![]() |
#541 |
Użytkownik Forum
|
![]() ja osobiscie przekonalem sie ze sword jest kiepski
bo nawet 80 skill nie moglem ubic dragon nawet bylo ciezko przebic sie przez def hero ja bardziej polacem axe |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#542 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
To zal mi cie skoro na 80 sword nie mogles ubic draga ![]() @Topic: odpowiedz sobie na pytanie czy wolisz siekac (axe) ciac (sword) czy miazdzyc (cluby) mi najbardziej odpowiada 3 opcja dlatego jakbym robil nowego knighta wybralbym club... |
|
![]() |
![]() |
#543 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 08 2006
Imię: Lerandal
Profesja: Knight
Gildia: Suicide Squad
Świat: Secura
Poziom: 63
Skille: 85/83
Poziom mag.: 6
|
![]() Ja sam bije sie na sworda i troche żałuje ale żle tak bardzo niejest. Jeżeli bijesz sie na axe to niezmieniaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Patrze na te All wypowiedzi i jak dla mnie to SWORD jest jednym wielkim SUX!
Axe jest duzo lepszy. Przy skillach 75/75 lub 80/80 nie widac roznicy czy ktos ma FA czy BS. A Fire Axe ma przynajmniej lepszy Atak i przy bloczeniu DL'i, Hydr, Dragów, Warlocków czy Demków nie ma to aż tak wielkiego znaczenia ile defa ma broń. Więc jak dla mnie AXE ROX! Po drugie popatrzcie ile waży GIANT SWORD! 180 CAP! a DRAGON LANCE! TYLKO 67 CAP! Taka mała punktacja: DEF: Sword 3 pkt, Axe 1 pkt ATK: Sword 1 pkt, Axe 3 pkt CAP: Sword 1 pkt, Axe 2 pkt Wygląd (wiem, że mało wazny, ale co tam): Sword 2 pkt, Axe 2 pkt Ceny: Sword 2 pkt (BS 7-18k, a GS przewaznie wszedzie 17k) Axe 3 pkt (FA 7-12k, a DL 10-14k) Podsumowując: Sword - 9 pkt Axe - 11 pkt Axe jest lepszy, Sword też dobry, ale ma więcej wad. Większość Najtów bierze Swordy, bo to bardziej pasuje do Wojownika niż jakiś tam toporek, ale ja dalej będe przy swoim AXE ROX!!!
Jeżeli nie wiesz co przedstawia ten obrazek. To znaczy, że nie wiesz co to prawdziwy futbol. Jeżeli nigdy ich nie widziałeś. To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś. Jeżeli nie znasz ich przydomku. To znaczy, że nie rozumiesz mnie. Jeżeli mnie nie rozumiesz. To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY! NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU! You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft. |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() a angielska trudna jezyk.
![]() |
#546 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 10 2006
|
![]() Axe z jednej strony są git ale drogie ;/. Lecz jednak wole te bronie bardziej od swordów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka
![]() |
![]() OMG Chyba każdy sam powinien wybrać według WŁASNEJ decyzji, co mu odpowiada
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory
|
![]() Nie wiem o co ci chodzi, jeśli Vil nie umiesz czytać to już nie mój problem i jesli myślisz, że jesteś moderatorem i możesz gadać co ci sie podoba to jesteś w wielkim błędzie.
__ ~: poszukaj sobie etymologii slowa 'sucks' :~
Jeżeli nie wiesz co przedstawia ten obrazek. To znaczy, że nie wiesz co to prawdziwy futbol. Jeżeli nigdy ich nie widziałeś. To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś. Jeżeli nie znasz ich przydomku. To znaczy, że nie rozumiesz mnie. Jeżeli mnie nie rozumiesz. To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY! NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU! You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft. Ostatnio edytowany przez Vil - 03-10-2006 o 21:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Kluczbork
|
![]() @ Xeradus.. zanim tu zdobedziesz ten Pharao sword, ja dawno bede miec SCA z Ani lub Kupne.. taka prawda, jest to item bardzo żadki.
Co do tematu , tak jak zacyttowal ktos z Tibi Wiki , potwierdzam to teze na bazie wlasnych testow , w wypadku uzywania tarczy , system gry ignoruje defence broni , liczy sie defence tarczy nie broni ,w wypadku broni dwurecznych juz jest inaczej , defence broni ma kolosalne znaczenie.. Osobiscie uzywam Axe , ale jak zawsze powtorze , Giant sword jest (wedlug mnie) lepszy od Dragon Lance'y , wiec dlaczego wybralem Axe ? Bo SCA wciąga Sov'a nosem , a ja zawsze walcze o to co najleprze. @Któryś z panów powyżej.. Pisal cos o cenach Sov-Sca na serverach , piszesz ciagle ze Sov jest tanszy od Sca na wiekszosci (wszystkich ? niepamietam jak to napisales) serverach , a ja ci powiem ze mnie sie to wydaje troche dziwne.. z racji tego zeby zdobyc Sov'a (czy Sca) trzeba zrobic trudny quest, co wplywa na to ze tych broni nie ma zbyt wielu (sprzedaja tylko pallki i sorce [drudzi nie robia anni ![]() Cytuj:
pzdr.. p.s. Gdybym kiedys nie wybral Toporów, Wziolbym cluby , mimo ze dlugo smigal bym z war hammerem , byc moze zdobylbym Thunder Hammera, a o satysfakcji jaka bym wtedy poczul , moge tylko pomazyc. ![]()
19:12 Seemes: does that mean your br? 19:12 Wabasi: -aims shotgun- whos BR? Ostatnio edytowany przez Ajron 88 - 03-10-2006 o 18:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
ad. PS: sa jeszcze crystal mace i Hammer of the wrath ktore wypadaja z faraonow i sa calkiem zacnnymi borniami ![]()
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
eX Moderator
![]() |
![]() aka mocniejsza lanca nie do zlootowania i ekwiwalent FA za pareset K zlota.
![]() |
#553 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ale to i tak raczej nie do zrealizowania wiec cluby sux ![]()
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 04-10-2006 o 17:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#554 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 08 2006
Profesja: Knight
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#555 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 08 2006
Lokacja: Thais
Stan: Aktywny gracz
Imię: Don El Cid
Profesja: Sorcerer
Świat: Furora
Poziom: 17
Skille: 14/18
Poziom mag.: 10
|
![]() Wiesz zalezy co chcesz robic esli bedziesz chcial bardziej blokowac nisz isc na bardziej ryzykowny hunt to wez axe a jeslio chcesz bardziej blokowac do wez sworda
|
![]() |
![]() |
![]() |
#556 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() Cytuj:
W języku polskim (a takiego chyba tutaj używamy) jej nie znajdziesz, bo i nie występuje w nim w ogóle takie słowo. Nie mam nic przeciwko zapożyczeniom, ale nie mają one zbyt wielkiego sensu, gdy istnieje już w naszym języku wyraz o takim samym znaczeniu, tym bardziej jeśli co drugie słowo w zdaniu przeplatasz makaronizmami. Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 05-10-2006 o 18:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#557 | |
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#558 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 02 2006
Lokacja: Łódź
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Gildia: Solo style
Świat: Celesta
Poziom: 43
Poziom mag.: 51
|
![]() A ja jestem ciekaw, co za idiota odświeżyl temat sprzed dwóch i pół (2,5 liczbą) lat
![]() Chłopak pewnie (chociaż niekoniecznie) już ma ze 100lvl+ i skille 90/90 w wybranym, a wy nadal mówicie mu co ma wybrać ![]() Ostatnio edytowany przez druidek12 - 05-10-2006 o 18:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Użytkownik Forum
|
![]() Heh. Ten temat nie ma sensu... kłócicie się która z tych broni jest lepsza, a tymczasem to nie ma znaczenia. To czy wybierzesz sword czy axe to twoja sprawa. Kazdy swoje chwali - ktos wybierze sworda bedzie pisal ze sword rules i tak samo bedzie w przypadku axe. Axe maja wiecej ataku : FA i SCA w porownaniu do BS i SOV-a maja 2 ataku wiecej w przeliczeniu na skile(jesli kalkulatory nie klamia) jest to roznica 4 skili. Jesli posiadasz jakies sensowne skile (mowa tutaj o 80+\80+) to te 2 ataku broni wiecej nie daje ci duzej przewagi, bo ile expa zdobedziesz wiecej na godzine...? gora 2 k nie ma bata ze wiecej. Pomysl o tym ze wbijesz przez to mniej skila(zalozmy twoj kumpel ma takie same skile zrobil level i axe podskoczyl mu o 8%, za to tobie podskoczy za ta sama ilosc expa jakies 2% skili wiecej ... .Po jakims czasie jesli kolega z axem nie bedzie skilowal to ta roznica 2 ataku zostanie zniwelowana[jakies 50 leveli lol] przez skile(napewno nie calkiem ale troche owszem) a defa ty bedziesz mial wiecej. Jedyna wada gsa to jego waga:/ jest lepszy od d lance nie ma co nawet ukrywac, 6 defa w przypadku broni dwureznej robi swoje. Sword ringi sa trudniej dostepne ale jesli masz pacca i kase to nie robi problemu
![]() Jesli masz zamiar mniej skilowac bierz axe bo na mniejszym skilu przelamiesz obrone potworka na ktorym chcesz huncic, jesli wybierasz sworda poskiluje wiecej i wyjdzie ci na to samo, a defa i shielda bedziesz mial wyzsze. Pamietaj ze high level knight zadaje tak duze obrazenia ze roznica pomiedzy SOV-em a SCA jest niezauwazalna. Nie dostrzega on takze roznicy w defie tych broni.
![]() |
#560 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() Trzeba było to jakoś wyraźniej zaznaczyć (najlepiej pisząc w osobnej wiadomości, zamiast ludziom bezczelnie się wpychać do ich postów
![]() Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 05-10-2006 o 19:08. |
|
![]() |
![]() |