|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytowanie fragmentow hymnu i pozowanie przed innymi uzytkownikami forum to pomysl strasznie idiotyczny. Ale jeszcze glupsze jest mowienie ze nasi przodkowie mogli nie walczyc o niepodleglosc i nie przejmowac sie Polska. Jaka w tym logika? Gdyby kazde panstwo podporzadkowalo sie jednemu tyranowi to swiat zamienilby sie w jedno wielkie komunistyczne gowno.
|
![]() |
#42 | |||||||||
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
zatriumfowała w bitwie pod Grunwaldem... (pierwszy i ostatni raz) Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Nie myl ustaw z mentalnością ludzi.
Modzie! Wpisz się do księgi! Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 11-11-2006 o 23:47. |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Taak gdyby nie patrioci nie bylo by tu nas w wspolnej bez powaznych wad historii. (nasza historia jest chyba najbielsza w Eu poczynajac od 90 lat)
Jakby nie patrioci (nasi rodzice) w latach 80 napewno by wybuchla 3 wojna swiatowa miedzy dwoma stronami kurtyny.(i gdzie tu mowic o pokoju) Patrioci to zadkie zjawisko w tych czasach... Mowiac krotko nie wiem co by sie stalo gdyby nie patrioci w XIV w. Moglo by tu nas nie byc, moglibysmy zyc w komunie lub spodziewajac sie najgorszego... nawalali bysmy sie z niemcami za komuche.... Ludzie zawsze osadzaja sceptycznie tego czego nie rozumia. Radze obejrzyc Film z biografia Jana Pawla II, a zobaczycie za co ludzie umierali i mam nadzieje, ze to docenicie. P.S. Nikt nikomu nic nieda.. i gdyby kazdy tak myslal, panstwo by sie zrujnowalo i wrocilibysmy to czasow kamienia lupanego. Jak tu w tym wypadku mowic o solidarnym panstwie? My razem budujemy nasz kraj i to od nas zalezy JAKI ON JEST. @editto up Moze teraz Polakow sie nie uwaza za tolerantow, ale w 1573 r. uchwalila pierwszy w Eu akt tolerancji wyznaniowaej, a to tez sie liczy ^^. Ostatnio edytowany przez janek@ - 11-11-2006 o 23:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Askara
Poziom: 101
Skille: 93/60
Poziom mag.: 19
|
![]() Gipcio-Wydaje mi sie, ze hymn narodowy jest czyms wiecej niz tekstem ktorego mozna uzywac do tworzenia glupkowatych łańcuszków.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2005
![]() |
![]() No nie moge, k*a...
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
No i tradycyjne - jak Ci sie w ojczyznie nie podoba, droga wolna. Tym bardziej, ze przeczysz sam sobie. Z jednej strony narzekasz, ze jacy ci Polacy niewdziecznicy i nie-patrioci, bo wyjezdzaja za granice, z drugiej piszesz o "ojczyznie". A o autoironie Cie nie posadzam, bos na to za glupi. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||||||
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Down Ok, co tylko chcesz. Skończmy ten offtop bo do niczego nie prowadzi.
Modzie! Wpisz się do księgi! Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 12-11-2006 o 21:12. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |||||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
1. «związany z walką zbrojną» (za SJP) No tak. Burdy o piwo w barach to jak najbardziej bojowosc... na maczety, sztachety, kufle i krzesla. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Gdyby Ruscy rozprzestrzenili się na całą Europę, ty i twoi kochani Niemcy mieszkaliby w ZSRR i własnych Jaruzelskich. Cytuj:
Rzygam takimi ludźmi jak ty, każdy psioczy, że mu źle, ale żaden nie ma odwagi postawić na swoim. Ale ty masz szesnaście lat, nie dorosłeś ani do żadnych poważnych decyzji, ani do wyjazdu poza miasteczko. Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Szpiegów Giertycha tu, niestety, nie ma, bo jakoś nikt nie wspomniał o postaci Romana Dmowskiego, któremu niepodległość zawdzięczamy w nie mniejszym, a może i większym stopniu niż Piłsudskiemu.
Ostatnio edytowany przez Litawor - 13-11-2006 o 00:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() 1. PilsudSkiemu.
2. A co niby Dmowski zrobil dla niepodleglosci Polski? |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
2. A to akurat powinieneś wynieść z lekcji historii. Choć niestety w szkole ten temat traktowany jest pobieżnie. Ja o Dmowskim uczyłem się dużo, bo startowałem w konkursie wiedzy o nim. W Internecie znajdziesz dużo informacji, jak będziesz chciał, to sam znajdziesz odpowiedź. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ad 2. Nie, ja mam zamiar udowodnic Ci kompletna ignorancje tematu. Co chyba wlasnie uczynilem, bo sprowadziles rozmowe do 'tego jest pelno w internecie, jak bedziesz chcial, to sam znajdziesz'.
Tak wiec, mission complete, kolejny idiota wystawiony pod pregierz =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
|
![]() Cieszę się, że poprawiłem Ci humor. Obawiam się, że to jednak Ty jesteś ignorantem, nie ja, jednak nie muszę Ci tego udowadniać, żeby poczuć się dobrze.
Ostatnio edytowany przez Litawor - 13-11-2006 o 16:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Twoj problem. Fakty sa takie, ze Dmowski dla odzyskania niepodleglosci nie zrobil nic.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 02 2005
![]() |
![]() @slay
Byc moze chodzilo mu o ustabilizowanie w jakims stopniu rzadu polskiego po odzyskaniu niepodleglosci? @Litawor Dmowski zrobil duzo dla polskiego ruchu nacjonalistycznego. Ba! Byl jego ojcem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2006
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 35
Skille: -/-
Poziom mag.: 41
|
![]() Cytuj:
nie jestem patriotą i czasami wręcz wstydzę się bycia polakiem zwłaszcza jak reprezentują nas takie śmieće (wiem że pisze się śmiecie ![]() aha... a Piłsudski sam się nie bił przeciwko tysiącom ruskich i innych wirzutków więc... n/c |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gdyby nie współpraca Dmowskiego z Ententą i jego zabiegi dla odzyskania niepodległości na arenie międzynarodowej nie byłoby dzisiaj żadnej Polski. Piłsudski stawiał na Niemcy i Austrię, błędnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Jakie znow zabiegi? Jaka wspolpraca z Ententa? DMOWSKIEGO?!
Dmowski chcial odzyskac niepodleglosc z pomoca Rosji. Takowoz blednie. A sprawa niepodleglosciowa wazyla sie na kongresie w Paryzu i na dobra sprawe Polacy nie mieli tam nic do gadania. Przyjeli to, co dal im George, bo Clemenceau juz byl zdecydowanie za stary. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
|
![]() No tak... więc Rosja i Ententa nie mają według Ciebie nic wspólnego? Popisuj się dalej swoją wiedzą [ironia]. A na wspomnianym przez Ciebie kongresie kto występował w imieniu Polski? Może przypadkiem Dmowski? W dużej mierze udało mu się przekonać do swojej wizji granic Polski pozostałe państwa z pomocą Francji, która była Polsce przychylna dzięki jego wcześniejszym zabiegom. Przez niemal całą wojnę podróżował po krajach Zachodu zjednując je Polakom. Dmowski był politykiem, zaś Piłsudski dowódcą wojskowym, który polityką zajmował się niejako przy okazji. Niestety, w Polsce bardziej ceni się powstania i przelew krwi niż politykę. Nie odmawiam tu znaczenia Piłsudskiemu, po prostu Dmowski zasługuje 11 listopada na nie mniejszą uwagę, czemu nie zaprzeczyłby żaden szanujący się historyk... no, może oprócz Ciebie, bo Ty przeczytałeś swój podręcznik (i to niezbyt dokładnie) i uważasz, że pozjadałeś wszystkie rozumy.
Ostatnio edytowany przez Litawor - 13-11-2006 o 23:19. |
![]() |
![]() |