|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#541 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 05 2008
|
![]() wy wszyscy caly czas o tym ze na rooku nie ma softow , omfg
wiec tym noobkom wytlumacze , ok? to sa BOOTS OF WATERWALKING czyli buty do chodzenia po wodzie -.- wygladaja tak samo jak softy , watpliwosci rozwiane? a tak wogole to widac zze to fake ;p bo kamienie sa , wg mnie jezeli ten quest wogole istnieje to wydaje mi sie ze jest w skrzynce questowej ;p |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#542 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 12 2007
|
![]() Chciałbym zwrócić uwagę na dwie rzeczy dotyczące Amber, które nie zostały poruszone, a mogą okazać się pomocne.
Otóż wiele osób łączy zniknięcie Spike Sworda z wyspy i przygaśnięcie ognii jako efekt zalania wodą, sztormu, przypływu na wysepkę, lub czegoś związanego z grą( to jedynie fabuła i wyobraźnia, gdyż graficznie Tibia to uniemożliwia, co może być zaprzeczeniem tej teorii, lecz może ją nieco potwierdzać w związku z niemożnością ujrzenia tego w grafice Tibii, poza tym, warto zwrócić uwagę, że wyobraźnia jest elementem gier RPG, a pewien gracz, Lesiu Obwiesiu w swoim wywiadzie dał nam wskazówkę-wzorować się na klasycznym RPG, mimo, ze nie wszystko w tym wywiadzie jest/ może być prawdą, zachęcam do przeczytania go, dalej można znaleźć również moją opinię na ten temat). Tutaj właśnie chciałbym nawiązać do tego sztormu. Rozmawiając z Amber możemy dowiedzieć się następujących rzeczy: 15:50 Tibia: time 15:50 Amber: Sorry, I lost my watch in a storm. Może mieć to jakieś powiązanie, ale nie musi, umieściłem to w tym temacie, ponieważ może to mieć zagadkowe powiązanie z zagadką Spike Sworda. Ciekawa jest również sprawa, dlaczego Amber gubi tak wiele rzeczy... |
![]() |
![]() |
![]() |
#543 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2008
Lokacja: Szczecin
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Chaos
Świat: OTS :D:D
Poziom: 278
Skille: 135/129
Poziom mag.: 12
|
![]() taaaa a moze tsunami uderzylo w wyspe zmiotlo minotaury a martwy smok polozyl na wysepce spike sworda i ostatkiem sil dmuchnal plomieniami
||
![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Użytkownik forum
|
![]() UP
Gra fabularna (inaczej RPG, z ang. role-playing game, często zwana grą wyobraźni, potocznie erpegiem lub rolplejem) – gra, w której gracze (od jednego do kilku) wcielają się w role fikcyjnych postaci. Cała rozgrywka toczy się w fikcyjnym świecie, istniejącym tylko w wyobraźni grających. Jako, ze Tibia stara się utrzymać podstawowy klimat RPG( przynajmniej częściowo), istnieją różne scenariusze i domysły, a mój post to jeden z domysłów, POWSTAJĄCYCH w wyobraźni, więc" mondry" przyjacielu, jeżeli już probujesz" obalić"( to nawet nie była próba obalenia), użyj do tego argumentów z gry, który wykluczają mój tok myślenia i przypuszczań( chociaż, jak na początku zaznaczyłem, pierwsza teoria jest wyznawana przez część graczy, nie napisałem, że przeze mnie). Przed napisaniem kolejnej wypowiedzi, zastanów się, czy warto to zrobić, bo szkoda czasu, klawiatury, oczu i miejsca na serwerze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 05 2008
|
![]() pff 3 dni temu moj kolega zdobyl spike sworda ale wyrzucil go do wody bo bil z axe
|
![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Guest
|
![]() Dziecko naprawde szkoda mi Ciebie.
|
![]() |
![]() |
#547 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() zieeeeeeeef to skoro woda zalala rookgaard to czemu do cholery sa na tej wysepce ze spkiem PLOMIENIE?????????????????????????????????
a moj jeszcze bardziej mondry kolego, dowiedz sie ze wymyslajac ten nick kierowalem sie ironia wysmiewajaca analfabetyzm duzej czesci spoleczenstwa tibijskiego...
Ostatnio edytowany przez Mondry_Tibijczyk - 24-05-2008 o 19:40. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Użytkownik forum
|
![]() Chodziło mi o to, że wczuwając się w klimat, że przypływ jest w momencie" zniknięcia" Spike Sworda, kiedy to woda może go zmyć, przygaszając przy tym płomienie
![]() ![]() Twojego nicka użyłem też jedynie w celu ironii, dosyć kłótni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
W tibii grafika jest jaka jest.. może to po prostu było jakieś wzgórze ;> |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#550 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() skoro ta wyspa jest pochodzenia wulkanicznego musiala wyjsc spod ziemi wraz ze spike swordem a woda ugasila tylko czesc plomieni
to skojarzenie z lawa na mainie
||
![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Użytkownik Forum
|
![]() a ja używałem infobota na gg i przetłumaczyłem z tabliczki koło spike'a i wyszło takie coś:
Wyłącznie skromny może dotknąć Sword of fury a skromny miły uczynny jest.... CIPFRIED!! trzeba tylko dalej rozwiązywać i do cip frieda gadać! |
![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2007
Lokacja: W Domu :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
![]() @Up
Po pierwsze tłumacznenie tej tabliczki jest już daaawno zrobione. Po drugie teoria z Cipfriendem też już daaawno została wymślona, ale nie potwierdzona. Pozdrawiam =)
"Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze". A. Sapkowski - Czas pogardy Dziadki z którymi grałem na Candi i dyskutowałem na forum rookgaardu, jeśli ktoś to czyta odzywajcie się na priv - od czasu do czasu będę przeglądał skrzynkę tutaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Guest
|
![]() A pomyślał ktoś może że z SoF może być jak z questem na doublet?
klikamy na płytke obok kratki i mamy doublet więc jeśli gdy SS znika po nadepnieciu na 2 kratki niedaleko katana room to trzecia kratka jest od SS, to nie koniec jeśli SS spada pod wodę to prądy morskie mogą go zepchnąć gdzieś dalej a nie dokładnie pod wysepkę. Pieprzenie na temat: #ubicie minosa z reki #sprzedanie u toma szkielet wilka To jest bez Sensu [CHAR]Demonik From Refugia[/CHAR] |
![]() |
![]() |
#555 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 08 2007
Stan: Początkujący
Imię: Bulwa Ciemny Wojownik
Profesja: Knight
Świat: Candia
Poziom: 34+
Skille: 65+/65+
Poziom mag.: 4
|
![]() hmmmm nie jest to wykluczone że sword of fury nie da się zdobyć tak jak doublet .....Osobiście uważam że raczej chodzi tu o te buty chodzenia po wodzie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2008
|
![]() dawno temu spotkalem kogos i ona cos muwila oto dialog inne rozmowy usuniente bo byl ludzi tlum
dialog: 17:04 Galardooska [1]: a wiem jak zdobyc SPIKE SWORD NA ROKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17:04 Galardooska [1]: 1. spike sword musi zniknac z wyspy 17:05 Galardooska [1]: 2.isc na orc spearman i do dziury ze szkieletami i isc do gorbow 17:05 Galardooska [1]: dac bo 1 szkielecie na kazy grob 17:05 Galardooska [1]: otrzymamy zloty klucz 17:05 Galardooska [1]: i idziemy na mino hell 17:05 Galardooska [1]: na samym dole sa drzwi 17:05 Galardooska [1]: otwiera sie je 17:06 Galardooska [1]: za nimi jest jakis stwor 17:06 Galardooska [1]: potem kolejne drzwi sie otqwierz 17:06 Galardooska [1]: jest sal 17:06 Galardooska [1]: na koncu skrzynia 17:06 Galardooska [1]: a w niej spike sword 17:06 Galardooska [1]: to zagadka cholernie rudna 17:06 Galardooska [1]: ale najwazniejsze jes 17:07 Galardooska [1]: zdobycie klucz oraz 17:07 Galardooska [1]: znikniecie spike sworda z wyspy 17:07 Galardooska [1]: koniec przemowy 17:09 Galardooska [1]: bb all
![]() |
![]() |
#557 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 02 2008
|
![]() Character Galardooska does not exist.
czy to nie dziwne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2008
Imię: Cycu Rookslayer
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: 20/25
![]() |
![]() @up
Ależ skąd ![]()
![]() |
#559 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2008
|
![]() omg to bylo 3 lata temu a ona juz nie gra skaslowala konto a poaztym ona na beryli gra
![]() |
![]() |
#560 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2008
Imię: Cycu Rookslayer
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: 20/25
![]() |
![]() @up
3 lata temu to nawet nikt nie wiedział jak zrobić by Spike Sword zniknął ... ![]()