Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 12-07-2008, 13:28   #521
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
Domyślny

Blind Orc nie ma wiele z mieczem wspólnego. W żadnym z dzieł na wyspie nie ma o nim mowy, żaden NPC na niego nie reaguje, zaś on sam tylko sprzedaje przedmioty. Kiedyś był badany tekst z Bear Roomu, na który ork reagował inaczej, ale po badaniach doszedłem do wniosku, że to była lista kategorii przedmiotów na sprzedaż. W sensie: lista rodzajów szmelcu, który ork może opylić, np. Miecze, Zbroje itp.
Norma nie ma nic a nic wspólnego ze Spikey'em. Jej sklep zmieniano po update, zaś na żadne opcje dotyczące informacji spoza miasta nie reaguje.
Temple - o Cipfriedzie wiemy mało, więc coś w tym może być.
Minotaur na skale - zero połączenia. Tutaj można znaleźć informacje dotyczące go.
Pozdrawiam.
@down
1) Nie pisz postu pod postem.
2) Wiem jak jest po orkowemu "Sword", zaś gdy pytałem się go o nie - nie było żadnej wzmianki o Spikeyu. Wiem, bo kupiłem każdy złom, który mi oferował, a o żadnym nie gadał więcej. I to mi wystarczy. Próbowałem też przeróżnych mutacji z innymi słowami, np z "Pixo" - nic nie dało.

Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę.
----(\_/)
<=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach!
--- (> <)

Ostatnio edytowany przez Dark Alphadron - 12-07-2008 o 13:41.
Dark Alphadron jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-07-2008, 13:35   #522
GreenPeace
Użytkownik Forum

GreenPeace's Avatar

Data dołączenia: 07 04 2008
Lokacja: Czarnobyl

Stan: Aktywny Gracz
Imię: 5#@!%^#@!
Profesja: Druid
Świat: Obsidia
Poziom: 25
Skille: 21S
Poziom mag.: 26
Domyślny

Okey blind orc moze nie miec nic wspolnego tylko jakiej podstawie uważasz ze nie ma ? Wiesz jak jest spike po orkowemu ?

GreenPeace jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2008, 13:40   #523
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez GreenPeace Pokaż post
Okey blind orc moze nie miec nic wspolnego tylko jakiej podstawie uważasz ze nie ma ? Wiesz jak jest spike po orkowemu ?
Powiem tak. Jeśli znajdziesz ów zależność to nas o tym poinformuj ; ). Zdaniem wielu nie ma on nic z mieczem wspólnego, jest tylko sprzedawcą.
stary 26-07-2008, 02:51   #524
tyrael15
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 07 2008
Lokacja: Płock

Domyślny

Witam ; ) ponieważ jestem tu nowym użytkownikiem nie chciał bym odrazu zobaczyć teksty na mój temat w stylu "noob" itd

Dziś zacząłem właśnie czytać ten temat i bardzo on mnie zaciekawił ; )

pamiętacie może tą mapke? (o ile to można nazwać mapką lub obrazkiem )

http://gmk.net.pl/~iwona_myslak/sf.png

czemu właśnie miały by być 3 miejsca ; ) i miałby sie utworzyć z tego trójkąt jakiś tam?

a może to nie trójkąt lub jak wcześniej mówiono kwadrat, może nawet prostokąt, romb (nie wiem czy akurat dobrze napisałem ;P) i inne takie.

Chociaż mi przyszedł pomysł z "X"

Gdyby na wcześniej podanej mapie rozrysować równe kreski które by otworzyły z tego "X" to wtedy może by coś wyszło może to 5 miejsc lub 4 i tajemnicza dźwignia w mieście Która mogła by nas teleportować potem na wysepke z tajemniczym dotąd SOF'em

Lub może te oto punkty miały by ułożyć jakiś obrazek dający wskazówke ^^

a może trzeba uzbierać jakieś przedmioty oddać je pewnym npc, a oni w zamian dadzą nam kluczyk lub dadzą wskazówke jak go zdobyć lub gdzie się znajduje można by dużo myśleć nad tym.Kombinacji jest wiele

Gdyby tak naprawde Sunrise miał SOF'a lub Spike Sworda zrobił by SS'a i pokazał dowód na to że go ma nie mówiąc skąd ma owego SOF'a czy tam Spike Sworda (zresztą to jedno i to samo)

Szkoda zresztą że questy u npc zrobione z zagadek (pewne są ale nie pamiętam jakie) wtedy może i było by to uproszczone ale cipsoft mógłby zastosować takie coś jak utrudnienie questu czyli np dodatkowa misja

Zresztą tyle questów jest nie rozwiązanych jeszcze ;] i może być też dziesiątki questów o których nie wiemy i nie mamy o nich pojęcia Ostatnio kumpel Kosiorek odnalazł nowego questa.SS powinien być w Zdjęcia>Only Harmonia tylko trzeba poszukać.Zresztą do dziś jest nie wyjaśniony quest z Elvenhair Rope (dobrze napisałem?) i tajemniczą troll lady do której podobno nie da sie dostać ;]

Lub dziś kolega mówił mi (wierze że to nie plotka ) o queście na Isle Of The King (jak wiadomo Main...) mówimy do NPC:
Hi
Frigo,Grido (nie pamiętam nazwy, jutro się o to dopytam) brother
yes

I w ten oto sposób pojawia sie nam kolejny tajemniczy quest ;]
Trzeba wejść do jego pokoiku w którym znajduje się klucz i scrool.
podobno nie można na nim zabijać monków (nie pamiętam dokładnego miejsca, dopytam się o to i sam się przekonam czy ten quest istnieje czy nie ;p)
bo za każde zabicie musimy płacić 1k (na np 20 lvl) bo jeśli nie to coś tam.
Dalej są podobno drzwi z czerwoną klamką które da sie otworzyć ale kolega nie poszedł niestety dalej owy nowy quest trzeba zbadać ;]

To tylko był przykład questa o którym nawet nie mamy pojęcia że istnieje.

Teraz niestety muszę iść ale czekam na odpowiedzi i nie chciałbym zobaczyć odp w stylu "spam, noob" więc prosze o wyrozumiałość
tyrael15 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-07-2008, 03:10   #525
CycuRookslayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 01 2008

Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: 20/25
CycuRookslayer ma numer GG 589824
Domyślny

@up

Jeżeli nie chcesz zobaczyć odpowiedzi w stylu "spam,noob" to nie pisz spamu noobie ... ^^. Połowa tekstu jest o niczym (pisanie wywodów a moze to kwadrat a może romb a może elipsa, a może 4 punkty a może 8) a druga o questach na mainie które rozpisane są za długo a tutaj jak wiadomo 100 hu*ów w bok mainowi .

[edit]
@down

Też nie jestem tu po to aby wszczynać kłótnie, nie wyzwałem Cię (to z noobem było ironią ). Ale jak sam mówisz - chcesz napisać coś co może zaciekawić graczy na mainie to jest to troszkę spam - zauważ, jest to forum na temat rookgardu. Nie powiem Ci co znajduje się za m-wallami w Ghostlandzie, bo nawet nie wiem gdzie się on znajduje . Dla tego udzielam się tutaj, nigdzie poza TR nie znajdziesz moich postów. Owszem, możesz udawać fajnego wyjeżdżając mi z nazwami z maina i pokazując jaki to ze mnie newbik nie wiedzący nic o tej grze.
A co do Mino Maga nie musze go znajdować . Ale gdybym umiał się do niego dostać to chętnie bym sie z nim zmierzył (nie sam ). Co do questów, tak byłbym zadowolony gdyby był jakiś nowy quest. Byłbym też zadowolony gdybyś w następnym poście mógł pisać mniej o questach z maina .

... Przez Uczciwość ... Kolekcja z rooka poszła sie je...ć :/

Ostatnio edytowany przez CycuRookslayer - 26-07-2008 o 03:40.
CycuRookslayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-07-2008, 03:24   #526
tyrael15
Użytkownik forum

Domyślny

Zresztą tacy jak ty to wszyscy jesteście tacy sami ;] co chce ktoś napisać o czymś co mogło by zaciekawić graczy np na mainie to odrazu noob i spam ;] fajnie że jestem noobem i ciesze sie z tego wiesz ale nie jestem tu po to by sie obrażać na wzajem, wyzywać lub wszczynać kłótnie ;]

I jeśli taki mądry jesteś to może znajdz i zabij mino maga na rooku i wyloć najlepszą broń na rook jak narazie czyli Taurus Mace (atk 30,18 def)(szkoda tylko że broń ta jest dwuręczna ale jak to sie mówi "zawsze coś " (Dotego że to pierwsza o ile zostanie ona wylotowana na rooku broń która jest dwuręczna bo wczesniej raczej takiej nie było ^^) albo powiedz mi czemu zniknęła z mapy Tibii Nieistniejąca już dziura z cyklopami na wschód od Mercenary Tower do której potrzebny był klucz nr 3950 lub został usunięty tunel to wyspy (należącej?) do Fibuli a wyspa ów zwie lub zwała się Calcanea na której był pojedyńczy resp GS'a i do wejścia na wyspe potrzebny był klucz lub POI istniał od dawna tylko nikt nie wiedział co tam jest i nie chciał tego zbadać lub może mi powiesz co znajduje sie za tajemniczymi m-wallami w Ghostlandzie i Fortecy Elfów ;] lub wykminisz jak wykonać tajemniczy quest powiązany z językiem beholderów na którym nagrodą (może i tak może i nie o ile quest istnieje) jest Winged Helmet. (kij z tym że to questy (o ile questy) na mainie, ale są nie wyjaśnione i napewno grało by sie o wiele fajniej wiedząc że nie tylko są te nudne,stale te same questy na rooku (jak narazie nie widziałem by zawitał nowy quest na rookgard) i mainie (nowe dodawane tylko dla pacc) ale też nowe questy odkryte przez zwykłych graczy ;]

Napewno byś miał wielką ucieche gdyby ktoś ci odkrył nowy quest na rooku bo wiadomo ^^ nowe lub stare very rare rzeczy nie do zdobycia to zawsze coś

Zresztą ile to rzeczy i zagadek jeszcze nie zostało wyjaśnionych w Tibii.więc jeszcze dużo pracy czeka by odkryć te zagadki i zdobyć tajemnicze rzeczy ^^

Ostatnio edytowany przez tyrael15 - 26-07-2008 o 03:58.
stary 26-07-2008, 04:03   #527
tyrael15
Użytkownik forum

Domyślny

Wiem że troszkę spam ale poprostu chciałem dać przykład i dlatego wyjechałem z tymi questami (lub nie questami) z maina ^^ a nie potrzebuje udawać fajnego ^^ bo nie jestem taki jak inni gracze (nie mówię tu o Tobie i o innych z tego tematu itd.) chyba wiesz o jakich graczy mi chodzi.Nie chce ci pokazywać jaki to z Ciebie newbik czy nie newbik bo nie od tego jest forum prawda? a jeśli cię uraziłem w jakiś sposób to przepraszam ^^

Ostatnio edytowany przez tyrael15 - 26-07-2008 o 04:04.
stary 26-07-2008, 04:07   #528
CycuRookslayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 01 2008

Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: 20/25
CycuRookslayer ma numer GG 589824
Domyślny

@up

No wszystko wyjaśnione . Taką rozmowe to ja rozumiem
Nie czepiając się - double post ^^ hehe . Pozdro

... Przez Uczciwość ... Kolekcja z rooka poszła sie je...ć :/

Ostatnio edytowany przez CycuRookslayer - 26-07-2008 o 04:09.
CycuRookslayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2008, 03:26   #529
tyrael15
Użytkownik forum

Domyślny

Co do Spike Sword czy tam SoF (i tak to jeden i ten sam sword tylko nazwa zmieniona ;]) to może gdy miecz zniknie przenosi sie on na poziom -6 pod pokojem mino maga (można zobaczyć ten poziom na TibiaEarth).Zobaczcie sami że taki poziom istnieje chociaż jest mały.Może wystarczy znaleść klucz a teleport u mino maga przeniesie nas poziom niżej gdzie będzie leżał na ziemi SoF lub będzie tam skrzynka z nim i teleport który przeniesie nas piętro wyżej czyli powrót ^^.
stary 27-07-2008, 05:54   #530
tyrael15
Użytkownik forum

Domyślny

Lub kolejny pomysł.Prawdopodobnie może go dotknąć osoba pokorna i (o ile dobrze pamiętam) skromna.Wiecie co? może to być jednak zmyłka?Może trzeba być taką samą osobą jak ta mała dziewczynka która potem zabijała ludzi.Bo czy osoba pokorna i skromna umiała by zapanować nad "Mieczem Furii"?Raczej ta osoba zamiast być pokorna powinna być potężna by umieć zapanować nad tym Mieczem Wogóle ktoś próbował sposobu z white,red skullem? czyli zrookowanie sie mając przy tym white,red skulla (o ile to jest możliwe na rooku) a potem spróbować otworzyć drzwi na mino hell? (Trochę głupi pomyśl, bo nie było by to możliwe na światach no-pvp ale można spróbować)
stary 27-07-2008, 09:05   #531
Ptahun
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 05 2007

Imię: Pielgrzyn
Świat: Azura
Poziom: 31
Skille: 22/28
Domyślny

K!@#$% czy wy nie rozumiecie ze cipsoft piszac na znaku ze otrzyma go cierpliwy to chodzilo im o to ze otrzyma go ktos kto gra dalej normalnie i po jakims czasie go sam zdobedzie na kontynecie (obojetnie z questa czy z loota). Kazdy inteligentny by sie domyslil ale widac ciezko tu takich znalesc.
Ptahun jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2008, 09:29   #532
Migfulcrum
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 04 2006

Profesja: Paladin
Świat: Galana
Poziom: 10
Skille: 31/34
Poziom mag.: 4
Domyślny

Uwazajcie bo znajdziecie i akurat wszyscy rookstayerzy beda szpanowac nowiutkimi spike swordami Proponuje wam ulozyc te punkty w cos takiego http://pl.wikipedia.org/wiki/Teserakt
moze w srodku bedzie nastepna wskazowka albo SoF zacznie swiecic...
Migfulcrum jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2008, 13:59   #533
Shiawase
Użytkownik forum

Shiawase's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2008
Lokacja: Kraków

Shiawase ma numer GG 13916410
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ptahun Pokaż post
K!@#$% czy wy nie rozumiecie ze cipsoft piszac na znaku ze otrzyma go cierpliwy to chodzilo im o to ze otrzyma go ktos kto gra dalej normalnie i po jakims czasie go sam zdobedzie na kontynecie (obojetnie z questa czy z loota). Kazdy inteligentny by sie domyslil ale widac ciezko tu takich znalesc.

No cóż, podobno wysokolevelowi rookstayerzy posiadają SoF'a.
Gdybyśmy sę ich popytali... Ale i tak większość z nich już nie gra. ;]
Lecz najprawdopodobniej masz rację.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez tyrael15 Pokaż post
Co do Spike Sword czy tam SoF (i tak to jeden i ten sam sword tylko nazwa zmieniona ;]) to może gdy miecz zniknie przenosi sie on na poziom -6 pod pokojem mino maga (można zobaczyć ten poziom na TibiaEarth).Zobaczcie sami że taki poziom istnieje chociaż jest mały.Może wystarczy znaleść klucz a teleport u mino maga przeniesie nas poziom niżej gdzie będzie leżał na ziemi SoF lub będzie tam skrzynka z nim i teleport który przeniesie nas piętro wyżej czyli powrót ^^.

Poziom -6 jest błędem TibiaEarth. Nie można się do niego dostać.
Shiawase jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2008, 15:05   #534
Morderff
Użytkownik Forum

Morderff's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2006
Lokacja: Myślenice

Stan: Niegrający
Imię: Morderff
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 69
Domyślny

@UP
Tak podobno hmm podobno hmm no tak podobno posiadają... Podobno to naprawdę dużo rzeczy się dzieje.

Mój film
http://www.youtube.com/watch?v=HNKcb85_Tu0

Ojczyznę kochać trzeba i szanować
Nie deptać flagi i nie pluć na godło
Należy też w coś wierzyć i ufać
Ojczyznę kochać i nie pluć na godło
Morderff jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2008, 15:29   #535
Shiawase
Użytkownik forum

Shiawase's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Morderff Pokaż post
@UP
Tak podobno hmm podobno hmm no tak podobno posiadają... Podobno to naprawdę dużo rzeczy się dzieje.
Podobno SoF'a da się zdobyć, podobno da się dojść do Mino Maga, podobno do pokoju z Ghoul'em da się wejść...

Pisząc to, nic do tematu nie wniosłeś.

Jak dalej będziesz skreślał każdy mit, każde przypuszczenie, każdą historię, bo ktoś napisze "podobno", nigdy nie rozwiążesz tej zagadki. W końcu w tym przypadku niczgo nie jesteśmy pewni.
stary 27-07-2008, 15:38   #536
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shiawase Pokaż post
Podobno SoF'a da się zdobyć, podobno da się dojść do Mino Maga, podobno do pokoju z Ghoul'em da się wejść...

Pisząc to, nic do tematu nie wniosłeś.

Jak dalej będziesz skreślał każdy mit, każde przypuszczenie, każdą historię, bo ktoś napisze "podobno", nigdy nie rozwiążesz tej zagadki. W końcu w tym przypadku niczgo nie jesteśmy pewni.
Lecz ciągłe powtarzanie tych samych teorii, przez nikogo nie potwierdzonych, mija się z celem. Równie dobrze rookstayerzy mogą nadal zajmować się filmikiem Shadow Rexa, efekt będzie ten sam.
stary 27-07-2008, 16:01   #537
Shiawase
Użytkownik forum

Shiawase's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia Pokaż post
Lecz ciągłe powtarzanie tych samych teorii, przez nikogo nie potwierdzonych, mija się z celem. Równie dobrze rookstayerzy mogą nadal zajmować się filmikiem Shadow Rexa, efekt będzie ten sam.
Ale przyznaj-trzeba kombinować. I teorie niepotwierdzone potwierdzić. Gdy je potwierdzimy, może przestaną się powtarzać.
Mimo to, są teorie, które przestały być już powtarzane np. wspomniany przez Ciebie filmik Shadow Rexa. Ale do tego tematu już nie schodźmy...
stary 27-07-2008, 16:46   #538
Anitaaa
Użytkownik Forum

Anitaaa's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2007

Domyślny

@Shiawase
Jak na razie nie ma nowych teorii... Jak masz jakąś to się z nami nią podziel ;]. Ja osobiście nie wierzę aby ten quest istniał. No bo po co niby nam spike sword na Rooku o.O? Ale życzę Wam powodzenia w odkrywaniu tajemnic ;]

"Życie to zagadka.
Nie trać czasu, bo jej nie rozwiążesz..."

Anitaaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2008, 18:23   #539
Shiawase
Użytkownik forum

Shiawase's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Anitaaa Pokaż post
@Shiawase
Jak na razie nie ma nowych teorii... Jak masz jakąś to się z nami nią podziel ;]. Ja osobiście nie wierzę aby ten quest istniał. No bo po co niby nam spike sword na Rooku o.O? Ale życzę Wam powodzenia w odkrywaniu tajemnic ;]
Ja również nie wierzę w istnienie takiego questa-po prostu bawię się w detektywa i staram się pomóc tym, którzy twierdzą, że SoF'a da się zdobyć.
Nowej teorii nie mam, lecz wielu teorii nikt jeszcze nie sprawdził... ;]
stary 28-07-2008, 09:56   #540
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shiawase Pokaż post
Ale przyznaj-trzeba kombinować. I teorie niepotwierdzone potwierdzić. Gdy je potwierdzimy, może przestaną się powtarzać.
Mimo to, są teorie, które przestały być już powtarzane np. wspomniany przez Ciebie filmik Shadow Rexa. Ale do tego tematu już nie schodźmy...
W takim razie czy teoria mówiąca, że rookstayerzy dostają SoFa pomoże nam w poszukiwaniach? Wręcz przeciwnie, zakończy je. Wiele razy było mówione, że nie jest to prawdą, znam parę osób, które wg tej teorii powinny już go otrzymać - a to się nie stało.

@up
Mylisz się. Nie znam teorii, która nie zostałaby sprawdzona.

Ostatnio edytowany przez Slythia - 28-07-2008 o 09:57.
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania