Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów

Notki

Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 24-11-2005, 16:02   #441
kuglarz
Użytkownik Forum

kuglarz's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2005
Lokacja: Wodzisław Śląski

Stan: Na Emeryturze
Imię: Drunka
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
Domyślny

Widze, że coś drgnęło na obsidii Jakaś wojna podobno? Tylko co Lessa Soul Hunter z ekipą chce zdziałać?? Może ktoś wie o co chodzi??

P.S Raxi i Kiroy, serdecznie zapraszamy do White Wolf, jak macie ochote pograć z fajną ekipą to msg do Wilków

Pozdrawiam, wszystkich których szanuje

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-11-2005, 16:46   #442
Slyth
Użytkownik Forum

Slyth's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Kyra
Slyth ma numer GG 8339652
Domyślny

Ok.. here we go.
Here by, i declare war against the guild Next Generation.
Me, personally got sick of PA-ing from group of people in NG (not all members).
So i'm asking support from those who share my thoughts.
I'm not forcing anyone, feel free to apply or stay out of it.

Yours,
Lessa

nom szkoda tylko ze ja mam niestety bana ( invalid payment :S ) bo nawet z red skullem bym tej pani chetnie pomogl
Slyth jest offline  
stary 24-11-2005, 18:17   #443
Sol
Użytkownik Forum

Sol's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2005
Lokacja: edron

Profesja: Elder Druid
Świat: Obsidia
Poziom: 80
Poziom mag.: 61
Domyślny

ja oczywiscie z mila checia bym pomogla gdyby nie fakt ze ja pvp to e-e kiepska bo nigdy nie zabijalam. moze czas sie nauczyc, bo w takiej "wojnie" pomoc bym mogla z mila checia..... oczywiscie przew NG.
choc wiem ze to trudno mozna wygrac, ale nadzieja na to jest ze NG sie troszke powstrzyma od takich zachowan jakie maja.... jesli maja mozg to moze zrozumieja ze kazdy nawet najnizszy lvl jest przewko nim. zabijac mozena bo to server pvp ale dlaczgo nie mozna sie "mscic". odpowiedz jest prossta PRZYJACIOL LUDZI Z NG NIE WOLNO TKNAC BO BEDZIESZ MIAL NIEPRZYJEMNOSCI

a ja ich mam gdzies!!!!!!

wiec łącze się duchowo z przeciwnikami NG

Wasza kochana SOL
stary 24-11-2005, 18:45   #444
Elder Nagan
Zbanowany

Elder Nagan's Avatar

Data dołączenia: 10 10 2005

Profesja: Knight
Domyślny

wrescie sie cos zaczyna dziac dajcie sd i ja pomoge z checia

i zbioere ekipe rzecz jasna^^

kaski niemam i sd nie kupie wiec sie przyda cos rzucic na tace jak cos to walcie na gg do mnie...albo lepiej na prv na koncie na tibia.pl
Elder Nagan jest offline  
stary 24-11-2005, 20:39   #445
Shimathra
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 09 2005

Domyślny

Ja też zamierzam pomóc
i
GORĄCO NAMAWIAM INNYCH!
Im więcej bydła tym lepiej
Shimathra jest offline  
stary 24-11-2005, 21:51   #446
Kiroy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2005

Król

a wiec

Borgo bardzo dziekuje za zaproszenie ale wiesz to nie ejst takdokonca jak ludzie mysla zreszta an temat niespodzianeksie nie rozpisuje znowu bo po co ale milo to slsyzec zawsze ebde pamietal

a co do kolegi z Arcanii :

wiesz jak to gadali na Jurka Engela ze nikt za zaslugi nie am miejsca w kadrze i jesli ktos cos odwala a mi to nie po drodze to widac w moich oczach zle wypadles ... a po drugie ja dolaczylem z KGN do NG kiedyNG bylo mniej liczne o polowe wiec raczej nie musialem im wlazic w tylek bo on oprocz galirona mieli mniejsze lvl ode mnie a mimo to ani ja ani oni nie wlazili nikomu w tylek a teraz sie trzymamy dalej jzu ponad poltora roku i wbrew pozoromz niektorymiosobami nie gadamyo tibii wrecz planujemy wspolne wakacje xD

Borgo 2 :

Borgo nigdy nie wlazil w dupe NG poniewaz jego kolezanka Sol to przeciwniczka NG wiec nie wlaizl nam nigdyw tylek bo nie mial powodu i zreszta ja sam z checia pisze do borgo jak tylko go widze online bo milo jest pogadac z dorosla osoba ktora poza tibia widza jeszcze rl life i nie sprzeda wlasnej matki za pare gp

a co do Obsidii : wiele osob zauwazylo ze sie uspokoilo ale naprawde ja mam pare lvl ciutke poand 20 an innych serverach i mimo wszystko tam etz non stop wojny konflikty hunty itd ... dla wielu ludzi esencja tibii sa wojny adrenalian z tym zwiazana itd ... ja osobiscie jak mam isc expic to ejstem chory a jak jest jakas wojna walka pvp toza zadne skarby bym jej nie przepuscil choc etraz praca i studia nie pozwalaja mi na wiele

co do sharingu : kazdy gracz z wyzszym lvl sharuje wedlug tych ludziz nizszym lvl wiec nie komentuje tej uwagi

pozdrawiam Awolverka Tartarro Sol Borgo Pitt i reszte ziomali trzymajta sie chopy i kobity

p.s sorki za literowki
Kiroy jest offline  
stary 25-11-2005, 06:49   #447
Jetway
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 04 2005
Lokacja: Żarów

Świat: Kyra
Jetway ma numer GG 5399797
Cool Hmm....

Ja z checia pomoge w wojnie przeciwko NG poniewaz trzeba ich uspokoic
Za duzo musialem im placic na tym swiecie i ustepowac miejsca do expa Najbardziej denerwuje mnie ich PA gdyby nie ich zomy jak Divilonia I Vixi ktore wyganiaja cie z DK nawet jesli expisz tam caly dzien Ostatnio musialem im placic bo ich runmaker zaczol mnie wyzywac to wymierzylem sprawiedliwosc a oni mnie ale nie wiem dlaczego musialem placic paru osoba a nie jednej za to zabujstwo
Jetway jest offline  
stary 25-11-2005, 07:16   #448
^Awolver^
Zbanowany

^Awolver^'s Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005
Lokacja: Ostróda

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Poziom mag.: 25
^Awolver^ ma numer GG 1894158
Domyślny

Namnie nie liczcie jeżeli miałbym walczyć z NG < powody? :
- według mnie to samobójstwo ...
- jezeli NG wygra bedzie jeszcze bardziej pewniejsze siebie i tacy ludzie jak wlasnie Divilonia bedzie juz wyganiac spod dp (taki niesmieszny dowcip)
- jezeli wygra gildia Lessy Soul Hunter to myslicie ze jej gildia nie bedzie podobna do NG? szczerze w to watpie ;/
- kolejnym powodem jest brak internetu z mojej strony co zwiazane jest bezposrednia ze sprzedaza postaci a nie chche poki co mieszac chara w zadne wojny tuz przed sprzedaza
pozdr dla Kiroyka i Sol,mancu... a po co sie rozpisywac dla całej gildii White Wolfs ;]
^Awolver^ jest offline  
stary 25-11-2005, 08:12   #449
Sol
Użytkownik Forum

Sol's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ^Awolver^
Namnie nie liczcie jeżeli miałbym walczyć z NG < powody? :
- według mnie to samobójstwo ...
- jezeli NG wygra bedzie jeszcze bardziej pewniejsze siebie i tacy ludzie jak wlasnie Divilonia bedzie juz wyganiac spod dp (taki niesmieszny dowcip)
- jezeli wygra gildia Lessy Soul Hunter to myslicie ze jej gildia nie bedzie podobna do NG? szczerze w to watpie ;/
- kolejnym powodem jest brak internetu z mojej strony co zwiazane jest bezposrednia ze sprzedaza postaci a nie chche poki co mieszac chara w zadne wojny tuz przed sprzedaza
pozdr dla Kiroyka i Sol,mancu... a po co sie rozpisywac dla całej gildii White Wolfs ;]

Dziwne powody ale pozwoj ze to skomentuje:
- samobojstwo w dobrej sprawie
- a moze i nie jeśli maja rozum zauwaza co sie dzieje i niestety ale szanowani to oni juz nie beda
jeśli wygra lessa to na pewno nie bedzie tak ze jej gildia bedzie zadzic, bo duzo ludzi z tej wlasnie gildi nie graja juz a przyszli spowrotem tylko pomoc. i sa to ludzie ktorzy sami sa przecwko ng. wiec tej gildi raczej nie bedzie i bedzie psokoj na tym swiecie (w co watpie bo inni idioci sie znajda- ale ich bedzie mozna juz ustawic)
- co do internetu hmm.... z tym nie poradze

pozdrawiam
stary 25-11-2005, 08:25   #450
Kiroy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2005

Król

a wiec

wiele sytuacji mozna nazwac sprzecznymi pkt widzenia zalezyod pkt siedzenia moi drodzy choc od razu powiem tak bylo jest i bedzie ze ten kto ma wldze to to wykorzystuje tak jest w rl life tak jest tez w tibii i ci ludzie ktorzy tak gadaja jak NG ciekawe czy oin by mieli tyle cierpliwosci i byli tacy gzreczni jak mowia aby NG bylo i ja was podziwiam ze wy takimi stoikami jestescie jak kolega zabil ziomala za to ze go niby wyzwal to co dopiero powinno byc jak mu wejdzie an expowisko ?? kick ?? ja nie zmierzam do obrony NGale naprawde czy NG czy erus czy Lessa i tak ebdzie PA tylko ze inni ludzie ebda cierpiec a koledzy danej ekipki beda sie wozic no normalka i ja to akceptuje i rozumiem taka kolej rzeczy wiec zejscie NG z piedestalu nic nie zmieni zmienia sie tylko ludzie ktorzy sie woza i ci ktorzymaja lepsze znajomosci choc gdyby Sol rzadzila na tym servie to moze by byl spokoj bo kobieta to chyba az takiej wladzy nie potrzebuje w tibii jak faceci ( no poza tibia to osl pewnie zradzi nie tylko w .... kuchni hehehe taki maly joke buziaki dla SOl

no wiec moi drodzy taksamo an arcani danubii saphirze berylii iwielu innych ciuciskani sie skarza a ci co zradza mowia ze maja powody do PA itd wiec naprawde nie zmieni sie sytuacja zmienia sie tylko ludzie ktorzy biora lapowki jak to mawiaja w telewizji i ansz slynnypan Lepper hrhrhr pozdro dla Endrju (Andrew )
Kiroy jest offline  
stary 25-11-2005, 09:36   #451
Aevin
Użytkownik Forum

Aevin's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2005

Domyślny

"Zmieniając siebie, zmieniamy Innych"

Pewnie gdyby rodzinka The Wolf, osiągneła władze na Obsidi, to wykorzystywała by ten fakt do PA. Chyba że stanowicie (wszyscy!) jakiś "mega" wyjątek.

Osobiście uważam, że serwer bez Gildi która na nim rządzi, był by: albo nudny, albo anarchistyczny. Jednego i drugiego nie lubie!

Ja na Obsidi, nie doświadczyłem jeszcze ani razu PA, co nie znaczy, że nie wiem jak to potrafi człowieka zdenerwować. Wcześniej grałem na Isarze, gdzie naprawde było wielkie PA, ale do takich rzeczy trzeba sie przyzwyczaić, gdyż są naturalne.
Aevin jest offline  
stary 25-11-2005, 12:16   #452
Nazgool
Użytkownik Forum

Nazgool's Avatar

Data dołączenia: 14 11 2005
Lokacja: Poznań

Brak ikony

OWN3D-k.o-OWN3D

Ostatnio edytowany przez Nazgool - 03-12-2005 o 17:42.
Nazgool jest offline  
stary 25-11-2005, 13:14   #453
^Awolver^
Zbanowany

^Awolver^'s Avatar

Domyślny

Akurat w The wolf jest tak ze my staramy sie byc mili i uprzejmi w stosunku do kazdego nawet do kogos kto np. zabił kogoś z kolegów , potrafimy oczywiscie wtedy "odpokutowac" to co zrobił ale w łagodny sposób i bez przelewu krwi (to znaczy spalimy go na stosie ) wiec to jest chyba "mega" wyjatek

wojna z ng moim zdaniem jest bez sensu nawet jak ktos wygra to nastepni pa sie pojawia -.- nie krytykujcie mojej opinii gdyz mam do tego prawo
^Awolver^ jest offline  
stary 25-11-2005, 13:34   #454
Sol
Użytkownik Forum

Sol's Avatar

Domyślny

ja doszlam do wniosku ze gdyby moja gildia rzadzila nie bylo by PA ani PK z naszej strony. znam juz na tyle moich kofanych kolegow ze chyba tak samo by sadzili jak ja. jesli moj kolega z rl czy nie rl zabil by kogos bo mial taki kaprys to jak by na to nie patrec kara by go spotkac musiala.

no ale co do wojny narzie ng wygrywa (nic dziwnego) ale ja mam cicha nadzieje ze cos im nie wyjdzie.

pozdrawiam :*

Wolfy na przywodcow!!!!!! hehehe
stary 25-11-2005, 18:58   #455
Nazgool
Użytkownik Forum

Nazgool's Avatar

Brak ikony

OWN3D-k.o-OWN3D

Ostatnio edytowany przez Nazgool - 03-12-2005 o 17:43.
Nazgool jest offline  
stary 25-11-2005, 22:51   #456
^LoLiK^
Użytkownik Forum

^LoLiK^'s Avatar

Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: Głogów PL / Tilburg NL

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Yotox
Gildia: Saints
Świat: Nerana
Poziom: 217
Skille: ??/??
Poziom mag.: ??
Problem :sssss

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aevin
"Zmieniając siebie, zmieniamy Innych"

Pewnie gdyby rodzinka The Wolf, osiągneła władze na Obsidi, to wykorzystywała by ten fakt do PA. Chyba że stanowicie (wszyscy!) jakiś "mega" wyjątek.
Oj koles ale mnie zdzazniles teraz ;o jak nas nie znasz to nas nie oceniaj !!!! ja nikogo z cave jeszcze nie wygonilem nawet jak ma 8 lvl poprostu byl pierwszy i ma prawo expic PP i jestem na 100 % pewien ze PA z naszej strony by nie bylo
stary 25-11-2005, 23:23   #457
^Awolver^
Zbanowany

^Awolver^'s Avatar

Domyślny

Cóż nie sądze po tym co dziśiaj widzialem azeby dark prophecy mogło wygraać z NG...
bardzo podbna sytuacja przeciez byla z wojna Raised Fist vs omg nie pamietam P , dajmy na to Gildia Erusa
jendakze my wtedy nie balismy sie atakowac i sie bronic z atakiem... to co dizs widzialem to bylo bezsensowne wychodzenie z dp ... ktore o mały włos nie kocnzylo sie smiercia ktorego z nich.
JEdnakze wieczorna runde wygrało moim zdaniem Dark prophecy... i to dizeki pewnemu noobkow/ bądz osobie z DP (dark prophecy) ktora nim grala.. otoz ginel sobie bodajze 18 knight 2 krotnie albo 3 krotnie chodzac po fire bombach Fosilsa. Skonczyło sie to red skullem dla tego royal paladina :/
Ng zachowuje wszelkie srodki ostroznosci i nie dopuszcza do siebie zadnych osob ktore mogly by donosic o ich czynach do wrogiej gildii ( bylem swaidkiem jak nie raz atakowali ludzi spoza DP , w tym raaz mnie =] )
no to chyba zakonczylem sprawozdanie z wieczorku byc mzoe cos przydazy sie w ncoy ale bez mojego udzialy "szczerze w to watpie" xD
pozdrawiam was wszystkich
P.S. Drodze Wolfowie czy idziemy w dniu dizsiejszym na NAGINATE?
^Awolver^ jest offline  
stary 26-11-2005, 00:21   #458
Mancubus
Użytkownik forum

Mancubus's Avatar

Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Głogów

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: White Wolfs
Poziom: 50
Poziom mag.: 50
Domyślny

Witam wszystkich forumowiczow, minely wieki od mojego ostatniego posta, ale tym razem musze sie wypowiedziec,

Aevin : Wybacz, ale nie znasz nas.
Nasza gildia jest przede wszytkim , zlozona z graczy z Shivery. Odeszlismy z tamtego servera, ponieważ nie podobalo nam sie tam PA gildi zadzacej (niektorych osob). W pewnym momencie nie wytrzymalismy i wypowiedzielismy im otwarta wojne - My levele ok 20-50 oni lev 80-120 Bylo milo i ciekawie poniewaz wojna nas zjednala a ja nauczylem sie pvp Oczywiscie zostalismy zmasakrowani (ehh ten pojedynek ja 42 MS przeciw 119 RP ) Jednak po przegranej wojnie - jeszcze bardziej zaciesnily sie miedzy nami wiezy. Laczylo nas jedno : nienawidzilismy PA. Podjelismy jednoglosna decyzje i zmienilismy server na nowo powstala Obsidie. Tak powstalo White Wolfs.

Po tym jak odeszlismy z Shivery gildia rzadzaca rozpadla sie na 2 frakcje - popierajaca PA (silniejsza) i przeciwnikow PA (slabsza). Juz po miesiacu, dzieki pomocy pozostalych graczy z servera majacych juz dosc PA - zwyciezyla "dobra strona". Tak wiec, happy end

Co do Obsidi i stosowania PA przez NG - na poczatku sie z tym spotykalem na kazdym kroku - co chwila bylem wyganiany z rotow(wiadomo, poczatki servera i walka o wladze). Dlatego przenioslem sie na 10 lev do Port Hope i mialem spokoj. Z tego co widze NG nie robi az tak niesamowitego PA jak wiekszosc twierdzi, bo z tego co slysze zawsze pojawiaja sie te same nicki. Trzeba pamietac, ze takie osoby, predzej czy pozniej znikaja z servera (zbyt wielu wrogow, dziala jednak na ich niekorzysc).

Co do wojny - zachowuje neutralnosc. NG jakie jest, kazdy widzi, sa tam osoby w porzadku i sa tez takie osoby, ktore wykorzystuja fakt, ze sa w gildi rzadzacej do wlasnych interesow. Jakas gildia musi rzadzic, niewazne jak sie bedzie nazywac, grunt zeby bylo w niej jak najmniej zlych ludzi, ktorzy swoje frustracje z RL przenosza w swiat gry.

Pozdrawiam, Mancubus
Mancubus jest offline  
stary 26-11-2005, 00:29   #459
Nazgool
Użytkownik Forum

Nazgool's Avatar

Domyślny

OWN3D-k.o-OWN3D

Ostatnio edytowany przez Nazgool - 03-12-2005 o 17:43.
Nazgool jest offline  
stary 26-11-2005, 01:15   #460
kuglarz
Użytkownik Forum

kuglarz's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2005
Lokacja: Wodzisław Śląski

Imię: Drunka
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
Domyślny

Ta cała wojna jest śmieszna! Moim skromnym zdaniem to poprostu wygłup kilku osób, które po usłyszeniu plotki, że na Mikołaja startują nowe servery, postanowiły ostatni raz zadymić na Obsidii. Pewnie sie myle, ale jakoś tak to sie dziwnie w czasie zbiegło. Zresztą fragi świadczą same o sobie, są w tą masakre wciągani coraz to nowi ludzie, którzy albo tu nie grają ale im nie zależy na charach. Co to jest!? Jakaś kpina! Chcecie walczyć z PA, a kilku z was "buntowników" wywalało z cavów bez skrupółów! NG jak dla mnie nie jest najwiekszym zagrożeniem tego servera, lecz ekonomia, która sie tu załamuje! Ale to już inny temat.
Dziś Kalamatrius the wolf był spamowany przez "antyPA" msgami w stylu "z wami damy rade, jesteście silni!!" i inne takie puste slogany. Ludzie!! White Wolf, gra tu dla siebie nawzajem i dla walorów tej gry, których wy nigdy chyba nie pojmiecie. Jesteśmy NEUTRAL i tak pozostanie!!
Co do tego, czy byśmy robili PA jak byśmy rządzili to wydaje mi się, że każdą siłową reakcję gildii rządzącej, nawet jak jest słuszna, można odczyta jako PA. Dlatego właśnie nie mamy aspiracji, żeby dyktować tu warunki.
Dobieramy ludzi przede wszystkim pod względem swojej dojżałości, która nomen omen nie jest dyktowana wiekiem (ale jednak starsi ludzie w większości grają mądrzej ) i uczciwości wobec swoich przyjaciół.
Powiem szczerze, jak dla mnie to sie powyrzynajcie nawzajem wszyscy równo i sprawiedliwie! Jeżeli nie potraficie zauważyć prowokacji i faktu że was sie wykorzystuje dla czyjejś chorej aspiracji bycia zauważonym, to jest to wasz ogromny problem, nas zostawcie w spokoju. Damy sobie rade, nie zależnie kto tu będzie rządził! A Wy drodzy buntownicy o sprawe nie koniecznie waszą, przejrzyjcie na oczy i zajmijcie się swoimi charami na innych servach, bo tu to tylko pvp sobie możecie troszke poszlifować, a i to nie jest pewne, patrząc jak to ślicznie kampujecie w PZetach, mimo że wam podobno na postaciach nie zależy.

yours

Borgo

Pozdrowienia dla moich wilków, kiroya, raxiego i numokebka.

P*E*A*C*E & N*E*U*T*R*A*L

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania