![]() |
#482 |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
|
![]() Ja powiem ci tylko tyle, że gdybym miał grać knightem od nowa to wybrałbym axe, ale decyzja nalezy do ciebie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Guest
|
![]() Sranie w banie.
Swordy sa lepsze dopoki nie zrobisz anihilatora... Stonecutter jest lepszy od Sov'a bo ma 50 ataku .... Ja tymczasem nie narzekam i przygotowywuje sie na odbior SoV ^^ |
![]() |
![]() |
#484 |
Guest
|
![]() Ja walcze axe'm z tego powodu ze w przyszlosci planuje zdobyc Stonecuter axe czyli naj z naj jedorecznych broni xD
|
![]() |
![]() |
#485 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2005
Lokacja: Śląsk
Stan: Na Emeryturze
Świat: Aldora
![]() |
![]() Moim zdaniem zasada jest prosta, jednakże każdy może obrać inny schemat.
Axe - Cena niższa od Swordów, lecz wyższa od clubów. Przeciętnie największy dostępny dla graczy atak. !Najlepszy Axe: +100 lvl Anni! Sword - Najdroższy, z przeciętną ilością ataku za to bardzo dobrą obroną. !Najlepszy Sword +100 lvl Anni! Club - najtańszy, z najsłabszymi statsami, ale jednak bardzo taki, jednoręczna odmiana bardzo lekka (Skull Staff), a War Hammer nie jest dużym wydatkiem !Najlepszy Club: Orshaball, Morgaroth! ![]() Pvp - Polecam Axe. Nie za drogi, jeżeli padniesz na pewno szybciej odzyskasz niż sworda. Non Pvp - Sword. Dobre staty na stosunkowo niksiej szansie padnięcia (przynajmniej tak mi się zdaje) Pvp-E - Club. Nie ma gadki, ile moich qmpli odeszło z powodu trzykrotnej-czterokrotnej straty GS'a, a żał było dobry skill już odrzucać... A WH 1k i wiśta! Jako grający na Infernie, polecam zdecydowanie cluby... Chyba, że masz w planach Anni, ale i tak na pvp-enf nie ma szans :>
![]() |
#486 |
Zbanowany
|
![]() Mnie zastanawia inna sprawa, a mianowicie czy jeśli będziemy wytrenowani w axie, a do blokowania weźmiemy bs-a, który ma więcej defa od f-axa to będzie jakaś różnica pozytywna czy negatywna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Moim zdaniem każdy wytrenowany skill odpowiada atakowi i obronie wybranego oręża, więc zabawa z BSem nie ma sensu.
![]() |
#488 |
Guest
|
![]() Sword vs. Axe.....Ludzie....pochodzcie sobie na dragi z f-axem i z bsem lub d lanca lub też gsem.....ja zmieniłem zdanie jak byłem z gsem na dragu/gsie i dostawalem ładne hity przy dobrym eq (dsm ,rh itp.) przy skillach 82/80 zdażało się dostac hita za 50 + (od draga) to pomyślcie co by było z bronią która ma o -10 lub -15 defa mniej ?
![]() @Down : Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi...?Jak myślisz że róznicą 15-10 defa dostaniesz hita 5 wiekszego to jaka jest róznica miecy 2 atk o0? Ostatnio edytowany przez Nebu - 26-08-2006 o 16:16. |
![]() |
![]() |
#489 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() hmm, 55 ? ...
![]() |
#490 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Eh, ludzie, def jest od BLOKOWANIA ciosów a nie ich ABSORBCJI! (Tak jak arm)
![]() |
#491 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
|
![]() Zacznijmy tak w ogole od tego ze def jedynie zwieksza szanse na sparowanie ciosu na tarcze/bron a nie obniza hity, wiec 55 Vila na pewno nie mialoby tutaj miejsca. Cios moglby zostac calkowicie sparowany, albo wyniesc tyle samo co wczesniej czyli 50.
Po drugie, roznica w obronie pomiedzy f-axem i bsem oraz gsem i d-lance ogranicza sie jedynie do wyswietlania wiekszej ilosci cyferek przy swordzie podczas brania broni na "look". W praktyce nie ma zadnego znaczenia, bsem broni sie TAK SAMO jak f-axem oraz gsem broni sie TAK SAMO jak d-lancem. Opowiadanie pierdol typu "swordy do blokowania" przez dzieciakow 10-letnich naprawde mija sie z celem, uwierzcie mi. Po trzecie, roznica w ataku pomiedzy f-axem i bsem oraz gsem i d-lance jest jak najbardziej zauwazalna podczas gry i wynosi ~5 hp przy dobrych skillach 80+. Po czwarte, axy sa lepsze od swordow i banda zdesperowanych dzieciakow/noobow/newbie/trolli/spamerow niestety tego nie zmieni. Prawda jest brutalna. Cipsoft nie podniesie ataku broni.
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Masz trochę racji, jeżeli chodzi o atak oręża, ale z defem niestety nie mogę się zgodzić.
Miałem kiedyś 32 najta (Hiberna) i 30 Najta na Infernie. Przedstawie tutaj wykres najlepiej ![]() Lvl Skille Melee Eq Drag Hunt 32 65/64 GS DSM, C-Legi, Boh, RH, GS, Aol 1-2 Uh Max (Rekordowo 2 Dragi na klate) 30 66/65 DL G-Armor, C-Legi, Boh, DL, P-Ammy (2 Arm) 2-4 Uh Max :/ (Rekordowo jeden drag, gdyż dwa - dead) To dało się bardzo łatwo zauważyć, że nawet przy 1 Armie dodatkowo szybciej zużywałem UH :/ Co znaczy, że obronia ma całkiem spore znaczenie podczas hunta. Na Dwarf Guardach jest to bardzo łatwo zreszta zauważalnie, przy skilach 70/70 na Balance Fighting (BS lub FA) Ale nie zmienia to faktu, ze axe są proporcjonalnie lepsze od swordów ![]()
![]() |
#493 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2006
|
![]() jesli ktos chce grac aktywnie knightem < mowie o expieniu > to wybiera sie axe, jesli natomiast blokowanie idzie sie w swordy... nic dodac nic ujac ;p
~~Chycel |
![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Drag zadaje zdecydowana wiekszosc obrazen z magii, wiec te twoje liczby sa wziete z kosmosu. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez móc - 27-08-2006 o 11:09. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Otóż to że def także zmniejsza dmg. Prosty przykład - ide blokowac gs-a z tarczą dostaje hity od 40 - 100, ide na gs-a z giant swordem dostaje hity nawet do 250. Proste, logiczne I ZAUWAŻALNE! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#496 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Zbanowany
|
![]() @Up
To ty źle sprawdziłeś, więc jak czegoś niewiesz to SIE NIE WYPOWIADAJ |
![]() |
![]() |
![]() |
#498 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez móc - 27-08-2006 o 16:46. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Zbanowany
|
![]() @Up
Jasne, ty i parę innych takich jak ty. Dobra nie mam zamiaru wypowiadać sie więcej na tym forum bo jest tu za dużo idiotów którzy mają swoję błędne tezy i za cholere nie przekonasz ich, że się mylą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2005
|
![]() Moim zdaniem Axy są lepsze i nie zmieniaj już na swordy, nawet jak inaczej niż ja uważasz bo nie ma sensu jak już skillowałeś axy. Axy jeszcze mają takiego plusa, że i do blokowania są dobre bo nie przesadzajmy mają zawsze to obrone, a i jak sam chcesz poexpić to zakładasz np. Dragon Lance i wymiatasz lepiej niż Giant Sword'em.