![]() |
#441 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2006
Lokacja: Bolesławiec
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Old Arcania
|
![]() Cytuj:
format c: yes bye.
|
![]() |
#442 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Rybnik
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Arcania
|
![]() Medi nabie rob ani~~ i daj mi sov'a ;l !!
#443 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2006
Imię: Katess shady
Profesja: Elder Druid
Poziom: 59
|
![]() Cytuj:
Tanivupo, To lepiej niech zrobi POI !!! =)
![]() |
![]() |
#444 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Braniewo
Imię: Seikeron
Gildia: Suicide Boys
Poziom: 140
|
![]() Straszne nudy
![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2005
Lokacja: Wrocław
Imię: Medivh Shady
Gildia: Dark Purples Faster Turtles
Poziom: 250
Poziom mag.: 84
|
![]() to i to zrobie , ale poi nie wiem kiedy bo narazie cos lagi sa czesto
|
![]() |
![]() |
#446 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2006
Lokacja: stąd
Imię: nie rozumiem
Profesja: Sorcerer
Gildia: kiedys Ormo
Poziom: 5+
Skille: nie
Poziom mag.: 1
|
![]() tak to chyba o to chodzi bo ostatnio gadalem z informatykiem o tym. mowisz ze mialas przepalone?? co z tym zrobilas??
|
![]() |
![]() |
#447 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2006
Imię: Katess shady
Poziom: 59
|
![]() ZROBIŁEMto że mój outfit jest babski nie oznacza ze jestem "baba" (zawsze mi się myliło przy zakładaniu postaci male od female i do dziś nie wiem co jest co) –> sprawa jest prosta, koło procesora są te transformatorki srednio jest ich od 6 do 10 zależy jaka płyta główna, jeśli masz je spalone (da się to poznać bo brzuszki maja wypukłe od góry) to trzeba wymienić, przeważnie się to dzieje jeśli mamy kiepski zasilacz i listwe, i przy pierwszym braku lub spadku prądu można je fajowo spalić, koszt jednego tego tranzystorka czy jak to tam leci to koszt około 3 zł + trzeba umieć trochę lutować + posiadać sprzęt - good luck
Ostatnio edytowany przez Dezerter_KTS - 06-01-2007 o 00:19. Powód: zapomnialem napisac "good luck" hehehe :P |
![]() |
![]() |
#448 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2006
Lokacja: Bolesławiec
Świat: Old Arcania
|
![]() Cytuj:
Niepitol, znaczy ja myśle tak, jeżeli ci sie resetuje komp bez przyczyny/ poprostu resetuje to pewnie masz zyebany zasilacz, starczy wymienic/niedrogo, albo resetuje ci sie po komunikacie / generetic host service error to znaczy że masz vira, jeżeli niepierwsze i nie drugie to poprostu jebnij formata............ @Szefo fajnie cie widzieć , eeeeee znaczy tą dupe ![]() @ Temat zaczyna iść chyba w złą strone, ide na swego pk chara borute jakąś zrobić i czekam na rozyebunde na servie @Beach'ysy vs Reszta świata..... , jak ktoś by m,ial jakieś filmy z arcy to jebajcie to tutaj, żeby se czasem można było coś pooglądać zamiast czytać o pierdołah, nie . pozdro am sory mama bat Arcania is Arcania........
![]() |
#449 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2003
Lokacja: saturn
Stan: Początkujący
Imię: sua mea
Świat: arcania
Poziom: 188
Skille: 21/27
Poziom mag.: 79
![]() |
![]() jak czytam ten stek zbdur na temat plyty glownej to boshe dzieci jak sie neiznacie to"zamknijcie mordy"
a tranzystorki sobie w muzgu wymien moze 1 na 10000000 przypadkow jest ze tranzystory mocy(to te wlasnie przy procku kolo takich koleczek zwanych cewkami) sie skopca 90% przyczyna jest system i nawet najbardziej wyrabany mozna naprawic bez formata no ale idioci niewiedza jak to robia formata bo tylko tego ich nauczyli pozostale 10% to zasilacz hdd,pamiec procek,i masa innych podzespolow ktore moga sie rabac a ja bym polecal raczej posprawdzac temperatury na k-graficznej i procku(i chipsecie tez) bo jak grasz i ci sie resetuje tz. ze sa bledy jakies i jeszcze raz pwoiem niewiecie to sie nieudzielajcie,nabijac posty chcecie czy zrobic z siebie debili z przepalonymi tranzystorkami w glowie??
======================================== Nadciaga wojna.Widze ja.Plomien przetaczajacy sie nad ziemia.Ciala na ulicach.Miasta obrocone w pyl.Odwet. F.E.A.R ep ======================================== Ludzie tworza potwory.A potwory maja w naturze niszczyc swych tworcow |
![]() |
![]() |
#450 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
|
![]() Moim zdaniem zasilacz.. ;\ ja tak mialem i musialem wymienic na nowy... pc resetowal mi sie co jakis czas....
#451 |
Zbanowany
Data dołączenia: 22 09 2003
|
![]() ale mega offtopy robicie,omg...
10:40 Fosfik [164]: Selling protection (25k, forever) kto w to uwierzy? |
![]() |
![]() |
#452 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2003
Lokacja: saturn
Stan: Początkujący
Imię: sua mea
Świat: arcania
Poziom: 188
Skille: 21/27
Poziom mag.: 79
![]() |
![]() offtopy sa na zcasie bo arcania ostatnio taka nudna ze masakra
ps. lamus jak sie wyplacisz i chocby raz zrobisz prv kanal invitujac polowe arcani bo zaduzo wypiles to cie zhunce moim 12 lvl druidem ![]()
======================================== Nadciaga wojna.Widze ja.Plomien przetaczajacy sie nad ziemia.Ciala na ulicach.Miasta obrocone w pyl.Odwet. F.E.A.R ep ======================================== Ludzie tworza potwory.A potwory maja w naturze niszczyc swych tworcow |
![]() |
![]() |
#453 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
dzieki za rady, wykorzystam je. i sorry za tego offtopa ale wkurzony jestem, bo mam narazie retired;/ |
|
![]() |
![]() |
#454 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 02 2005
Lokacja: Stołeczne miasto
Imię: Lindlay
Poziom: 117
|
![]() hehehe panowie nie spinajcie sie tak;]
|
![]() |
![]() |
#455 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 12 2006
Lokacja: Krakoff
Imię: Tanie wina drinker
Gildia: Zueniaks
Świat: Hiberna
Poziom: 280
Poziom mag.: 29
|
![]() buu jat ez mam resy kompa lka razy na 24h ostatnio padlem przez to
![]() hmmm notop fane info dales ale zapodaj jak to zrobic czyli przewodnik dla n00ba jak all po sprawdzac te temperatury jak nie pomoze to forma ak to nie pomoze to nowy zasilacz a jak to nie to juz niewiem co zrobie ![]() |
![]() |
![]() |
#456 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
jak gadalem z informatykiem o ta temperature to gadal ze czeba wejsc w dosa i poszukac. jest jeszcze pare takich prog. ktore pokazuja temp. kompa. ja przez te resety jeszcze nie padlem, ale wiadomo ze to tylko do czasu;/ |
|
![]() |
![]() |
#457 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 01 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp
|
![]() Skoro tak oftopujecie strasznie to dolacze swoje 3 grosze.
Jak chcesz sprawdzic temperatury to wejdz do Biosu, a nie do dosa ;'). Podczas uruchamiania komputera wcisnij klawisz Del. (delete) a jak slabo sie znasz na Biosie, to polecam darmowy program EVEREST Home Edition, po jego zainstalowaniu wchodzisz w zakladke "komputer" -> czujniki -> i tam masz wyswietlone aktualne temp., wystarczy spr. jakie sa i porownac je do max jakie dany podzespol moze posiadac. |
![]() |
![]() |
#458 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 01 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp
|
![]() Najpierw powiedz jaki masz procesor, dysk twardy i pamięci - kazdy z tych podzespolow ma rozne dopuszczalne temp. wg firmy itd. potem sprawdz sobie w Everlast jakie osiagasz w stanie iddle i jakiejs pracy (ripiwanie filmu itd) albo okolo momentu kiedy komputer Ci sie zawiesza/restartuje. W manualu jak kupowales PC powienienes miec napisana max temp. bespieczneństwa
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
Lokacja: Cieszanow
Stan: Na Emeryturze
Imię: Gidekab De'Omerta
Profesja: Paladin
Poziom: 108
Skille: 94/59
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() Youffie
Jan 06 2007, 03:25:48 CET Killed at Level 100 by Bykuu Mawr gratuluje stary pomyslu takich ludzi jak ty nam potrzeba. nic dodac nic ujac szkoda slów. |
![]() |