Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Magia

Notki

Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 09-06-2006, 11:49   #481
Nytalith
Użytkownik Forum

Nytalith's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2005

Imię: Sama Edso
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 60
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 60
Domyślny

trzeba miec czar "summon creature" (25lvl) i mowisz utevo res "potworek (np. demon skeleton) niektorych potworow nieda sie summonowac, kazdy summon kosztuje okreslona ilosc many

14.35kb w sumie, nie czepiac sie
Nytalith jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-06-2006, 16:03   #482
mall
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 05 2006

Domyślny

Z czego moc czerpią "burst arrows" (jakos tak ) - tzn czy wybuchają np. ogniem i nie robią nic smokowi, trucizną, i nie robią nic beholderowi, czy może mają taką "uniwersalną" moc i niszczy wszystko?
Odpowiedź pls
Druga sprawa, też wyżej wymienionych strzał się tycząca - z tego co zrozumiałem, obrażenia jakie się tym zadaje wynikają z mlvla - może ktoś w przybliżeniu napisac, jaki mlvl daje jakie obrażenia? I co ma wpływ na trafianie strzałą, czy "distance...", mlvl, czy może nie da się tym nietrafić/spudłować?
HELP PLX
mall jest offline  
stary 10-06-2006, 21:16   #483
Dram
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 04 2006

Domyślny

Odpowiem Ci tylko na 2 pytania,poniewaz nie wiem z czego te strzaly czerpia "moc"

Na tibia.pl znajdz kalkurator i tam sie dowiesz jakie bedziesz zadawal obrazenia (lvl,mlvl)

Dystanse nie ma nic do rzeczy,poniewaz jest wybuch 3x3 pola(chyba) wiec jesli strzala "spadnie" obok potwora to i tak wybuch go dosiegnie

pozdrawiam~
stary 10-06-2006, 22:18   #484
Pietru
Guest

Domyślny

Mam pytanie czym jest exura sio.Wiem ze to jest zaklecie leczace, mozna nim uleczyc kogokolwiek ale czy siebie tez?I jeszcze mam pytanko co to jest za leczenie uh? ih? Lh?

stary 11-06-2006, 03:23   #485
Helixaw
Użytkownik Forum

Helixaw's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec

Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mall
Z czego moc czerpią "burst arrows" (jakos tak ) - tzn czy wybuchają np. ogniem i nie robią nic smokowi, trucizną, i nie robią nic beholderowi, czy może mają taką "uniwersalną" moc i niszczy wszystko? [..]
BA zadaja obrazenia z eksplozji, dzialaja na wszystko poza ghostem i jakims faraonem. Przydaja sei na wyzszych lvlach bo na mniejszych obrazenia sa za male aby byly oplacalne

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pietru
Mam pytanie czym jest exura sio.Wiem ze to jest zaklecie leczace, mozna nim uleczyc kogokolwiek ale czy siebie tez?I jeszcze mam pytanko co to jest za leczenie uh? ih? Lh?
leczy troche mniej niz uh, ale dla druta wystarcza i zamiast vite mozesz sobie ustawic shortcut na exura sio "twoj nick" zaoszczedzisz na tym troche many

Ostatnio edytowany przez Helixaw - 11-06-2006 o 03:25.
Helixaw jest offline  
stary 11-06-2006, 11:07   #486
mall
Użytkownik forum

Domyślny

Dzięki za odpowiedzi, jeszcze jedno pytanko - czy jeśli ktoś podejdzie do potworka którego zaatakuje tymi strzałami i niechcący dostanie, to czy ja dostane czaszkę?
Czy te strzały dostanę u jakiegoś NPC (bez premium) czy koniecznie muszę odkupywać od innych graczy-palladynów?
mall jest offline  
stary 11-06-2006, 11:28   #487
Celoz
Zbanowany

Celoz's Avatar

Data dołączenia: 24 12 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
Celoz ma numer GG 2451090 Celoz ma login Tlenu Celoz@o2.pl
Domyślny

UP
nie da sie. nad głową ludzika przeleci i trafi w potwora
TOPIC
a summonowanie zabiera troche soula?

ile kosztuje BP of chameleon runes?
Celoz jest offline  
stary 11-06-2006, 13:00   #488
mall
Użytkownik forum

Domyślny

A właśnie, co się tyczy summonowania - czy jeśli moje fire devile atakują potwora, w pod potworra podejdzie jakiś gracz, i przez przypadek zerwie, to czy pojawi się nad moim nickiem czaszka? (Wiem że nieporządane obiekty mogą się załapać na atak ognistego demonka, bo sam nieraz oberwałem od moich własnych fireków gdy stałem zbyt blisko celu.).
Druga rzecz - jeśli wydam rozkaz ataku na jakiegoś gracza moim summonom, ale sam będę stał daleko i nie będę atakować go z różdżki ani z run, i tylko moje summony go zabiją, to czy będzie mi liczyło to jako zabicie gracza? Czaszka pojawi się za komendę ataku, ale zabicia gracza nie powinno liczyć, bo ja w niego niczym nie wale, atakują jedynie summony - jak to jest? Czy będzie mi to liczyło jako zabicie gracza?
//Dzisiaj zabiłem dwóch graczy firekami a jakieś 3-4 dni temu też kogoś tak zabiłem, jednak nie mam red skulla, wiec tak jakby mi tego nie liczyło tak jakbym dostał okresowego white skulla za atak, a zabicie nie zostało odnotowane // NAPISZCIE JAK TO JEST plx

Pytanie tutaj, bo magii wszak dotyczy...
mall jest offline  
stary 11-06-2006, 14:59   #489
Nytalith
Użytkownik Forum

Nytalith's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Z czego moc czerpią "burst arrows" (jakos tak ) - tzn czy wybuchają np. ogniem i nie robią nic smokowi, trucizną, i nie robią nic beholderowi, czy może mają taką "uniwersalną" moc i niszczy wszystko?
Odpowiedź pls
Druga sprawa, też wyżej wymienionych strzał się tycząca - z tego co zrozumiałem, obrażenia jakie się tym zadaje wynikają z mlvla - może ktoś w przybliżeniu napisac, jaki mlvl daje jakie obrażenia? I co ma wpływ na trafianie strzałą, czy "distance...", mlvl, czy może nie da się tym nietrafić/spudłować?
HELP PLX
Bursty zadaja obrazenia fizyczne, takie same jak zwykly miecz.
Wplyw na dmg z burstow ma sila magi (czyli lvl i mlvl) a co do wzoru na obliczanie dmg to chyba nikt nieobliczyl zadnego dobrego. Ps. ten kalkulatorek na tibia jest troche zly... zwlaszcza jesli chodzi o bursty, ja zadaje czasem prawie 2x wiekszy dmg z tego niz moj teoretyczny max w/g tego kalkulatora...

Nytalith jest offline  
stary 11-06-2006, 15:21   #490
mall
Użytkownik forum

Domyślny

[qoute]Bursty zadaja obrazenia fizyczne, takie same jak zwykly miecz. [/quote]
Czy to znaczy, że knight z wysokim shieldingiem otrzyma mniejsze obrażenia/nie otrzyma ich wcale?

Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi, proszę o odpowiedzi na powyższe pytania, gdyż nie wszystko zostało mi wyjaśnione ;P
Z góry dzięki
mall jest offline  
stary 11-06-2006, 19:28   #491
Nytalith
Użytkownik Forum

Nytalith's Avatar

Domyślny

shielding niema wplywu na obrazenia od magi, nawet na czary zadajace obrazenia fizyczne. Ma na nie wplyw zato ekwipunek, ogolnie im wiecej arm masz tym mniej dostaniesz

Nytalith jest offline  
stary 11-06-2006, 20:49   #492
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

@mall
Zawsze, gdy zaatakujesz gracza, który nie ma skulla (jakiegokolwiek koloru), sam dostajesz białą czaszkę. Nie ma tu znaczenia, czy walisz z burst arrows, gfb czy też ktoś zostanie trafiony przez potwora przyzwanego przez ciebie.
Zresztą, chyba pojawiał ci się napis "Warning! The murder of xx was not justified.", więc nie powinieneś mieć wątpliwości. Poszukaj sobie ile trzeba mieć unjustów, żeby dostać red skulla.
Duch Niespokojny jest offline  
stary 11-06-2006, 21:49   #493
MJowitek
Użytkownik Forum

MJowitek's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2006
Lokacja: Polska

Profesja: Sorcerer
Skille: 20/27
Poziom mag.: 9
Domyślny Odp

To mój pierwszy post. Temat dobrze dopracowany. Dzięki za przydatne informacje.
MJowitek jest offline  
stary 12-06-2006, 21:21   #494
Redtail
Użytkownik forum

Redtail's Avatar

Data dołączenia: 08 06 2006
Lokacja: Venore

Stan: Początkujący
Imię: Redtail
Świat: Pandoria
Poziom: 8
Domyślny

Uważam że różdżki sorców są lepsze niż druidów:

1. 1 różdżka druida jest dużo cięższa od 1 sorca
2. Sorcowie mają dwie różdżki elektro dwie fire i jedną poison. Druidzi mają dwie elektro dwie poison i jedną fire - poison różdżki działają na najmniejszą liczbę potworów - sorcowie mają więc więcej przydatnych różdżek (?)
3. Różdżki sorców są ładniejsze
Redtail jest offline  
stary 12-06-2006, 21:55   #495
MJowitek
Użytkownik Forum

MJowitek's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2006
Lokacja: Polska

Skille: 20/27
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Redtail
Uważam że różdżki sorców są lepsze niż druidów:

1. 1 różdżka druida jest dużo cięższa od 1 sorca
2. Sorcowie mają dwie różdżki elektro dwie fire i jedną poison. Druidzi mają dwie elektro dwie poison i jedną fire - poison różdżki działają na najmniejszą liczbę potworów - sorcowie mają więc więcej przydatnych różdżek (?)
3. Różdżki sorców są ładniejsze
No muszę się z tobą zgodzić. Chodź ułożenei różdżek dla druida jest lepsze. Naprzyklad 2 rożdżka dla srcera jest gorsza bo druid wali z energi a sorcer z ognia. Szybciej zabijesz DS.
stary 12-06-2006, 23:34   #496
mall
Użytkownik forum

Domyślny

No dobrze, a jeśli celem ataku fire devilów jest jakiś potwór, ale jakiś graczmi podejdzie pod tego potworka, i przez przypadek zerwie czarem - to czy ja dostanę white skulla? Zaznaczam - celem ataku byłby potwór, nie gracz?
mall jest offline  
stary 13-06-2006, 10:35   #497
Oskar111
Użytkownik Forum

Oskar111's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2004
Lokacja: Kielce

Imię: T!
Domyślny

@up tak, bo atak pochodzi od twojego summona

(nie jestem pewien czy odpowiedz na takie pytanie nie padla 1 strone wczesniej ;p )
stary 15-06-2006, 04:14   #498
cooleq
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 06 2006

Domyślny

czy wie ktos moze jak sie robi runki przywracajace mane? bo dostealem kiedys 2 takie(light magic missle) ale jak sam robilem to sie atakowalem czy trzeba zrobic cos specjalnego??
cooleq jest offline  
stary 15-06-2006, 08:26   #499
ShinjiIkari
Użytkownik Forum

ShinjiIkari's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2006
Lokacja: Anime World

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Gildia: ...
Świat: Nova
Poziom: 43
Skille: 68/63
Poziom mag.: 5
ShinjiIkari ma numer GG 5782679
Domyślny

Na ots mana runy?
stary 15-06-2006, 09:06   #500
Helixaw
Użytkownik Forum

Helixaw's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec

Imię: Polalunia
Świat: Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez cooleq
czy wie ktos moze jak sie robi runki przywracajace mane? bo dostealem kiedys 2 takie(light magic missle) ale jak sam robilem to sie atakowalem czy trzeba zrobic cos specjalnego??
nie ma takich runek tylko na OTSach. w real tibii sa tylko mana fluidy
Helixaw jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania