![]() |
#521 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
|
![]() Blind Orc nie ma wiele z mieczem wspólnego. W żadnym z dzieł na wyspie nie ma o nim mowy, żaden NPC na niego nie reaguje, zaś on sam tylko sprzedaje przedmioty. Kiedyś był badany tekst z Bear Roomu, na który ork reagował inaczej, ale po badaniach doszedłem do wniosku, że to była lista kategorii przedmiotów na sprzedaż. W sensie: lista rodzajów szmelcu, który ork może opylić, np. Miecze, Zbroje itp.
Norma nie ma nic a nic wspólnego ze Spikey'em. Jej sklep zmieniano po update, zaś na żadne opcje dotyczące informacji spoza miasta nie reaguje. Temple - o Cipfriedzie wiemy mało, więc coś w tym może być. Minotaur na skale - zero połączenia. Tutaj można znaleźć informacje dotyczące go. Pozdrawiam. @down 1) Nie pisz postu pod postem. 2) Wiem jak jest po orkowemu "Sword", zaś gdy pytałem się go o nie - nie było żadnej wzmianki o Spikeyu. Wiem, bo kupiłem każdy złom, który mi oferował, a o żadnym nie gadał więcej. I to mi wystarczy. Próbowałem też przeróżnych mutacji z innymi słowami, np z "Pixo" - nic nie dało.
![]() Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę. ----(\_/) <=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach! --- (> <) Ostatnio edytowany przez Dark Alphadron - 12-07-2008 o 13:41. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#522 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2008
Lokacja: Czarnobyl
Stan: Aktywny Gracz
Imię: 5#@!%^#@!
Profesja: Druid
Gildia: Desolation :s
Świat: Obsidia
Poziom: 25
Skille: 21S
Poziom mag.: 26
|
![]() Okey blind orc moze nie miec nic wspolnego tylko jakiej podstawie uważasz ze nie ma ? Wiesz jak jest spike po orkowemu ?
![]() |
#523 |
Blondynka
|
![]() Powiem tak. Jeśli znajdziesz ów zależność to nas o tym poinformuj ; ). Zdaniem wielu nie ma on nic z mieczem wspólnego, jest tylko sprzedawcą.
![]() |
![]() |
#524 |
Użytkownik forum
|
![]() Witam ; ) ponieważ jestem tu nowym użytkownikiem nie chciał bym odrazu zobaczyć teksty na mój temat w stylu "noob" itd
![]() Dziś zacząłem właśnie czytać ten temat i bardzo on mnie zaciekawił ; ) pamiętacie może tą mapke? (o ile to można nazwać mapką lub obrazkiem ![]() http://gmk.net.pl/~iwona_myslak/sf.png czemu właśnie miały by być 3 miejsca ; ) i miałby sie utworzyć z tego trójkąt jakiś tam? a może to nie trójkąt lub jak wcześniej mówiono kwadrat, może nawet prostokąt, romb (nie wiem czy akurat dobrze napisałem ;P) i inne takie. Chociaż mi przyszedł pomysł z "X" Gdyby na wcześniej podanej mapie rozrysować równe kreski które by otworzyły z tego "X" to wtedy może by coś wyszło ![]() ![]() ![]() Lub może te oto punkty miały by ułożyć jakiś obrazek dający wskazówke ^^ a może trzeba uzbierać jakieś przedmioty oddać je pewnym npc, a oni w zamian dadzą nam kluczyk lub dadzą wskazówke jak go zdobyć lub gdzie się znajduje ![]() ![]() Gdyby tak naprawde Sunrise miał SOF'a lub Spike Sworda zrobił by SS'a i pokazał dowód na to że go ma nie mówiąc skąd ma owego SOF'a czy tam Spike Sworda (zresztą to jedno i to samo) ![]() Szkoda zresztą że questy u npc zrobione z zagadek (pewne są ale nie pamiętam jakie) wtedy może i było by to uproszczone ale cipsoft mógłby zastosować takie coś jak utrudnienie questu czyli np dodatkowa misja ![]() Zresztą tyle questów jest nie rozwiązanych jeszcze ;] i może być też dziesiątki questów o których nie wiemy i nie mamy o nich pojęcia ![]() ![]() Lub dziś kolega mówił mi (wierze że to nie plotka ![]() Hi Frigo,Grido (nie pamiętam nazwy, jutro się o to dopytam) brother yes I w ten oto sposób pojawia sie nam kolejny tajemniczy quest ;] Trzeba wejść do jego pokoiku w którym znajduje się klucz i scrool. podobno nie można na nim zabijać monków (nie pamiętam dokładnego miejsca, dopytam się o to i sam się przekonam czy ten quest istnieje czy nie ;p) bo za każde zabicie musimy płacić 1k (na np 20 lvl) bo jeśli nie to coś tam. Dalej są podobno drzwi z czerwoną klamką które da sie otworzyć ale kolega nie poszedł niestety dalej ![]() To tylko był przykład questa o którym nawet nie mamy pojęcia że istnieje. Teraz niestety muszę iść ale czekam na odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2008
Imię: Cycu Rookslayer
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: 20/25
![]() |
![]() @up
Jeżeli nie chcesz zobaczyć odpowiedzi w stylu "spam,noob" to nie pisz spamu noobie ... ^^. Połowa tekstu jest o niczym (pisanie wywodów a moze to kwadrat a może romb a może elipsa, a może 4 punkty a może 8) a druga o questach na mainie które rozpisane są za długo a tutaj jak wiadomo 100 hu*ów w bok mainowi ![]() ![]() ![]() [edit] @down Też nie jestem tu po to aby wszczynać kłótnie, nie wyzwałem Cię (to z noobem było ironią ![]() ![]() ![]() A co do Mino Maga nie musze go znajdować ![]() ![]() ![]()
.............| Tibia ,Rap & Parkour ![]() .............|____________________|........... ... Przez Uczciwość ... Kolekcja z rooka poszła sie je...ć :/ ![]() Ostatnio edytowany przez CycuRookslayer - 26-07-2008 o 03:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Użytkownik forum
|
![]() Zresztą tacy jak ty to wszyscy jesteście tacy sami ;] co chce ktoś napisać o czymś co mogło by zaciekawić graczy np na mainie to odrazu noob i spam ;] fajnie że jestem noobem i ciesze sie z tego wiesz
![]() I jeśli taki mądry jesteś to może znajdz i zabij mino maga na rooku i wyloć najlepszą broń na rook jak narazie czyli Taurus Mace (atk 30,18 def)(szkoda tylko że broń ta jest dwuręczna ale jak to sie mówi "zawsze coś ![]() Napewno byś miał wielką ucieche gdyby ktoś ci odkrył nowy quest na rooku bo wiadomo ^^ nowe lub stare very rare rzeczy nie do zdobycia to zawsze coś ![]() Zresztą ile to rzeczy i zagadek jeszcze nie zostało wyjaśnionych w Tibii.więc jeszcze dużo pracy czeka by odkryć te zagadki i zdobyć tajemnicze rzeczy ^^ Ostatnio edytowany przez tyrael15 - 26-07-2008 o 03:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Użytkownik forum
|
![]() Wiem że troszkę spam ale poprostu chciałem dać przykład i dlatego wyjechałem z tymi questami (lub nie questami) z maina ^^ a nie potrzebuje udawać fajnego ^^ bo nie jestem taki jak inni gracze (nie mówię tu o Tobie i o innych z tego tematu itd.) chyba wiesz o jakich graczy mi chodzi.Nie chce ci pokazywać jaki to z Ciebie newbik czy nie newbik bo nie od tego jest forum prawda?
![]() Ostatnio edytowany przez tyrael15 - 26-07-2008 o 04:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2008
Imię: Cycu Rookslayer
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: 20/25
![]() |
![]() @up
No wszystko wyjaśnione ![]() ![]() Nie czepiając się - double post ^^ hehe . Pozdro ![]()
.............| Tibia ,Rap & Parkour ![]() .............|____________________|........... ... Przez Uczciwość ... Kolekcja z rooka poszła sie je...ć :/ ![]() Ostatnio edytowany przez CycuRookslayer - 26-07-2008 o 04:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Użytkownik forum
|
![]() Co do Spike Sword czy tam SoF (i tak to jeden i ten sam sword tylko nazwa zmieniona ;]) to może gdy miecz zniknie przenosi sie on na poziom -6 pod pokojem mino maga (można zobaczyć ten poziom na TibiaEarth).Zobaczcie sami że taki poziom istnieje chociaż jest mały.Może wystarczy znaleść klucz a teleport u mino maga przeniesie nas poziom niżej gdzie będzie leżał na ziemi SoF lub będzie tam skrzynka z nim i teleport który przeniesie nas piętro wyżej czyli powrót ^^.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Użytkownik forum
|
![]() Lub kolejny pomysł.Prawdopodobnie może go dotknąć osoba pokorna i (o ile dobrze pamiętam) skromna.Wiecie co? może to być jednak zmyłka?Może trzeba być taką samą osobą jak ta mała dziewczynka która potem zabijała ludzi.Bo czy osoba pokorna i skromna umiała by zapanować nad "Mieczem Furii"?Raczej ta osoba zamiast być pokorna powinna być potężna by umieć zapanować nad tym Mieczem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 05 2007
Imię: Pielgrzyn
Świat: Azura
Poziom: 31
Skille: 22/28
|
![]() K!@#$% czy wy nie rozumiecie ze cipsoft piszac na znaku ze otrzyma go cierpliwy to chodzilo im o to ze otrzyma go ktos kto gra dalej normalnie i po jakims czasie go sam zdobedzie na kontynecie (obojetnie z questa czy z loota). Kazdy inteligentny by sie domyslil ale widac ciezko tu takich znalesc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 04 2006
Profesja: Paladin
Świat: Galana
Poziom: 10
Skille: 31/34
Poziom mag.: 4
|
![]() Uwazajcie bo znajdziecie i akurat wszyscy rookstayerzy beda szpanowac nowiutkimi spike swordami
![]() moze w srodku bedzie nastepna wskazowka albo SoF zacznie swiecic... |
![]() |
![]() |
![]() |
#533 | ||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 07 2008
Lokacja: Kraków
![]() |
![]() Cytuj:
No cóż, podobno wysokolevelowi rookstayerzy posiadają SoF'a. Gdybyśmy sę ich popytali... Ale i tak większość z nich już nie gra. ;] Lecz najprawdopodobniej masz rację. Cytuj:
Poziom -6 jest błędem TibiaEarth. Nie można się do niego dostać. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2006
Lokacja: Myślenice
Stan: Niegrający
Imię: Morderff
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 69
|
![]() @UP
Tak podobno hmm podobno hmm no tak podobno posiadają... Podobno to naprawdę dużo rzeczy się dzieje.
![]() Mój film ![]() http://www.youtube.com/watch?v=HNKcb85_Tu0 Ojczyznę kochać trzeba i szanować Nie deptać flagi i nie pluć na godło Należy też w coś wierzyć i ufać Ojczyznę kochać i nie pluć na godło |
![]() |
![]() |
![]() |
#535 | |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Cytuj:
Pisząc to, nic do tematu nie wniosłeś. Jak dalej będziesz skreślał każdy mit, każde przypuszczenie, każdą historię, bo ktoś napisze "podobno", nigdy nie rozwiążesz tej zagadki. W końcu w tym przypadku niczgo nie jesteśmy pewni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#536 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#537 | |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Cytuj:
Mimo to, są teorie, które przestały być już powtarzane np. wspomniany przez Ciebie filmik Shadow Rexa. Ale do tego tematu już nie schodźmy... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2007
|
![]() @Shiawase
Jak na razie nie ma nowych teorii... Jak masz jakąś to się z nami nią podziel ;]. Ja osobiście nie wierzę aby ten quest istniał. No bo po co niby nam spike sword na Rooku o.O? Ale życzę Wam powodzenia w odkrywaniu tajemnic ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#539 | |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Cytuj:
Nowej teorii nie mam, lecz wielu teorii nikt jeszcze nie sprawdził... ;] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
@up Mylisz się. Nie znam teorii, która nie zostałaby sprawdzona.
S. J. Lec Ostatnio edytowany przez Slythia - 28-07-2008 o 09:57. |
|
![]() |
![]() |