|
Notki |
Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum. Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią |
Pokaż wyniki sondy: Czy ten post..... | |||
Pomogl wam zrozumiec swoje bledy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
51 | 37.50% |
mial dobra tresc |
72 | 52.94% |
pokazal wam ze to ja jestem wielki noob |
28 | 20.59% |
olaliscie na calego? |
17 | 12.50% |
Sonda z możliwością wyboru wielokrotnego Głosujących: 136. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#381 |
Użytkownik Forum
|
![]() hmmm... jaka bolsena mnie nie dotknela bo mnie nie dotyczy... ; p moze tylko ze spamowanie bo lubie XDD ale to wada a nie "newbe"
![]()
jak zwykle przemawial, mowil albo pisal... moze nawet spiewal (dobra zamknij sie wreszcie) Von Grube Jajo pzdroO 4 all, cYa in da Tiolet 13:20 Geno Deru [8]: jetses trentwy HAIL DANCING SHADOWS!!! ![]() ![]() ![]() Even if I wasnt in that Guild I Love THEM : ) ~~HI~~ ~~BYE~~ |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#382 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 01 2007
Profesja: Sorcerer
Świat: saphira
Poziom: 24
Skille: X/21
Poziom mag.: 23
![]() |
![]() jest w tym racja, ale znam kilku szwedow, i oni zapewniaja mnie ze nigdy nie slyszeli o wojnach pl vs pl ale ze czesto sa wojny miedzyszwedzkie( swe vs swe, przynajmniej tak muwia na saphirze, moze na innych serwach jest inaczej) ale i tak spox art
|
![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2006
Lokacja: Tam gdzie nie dochodzi światło
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Hiberna
|
![]() no co prawda to prawda 80% polaków to newby nawet na wysoko lvlowych postaciach... więc jak oni mnie nie szanują to ja ich też
![]() ![]() ![]()
![]() |
#384 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 01 2006
Świat: Obsidia
Poziom: 66
Skille: 81/81
Poziom mag.: 6
|
![]() newbie = noob ( i niech nikt nie mówi że jest inaczej
![]() noob to jest skrót od newbie - oba wyrazy znacza to samo |
![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 01 2007
Świat: Pacera
Poziom: 47
|
![]() noob nieznam okreslenia kture moglo by go okreslic
![]() poprostu zanisko upadaja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Guest
|
![]() Noob - jest to gracz natrętny, słaby, doprowadzający drużynę celowo do przegranej lub w jakikolwiek inny sposób przeszkadzający normalnym graczom - takim zachowaniem często próbuje się dowartościować. Nie jest tym samym co Newbie. Słowo to wzięło się ze słowa noobing (inaczej boring - nudzący, nudzić, nudny). Bardzo często używa się tego zwrotu w wielu grach MMORPG. Znaczenie uznawane od stosunkowo niedawna (szczególnie przez młodszych graczy, nie znających prawdziwego pochodzenia).
Noob - jest to osoba, która mimo niedoborów, lub nawet braków wiedzy, nie potrafi się do tego przyznać, często również wywyższa się ponad pozostałych, lub kwestionuje ich wiedzę. w Streszczeniu NooB- Newbie ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2006
Lokacja: za rogiem
Stan: Aktywny gracz
|
![]() w 100% sie zgadzam! ! ! Masz calkowita racje! Z Polakiem nie pogadasz... A jak juz zaczniesz rozmowe i cos mu sie nie spodoba:
1. jestes noobem 2. hunded (to jest the best ![]() 3. najazdy na rodzine (twoja matka to...) Ale najnajnajnajlepsza jest rozmowa z 12-latkiem, ktory podaje sie za 16 do 18 latka... Bledy ortograficzne sypia sie jak domki w Etiopii. Byk, byka, bykiem pogania. Prawda jest taka, ze Polacy to najwieksi pieniacze na swiece (noo przynajmniej w Europie). Kazda drobna uwaga na ich temat konczy sie wyzwiskiem. Jestem patriota, ale czasmi chcialbym zeby Polska zniknela z map...
![]() |
#388 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: Piasek
Imię: Jedrek Reege
Gildia: Hola Candia
Świat: Candia
Poziom: 35
Poziom mag.: 36
![]() |
![]() Nie obraź się ale w 100% to Ty racji ziomuś nie masz :> Ciekawy artykuł, ale chyba zrobiony tak troche na siłe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 01 2007
|
![]() chciało ci się to pisac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 01 2007
|
![]() (-(-. (-.-).-)-)
-Ten pośrodku to ja (dowódca). Według mnie ten post jest niepotrzebny, iż nie racze czytać twojego postu ze względu na: Panikę psychiczną, fizyczną i ekstertyczną. nOObem jest każdy, każdy, podkreślam każdy polak, oprócz mnie (dowódcy). -Zlikwiduję wszystko nOObów(Ciebie, ciebie i ciebie) -Tu nasram, tu osram, tam wysram. -Zlikwiduję wszystko. Dla nOObów i dla ludzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#391 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 09 2006
|
![]() Bardzo ładnie i ciekawie to napisałeś, ale jest jeszcze wiele przykładów, które ja bym na Towim miejscu dopisał...
![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Użytkownik Forum
|
![]() ekhem wiec ja teraz dorzuce swoje 3 grosze (peja roxando
![]() ![]() ![]() ![]() dobra powracajac do tematu ![]() ktos tu wspomnial ze wszyscy sa noobami, i mial racje bo na koniec sie zaczal wywyzszac i pokazal ze jest noobem ![]() ktos wspomnial ze noob to osoba co zasmuca, nudzi itp. i mial racje tez ![]() ale jak ktos mowi ze NEWBE to to SAMO co NOOB albo NOB albo NAB to niewiem czy sie smiac czy plakac : ((( NEWBE - jak sama nazwa wskazuje (new - nowy, be - byc) wiec ktos kto jest nowy, swierzy, poczatkujacy, raczkujacy, jak dziecko ![]() NOOB - noobing - booring - nudny, zanudzajacy, smutny(pzdroO dla kumatych ;P), zasmucajacy. <- typowe dzieci neostrady ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOB - z angielskiego oznacza to "PAŁA" - meski narzad plciowy NAB - jw. tylko ze smieszniej brzmi dla anglikow z A zamiast O ; ] .................................................. .................................................. .. koniec mowil prosto ze studia Von Grube Jajo ![]()
jak zwykle przemawial, mowil albo pisal... moze nawet spiewal (dobra zamknij sie wreszcie) Von Grube Jajo pzdroO 4 all, cYa in da Tiolet 13:20 Geno Deru [8]: jetses trentwy HAIL DANCING SHADOWS!!! ![]() ![]() ![]() Even if I wasnt in that Guild I Love THEM : ) ~~HI~~ ~~BYE~~ Ostatnio edytowany przez v0n_oswiec0ny_ - 08-02-2007 o 13:56. Powód: ach te literowki :D:D:D:D:D:D:D |
![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2007
Lokacja: Dobieszków
Stan: Niegrający
Imię: Gajer Ziom
![]() |
![]() Cos mi sie wydaje ze grubi sie pomyliłes Polacy wcale nie sa noobami co innego Brazole.
______________ Nie bede pisac po angielsku zeby te brazole sie nie czepialy POZDRO dla tych kturzy sie nie zdenerwowali slyszac codziennie po pare razy BR? BR? BR? Moje pierwsze marzenie roazwalic wszystkich Brazoli kturzy sa kurczę doslownie wszedzie. A wiec walic BR VEN NED SWE walic wszystko poza Polska kraju w ksztalcie serca !! Ema na tibi. Niech BRAZOLE nie laza za wami |
![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 09 2006
|
![]() OWN3D. LOL
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2006
Lokacja: Legnica
Stan: Niegrający
|
![]() Maszf Racfje tszeba sie wsiac ... jesssu wiesz co to przecinek i kropka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 02 2007
Lokacja: Poznań
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
|
![]() Jeśli chcesz porównywać Polaków do Szwedów to powinieneś
pierw policzyć ile jest rodaków a ile szwedów. Po pierwsze nas jest o wiele więcej niż szwedów, po drugie ja galem w inne gry MMORPG w których Polacy nie byli tacy a zgadnij dlaczego? Dlatego że było ich mało. Tak samo jest z zwierzętami jak brak im miejsca to się mordują nawzajem. Dajmy przykład World of Warcraft, raz sobie poszedłem na potworki i polak mnie obrzucił najlepszymi itemami i przyjął mnie do jego gildi i to tylko za to że jestem Polakiem. Mógłbym wymieniać to w nieskończoność. Jak żal ci pieniędzy na World of Warcraft to pograj sobie w Endless Online jest darmowa. Jaki morał z tego? Polacy są jak śliwki w kompocie a tym kompotem jest Tibia. Jeśli chodzi zjednoczenie Polaków to przecież sam wiesz (skoro się tak popisujesz że grasz 4 lata) że istnieją gildie! Noob a newbie to duża różnica. Noob - osoba niegrzesząca inteligencją Newbie - nowy gracz który dopiero zaczyna swoją przygodę z tibią. Nie mów też że osoba zwiększająca ceny to noob, jestem ciekaw jak byś sam sobie w Biznesie poradził? W tym wypadku mogę nazwać ciebie noobem, ponieważ wiele razy spotkałem się z ludzmi dla których podważyłem cenę o 25 gp a oni powiedzieli że ja noob! To ty się teraz zaliczasz do noobów! A jaka to różnica że dodasz na końcu swojego czaru np. Exori mort "GIN! co to da? Jakaś różnica? Czy ta osoba jest Idiotą? Absolutnie nie! To tylko zależy od gustu danej osby. Bym napisał więcej ale szkoda mi czasu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 02 2007
Lokacja: Poznań
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Ta mówisz że osoba stojąca przed lub w Depo to noob? Moim zdaniem to lekka przesada, większość graczy boi się o to że zginą i stoją przed depo, ja się nie dziwę tego, jeszcze inni stoją tam dlatego że szukają jakiegoś biznesu np. szukają ludzi którzy mają zaskakujące ceny za jakieś przedmioty, a inni po prostu regenerują manę lub tworzą runy bo jak by stali gdzieś w polu to mógłby przyjść PK lub jakiś potwór i ich zabić. A osoby na światach non-pvp po co oni tam stoją? Czy to kwestia przyzwyczajenia czy może robią to dlatego że szukają biznesu? Zgodzę się z tobą jeśli chodzi o złodziejstwo i używanie wulgarnych słów. Dopiero takie osoby są Noobami bo jak inaczej nazwać takie zachowanie. Chyba nie nazwiesz Newbie Noobami tylko dlatego że się pytają jakie jest najlepsze expowiko albo dlatego że nie wiedzą gdzie trenować? Mam nadzieje że nie mówisz taki osobą w prost że są noobami? Widzę że chyba za długo grałeś w tibie i ci się trochę pomieszało bo jesli to prawda to mi został 1 rok żeby być takim jak ty! Nie wiem dlaczego darzysz Szwedów takim zaufaniem, możliwie że jeden dał ci masę przedmiotów i dlatego darzysz ich takim szacunkiem. Jak bym miał patrzeć twoimi oczyma to wszędzie widzę noobów. Co do pisowni to ja nie zwracam uwagi bo sam krytykując innych powinieneś zwrócić uwagę na siebie. Pierw skrytykuj siebie a później innych. To tyle co mam ci do powiedzenia. Czyżby ja jestem jedyną osobą która cię poważnie skrytykowała? Mam nadzieje że nie. Zapraszam do dalszej dyskusji na ten temat. Zauważyłem że niektóre osoby pochwalały twój temat tylko dlatego żebyś nie uznał ich za Noobów!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 02 2007
Lokacja: Świdnik
Imię: Valcor
Świat: Askara
|
![]() Świetny artykuł! Wielkie gratulację dla Ciebie! W bardzo wielu sprawach masz rację. A ludzie, którzy się z tobą nie zgadzają powinni uważniej poczytać sobie treść tego co napisałeś. Zachowują się dokładnie tak jak uwzględniłeś to w opisie n00ba
![]() ![]() Twoja praca wstrząsnęła mną do końca i zmusiła do refleksji. Od tej chwili staję się dla mnie motywacją do dążenia do doskonałości! Zauważyłem, że na tym forum niektóre osoby czepiają się błędów - z góry bardzo przepraszam za moje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 06 2006
Lokacja: Bełchatów
Świat: Arcania
Poziom: 66
Skille: 81\80
Poziom mag.: 6
|
![]() nie wszedzie sie z toba zgodze swe nie sa tacy wspaniali moze sie nie leja miedzy soba ale raczej nie lubia inne narodowosci. Przyklad na arcani jest malo swe ale jeden zakosil mi loota 4k oz i wywalil do kosza -.- zeczywiscie wspanialy swe. Faktycznie polacy leja sie miedzy soba
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 02 2007
|
![]() Muszę powiedzieć, że masz racje. Gram na Hibernie gdzie codziennie widze jak polacy przed depo się klepią nawzajem. Sam byłem huntowany przez polaka bo sprzedałem bp uh'ów za 2.5k dla kumpla (nie pamiętam narodowości, ale nie polak) a nie dla niego to był 38 ek.
![]() |
![]() |
![]() |