Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.
-->
Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 18-07-2006, 10:56   #561
Użytkownik Forum

Sie mapes's Avatar

Data dołączenia: 08 11 2004
Lokacja: Wroclaw

Stan: Aktywny gracz
Imię: Sir mapes
Profesja: Royal Paladin
Świat: Lunara
Sie mapes ma numer GG 2380376
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz
Mnie sie jednak wydaje ze cipsoft zrobi skille x10 dla knighta czy cos w tym stylu bo przeciez oni chyba az tak po***ani nie sa i widza jak knighta robia w bambuko
a paladyna jak w ostatnich update robiliw bambuko to co? Nic z tego nie wycofali wiec nie porzuc nadzieje

Zainstaluj FireFox'a 2 a może w czymś Ci pomoże -.-'
http://www.mozilla-europe.org/pl/
Sie mapes jest offline  

--> -->
PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-07-2006, 11:03   #562
Użytkownik forum

Xuzassekk's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2006
Lokacja: Wrocław

Imię: Xuzassek
Profesja: Sorcerer
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Poziom mag.: 25
Xuzassekk ma numer GG 3330008
Domyślny

Yyy... sam jestes jajeczko? Jakie jajeczko ? O co ci chodzi? ze to sa zarty wszystko? ze to jest tylko taki zart i tego nie bedzie tak?
Xuzassekk jest offline  
stary 18-07-2006, 11:04   #563
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 07 2006

Domyślny

nie no czy cipsoft oszalal??najpierw udupili pall teraz biora sei za knighta!!shit niby sie sprzeciwiaja farmor druidow a przecierz teraz oni se beda mogli lepiej walczyc i odrabiac soul runy stana sie poprosty ruzdzka jednorazowego uzytku!!shit czy cipsoft naprawde nie lubi graczy ktorzy nie korzystaja z magi wedlug nie update zrobane przez ta battle list i to z tymi cialami bo znow knight udupiony bo nie zarobi a przecie to on wlasnie bloczy!!shittttttttt
Łukcik2005 jest offline  
stary 18-07-2006, 11:05   #564
Użytkownik forum

Rtoip's Avatar

Data dołączenia: 24 02 2006
Lokacja: Poznań

Stan: Początkujący
Imię: Janon Ircy
Świat: Guardia
Poziom: 30
Skille: 17/21
Poziom mag.: 31
Rtoip ma numer GG 9722297
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Corso
Nie po to ja płacę 90zl za 90dni grania w Tibie , żeby oni mi ograniczenia wprowadzili.
Nie wiem jak to jeszcze będzie, ale ciekawe czy to zmęczenie jst na cale konto. Jesli tak to caveboter przełącza na inne konto i cavebot robi mu lvl na innej postaci. Jesli nie, cavebot przełacza mu na inna postać i robi lvl. Jesli będzie na IP to masakra.
Rtoip jest offline  
stary 18-07-2006, 11:10   #565
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 07 2006

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Stok Team
Świat: Vinera
Poziom: 49
Poziom mag.: 52
Domyślny cipSof robi z tibi Mario Bross

Poprostu przed upade mogłem wykożystać 100% pacc to teraz tylko jakies jego 70% a płace to samo. Tutaj nie ma co k.....a rozmyślać czy ten upade mi sie podoba czy nie.....Chyba ze ktoś lubi płacić za to czego nie otrzyma...

all suxxxx
Predator myszy jest offline  
stary 18-07-2006, 11:11   #566
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Cool Hmm mam mieszane zdanie

Przeczytałem 50!!! stron tego tematu i już nie wyrabiam. Nie wyrabiam z czytaniem setek postów w stylu: "A co z blokowaniem orsha", "dziesiątek postów "juz mnie bende blokał hydry" itp itd. Ludzie spamujecie tutaj aż głowa boli i tak nikt prawie nie wnosi nic do tej dyskusji, bo każdy powiela zdanie poprzednika (no prawie). Sam teraz opisze każdą nowość, ale będzie to TYLKO moje zdanie a nie użalanie się i napiepszane o byle, czym. Ja osobiście mam mieszane zdanie, co do update, ale może Cipki zrozumieją ludzi i w środę odwołają te głupoty.

1. Blokowanie respa - piękna sprawa.
2. Stamina - mimo, że wczoraj kupiłem pacca to i tak nie mam zamiaru siedzieć po 24 na dobę 7 dni w tygodniu. Co to jest leady spekstic czy jakoś tak? Zwykle dziennie siedzę najwyżej 5 h i mam wielką przyjemność z gry i nie martwię się tak jak NIEKTÓRZY nałogowcy " Ludzie pacc mi wysiada, zmieńcie to, co za kurwa update,". Tibia to tylko gra. A stamina po 5h szybko mi się odnowi bo potem już nie gram a nawet jak siedze na kompie to nie na Tibii. Wiec mnie sprawa staminy nie dotyczy ale współczuje niektórym co grają nawet 10h dla przyjemności, bo nie ma w tym nic złego dopóki nie przerodzi się w nałóg.
3. Kapitanowie - Najlepsza rzecz, jaką wymyśliły cipki, od kiedy gram. Jak czasami stoję w sklepie 10 minut, bo jakieś debilne nooby nawalają " HI hi hi hiho hello" 10 razy na sekundę to mnie krew zalewa.
4. Strzelanie z listy. Mnie to nie dotyczy, bo mam, knighta i gram na NoN - PvP i tak nigdy nie korzystam z listy, bo to sama radość trafić na "żywca". Co do hotkeyów. Hmm nigdy nie byłem np. dobry w uhaniu. Może nie będzie tak źle.
5. Okradanie loota. Dla mnie bomba, bo gram na non - pvp i w końcu noobki nie zabiorą mi loota. To coś jak możliwość zabicia thiefa na pvp. A wole chodzić na hunty sam. Ale rozumiem innych i współczuje.

Co do udupienia knighta. Nie rozumiem was. Dalej będę grał knightem i wcale nie uważam by został on udupiony. No przynajmniej na non - pvp nie.

A wiec mam do was apel. Jak zmieniacie serwer na non - pvp bo chcecie pograć to byle nie na Harmonie bo i tak za dużo tam ludzi i mam przez was lagi

Ostatnio edytowany przez Erhion - 18-07-2006 o 11:14.
Erhion jest offline  
stary 18-07-2006, 11:13   #567
Użytkownik forum

Xuzassekk's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2006

Imię: Xuzassek
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Poziom mag.: 25
Xuzassekk ma numer GG 3330008
Domyślny

To jest totalna porazka... 3/4 przestana grac... juz nawet pacc nie oplaca sie kupywac:/ a dzisiaj mialem zamiar to zrobic i pograc sobie wiekszosc z rezygnuje z tego i podziekuje za gre w tibie i pujdzie grac w cos innego, bo nie beda sie meczyc z takimi gownami hu**:/ i wszystko h** strzelil cala tibie itd!!!!!!!!!!! zaaaal.pl !!!!!!!!
Xuzassekk jest offline  
stary 18-07-2006, 11:13   #568
Użytkownik Forum

atka's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2004

Domyślny

jesli zmeczenie bedzie dotyczylo tylko jednej konkretnej postacji a nie konta to zawsze mozna zrobic druga i runki robic;]
uptade sux

Stephan "Steve" Vogler, CipSoft GmbH
"Black holes are where god devided by zero." - Steven Wright
atka jest offline  
stary 18-07-2006, 11:14   #569
Mrx
Guest

Oczko

Knight ma dobrze expiac sobie na takich potworach jak cyce , guardy itp. poniewaz nooby nie beda powijac mu loota ale co bedzie jesli bedzie bloczyl demona czy dla? nie bedzie mogl otworzyc loota? a gdy bedzie do niego biegl nastepny dl to co nie bedzie mogl uciec bo bedzie musial 10 s na loota czekac???? ja na szcescie jestem sorcem

stary 18-07-2006, 11:17   #570
Użytkownik Forum

Justysia_=*'s Avatar

Data dołączenia: 29 06 2006
Lokacja: exiva me

Stan: Niegrający
Imię: Vanka
Świat: Menera
Justysia_=* ma numer GG 7079783
Szczęśliwy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rtoip
Nie wiem jak to jeszcze będzie, ale ciekawe czy to zmęczenie jst na cale konto. Jesli tak to caveboter przełącza na inne konto i cavebot robi mu lvl na innej postaci. Jesli nie, cavebot przełacza mu na inna postać i robi lvl. Jesli będzie na IP to masakra.

na pewno bedzie na ip... to jest po to aby dzieci nie scigaly sie w robieniu lvl i aby jedna postacia nie gralo 10 kolegów z rl przez 24/7
Justysia_=* jest offline  
stary 18-07-2006, 11:21   #571
Użytkownik Forum

Corso's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Berylia
Poziom: 106
Skille: 90\85
Poziom mag.: 7
Corso ma numer GG 8093400
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kobieta lekkich obyczajówa ma
KNIGHT SUX
RYCERZ SUX
NAJT SUX
KNAJT SUX
RYCEK SUX
CIPSOFT TO H.U.J.E. YOU KNOW?
Yes we really know that
stary 18-07-2006, 11:22   #572
Użytkownik Forum

Pandorian technomancer's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2005

Profesja: Master Sorcerer
Świat: PA - ndoria
Poziom: +70
Skille: 28/28
Poziom mag.: 83
Domyślny czytajcie ze zrozumieniem

1. 10 sek opóznienia w mozliwości otworzenia lub przesuniecia potworka jezeli go nie zabiles (nie zadales najwiecej obrazeń) dobre rozwiazanie moim zdaniem, nawet na huncie to tylko kwestia umowy miedzu shooterem a blokerem, jesli loot blokera to shooter wogóle nie podchodzi po loot. w innym wypadku blocker mówi "bye" i po huncie.

2. blokowanie respa <ok>

3. Zmeczenie to tylko expienie. Do zmeczenia bedzie sie liczyl tylko realny czas walki. pozatym nawet jesli postac sie zmeczy miozesz skilowac (knight, pally) robic runki. pozatym po 48 expienia mozesz np 2 kolejne dni poswiecic na cos innego robiac czynnosci które nie powoduja zmeczenia. Wiec w rzeczywistosci nie bedzie tak zle bo nawet jak bedziesz gral 24 h to samego expienia bedzie max 12 h ( czekanie na resp, uzupelnianie run, manasow, boltów, wysylanie loota, zbieranie loota, podróze)

4. uzywanie run na na battle, to okaze sie w "praniu" mozliwe ze strzelanie na battle bedzie powodowalo wieksze "wyczerpanie" niz celowanie tradycyjne, co do hotkey'i to przeciw waga do strzelania z batle moim zdaniem.

5. co do obsługi wielu osób przez kapitanó wielki plus . Powinni to dodac u innych NCP zwrot w stylu "i have sell...." " I have buy... "
huauhauhuauhauhua
Pandorian technomancer jest offline  
stary 18-07-2006, 11:24   #573
Użytkownik Forum

Justysia_=*'s Avatar

Szczęśliwy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez atka
jesli zmeczenie bedzie dotyczylo tylko jednej konkretnej postacji a nie konta to zawsze mozna zrobic druga i runki robic;]
uptade sux
Po co?? przeciez jak postac robi runa, odpoczywa czy treni[?] to sie nie meczy.... CIP'om ;o
chodzilo o to aby dzieci nie graly 24/7 i expily by byc najlepszym na servie ;o
Justysia_=* jest offline  
stary 18-07-2006, 11:29   #574
Użytkownik Forum

atka's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2004

Domyślny

Cytuj:
KNIGHT SUX
RYCERZ SUX
NAJT SUX
KNAJT SUX
RYCEK SUX
CIPSOFT TO H.U.J.E. YOU KNOW?
moze ja sie czepiam+ ale jest tu jakis adm?

Stephan "Steve" Vogler, CipSoft GmbH
"Black holes are where god devided by zero." - Steven Wright
atka jest offline  
stary 18-07-2006, 11:29   #575
Zbanowany

Elder Nagan's Avatar

Data dołączenia: 10 10 2005

Profesja: Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Justysia_=*
Po co?? przeciez jak postac robi runa, odpoczywa czy treni[?] to sie nie meczy.... CIP'om ;o
chodzilo o to aby dzieci nie graly 24/7 i expily by byc najlepszym na servie ;o
ciekawe jak rozroznia czy ktos treni czy expi siedzac na dwarfach treniac...bo niekazdego stac na monka czy ghoula
Elder Nagan jest offline  
stary 18-07-2006, 11:29   #576
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 06 2006

Domyślny

Stamina - dobry pomysl jak dla mnie, przynajmniej pewne osoby nie beda graly 23h 45min na dzien (15 minut restar serva) 7 dni w tygodniu bo takich przypadków to moge setkami wymieniac.

Celowanie na battle - kolejne wielkie ulepszenie do sorców,druidów, palladynów. A knightowi nic nie da walenie na battle do ludzi z hmm gdy reszta profesji bedzie w niego z sd jechac.

Pomysl z NPC na statkach ROX
Oglnie pozytyw, choc gram knightem ale pogoodze sie z tym!
gawcio1991 jest offline  
stary 18-07-2006, 11:29   #577
Użytkownik Forum

Ajron 88's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Kluczbork

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zimpa
no i sie nie zgodze uh pod F12 i kciukiem chodzisz strzalkami nigdy nie probowales?? czas zaczac cwiczyc ;D hihi
a jak chodzisz po skosie ?
19:12 Seemes: does that mean your br?
19:12 Wabasi: -aims shotgun- whos BR?
Ajron 88 jest offline  
stary 18-07-2006, 11:37   #578
Użytkownik Forum

Justysia_=*'s Avatar

Szczęśliwy

Cytuj:
10:45 You lose 21 hitpoints due to an attack by a beholder.
10:48 You see Paulina ziomek (Level 11). She is a knight.
10:48 You see Paulina ziomek (Level 11). She is a knight.
10:50 You lose 1 hitpoint due to an attack by a rotworm.
10:55 Server is saving game in 5 minutes.
Please come back in 10 minutes.
10:55 You lose 7 hitpoints due to an attack by a rotworm.
10:55 You lose 5 hitpoints due to an attack by a rotworm.
10:55 You lose 8 hitpoints due to an attack by a rotworm.
10:55 You lose 2 hitpoints due to an attack by a rotworm.
10:55 You are dead.

WtF???

@Up ktos tam
poprostu zabicie potworka daje ci tam jakies zmeczenie... a stanie i jedzenie mniej czy cus...
Justysia_=* jest offline  
stary 18-07-2006, 11:42   #579
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 11 2004

Profesja: Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 32
Skille: 70/56
Poziom mag.: 11
Bulbinek ma numer GG 3960828 Send a message via Skype™ to Bulbinek
Domyślny

No więc zaczynamy zabawę

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatKus
Któż z nas nie denerwował się, gdy ktoś obcy okradał ciała zabitych przez nas z wielkim trudem potworów? Teraz to już historia! Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu. Przez ten czas nie będzie także można ruszyć zabitego potwora.
Dla expiących solo - rewelacja, nareszcie n00bki przestaną loot kraść, przyda się zwłaszcza na non-PvP. Natomiast jeśli chodzi o expiących wspólnie - jeżeli posiadasz zaufaną ekipę (dobrzy znajomi z gry czy z reala), to Cię nie oszukają, a jezeli nie... Cóż, będziesz musiał poszukać uczciwej .

Cytuj:
Ponadto blokowanie respawnu będzie odbywało się wyłącznie na piętrze, na którym ktoś stoi, na wyższych i niższych piętrach potwory będą się od teraz odradzały normalnie.
Bardzo dobre. N00bki nie będą wkurzały blokując respa, poza tym jeżeli trenujesz w pustej okolicy, to nie blokujesz go przypadkiem samemu sobie . Problem może być tylko wtedy, gdy coś silnego zrespi się jak my zajdziemy gdzieś dalej, a akurat nam się runki strzelające bądź UHy skończą .

Cytuj:
Oprócz tego wszyscy gracze znajdą w okienku ze skillami nowy element pokazujący ich zmęczenie. Licznik ten wskazuje, kiedy nasz bohater będzie zbyt zmęczony, by móc móc dalej zdobywać doświadczenie w czasie polowania. Postać może polować jedynie przez 56 godzin nim przestanie zdobywać doświadczenie. Ponadto przez ostatnie 14 godzin tego czasu zdobywać będziemy jedynie połowę doświadczenia. Poziom zmęczenia będzie malał, gdy postać będzie wylogowana. Za każde dwie minuty wylogowania będziemy mogli kolejną minutę poświęcić na expienie. Trzeba zaznaczyć, że zmęczenie dotyczy się jedynie czasu prawdziwego polowania. Postaci, które po prostu trenują lub robię runy nie męczą się. Ma to na celu zmniejszenie ilości osób dzielących konta, by zdobyć przewagę nad uczciwymi graczami.
Czyżby CIPowie czytali naszego prima aprilisowego newsa?
W 100% popieram, nareszcie koniec maniaków, którzy nic nie robią, tylko siedzą przy tibii Może wreszcie zrozumieją, że poza grą też jest świat . No i mniej h-lvli będzie kończyć grę pod pretekstem cierpień w zyciu osobistym . tak se też myśle, czy to po części nie jest sprowokowane sytuacją z gościem, który pobił matkę krzesłem . Cóż, koniec z nałogami, od teraz gra dla czystej rozrywki .

Cytuj:
Nowa możliwość (choć starzy gracze wiedzą, że nie taka nowa) strzelania do graczy z listy battle ma na celu zrównanie szans osób używających do tej pory do tego celu botów z uczciwymi graczami. Ponadto pojawią się nowe możliwości hotkeyów, którym teraz będzie można przypisać runy i inne użyteczne przedmioty. Będzie nawet można określić, czy chcesz za pomocą tego klawisza uzyć runy na sobie, czy na celu pod myszką.
Ciekawe - z jednej strony będzie łatwiej w kogoś celować, ale z drugiej "celowi" będzie się łatwiej UHać . Sorce i druty staną się doskonałe do PKowania. Coś też czuję, że więcej ludzi UHy zacznie kupować, a na expienie mało kto się bez nich wybierze, nawet na trolle czy orci . Tu opinii nie wyrażę, bo szczerze nie wiem, jak ostatecznie z tym wyjdzie, aczkolwiek stereotypowi super-extra-mega-power sorca raczej się nie poddam . Dla pallków też nie tak źle, bo HMMy low lvli odstraszą (wiadomo, 2 hity z runek + 2 nawet ze spearów i n00bek już zwiewa . Gorzej, jeśli PK będzie miał wysoki lvl, ale h-lvle generalnie nie zabijają bez powodu ).

Cytuj:
Ponadto kapitanowie będą teraz mieli możliwość rozmowy z kilkoma osobami jednocześnie. Jeśli wypowiedz magiczne słowo "Please bring me to [nazwa miasta]", postawią żagle lub przygotują swój magiczny dywan, by zabrać cię do celu, oczywiście pod warunkiem, że masz odpowiednią ilość pieniędzy i premium account. Możliwość taka będzie jednak działać tylko, jeśli kapitan już z kimś rozmawia, więc zazwyczaj nadal będziemy po staremu korzystać ze statków i dywanów.
Dla PACC - fajnie, niby drobna zmiana, a przydatna. Dla FACC - wszystko jedno, i tak tego nie odczują .

Reasumując, najbardziej zaszkodzi on:
- tym, którzy grali w Tibię dużo (choć moim zdaniem pomoże, bo zaczną robić coś poza nią )
- złodziejom loota
- ludziom ryzykującym wyprawy na hunty z nieznanymi ekipami
- słabym graczom, którzy po kilku hitach z byle runek będą ginąć (a kasy na UHy mieć nie będą...)
- cheaterom, bo stracą przewagę, jaką mieli nad uczciwymi grczami

Natomiast pomoże:
- expiącym solo, zwłaszcza na non-PvP
- grającym mało, którzy nareszcie będą mogli kokurować z mającymi więcej czasu na grę
- ludziom, których wkurza blok respa
- PKującym sorcom
- chodzącym na dość silne potwory, zmuszonym często się UHać
- często podróżującym PACCom
- ogólnie wszystkim tym, którzy nie używali cheatów

Jeżeli coś pominąłem, to wybaczcie . To tyle, update absolutnie popieram, bo nie jestem maniakalnym graczem (a te parę dedów od low lvli przezyję ).

Ostatnio edytowany przez Bulbinek - 18-07-2006 o 11:48.
Bulbinek jest offline  
stary 18-07-2006, 11:43   #580
Użytkownik Forum

Ajron 88's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Kluczbork

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SilverMaro
Czym więcej up-date tym tibia bardziej SUX
1. BEznadziejne soule przez to przestalem grac drutem
2.Myslalem ze knight bedzie najleprzy.
3.Po jakiego grzyba ja kupywalem Pacca? zeby poexpic chwile na scarabach?
4.A te z otwieraniem wogule mi nieprzyszkadza chodz tez troche bezsens..... naprzyklad na jakims huncie
5.A hotkey run no thx wole od reki sie uhac..... wielka mi róznica .....

Mowie powoli mnie tibia wkurza ciekawe co wymysla za humm rok ze niebedzie czegos takiego jak free acc? -.- mogli by porobic kilkanascie nowych serwerów zeby nooby poszly na nie z przeludnionych swiatów....... SUX SUX SUX

mowie czym up-date tym gorzej rok temu soule dzis jakies staminary na expa powoli moze zrobia ze wogule sie expic niebedzie? to jest nienormalne..... mogli by cos ulatwic zeby wiecej ludzi gralo a nie utrudnic jak to tylko oni umieja od paru lat .... Tibia 7.2 od tej zaczolem grac byla o wiele leprza niz ta co jest choc niebylo ankh port hope souli i spodziewiajacej sie staminary i jakis tam hotkey na runy ...... przecierz jak sorc zacznie bic w knighta to mozna powiedzec ze sorc najsilniejsza postac do walki pvp jeszcze troche to zrobia ze 8 sorc bedzie zabijac 50 knighty...... SUX SUX SUX !!! Naprawde nawet pacc mi sie nieoplaca dokupywac !!
Koleś , jesteś idiota , tyle ci powiem.
19:12 Seemes: does that mean your br?
19:12 Wabasi: -aims shotgun- whos BR?
Ajron 88 jest offline  
Zamkniety temat.
-->
Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania