Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 06-09-2009, 16:31   #561
domin3x
Użytkownik Forum

domin3x's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Dla Was to tylko piłka, dla nas to sens życia.
domin3x jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-09-2009, 17:21   #562
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez robek Pokaż post
Bo kumple chodza, a oni musza sie im przyporzadkowac pod nadzieja, ze sie stana fajni (mowie o hools). Mozliwe, ze niektorzy maja pasje, lubia pilke nozna/kibicowac - nic do tego nie mam, ale 12-letnie dzieci, ktore biegaja w kominiarach na mecze/chodza po miescie z 20-letnimi kolegami i do kazdego po drodze cwaniakuja sa zalosni. Ewentualnie niektorzy chca zobaczyc na jakim poziomie jest pilka nozna w jego miejscowosci, ogolnie popatrzec na mecz - lepsze to, niz siedzenie w domu. Mozna i chodzic na mecze najnizszej ligi, chociaz tam to juz chodza starsi z przyzwyczajenia, a mlodsi najczesciej dlatego, bo nie maja co robic. Do takiego czegos nic nie mam i ty rowniez nie powinienes. To, ze ty czy ktokolwiek inny chodzi na mecze ekstraklasy nie czyni was od razu elita.
Ja pierwsze mecze chodziłem z ojcem , ale jak od nas odszedł miałem przerwę i powtórnie na mecz zabrali mnie koledzy było to na wakacje pomiędzy 5 a 6 klasa podstawówki , graliśmy wtedy z Włókniarzem Białystok (jeden z ostatnich meczów w V lidze) pamiętam ze usiedliśmy na takiej platformie gdzie się zmienia wyniki i gdzieś w 15 minucie meczu usłyszeliśmy Doping , wtedy zaczął powstawać u nas "Klub Kibica" było tam chyba z 50 albo 60 chłopa , z ciekawości podeszliśmy obok i patrzyliśmy , po 15 minutach zaczęliśmy śpiewać razem z nimi , po paru meczach znaliśmy już większość piosenek.

Cresovia awansowała do IV ligi , i dopingowaliśmy ja przez cały sezon , najpierw było nas młodych dużo i nas wyganiali (co było błędem bo teraz młodzież nie chce chodzić na mecze) bo mieliśmy piszczące glosy ;D ale później zostało nas 3/4 takich co się do nas przyzwyczaili no i tak chodziliśmy. Pomagaliśmy w robieniu opraw itp.

Wyjechałem do Belgii i niestety nie moglem być na meczach ale chodziłem na nie jak bylem na wakacje (koledzy nadal na każdy chodzili) , widziałem ze jest coraz mniej ludzi , jak przez pierwszy sezon było po 80-120 to później ta liczba malała do 50-70 , 30-50 aż w końcu przyjechałem do Polski...

Bylem w 3 gim , głos już miałem dobry do śpiewania wiec nie miałem problemów , młyn był po 25-35 osób na ważne mecze 50. Zaliczyłem pierwsze wyjazdy gdzie na jednym prawie był dym. Koledzy nadal chodzili ale 2 dostało zakaz stadionowy za race wiec zostaliśmy tylko we 2 ; wiernie dopingowaliśmy itp. Na koniec sezonu we 2 prowadziliśmy doping w 1 meczu.

Cresovia awansowała do 3 ligi , na pierwszych meczach zjawiło się 30-40 do młyna ale jak zobaczyli ze każdy mecz to porażka zaczęło przychodzić coraz mniej i mniej.... przez 3/4 mecze w młynie byliśmy tylko we 3 , ja i 2 starych kibiców wiec nawet nic nie śpiewaliśmy a ni nic. W paru meczach było nas kolo 15 wtedy już ja prowadziłem doping (znam wszystkie piosenki i robię to nieźle jak powiedzieli chłopaki ze zgody którzy przyjechali do nas na mecz) , wiec parę takich meczów poprowadziłem. ale ogólnie sezon nieudany pod względem kibicowskim i piłkarskim.

teraz spadliśmy do 4 ligi , na pierwszym meczu 5 osób ; później coraz więcej przedostatnio chyba 15 a wczoraj było kolo 25. Myślę ze jak nazbiera się z 40 osób ( za parę meczów bo ciągle wygrywają) to będzie można odnowić "Klub Kibica" i wrócą stare dobre czasy... tylko ze teraz już nie będę dzieciakiem walczącym żeby stanąć z dorosłymi i pośpiewać , tylko będę sam prowadził doping lub w tym pomagał.

Jeżeli nadal myślisz ze 12 latkowie w młynie to zal , to jesteś w błędzie. Większość Ultrasow zaczynało już za młodych lat , i zobacz ze ja chodzę na mecze od 11-12 roku życia i teraz jestem uznawany za jednego z wierniejszych kibiców , bo jestem na każdym meczu. Ostatnio miałem wypadek który powinien zakończyć się śmiercią , bylem tylko połamany i na mecz poszedłem (szedłem ponad godzinę (z wielkim bólem) i doszedłem do polowy drogi to mnie kolega podwiózł) ale doszedłem.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-09-2009, 19:47   #563
robek
Zupa Dromidorowa

robek's Avatar

Data dołączenia: 09 09 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
Jeżeli nadal myślisz ze 12 latkowie w młynie to zal , to jesteś w błędzie. Większość Ultrasow zaczynało już za młodych lat , i zobacz ze ja chodzę na mecze od 11-12 roku życia i teraz jestem uznawany za jednego z wierniejszych kibiców , bo jestem na każdym meczu. Ostatnio miałem wypadek który powinien zakończyć się śmiercią , bylem tylko połamany i na mecz poszedłem (szedłem ponad godzinę (z wielkim bólem) i doszedłem do polowy drogi to mnie kolega podwiózł) ale doszedłem.
Nie mowilem o 'mlynie' tylko bardziej o hools. Do samego spiewania, robienia oprawy itp nic nie mam, ale co z takiego 12-letniego dziecka wyrosnie? Bedzie "oddany" klubowi (a bardziej bedzie biegal i spiewal "legia k***a", napinal sie przy 15 kolegach, czym demoralizuje siebie i swoich rowiesnikow - przykladow jest wiecej, wymienilem tylko kilka), a co z nauka? Zakonczy na gimnazjum? Bedzie sie utrzymywal z rodzicow? W wiekszosci takich przypadkow w wieku 12 lat ci ludzie zaczynaja palic, pic, zaczynac brac narkotyki, wchodzic w zle towarzystwo co nie jest raczej wskazane dla ich wieku. Pozniej przez to rodzi sie pokolenie jotpe.

Nigdzie tez nie wspominalem o oddaniu klubowi.

@down
Tylko po co to niszczyc? Budziles u nich szacunek? A tym innym naprawde daje to satysfakcje? Geez... (tryb przeszly, jak nic juz nie robisz/nie robicie to git)

@2down
Moze jakies argumenty? Taki "metal", jak to nazwales jest nieszkodliwy - czlowiek moze byc ubrany jak chce, wyznawac co chce, sluchac czego chce. A to JP... nie dosc ze lamie zasady, to jeszcze to jest takie tragiczne, ze az glowa boli.

@Grubson

Cytuj:
Nie wiem gdzie widziałeś 12 letnich "hools" (daje cudzysłów bo tyle oni mają z takimi sprawami związku co moja prababcia) ale tacy rozwrzeszczani gówniarze zazwyczaj dostają w cymbał od tych 20-letnich kolegów żeby sie uspokoili bo przynosza wstyd...
A zebys wiedzial, ze widzialem. W moim przypadku ci 20-latkowie szczycili sie, ze "wychowali" takie pokolenie, a nie dawali im w pysk.

Ostatnio edytowany przez robek - 06-09-2009 o 23:03.
robek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-09-2009, 19:59   #564
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie mowilem o 'mlynie' tylko bardziej o hools. Do samego spiewania, robienia oprawy itp nic nie mam, ale co z takiego 12-letniego dziecka wyrosnie? Bedzie "oddany" klubowi (a bardziej bedzie biegal i spiewal "legia k***a", napinal sie przy 15 kolegach, czym demoralizuje siebie i swoich rowiesnikow - przykladow jest wiecej, wymienilem tylko kilka), a co z nauka? Zakonczy na gimnazjum? Bedzie sie utrzymywal z rodzicow? W wiekszosci takich przypadkow w wieku 12 lat ci ludzie zaczynaja palic, pic, zaczynac brac narkotyki, wchodzic w zle towarzystwo co nie jest raczej wskazane dla ich wieku. Pozniej przez to rodzi sie pokolenie jotpe.

Nigdzie tez nie wspominalem o oddaniu klubowi.
aa to zwracam honor , 12 letnie dzieci jako Hools to tez przesada (chociaż za Ultras to już mogą zaczynać) myślę ze minimalny wiek żeby chodzić na ustawki itp. to 18-20 lat. Ale jakieś zadymy na mieście (typu rozwalanie ulic czy masowe nawalanki i tak zawodowo a nie ze 1 kosz i długa to ja zaczelem w wieku 15 lat ale uspokoiłem się mniej więcej jak nasza 30 osobowa ekipa się rozpadła ( w sumie rozwalaliśmy przez 2 miesiące , ale jak się porozpadało to w paru się nie chciało nawet kosza wywalić już nie ta atmosfera ;D żeby nikt nie mówił ze po prostu brak odwagi , bo ja mogę nawet sam coś rozwalić ale to już nie to co wbiegniecie 30 osób na anfiteatr czy na rynek gdzie latały budki itp. ;D)
PS. Ja zaczelem pic (tak wiecej , wczesniej pojedyncze razy) w wieku 15 lat ;D papierosów nie pale narkotyków nie biorę jak by takie pytanie było.

Cytuj:
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"

Ostatnio edytowany przez Albertus - 06-09-2009 o 20:03.
stary 06-09-2009, 20:01   #565
Gordorczyk
Użytkownik Forum

Gordorczyk's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Białystok

Świat: Honera
Domyślny

Cytuj:
Pozniej przez to rodzi sie pokolenie jotpe.
lepsze pokolenie JP niz pokolenie metali
Полскa!!!
Gordorczyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-09-2009, 20:19   #566
Sey
Użytkownik Forum

Sey's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2007
Lokacja: Valhalla

Domyślny

Rownie dobrze jak mowisz o mlodocianych hooliganach to mozna powiedzieć ze małe mhroczne metale będą latać i odgryzać głowy kotom i łamać krzyże :|
To tekst dla niej, który dla nas jest bezcenny,
Dla wariatów z polskich trybun i osiedli !

"Dzisiaj roi sie od takich uliczników z przypadku,
co jak siedzą sami w chacie w nocy to włączają światło
wielcy ulicznicy, a wystarczy ze im zajdziesz drogę
by zapytać o godzinę to ze strachu dają portfel."
Sey jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-09-2009, 20:19   #567
Upierz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 11 2005
Lokacja: Sosnowiec

Upierz ma numer GG 8248642
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gordorczyk Pokaż post
Czemu tak? ;<
Upierz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-09-2009, 21:31   #568
Articuno
Użytkownik Forum

Articuno's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2005
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gordorczyk Pokaż post
No, to jest bardzo ciekawe co napisałeś.
Articuno jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-09-2009, 22:22   #569
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 01 2009
Wpisy bloga: 3

Świat: Iridia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@ Pokaż post
Ja was troche nie rozumiem, po co odstawiać komisky i w ogóle przychodzić na mecze dla byle klubu - gówna, który nic w świecie piłki nożej nie znaczy? Dla jaj?
A ja cie trochę nie rozumiem, wałkujemy to ponad 20 stron więc czemu ty wyskakujesz jak z pizdy zadając głupie pytania, nie sprawdzając czy o tym nie było juz mowy? Dla jaj?

Dzisiaj odbył się mecz barażowy o utrzymanie w ekstralidze żużlowej między Spartą Wrocław a Wybrzeżem Gdańsk, niedługo wrzucę foty i jakąś relację :>

Tyle w tym temacie:

Cytuj:
ale 12-letnie dzieci, ktore biegaja w kominiarach na mecze/chodza po miescie z 20-letnimi kolegami i do kazdego po drodze cwaniakuja sa zalosni.
Nie wiem gdzie widziałeś 12 letnich "hools" (daje cudzysłów bo tyle oni mają z takimi sprawami związku co moja prababcia) ale tacy rozwrzeszczani gówniarze zazwyczaj dostają w cymbał od tych 20-letnich kolegów żeby sie uspokoili bo przynosza wstyd...

Ostatnio edytowany przez Gierubesoen - 06-09-2009 o 22:33. Powód: Automerged Doublepost
Gierubesoen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2009, 00:00   #570
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Bo kumple chodza, a oni musza sie im przyporzadkowac pod nadzieja, ze sie stana fajni (mowie o hools). Mozliwe, ze niektorzy maja pasje, lubia pilke nozna/kibicowac - nic do tego nie mam, ale 12-letnie dzieci, ktore biegaja w kominiarach na mecze/chodza po miescie z 20-letnimi kolegami i do kazdego po drodze cwaniakuja sa zalosni. Ewentualnie niektorzy chca zobaczyc na jakim poziomie jest pilka nozna w jego miejscowosci, ogolnie popatrzec na mecz - lepsze to, niz siedzenie w domu. Mozna i chodzic na mecze najnizszej ligi, chociaz tam to juz chodza starsi z przyzwyczajenia, a mlodsi najczesciej dlatego, bo nie maja co robic. Do takiego czegos nic nie mam i ty rowniez nie powinienes. To, ze ty czy ktokolwiek inny chodzi na mecze ekstraklasy nie czyni was od razu elita.
Połamiem cię, ale w ogóle nie chodzę na mecze.
Nie mam nic przeciwko tym, którzy raz na jakiś czas pójdą sobie i popatrzą jak swoi grają, nie rozumiem tylko tych którzy chodzą na te mecze "codziennie" jakolwiek czy gdziekolwiek by on grali. Po czym odpalają kij wie co i kibicują wdzień wdzień tej samej dupnej drużynie w pojedynke czy w 15 osobowej załodze, czy to jakaś pasja? Jak kogoś kręcą zadymy to niech idzie na mecz Lechii czy tam Wisły, ale tam w 5 osób? No 10 max? Bezsensu to tak jakbyś chciał napaść na bank w pojedynkę.

@up
Hah, po 5 stronach odechciało mi się tego wszystkiego czytać, bo aż oczy mnie rozbolały. Daj mi program, który sam to dla mnie przeczyta a już nie będę wałkował tego co było.

Ostatnio edytowany przez janek@ - 07-09-2009 o 00:02.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2009, 00:09   #571
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Jak kogoś kręcą zadymy to niech idzie na mecz Lechii czy tam Wisły, ale tam w 5 osób? No 10 max? Bezsensu to tak jakbyś chciał napaść na bank w pojedynkę.
Pie*dolisz jak potłuczony... Byłeś w dupie, gówno widziałeś a do tego jeszcze wpadasz znienacka udając, że masz jakieś pojęcie którego nie masz wcale :>

Wiem, że forum jest od wyrażania swojego zdania i nie zmuszę cię do opuszczenia tego tematu, ale takimi postami robisz wstyd tylko i wyłącznie sobie.

Cytuj:
Hah, po 5 stronach odechciało mi się tego wszystkiego czytać, bo aż oczy mnie rozbolały. Daj mi program, który sam to dla mnie przeczyta a już nie będę wałkował tego co było.
To po co w ogóle zaczynasz dyskusję?? "Daj" możesz powiedzieć u siebie w domu do matki, jeżeli jesteś aż tak leniwy i głupi.
stary 07-09-2009, 00:21   #572
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Połamiem cię, ale w ogóle nie chodzę na mecze.
Nie mam nic przeciwko tym, którzy raz na jakiś czas pójdą sobie i popatrzą jak swoi grają, nie rozumiem tylko tych którzy chodzą na te mecze "codziennie" jakolwiek czy gdziekolwiek by on grali. Po czym odpalają kij wie co i kibicują wdzień wdzień tej samej dupnej drużynie w pojedynke czy w 15 osobowej załodze, czy to jakaś pasja? Jak kogoś kręcą zadymy to niech idzie na mecz Lechii czy tam Wisły, ale tam w 5 osób? No 10 max? Bezsensu to tak jakbyś chciał napaść na bank w pojedynkę.

@up
taaa , gdyby jeszcze codziennie mecze były...

Cytuj:
stary 07-09-2009, 20:56   #573
domin3x
Użytkownik Forum

domin3x's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior

Imię: Xevezq
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

http://www.bytom.slaska.policja.gov....dokibicow.html

PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW!
domin3x jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2009, 21:15   #574
Sey
Użytkownik Forum

Sey's Avatar

Domyślny

To jest po prostu chore :O !

stary 07-09-2009, 21:20   #575
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

Chcą u nas zrobić to samo co w Anglii... Tam to zajęło z 15-20 lat, u nas pewnie troszkę dłużej
stary 07-09-2009, 21:24   #576
Sey
Użytkownik Forum

Sey's Avatar

Domyślny

Taaak. Masa pikników zajadających kiełbaski i ewentualnie klaskających .
Zyjemy w policyjnym państwie ...

stary 07-09-2009, 22:17   #577
rentonB
Użytkownik Forum

rentonB's Avatar

Data dołączenia: 12 04 2009
Lokacja: Sverige

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gierubesoen Pokaż post
A na takim przeciętnym 2. ligowym meczu ile jest policji? Tak z ciekawości pytam ;d
U mnie w miescinie bylo od groma, wszystko przez to ze jeden klub wspomaga arke drugi lechie
http://www.youtube.com/watch?v=8121D...eature=related
Ogolnie dzieciarnia zalosc itp, w szwecji jest o wiele lepiej

BLÅVITT!
rentonB jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2009, 22:20   #578
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

Chodziło mi o żużel, bo w piłce nożnej to nawet w okręgówkach przy jakichś ciekawszych meczach są niezłe akcje... A 2. liga żużla totalny piknik
stary 07-09-2009, 22:36   #579
Gordorczyk
Użytkownik Forum

Gordorczyk's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Białystok

Świat: Honera
Domyślny

http://www.youtube.com/watch?v=UBf1p...eature=related
mozecie sie od niego uczyc
Полскa!!!
Gordorczyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2009, 22:52   #580
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

pikniki przychodza jak dobrze gra druzyna , wiec co bedzie w przypadku gdy jakas druzyna zacznie grac slabo pare lat? Piknikow nie bedzie , a klub bedzie krzyczla , "Gdzie Ci Ultrasi , oni zawsze przychodzili"

Cytuj:
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania