dodasz na końcu swojego czaru np. Exori mort "GIN! co to da? Jakaś różnica? Czy ta osoba jest Idiotą? Absolutnie nie! To tylko zależy od gustu danej osby. Bym napisał więcej ale szkoda mi czasu.
Omernon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-02-2007, 03:10   #397
Omernon
Użytkownik Forum

Omernon's Avatar

Data dołączenia: 09 02 2007
Lokacja: Poznań

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Ta mówisz że osoba stojąca przed lub w Depo to noob? Moim zdaniem to lekka przesada, większość graczy boi się o to że zginą i stoją przed depo, ja się nie dziwę tego, jeszcze inni stoją tam dlatego że szukają jakiegoś biznesu np. szukają ludzi którzy mają zaskakujące ceny za jakieś przedmioty, a inni po prostu regenerują manę lub tworzą runy bo jak by stali gdzieś w polu to mógłby przyjść PK lub jakiś potwór i ich zabić. A osoby na światach non-pvp po co oni tam stoją? Czy to kwestia przyzwyczajenia czy może robią to dlatego że szukają biznesu? Zgodzę się z tobą jeśli chodzi o złodziejstwo i używanie wulgarnych słów. Dopiero takie osoby są Noobami bo jak inaczej nazwać takie zachowanie. Chyba nie nazwiesz Newbie Noobami tylko dlatego że się pytają jakie jest najlepsze expowiko albo dlatego że nie wiedzą gdzie trenować? Mam nadzieje że nie mówisz taki osobą w prost że są noobami? Widzę że chyba za długo grałeś w tibie i ci się trochę pomieszało bo jesli to prawda to mi został 1 rok żeby być takim jak ty! Nie wiem dlaczego darzysz Szwedów takim zaufaniem, możliwie że jeden dał ci masę przedmiotów i dlatego darzysz ich takim szacunkiem. Jak bym miał patrzeć twoimi oczyma to wszędzie widzę noobów. Co do pisowni to ja nie zwracam uwagi bo sam krytykując innych powinieneś zwrócić uwagę na siebie. Pierw skrytykuj siebie a później innych. To tyle co mam ci do powiedzenia. Czyżby ja jestem jedyną osobą która cię poważnie skrytykowała? Mam nadzieje że nie. Zapraszam do dalszej dyskusji na ten temat. Zauważyłem że niektóre osoby pochwalały twój temat tylko dlatego żebyś nie uznał ich za Noobów!
Omernon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-02-2007, 23:24   #398
Ketoprom
Użytkownik forum

Ketoprom's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2007
Lokacja: Świdnik

Imię: Valcor
Świat: Askara
Strzałka Gratuluję

Świetny artykuł! Wielkie gratulację dla Ciebie! W bardzo wielu sprawach masz rację. A ludzie, którzy się z tobą nie zgadzają powinni uważniej poczytać sobie treść tego co napisałeś. Zachowują się dokładnie tak jak uwzględniłeś to w opisie n00ba (bez obrazy )

Twoja praca wstrząsnęła mną do końca i zmusiła do refleksji. Od tej chwili staję się dla mnie motywacją do dążenia do doskonałości!

Zauważyłem, że na tym forum niektóre osoby czepiają się błędów - z góry bardzo przepraszam za moje
Ketoprom jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2007, 20:26   #399
arni1990
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 06 2006
Lokacja: Bełchatów

Świat: Arcania
Poziom: 66
Skille: 81\80
Poziom mag.: 6
Domyślny i tak i nie

nie wszedzie sie z toba zgodze swe nie sa tacy wspaniali moze sie nie leja miedzy soba ale raczej nie lubia inne narodowosci. Przyklad na arcani jest malo swe ale jeden zakosil mi loota 4k oz i wywalil do kosza -.- zeczywiscie wspanialy swe. Faktycznie polacy leja sie miedzy soba ale hiszpanie najpierw trzymali z polakami a puzniej ich zaczeli wyzynac. 50% polaków jakich poznalem w tibi to byli spoko ludzie (moze mialem farta ). niektórzy z polskich noobów sa "twozreni" przez innych graczy bo jakos w rl swiecie polacy nie sa jacys straszni znam sporo ludzi co graja w tibie i jakos sa spoko wiec byc moze gra tak na nich dziala. a polacy to najsolidarniejszy naród swiata w szwecji nie ma np czegos takiego jak wośp inna sprawa to realia zycie tutaj co sprawia ze na codzien nie kazdy ma ochote pomagac kazdemu na okolo
arni1990 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2007, 21:14   #400
Tymson
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 02 2007

Domyślny

Muszę powiedzieć, że masz racje. Gram na Hibernie gdzie codziennie widze jak polacy przed depo się klepią nawzajem. Sam byłem huntowany przez polaka bo sprzedałem bp uh'ów za 2.5k dla kumpla (nie pamiętam narodowości, ale nie polak) a nie dla niego to był 38 ek.
Tymson jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania