![]() |
#421 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 17 03 2007
|
![]() Cytuj:
@up A ja na khaini. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#422 |
Użytkownik Forum
|
![]() arrow blow bardziej sluzy do odpychania potworow w krytycznej sytuacji niz do walki,zas double shot(z tego co wiem jesli cie zmyle to sorry)uzywasz do 3 joba albo wyzej i ma wyzszy atak
Ostatnio edytowany przez Necromantor - 10-04-2007 o 20:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 04 2006
Lokacja: Szcecin
|
![]() @2xup
Masz racje double shot jest lepszy poniewaz ma ten sam atak co arrow blow lecz ma wieksza szanse na criticala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Właśnie atak ma taki sam (260% podstawowego) a zjada mniej many, strzał i mamy o jeden więcej SP. Właśnie nie. Niby, dlatego, że ma dwie strzały ma wiekszą szansę na crita, jednak crita jednej strzały. Critical hit dwóch strzał zdarzy się rzadziej. Critical hit z arrow blow, będziee duży mocniejszy, niż pojedynczy critical hit podwójnego strzału, a równy rzadziej się zdarzającemu criticalowi obu strzał. W sumie, wychodzi, że średnie hity wyjdą równe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zbanowany
Data dołączenia: 07 04 2007
|
![]() Ja nie wiem gdzie grać.Wole grać tam gdzie są ludzie którzy pomogą.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 11 2005
Lokacja: Sosnowiec
![]() |
![]() Dobra, zrobiłem postać od nowa, aktualnie ma JedenCzyCzySiedem 10 lvl, jakby co server Bellocam, nick Tywlis.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Rabka-Zdrój
![]() |
![]() @up
Dlaczego nie zrobiłeś na serwerze na którym gra więcej polaków? Np. Windia albo Broa ![]() @2up podpis Pobiłem. 17 lvl swordman ![]()
![]() |
![]() |
#429 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: sk-ce
Stan: Aktywny Gracz
Imię: PrinceHutas
Profesja: Knight
Świat: MapleStory
Poziom: 3x
|
![]() W arrow blow w ogole nie pakujcie bo to szajs największy
![]() |
![]() |
#430 | |
Zbanowany
|
![]() Kurwa, najlepiej tak powiedzieć. Nie testowałeś to skąd wiesz? Ze stron? To to ja niby też wiem. Przedstawiłem fakty, moja argumenty i wniosek. Więc teraz chce wiedzieć, dlaczego wszyscy mówią, że to shit. Bo właśnie robię łucznika, i nie wiem w co dawać (Na razie idę w critical shot).
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez OnlyShadow - 11-04-2007 o 14:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hmm, DS jest lepszy... Bo uderzenie krytyczne nie podwaja obrażeń, ale dodaje 100% bazowych obrażeń.
AB uderza się dwa razy rzadzej, gdyż wypluwa tylko jedną strzałę. Więc mamy mniej więcej połowę szansy na to, że dostaniemy +100% obrażeń. Czyli co drugą rundę uderzamy 260%+100%=360%, a co drugą 260%. Średnia z jednego uderzenia: 310%. DS zaś wypluwa dwie strzały, więc teoretycznie można przyjąć, że co rundę uderzamy jedną zwykłą strzałą, a drugą z kritem. Suma obrażeń wynosi: 130%+130%+100%=360%. Czyli DS jest minimalnie mocniejszy. Patrząc na koszty many wychodzi mniej więcej to samo, ALE DS jest szybszy i... ładniej wygląda. ![]() Jednak można wziąć poprawkę na to, że gdy uderzamy AB, def potwora obniża obrażenia jeden raz, a przy DS-dwa razy... wychodzi mniej więcej to samo, ale DS jest ładniejszy. Można pominąć fakt, że używa dwóch strzał, więc cena rośnie, bo i tak praktycznie każdy używa soul arrowa. ;] Pozdrawiam & Happy Mapling ![]() @edit Należy zwrócić uwagę, że AB zapewnia większą szansę na odepchnięcie twardszych przeciwników. :0 <Poprawiłem głupi błąd w obliczeniach... 130+130+100=/=330 ;] )
A tak na marginesie.... umrzyj. Ostatnio edytowany przez zoliax - 11-04-2007 o 17:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co do tego pewnien nie jestem, ale spotkałem sie z opinią, że 10lvl DS jest nie gorszy od 20lvl AB... Wpadłem jeszcze na forum, żeby to sprawdzić... wygląda na to, że się nie mylę... Dodam również, że moja siostra ma 10lvl DS i jest zadowolona... wbiła 64 lvl bez większych problemów... nie narzeka na niski DMG, kiedyś nawet jej ktoś powiedział, że jest on wysoki... jedynie brak czasu i szkoła jej dolegają. ;]
Może znajdę jakieś poradniki, w których to opisane będzie to dam link(i). @edit http://global.hidden-street.net/guides/bowman_003.txt C2b http://global.hidden-street.net/guides/bowman_006.txt III A tak w ogóle to http://global.hidden-street.net/guides/guides.php ![]()
A tak na marginesie.... umrzyj. Ostatnio edytowany przez zoliax - 11-04-2007 o 17:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: sk-ce
Stan: Aktywny Gracz
Imię: PrinceHutas
Profesja: Knight
Świat: MapleStory
Poziom: 3x
|
![]() Tak, macie rację - arrow blow ma większą szansę na odepchnięcie przeciwnika, bo ma większy atak (z jednego strzału) niż double shot - dzięki temu łatwo można solowac golemy bez większej straty na potionach
![]() |
![]() |
#435 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() 41 spearman ooo tylko porysowales mi armor łup ooo zabralem ci cale hp.
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zbanowany
|
![]() Kto gra na khaini?Bo ja dzisiaj zaczełem mam 11 lvl i nie wiem w co dać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
GRAJ NA BROA ![]() @2up Gratz ;] @up Na Khaini gra OnlyShadow @Maple Złapałem jakiegoś wirusa i muszę robić reinstalkę bo się Maple mi zepsuło.
![]() |
![]() |
#438 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() graj na windii jak prawie cale forum
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
Chyba OnlyShadow na takich lvlach musisz chyba nadal Slimy... reszta klas zabija na Pig Beachu, ale jest tam taki szybki spawn i wogóle, że nie będziesz mógł strzelać z łuku.
![]() |