![]() |
#481 |
Użytkownik Forum
|
![]() trzeba miec czar "summon creature" (25lvl) i mowisz utevo res "potworek (np. demon skeleton) niektorych potworow nieda sie summonowac, kazdy summon kosztuje okreslona ilosc many
![]() |
#482 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 05 2006
|
![]() Z czego moc czerpią "burst arrows" (jakos tak
![]() Odpowiedź pls ![]() Druga sprawa, też wyżej wymienionych strzał się tycząca - z tego co zrozumiałem, obrażenia jakie się tym zadaje wynikają z mlvla - może ktoś w przybliżeniu napisac, jaki mlvl daje jakie obrażenia? I co ma wpływ na trafianie strzałą, czy "distance...", mlvl, czy może nie da się tym nietrafić/spudłować? HELP PLX ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2006
|
![]() Odpowiem Ci tylko na 2 pytania,poniewaz nie wiem z czego te strzaly czerpia "moc"
Na tibia.pl znajdz kalkurator i tam sie dowiesz jakie bedziesz zadawal obrazenia (lvl,mlvl) Dystanse nie ma nic do rzeczy,poniewaz jest wybuch 3x3 pola(chyba) wiec jesli strzala "spadnie" obok potwora to i tak wybuch go dosiegnie pozdrawiam~
#484 |
Guest
|
![]() Mam pytanie czym jest exura sio.Wiem ze to jest zaklecie leczace, mozna nim uleczyc kogokolwiek ale czy siebie tez?I jeszcze mam pytanko co to jest za leczenie uh? ih? Lh?
![]() |
![]() |
#485 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec
Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]()
Ostatnio edytowany przez Helixaw - 11-06-2006 o 03:25. |
||
![]() |
![]() |
#486 |
Użytkownik forum
|
![]() Dzięki za odpowiedzi, jeszcze jedno pytanko - czy jeśli ktoś podejdzie do potworka którego zaatakuje tymi strzałami i niechcący dostanie, to czy ja dostane czaszkę?
Czy te strzały dostanę u jakiegoś NPC (bez premium) czy koniecznie muszę odkupywać od innych graczy-palladynów? |
![]() |
![]() |
#487 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() UP nie da sie. nad głową ludzika przeleci i trafi w potwora ![]() TOPIC a summonowanie zabiera troche soula?ile kosztuje BP of chameleon runes? |
![]() |
![]() |
#488 |
Użytkownik forum
|
![]() A właśnie, co się tyczy summonowania - czy jeśli moje fire devile atakują potwora, w pod potworra podejdzie jakiś gracz, i przez przypadek zerwie, to czy pojawi się nad moim nickiem czaszka? (Wiem że nieporządane obiekty mogą się załapać na atak ognistego demonka, bo sam nieraz oberwałem od moich własnych fireków gdy stałem zbyt blisko celu.).
Druga rzecz - jeśli wydam rozkaz ataku na jakiegoś gracza moim summonom, ale sam będę stał daleko i nie będę atakować go z różdżki ani z run, i tylko moje summony go zabiją, to czy będzie mi liczyło to jako zabicie gracza? Czaszka pojawi się za komendę ataku, ale zabicia gracza nie powinno liczyć, bo ja w niego niczym nie wale, atakują jedynie summony - jak to jest? Czy będzie mi to liczyło jako zabicie gracza? //Dzisiaj zabiłem dwóch graczy firekami ![]() ![]() ![]() ![]() Pytanie tutaj, bo magii wszak dotyczy... |
![]() |
![]() |
#489 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Wplyw na dmg z burstow ma sila magi (czyli lvl i mlvl) a co do wzoru na obliczanie dmg to chyba nikt nieobliczyl zadnego dobrego. Ps. ten kalkulatorek na tibia jest troche zly... zwlaszcza jesli chodzi o bursty, ja zadaje czasem prawie 2x wiekszy dmg z tego niz moj teoretyczny max w/g tego kalkulatora...
![]() |
#490 |
Użytkownik forum
|
![]() [qoute]Bursty zadaja obrazenia fizyczne, takie same jak zwykly miecz. [/quote]
Czy to znaczy, że knight z wysokim shieldingiem otrzyma mniejsze obrażenia/nie otrzyma ich wcale? Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi, proszę o odpowiedzi na powyższe pytania, gdyż nie wszystko zostało mi wyjaśnione ;P Z góry dzięki ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Użytkownik Forum
|
![]() shielding niema wplywu na obrazenia od magi, nawet na czary zadajace obrazenia fizyczne. Ma na nie wplyw zato ekwipunek, ogolnie im wiecej arm masz tym mniej dostaniesz
#492 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() @mall
Zawsze, gdy zaatakujesz gracza, który nie ma skulla (jakiegokolwiek koloru), sam dostajesz białą czaszkę. Nie ma tu znaczenia, czy walisz z burst arrows, gfb czy też ktoś zostanie trafiony przez potwora przyzwanego przez ciebie. Zresztą, chyba pojawiał ci się napis "Warning! The murder of xx was not justified.", więc nie powinieneś mieć wątpliwości. Poszukaj sobie ile trzeba mieć unjustów, żeby dostać red skulla. |
![]() |
![]() |
#493 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2006
Lokacja: Polska
Imię: Nie zdradzam
Profesja: Sorcerer
Skille: 20/27
Poziom mag.: 9
|
![]() To mój pierwszy post. Temat dobrze dopracowany. Dzięki za przydatne informacje.
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 06 2006
Lokacja: Venore
Stan: Początkujący
Imię: Redtail
Świat: Pandoria
Poziom: 8
|
![]() Uważam że różdżki sorców są lepsze niż druidów:
1. 1 różdżka druida jest dużo cięższa od 1 sorca 2. Sorcowie mają dwie różdżki elektro dwie fire i jedną poison. Druidzi mają dwie elektro dwie poison i jedną fire - poison różdżki działają na najmniejszą liczbę potworów - sorcowie mają więc więcej przydatnych różdżek (?) 3. Różdżki sorców są ładniejsze ![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2006
Lokacja: Polska
Imię: Nie zdradzam
Skille: 20/27
Poziom mag.: 9
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#496 |
Użytkownik forum
|
![]() No dobrze, a jeśli celem ataku fire devilów jest jakiś potwór, ale jakiś graczmi podejdzie pod tego potworka, i przez przypadek zerwie czarem - to czy ja dostanę white skulla? Zaznaczam - celem ataku byłby potwór, nie gracz?
![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 06 2006
|
![]() czy wie ktos moze jak sie robi runki przywracajace mane? bo dostealem kiedys 2 takie(light magic missle) ale jak sam robilem to sie atakowalem czy trzeba zrobic cos specjalnego??
|
![]() |
![]() |
#499 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2006
Lokacja: Anime World
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Karnisz Grax Kolanko
Profesja: Knight
Gildia: ...
Świat: Nova