Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 01-07-2008, 17:16   #4461
eisscheriann
Zbanowany

Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 6

Stan: Początkujący
Świat: harmonia,nebula
Domyślny

Korona Kielce została zdegradowana o jedną klasę rozgrywkową za udział w aferze korupcyjnej. Decyzję taką podjął Wydział Dyscypliny PZPN - informację podała telewizja nSport.

znicz Pruszków w I lidze?-,-

Ostatnio edytowany przez eisscheriann - 01-07-2008 o 17:21.
eisscheriann jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-07-2008, 18:25   #4462
Vvv
Użytkownik forum

Vvv's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2008

Domyślny

W Nyonie odbyło się losowanie pierwszej rundy kwalifikacji Pucharu UEFA. Legia Warszawa zagra z białoruskim FK Homel, a Lech Poznań zmierzy się z Xazerem Lankaran (Azerbejdżan). Wisła Kraków zagra z Beitarem Jerozolima w drugiej rundzie eliminacji ligi mistrzów.

Zanosi się na ciężką przeprawe Wisły i raczej spacerek (teoretycznie) Lecha i Legii.
Vvv jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2008, 18:26   #4463
Fintex
Użytkownik Forum

Fintex's Avatar

Data dołączenia: 17 08 2005
Lokacja: Krosno

Stan: Na Emeryturze
Imię: Seecinha
Świat: Astera
Poziom: 123
Fintex ma numer GG 5302851 Fintex ma login Tlenu maciekz9@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ditto Pokaż post

@btw

myslicie ze barcelona dalej bedzie grala 4-5-1? czy zdecyduje sie na 2 napastnikow?

valdes
alves-puyol-militio-abidal
messi-xavi-ronaldinho-iniesta
eto'o-henry

czy ronaldinho wywalczy sobie miejsce w skladzie po odejsciu deco? toure zepchniety na rezerwe? co z thuramem i marquezem? gudjohnson nadal bez szans na gre? sylvinho i edmilson odepchnieci?
Ja myślę, że Barca gra bardziej 3ma napastnikami niż 1 napastnikiem. R10 jak grał to praktycznie nie brał udziału w defensywie. Messi podobnie. Pozatym R10 nie gra na pozycji Deco więc jakby miał wywalczyć tę pozycję? R10 gra na lewym skrzydle i raczej nie rozgrywa w środku. A co do Thurama to on kończy kariere z powodu wady serca. Edmilsona meczą całe życie kontuzję. Sylvinio bedzie dobrym zmiennikiem. Zapomniałeś o Yaya Toure i oczywiście sprowadzonym Keicie. Co do Gudjonsena to może pełnić rolę Jokera.. a jeżeli sprowadzą Arszawin to już po nim. Jest jeszcze 21 letni środkowy obrońca sprowadzony z Brazylii w tym okienku. Zapomniałem niestety nazwiska.
Fintex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2008, 19:30   #4464
Ditto
Zbanowany

Data dołączenia: 31 12 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fintex Pokaż post
Ja myślę, że Barca gra bardziej 3ma napastnikami niż 1 napastnikiem. R10 jak grał to praktycznie nie brał udziału w defensywie. Messi podobnie. Pozatym R10 nie gra na pozycji Deco więc jakby miał wywalczyć tę pozycję? R10 gra na lewym skrzydle i raczej nie rozgrywa w środku. A co do Thurama to on kończy kariere z powodu wady serca. Edmilsona meczą całe życie kontuzję. Sylvinio bedzie dobrym zmiennikiem. Zapomniałeś o Yaya Toure i oczywiście sprowadzonym Keicie. Co do Gudjonsena to może pełnić rolę Jokera.. a jeżeli sprowadzą Arszawin to już po nim. Jest jeszcze 21 letni środkowy obrońca sprowadzony z Brazylii w tym okienku. Zapomniałem niestety nazwiska.
jak zapomnialem o toure i keicie? czytaj ;[[[[
Ditto jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2008, 19:41   #4465
Xendriel
Użytkownik Forum

Xendriel's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2008
Lokacja: okolice Bełchatowa

Xendriel ma numer GG 8764070
Domyślny

@Fintex: Zgadzam się w 100% Guardiola mówił, że będzie grał 4-3-3. Barcelona wzmocniła już defensywę: Pique, Caceres, Alves, Henrique (chociaż ten sezon prawdopodobnie spędzi na wypożyczeniu w Ajaxie), teraz czas na jakieś wzmocnienia w pomocy i w ataku. No i do końca nie wiadomo co będzie z E2 i Ronaldinho.

PS. Są jeszcze znakomici zawodnicy ze szkółki, którzy mogą zasilić pierwszą drużynę np. Gai Assulin (Jeszcze o nim usłyszymy i myślę że będzie więcej wart niż te młode angielskie talenty, o których pisał Yoh).

Ostatnio edytowany przez Xendriel - 01-07-2008 o 19:56.
Xendriel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2008, 20:18   #4466
Ditto
Zbanowany

Data dołączenia: 31 12 2007

Domyślny

4-3-3? a pewnie bedzie tak jak teraz, tylko zaliczy messiego do ataku i bedzie gral henry ;[

czyli tak:

valdes
alves-puyol-militio-abidal
iniesta-xavi-ronaldinho
messi-eto'o-henry

na rezerwie pique i marquez z obroncow, na pomocy keita i toure (ze wskazaniem na niego!) a w ataku gudjohnson

szczerze watpie czy tak zagraja ;[[

zamiast ronaldinho toure, a iniesta nie bedzie gral na skrzydle, a w srodku. messi bedzie takim skrzydlowym jak ronaldo, a henry jak do tej pory, czyli tam gdzie nie lubi - lewe skrzydlo : o

macie swoje 4-3-3

w porownaniu do ostatniego sezonu:
zambrotta - alves
henry - deco
ronaldinho - toure (czuje ze z nowym sezonem jednak on bedzie gral :/)

Ostatnio edytowany przez Ditto - 01-07-2008 o 20:21.
Ditto jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2008, 20:27   #4467
Xendriel
Użytkownik Forum

Xendriel's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2008
Lokacja: okolice Bełchatowa

Xendriel ma numer GG 8764070
Domyślny

UP: Milito jest kontuzjowany, a w pierwszej jedenastce na pewno będzie Caceres (gra w środku lub na lewej obronie) i może nawet wygryzie Abidala.

Czytałem, że Barcelona zamierza jeszcze kupić 3 ofensywnych piłkarzy w tym klasyczną 9, więc nie ma na razie co spekulować jeśli chodzi o pierwszą 11. Jak już pisałem nie wiadomo co z Ronaldinho i Eto'o.

Alves :>>
Ukryty tekst:
Paulo Paixao, człowiek odpowiedzialny za przygotowanie fizyczne zawodników reprezentacji Brazylii jest zachwycony formą Daniela Alvesa i twierdzi, że jest to najlepiej wytrenowany piłkarz z jakim przyszło mu pracować w trakcie swojej długiej kariery.

Alves wraz z kolegami zakończył właśnie udział w zgrupowaniu 'Canarinhos' na eliminacje do Mistrzostw Świata i przebywa na urlopie. "Daniel Alves jest jednym z najbardziej kompletnych piłkarzy z jakimi miałem do czynienia. Jego kondycja jest nadzwyczajna" - mówił Paixao - "Rzeczy, które stawiają go wyżej od najściślejszej czołówki światowej to niespotykana siła, przyspieszenie oraz wytrzymałość. W testach, które przeprowadzamy na zgrupowaniach, Dani osiąga zawsze najlepsze wyniki, niezależnie od momentu sezonu i liczby rozegranych spotkań w klubie". Trener Brazylijczyków jest przekonany, że Alves ma wszelkie zadatki, aby być wielkim piłkarzem, szczególnie teraz, kiedy czynnik sprawności fizycznej odgrywa w nowoczesnym futbolu coraz większą rolę. "To nie wzięło się z powietrza. To efekt pracy jaka została wykonana od chwili kiedy ten zawodnik zaczął w ogóle grać w piłkę" - przekonywał Paixao.

Ostatnio edytowany przez Xendriel - 01-07-2008 o 20:36.
Xendriel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2008, 20:39   #4468
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xendriel Pokaż post
PS. Są jeszcze znakomici zawodnicy ze szkółki, którzy mogą zasilić pierwszą drużynę np. Gai Assulin (Jeszcze o nim usłyszymy i myślę że będzie więcej wart niż te młode angielskie talenty, o których pisał Yoh).
Wątpię, czy niejaki Assulin będzie wart więcej niż Nacer Barazite, do którego już przyczepiła się etykietka "drugi Bergkamp", bo stylem gry jak żywo przypomina Nie-Latającego Holendra
No ale takie spekulacje nie mają sensu - pogadamy o tym za parę lat, gdy boisko ich zweryfikuje
stary 01-07-2008, 22:28   #4469
Fintex
Użytkownik Forum

Fintex's Avatar

Domyślny

UP: a wiesz ile było drugich zidane'ów? I co z nich wyrosło?

Poza Assulinem jest jeszcze Perez, Prieto czy młodziutki Lazaro.

@Ditto: przepraszam. przeoczyłem. napisałeś o Keicie i Toure. R10 nie gra w drugiej linii.... zamiast niego w Twoim ustawieniu trzeba dać defensywnego pomocnika.. Toure lub Keite. Zresztą póki R10 nie zmieni swego trybu spędzania czasu wolnego to nie ma szans na pierwszą 11.. musi wziąc się do roboty, coś obiecywał, ale zobaczymy. Zmiennikiem Henrego może być Bojan lub R10 o ile wróći do formy. Tak jak mówił Xendriel, jeszcze Barca kupi ofensywnych piłkarzy.

EDIT: Zapomniałem się wypowiedzieć do Alvesa. Brazylia słynie z wspaniale przygotowanych bocznych obrońców. Cafu, Cicinho. Słyszałem,że Cafu w jednym meczu kiedyś przebiegł 20km. Przecież reprezentacja Brazylii gra bez prawego pomocnika... Jeżeli trenerzy zajmą się takim piłkarzem za młodu to wyrośnie z niego za pewne nie przeciętny zawodnik

Ostatnio edytowany przez Fintex - 01-07-2008 o 22:33.
stary 02-07-2008, 01:00   #4470
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
UP: a wiesz ile było drugich zidane'ów? I co z nich wyrosło?

Poza Assulinem jest jeszcze Perez, Prieto czy młodziutki Lazaro.
A czy sam Zidane wypowiadał się o tym, że piłkarz X naprawdę ma potencjał, by być nawet lepszym od niego ?
I a propos długiej części: oprócz Barazita jest jeszcze Merida (bodaj z Barcelony nawet), Gibbs, czy młodziutki Wilshere. Ale jaki sens ma wymienianie nazwisk ?
stary 02-07-2008, 11:06   #4471
Fintex
Użytkownik Forum

Fintex's Avatar

Domyślny

Nie wiem czy się wypowiadał czy nie, ale ma to jakieś znaczenie? Zobaczymy za kilka lat jak będą sobie poczynać na boisku. Maradona wypowiadał się już chyba kilka razy o swoich następcach i na razie ich nie widać. Najbliżej jest Messi..
stary 02-07-2008, 11:14   #4472
Iron
Użytkownik Forum

Iron's Avatar

Data dołączenia: 11 10 2004
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 2

Iron ma numer GG 1080629
Domyślny

Śmieszy mnie, to że "wielcy piłkarze" nakreślają młodych na swoich następców, bądź na wielkie gwiazdy.Każdy ma szansę wszystko zależy od niego i to jest najważniejsze.

Iron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2008, 11:21   #4473
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie wiem czy się wypowiadał czy nie, ale ma to jakieś znaczenie? Zobaczymy za kilka lat jak będą sobie poczynać na boisku. Maradona wypowiadał się już chyba kilka razy o swoich następcach i na razie ich nie widać. Najbliżej jest Messi..
A czy Maradona grał w jednym klubie ze swoimi następcami ?
stary 02-07-2008, 12:04   #4474
Fintex
Użytkownik Forum

Fintex's Avatar

Domyślny

A co to ma do rzeczy ?

2xUP: Agreed.
stary 02-07-2008, 12:08   #4475
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
A co to ma do rzeczy ?
Ano to, że może nawet obserwować tego piłkarza na treningach. I ma więcej podstaw ku temu, żeby się wypowiadać o jego potencjale.
stary 02-07-2008, 12:28   #4476
Fintex
Użytkownik Forum

Fintex's Avatar

Domyślny

Omg, równie dobrze Maradona czy Zidane mogli widzieć na treningach swoich 'następców'. Na treningach tylko szlifujesz swoje umiejętności. Mecze są ważniejsze. Wtedy liczy się także psychika. Skąd wiesz czy taki Nacer Barazite nie wymięknie jak będzie grał przy całym Emirate Stadium? Poczekamy i zobaczymy...
Zresztą takiemu Dennisowi będzie chyba łatwiej dorównać niż Zidane'owi czy Maradonie ^^ No flame plx.
stary 02-07-2008, 16:53   #4477
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Omg, równie dobrze Maradona czy Zidane mogli widzieć na treningach swoich 'następców'. Na treningach tylko szlifujesz swoje umiejętności. Mecze są ważniejsze. Wtedy liczy się także psychika. Skąd wiesz czy taki Nacer Barazite nie wymięknie jak będzie grał przy całym Emirate Stadium? Poczekamy i zobaczymy...
Bergkamp miał styczność z Barazitem przez cały sezon. I mi chodziło tylko o to, że stylem gry bardzo przypomina Dennisa.
Cytuj:
Zresztą takiemu Dennisowi będzie chyba łatwiej dorównać niż Zidane'owi czy Maradonie ^^ No flame plx.
Bergkamp był człowiekiem, który jednym podaniem potrafił rozerwać całą obronę. Z całym szacunkiem, ale Maradona przy nim jest taki mały, w przenośni i dosłownie. A Zizou...Zizou świetny gracz, bezapelacyjnie, jednak Bergkamp to Bergkamp. Ogólnie rzecz biorąc to nie ma się co spierać nt. tego, który z nich był lepszy - wszyscy trzej są legendami futbolu i tylko to się liczy. Na takim poziomie naprawdę, praktycznie niemożliwe jest stwierdzenie, kto był lepszy.

@edit:
wiem, hipokryta ze mnie ;p

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 02-07-2008 o 16:57.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2008, 20:27   #4478
Thomisson
Użytkownik Forum

Thomisson's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2005
Lokacja: Old Trafford

Thomisson ma numer GG 7120620
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Bergkamp był człowiekiem, który jednym podaniem potrafił rozerwać całą obronę. Z całym szacunkiem, ale Maradona przy nim jest taki mały, w przenośni i dosłownie.
Mały bo nie grał w Arsenalu

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
A Zizou...Zizou świetny gracz, bezapelacyjnie, jednak Bergkamp to Bergkamp.
Zarówno Maradona, Bergkamp i Zidane to geniusze i Bogowie futbolu, jednak Dennis był od nich słabszy, nie miał takiego dryblingu ja Maradona, ani umiejętności rozegrania co Zidane. Poza tym nie poprowadził ani drużyny klubowej ani reprezentacyjnej do wielkich sukcesów.
Thomisson jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2008, 21:23   #4479
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thomisson Pokaż post
Mały bo nie grał w Arsenalu
Mały bo nie urósł

Cytuj:
Zarówno Maradona, Bergkamp i Zidane to geniusze i Bogowie futbolu, jednak Dennis był od nich słabszy, nie miał takiego dryblingu ja Maradona, ani umiejętności rozegrania co Zidane. Poza tym nie poprowadził ani drużyny klubowej ani reprezentacyjnej do wielkich sukcesów.
Nie trzeba mieć świetnego dryblingu, żeby być najlepszym. Zidane był pomocnikiem, Bergkamp napastnikiem, więc nie oczekuj, że będzie tak samo rozgrywał piłkę. Każdy ma swoje wady i zalety, o które po prostu nie warto się spierać - wszyscy trzej czarowali na boisku, wprawiali w zachwyt kibiców i w sumie to jest najważniejsze.
stary 02-07-2008, 23:42   #4480
Fintex
Użytkownik Forum

Fintex's Avatar

Domyślny

Bergkamp nie poprowadził swojej repry do tytuły mistrzowskiego tak jak to zrobili Zizou czy Diego...
Koniec tej dyskusji bo nikt nikogo nie przegada ;p

Tak w ogóle to jesteście za tym, aby Leo został czy odszedł? Ja osobiście już sam nie wiem co bym wolał.. ale chyba dałbym szanse Leo.. jestem przede wszystkim za tym aby jeden trener pourzędował przez kilka dobrych lat.. będzie miał większą szanse na sukces np. na Euro 2012 czy już na mundialu w RPA niż jakby nowy trener przyszedł.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 10 (zarejestrowanych: 0, gości: 10)

Zasady postowania