Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-11-2006, 23:14   #41
Arrivald
Użytkownik Forum

Arrivald's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków

Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
Arrivald ma numer GG 3371812
Domyślny

Cytowanie fragmentow hymnu i pozowanie przed innymi uzytkownikami forum to pomysl strasznie idiotyczny. Ale jeszcze glupsze jest mowienie ze nasi przodkowie mogli nie walczyc o niepodleglosc i nie przejmowac sie Polska. Jaka w tym logika? Gdyby kazde panstwo podporzadkowalo sie jednemu tyranowi to swiat zamienilby sie w jedno wielkie komunistyczne gowno.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-11-2006, 23:18   #42
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
A moze jeszcze chcesz zeby panstwo placilo ci za to, ze sie laskawie urodziles?
Przecież płaci... ^.- choć nie tobie a rodzicom.
Cytuj:
Nie wiem jak inni ale ja nie chcialbym mowic teraz po niemiecku, uczyc sie na historii o potedze III Rzeszy itp.
Racja, zdecydowanie ciekawsze są codzienne wykłady o tym jak Polska
zatriumfowała w bitwie pod Grunwaldem... (pierwszy i ostatni raz)
Cytuj:
Ja sie ciesze z tego, ze jestem Polakiem pomimo, ze ten narod ma wiele wad i od lat jest taki jaki jest.
Najpopularniejsze stereotypowe wady polaków: pijaństwo, bojowość, zaczepność, brak tolerancji... każdy ma inne
Cytuj:
Nie oddalbym zycia za ojczyzne,
Nie musisz, "ojczyzna" sama weźmie...
Cytuj:
ale patriotyzm mozna wyrazac w czasie pokoju bez takiej ofiary.
Jak kto woli.
Cytuj:
Moze nie mieszcze sie w definicji patrioty, ale ciesze sie, ze jestem Polakiem i mowie po polsku, nawet jesli bede zyc poza krajem.
Stosunek większości młodych polaków do ojczystego kraju - "Tak, jasne że cie lubię, ale teraz muszę wyjechać zagranicę..."

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arrivald
Cytowanie fragmentow hymnu i pozowanie przed innymi uzytkownikami forum to pomysl strasznie idiotyczny. Ale jeszcze glupsze jest mowienie ze nasi przodkowie mogli nie walczyc o niepodleglosc i nie przejmowac sie Polska. Jaka w tym logika? Gdyby kazde panstwo podporzadkowalo sie jednemu tyranowi to swiat zamienilby sie w jedno wielkie komunistyczne gowno.
Właśnie, a teraz nie jest tylko "jednym komunistycznym gównem", tylko wspaniałym "zlepkiem demokratyczno-republikańsko-komunistyczno-totalitarno-anarchistyczno-kapitalistycznego gówna", jakie szczęście...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
Pewnie, Piłsudski SAM rozgromił wszystkich, nie potrzebował w ogóle żołnierzy, broni, niczego...
Chuck Norris powah!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Janek@
Moze teraz Polakow sie nie uwaza za tolerantow, ale w 1573 r. uchwalila pierwszy w Eu akt tolerancji wyznaniowaej, a to tez sie liczy ^^.
Jasne, że się liczy. Jakby na to nie patrzeć już od dawna w Polsce uchwalano różne rzeczy, np. taką konstytucję, która między innymi mówi, że nie dozwolone są: zabójstwa, kradzieże, molestowanie, łamanie przepisów kodeksu drogowego, prześladowanie... etc. etc.
Nie myl ustaw z mentalnością ludzi.

Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 11-11-2006 o 23:47.
Quezacoatl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-11-2006, 23:20   #43
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Taak gdyby nie patrioci nie bylo by tu nas w wspolnej bez powaznych wad historii. (nasza historia jest chyba najbielsza w Eu poczynajac od 90 lat)
Jakby nie patrioci (nasi rodzice) w latach 80 napewno by wybuchla 3 wojna swiatowa miedzy dwoma stronami kurtyny.(i gdzie tu mowic o pokoju)

Patrioci to zadkie zjawisko w tych czasach... Mowiac krotko nie wiem co by sie stalo gdyby nie patrioci w XIV w. Moglo by tu nas nie byc, moglibysmy zyc w komunie lub spodziewajac sie najgorszego... nawalali bysmy sie z niemcami za komuche....
Ludzie zawsze osadzaja sceptycznie tego czego nie rozumia. Radze obejrzyc Film z biografia Jana Pawla II, a zobaczycie za co ludzie umierali i mam nadzieje, ze to docenicie.

P.S.
Nikt nikomu nic nieda.. i gdyby kazdy tak myslal, panstwo by sie zrujnowalo i wrocilibysmy to czasow kamienia lupanego.
Jak tu w tym wypadku mowic o solidarnym panstwie? My razem budujemy nasz kraj i to od nas zalezy JAKI ON JEST.

@editto up
Moze teraz Polakow sie nie uwaza za tolerantow, ale w 1573 r. uchwalila pierwszy w Eu akt tolerancji wyznaniowaej, a to tez sie liczy ^^.

Ostatnio edytowany przez janek@ - 11-11-2006 o 23:28.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2006, 12:41   #44
kelt
Użytkownik Forum

kelt's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Askara
Poziom: 101
Skille: 93/60
Poziom mag.: 19
Domyślny

Gipcio-Wydaje mi sie, ze hymn narodowy jest czyms wiecej niz tekstem ktorego mozna uzywac do tworzenia glupkowatych łańcuszków.
kelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2006, 13:05   #45
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

No nie moge, k*a...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quezacoatl
Racja, zdecydowanie ciekawsze są codzienne wykłady o tym jak Polska
zatriumfowała w bitwie pod Grunwaldem... (pierwszy i ostatni raz)
Albo jestes totalnym ignorantem historycznym, albo totalnym idiota. Tak czy inaczej, zblazniles sie tym 'pierwszym i ostatnim'.
Cytuj:
Najpopularniejsze stereotypowe wady polaków: pijaństwo, bojowość, [ciach]
A wyjasnij mi, od ktorej strony bojowosc (BOJOWOSC, podkreslam) jest wada... bo ja prosty czlowiek i chyba nie ponialem...

Cytuj:
Stosunek większości młodych polaków do ojczystego kraju - "Tak, jasne że cie lubię, ale teraz muszę wyjechać zagranicę..."
No popatrz, a ja jestem z pochodzenia Obodrytą. W zyciu nie widzialem Heimatlandu i z punktu widzenia pochodzenia mieszkam za granica. Jestem odpowiednikiem stereotypowego Polaka? =o

Cytuj:
Właśnie, a teraz nie jest tylko "jednym komunistycznym gównem", tylko wspaniałym "zlepkiem demokratyczno-republikańsko-komunistyczno-totalitarno-anarchistyczno-kapitalistycznego gówna", jakie szczęście...
Zaloze sie, ze z tego calego zlepku rozumiesz tylko dwa slowa - zlepkiem i gowna.

No i tradycyjne - jak Ci sie w ojczyznie nie podoba, droga wolna. Tym bardziej, ze przeczysz sam sobie. Z jednej strony narzekasz, ze jacy ci Polacy niewdziecznicy i nie-patrioci, bo wyjezdzaja za granice, z drugiej piszesz o "ojczyznie". A o autoironie Cie nie posadzam, bos na to za glupi.
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2006, 14:18   #46
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slay
Albo jestes totalnym ignorantem historycznym, albo totalnym idiota. Tak czy inaczej, zblazniles sie tym 'pierwszym i ostatnim'.
Eh, zero wyczucia. Jasne, że to nie było jedyne zwycięstwo wojsk naszego kraju -.- nie myślisz chyba że mój post ma znaczenie dosłowne.

Cytuj:
A wyjasnij mi, od ktorej strony bojowosc (BOJOWOSC, podkreslam) jest wada... bo ja prosty czlowiek i chyba nie ponialem...
Chodzi mi raczej o bycie skorym do walki o byle pierdołę. (por. burdy w barach o piwo itp.) PS "poniać" to tylko ja mogę, bom głupi. (podobno)

Cytuj:
No popatrz, a ja jestem z pochodzenia Obodrytą. W zyciu nie widzialem Heimatlandu i z punktu widzenia pochodzenia mieszkam za granica. Jestem odpowiednikiem stereotypowego Polaka? =o
Jesteś tym za kogo się uważasz, i mnie to szczerze mówiąc mało obchodzi

Cytuj:
Zaloze sie, ze z tego calego zlepku rozumiesz tylko dwa slowa - zlepkiem i gowna.
Miałem dobry humor i napisałem coś śmiesznego a tu takie riposty... Po prostu naświetlam metaforą to czy ktoś woli wspólny świat o dość niskim standardzie życia, czy zróżnicowany, w którym część jest biedna, a część bogata.

Cytuj:
No i tradycyjne - jak Ci sie w ojczyznie nie podoba, droga wolna. Tym bardziej, ze przeczysz sam sobie. Z jednej strony narzekasz, ze jacy ci Polacy niewdziecznicy i nie-patrioci, bo wyjezdzaja za granice, z drugiej piszesz o "ojczyznie".
Ano wolna i zamierzam wyjechać. A przy okazji ten post miał mało wspólnego z moim stanowiskiem w tej sprawie. Głównie starałem się podać kilka kolejnych wątłych tematów do dysputy. (Ale skąd miałbyś to wiedzieć, skoro nie napisałem tego nie wyjaśniłem, no nie?)

Cytuj:
A o autoironie Cie nie posadzam, bos na to za glupi.
Ja "posądzam" cię pod każdym kątem, badając jakie wydźwięki mają twoje wypowiedzi, żeby nie było nieporozumień. Jeżeli sam uważasz, że nie warto się zastanawiać nad tym co ktoś tak naprawdę miał na myśli, to nie wróżę ci świetlanej przyszłości... Założenie, że każdy oprócz ciebie jest idiotą bardziej podpada pod egoizm czy ignorancję, czyż nie?

@Down
Ok, co tylko chcesz. Skończmy ten offtop bo do niczego nie prowadzi.

Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 12-11-2006 o 21:12.
Quezacoatl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2006, 15:03   #47
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quezacoatl Pokaż post
Eh, zero wyczucia. Jasne, że to nie było jedyne zwycięstwo wojsk naszego kraju -.- nie myślisz chyba że mój post ma znaczenie dosłowne.
Mysle, ze wiekszosc tak pomyslala. Bo i inaczej tego sie raczej odebrac nie da.

Cytuj:
Chodzi mi raczej o bycie skorym do walki o byle pierdołę. (por. burdy w barach o piwo itp.) PS "poniać" to tylko ja mogę, bom głupi. (podobno)
bojowy
1. «związany z walką zbrojną» (za SJP)
No tak. Burdy o piwo w barach to jak najbardziej bojowosc... na maczety, sztachety, kufle i krzesla.

Cytuj:
Jesteś tym za kogo się uważasz, i mnie to szczerze mówiąc mało obchodzi
To jestem Twoim bogiem i idolem, bo za takiego sie uwazam. Postaw mi pomnik i dwie swiatynie W TEJ CHWILI.

Cytuj:
Miałem dobry humor i napisałem coś śmiesznego a tu takie riposty... Po prostu naświetlam metaforą to czy ktoś woli wspólny świat o dość niskim standardzie życia, czy zróżnicowany, w którym część jest biedna, a część bogata.
Najwyrazniej to nie bylo ani smieszne, ani metaforyczne. Ot, belkot.

Cytuj:
Głównie starałem się podać kilka kolejnych wątłych tematów do dysputy.
Mowi samo przez sie.

Cytuj:
Ja "posądzam" cię pod każdym kątem, badając jakie wydźwięki mają twoje wypowiedzi, żeby nie było nieporozumień. Jeżeli sam uważasz, że nie warto się zastanawiać nad tym co ktoś tak naprawdę miał na myśli, to nie wróżę ci świetlanej przyszłości...
Uwazam, ze forum nie jest miejscem od zastanawiania sie, co autor mial na mysli. Forum jest od wymiany pogladow. A to, ze nie umiesz przekazac swoich mysli, to tylko i wylacznie Twoj problem. Ja odnosze sie do tego, co jest napisane.
Cytuj:
Założenie, że każdy oprócz ciebie jest idiotą bardziej podpada pod egoizm czy ignorancję, czyż nie?
Nie wiem, co wspolnego ma fakt, ze jestes idiota, z czyjakolwiek ignorancja. Poza Twoja, oczywiscie.
stary 12-11-2006, 15:03   #48
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez De'sH Pokaż post
pozatym... tyle sie kurwa mowi ze polacy zatrzymali sowietow nie dopuscili do tego aby sie na zachodzie rozprzestrzenili... ale co nam kurwa z tego?
Z tego, że teraz możesz opowiadać, jak to w Niemczech jest lepiej i kląć na swój cholerny kraj.
Gdyby Ruscy rozprzestrzenili się na całą Europę, ty i twoi kochani Niemcy mieszkaliby w ZSRR i własnych Jaruzelskich.

Cytuj:
jak juz mowilem wczesniej... 1. mowilbym po niemiecku 2. mialbym wieksze mozliwosci ksztalcenia - wiecej kasy za prace...
To jedź do Niemiec, mów po niemiecku, miej większe możliwości kształcenia.
Rzygam takimi ludźmi jak ty, każdy psioczy, że mu źle, ale żaden nie ma odwagi postawić na swoim. Ale ty masz szesnaście lat, nie dorosłeś ani do żadnych poważnych decyzji, ani do wyjazdu poza miasteczko.

Cytuj:
ale nie kurwa - .- znalezli sie jacys patrioci
Założę się, że jak czytają takie pierdoły w twoim wykonaniu, chcą się już nigdy nie znaleźć.

Cytuj:
"chęć ponoszenia dla niej ofiar"

idz sie powies... bedziesz wisielcem za Polske!!
a pozatym... to sie modne zrobilo, a po tym temacie widac ze chcesz byc w centrum zainteresowania... ale kurwa xD nie wyszlo ci
Dobra, synu, nie rób z siebie błazna i zjeżdżaj do Niemiec, a nie rób pierdolnika z forum w śmiesznych tematach.
stary 12-11-2006, 16:44   #49
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Szpiegów Giertycha tu, niestety, nie ma, bo jakoś nikt nie wspomniał o postaci Romana Dmowskiego, któremu niepodległość zawdzięczamy w nie mniejszym, a może i większym stopniu niż Piłsudskiemu.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 13-11-2006 o 00:04.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2006, 16:48   #50
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

1. PilsudSkiemu.
2. A co niby Dmowski zrobil dla niepodleglosci Polski?
stary 13-11-2006, 00:07   #51
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slay Pokaż post
1. PilsudSkiemu.
2. A co niby Dmowski zrobil dla niepodleglosci Polski?
1. Dziękuję.
2. A to akurat powinieneś wynieść z lekcji historii. Choć niestety w szkole ten temat traktowany jest pobieżnie. Ja o Dmowskim uczyłem się dużo, bo startowałem w konkursie wiedzy o nim. W Internecie znajdziesz dużo informacji, jak będziesz chciał, to sam znajdziesz odpowiedź.
stary 13-11-2006, 06:27   #52
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Ad 2. Nie, ja mam zamiar udowodnic Ci kompletna ignorancje tematu. Co chyba wlasnie uczynilem, bo sprowadziles rozmowe do 'tego jest pelno w internecie, jak bedziesz chcial, to sam znajdziesz'.
Tak wiec, mission complete, kolejny idiota wystawiony pod pregierz =)
stary 13-11-2006, 16:05   #53
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cieszę się, że poprawiłem Ci humor. Obawiam się, że to jednak Ty jesteś ignorantem, nie ja, jednak nie muszę Ci tego udowadniać, żeby poczuć się dobrze.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 13-11-2006 o 16:06.
stary 13-11-2006, 16:41   #54
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Twoj problem. Fakty sa takie, ze Dmowski dla odzyskania niepodleglosci nie zrobil nic.
stary 13-11-2006, 17:54   #55
TehRegent
Zbanowany

TehRegent's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2005

TehRegent ma numer GG 4790363
Domyślny

@slay

Byc moze chodzilo mu o ustabilizowanie w jakims stopniu rzadu polskiego po odzyskaniu niepodleglosci?

@Litawor

Dmowski zrobil duzo dla polskiego ruchu nacjonalistycznego. Ba! Byl jego ojcem.
TehRegent jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2006, 18:21   #56
Pirus
Użytkownik Forum

Pirus's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2006

Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 35
Skille: -/-
Poziom mag.: 41
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gipcio Pokaż post
To kurwa naczy, że jesteście zjebami wiecie dlaczego?

Bo każdy normalny Polak powinien obchodzić te święto, a po waszych postach widać, że nie jesteście Patriotami.

@Nekromanta

A ty? Chuj wiesz. Wszystko zawdzięczamy to mu bo on wyzwolił nas. Widać, że się nie znasz na Histori i masz około 10 lat.
jesteś totalnym idiotą !!! jesteś patriotą i obrażasz innych ??? brawo... typowy wszechpolak...
nie jestem patriotą i czasami wręcz wstydzę się bycia polakiem zwłaszcza jak reprezentują nas takie śmieće (wiem że pisze się śmiecie ) jak ty !!! zamknij swoją jadaczkę i do piaskownicy albo na paradę równości !!!

aha... a Piłsudski sam się nie bił przeciwko tysiącom ruskich i innych wirzutków więc... n/c
Pirus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-11-2006, 18:22   #57
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rege-N-tuS Pokaż post
@slay

Byc moze chodzilo mu o ustabilizowanie w jakims stopniu rzadu polskiego po odzyskaniu niepodleglosci?
To tak samo, jak bym powiedzial, ze faszyzm w Hiszpanii zawdzieczamy Franco dlatego, ze zreformowal on gospodarke po objeciu wladzy.
stary 13-11-2006, 19:31   #58
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Gdyby nie współpraca Dmowskiego z Ententą i jego zabiegi dla odzyskania niepodległości na arenie międzynarodowej nie byłoby dzisiaj żadnej Polski. Piłsudski stawiał na Niemcy i Austrię, błędnie.
stary 13-11-2006, 20:35   #59
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Jakie znow zabiegi? Jaka wspolpraca z Ententa? DMOWSKIEGO?!
Dmowski chcial odzyskac niepodleglosc z pomoca Rosji. Takowoz blednie.

A sprawa niepodleglosciowa wazyla sie na kongresie w Paryzu i na dobra sprawe Polacy nie mieli tam nic do gadania. Przyjeli to, co dal im George, bo Clemenceau juz byl zdecydowanie za stary.
stary 13-11-2006, 20:50   #60
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

No tak... więc Rosja i Ententa nie mają według Ciebie nic wspólnego? Popisuj się dalej swoją wiedzą [ironia]. A na wspomnianym przez Ciebie kongresie kto występował w imieniu Polski? Może przypadkiem Dmowski? W dużej mierze udało mu się przekonać do swojej wizji granic Polski pozostałe państwa z pomocą Francji, która była Polsce przychylna dzięki jego wcześniejszym zabiegom. Przez niemal całą wojnę podróżował po krajach Zachodu zjednując je Polakom. Dmowski był politykiem, zaś Piłsudski dowódcą wojskowym, który polityką zajmował się niejako przy okazji. Niestety, w Polsce bardziej ceni się powstania i przelew krwi niż politykę. Nie odmawiam tu znaczenia Piłsudskiemu, po prostu Dmowski zasługuje 11 listopada na nie mniejszą uwagę, czemu nie zaprzeczyłby żaden szanujący się historyk... no, może oprócz Ciebie, bo Ty przeczytałeś swój podręcznik (i to niezbyt dokładnie) i uważasz, że pozjadałeś wszystkie rozumy.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 13-11-2006 o 23:19.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania