|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy wierzysz w Boga? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
47 | 68.12% |
Nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 31.88% |
Głosujących: 69. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Profesja: Knight
Świat: RL
|
![]() A ja wierzę w Boga!!
![]() ![]() Raz miałem oddać pracę semestralną z PO, ale zaponiałem ją wziąć. Nie było mowy, o przełożeniu. Wracam do chaty (zwiałem z dwóch mat). Udało się mam akurat godzinę, żeby wydrukować wszystko i wrócić. I teraz odwieczne pytanie ludzkości - CZEMU NIE WZIĄŁEM KLUCZY!! Myśle sę 'panie dopomuż'. Czekam 10 minut i nagle: BUCH! Po schodach włazi moja matka ![]() ![]() ![]() (ale za to nie wierzę w GMów. Nigdy takiego nie widziałem, a ss to se wiecie co możecie zrobić ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Co do tego kamienia to podales przyklad nad którym na www.wiara.pl sie zastanawiali i chyba uzyskali rozwiazanie. Pozatym uwazasz, ze jesli Czlowiek UZYWA 4% MOZLIWOSCI SWOJEGO MOZGU to umie wszystko pojąć? Ostatnio edytowany przez Nightwalker - 31-08-2004 o 09:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2004
Lokacja: Gdzieś w Otchłani..
Stan: Niegrający
|
![]() Tak szczerze to myslalem, ze wiekszosc bedzie niewierzacych, ale sie milo zaskoczylem
![]() ![]() @p.l Jak dlugo juz w tym jestes? Ja nie naleze do zadnego zwiazku, tylko jestem ministrantem i to juz troche starszym ![]() ![]() ![]() Pamietam jak to juz w 1 klasie (i pozniej tez) wstawalem o 6:30 straaasznie zaspany i bieglem do kosciola na 7 na msze (zazwyczaj bylem sam a jeszcze nie mialem duzego doswiadczenia = duuuzo wpadek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Profesja: Knight
Świat: RL
|
![]() Ja zawsze miałem taką tezę: Istniało sobie doskonałe niebo, gdzie ludzie byli cały czas szczęśliwi choć nie znali prawdy. (coś jak w Exilibrium (czy jak to się tam pisze)) w końcu znalazł się diabło, który się zbuntował i pokazł co jest grane. I teraz mamy do wyboru - jak bedziemy dobrzy to nasza pamięć i doświadczenia na ziemii zostana wymazane i wrócimy do tego genialnego systemu, gdzie w prawdzie będziemy szczęśliwi, nieśmiertelni, żyjący w wielkiej miłości i tolerancji, choć zaślepieni. Lub możemy zostać na ziemii (piekle) by żyć dalej tułaczką. Niszcząc napotkane zło, złem i cąły czas porykać się z problemami życia. Na razie Bóg jest z nami i namawia to tworzenia wielkiej wspólnoty Miłości i wyraźnie każe odrzucać diabła. Natomiast nasz Diablo nic nam nie każe ani niczego nie zabrania tylko pokazuje jak wiele ma się alternatywnych możliwości na prawdę.
Ostatecznie skoro w niebie było tak idealnie, nie było mowy o zazdrości, gniewie, złości (diabło jest ponoć upadłym aniołem więc też wychował się w szczęściu) to czemu Diabło się zbuntował? Może robi to dla naszego dobra? ![]() Taki Chaotyczny Dobry. hehe. Nie - nie namawiam nikogo do satanizmu ![]() Edit : literrówki Ostatnio edytowany przez Khan - 31-08-2004 o 11:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
No niewiem czy ludzie zapomniaja o zyciu na ziemi jesli trafia do nieba. Jest wiele objawien swietych ,a nawet bliskich zmarłych. (moja chrzestna maiała objawienia mojej zmarłej babci [moja babcia chodzila prawie non stop do kosiciola...byla wspanialo kobieta, matka....babcia] moja babca powiedziala jej, ze teraz jest jej tam dobrze (w raju) ) Wiec mysle, ze zmarli zachowuja swiadomosc. PS: zmien podpis bo gremlin do wielkosci sie przyczepi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Nieobecny.
|
![]() @Iomer Thunderblade
Pewien Kreteńczyk wyszedł na rynek i wrzasnął "WSZYSCY KRETEŃCZYCY TO KŁAMCY". On kłamał czy mówił prawdę? To jest paradoks logiczny. Nie ma rozwiązania, tworzysz w ten sposób błędne koło. Więc wymyśl lepszy argument (takich paradoksów jest wiele). Bóg jest Istotą wyższą. Samo to, że istnieje naraz w 3 osobach, a my jesteśmy w stanie być jego częścią i przyjmować Jego Ciało, jest nie do pojęcia ludzkim rozumem. Dlatego potrzebna jest wiara. >Wiara jest tez czesto zrodlem niewiedzy, starszych, mocno wiezacych osob szczegolnie, mozna tego posluchac w radiach takich jak radio maryja czy radio jasna góra. To ze ktos ma prostą wiarę, nie oznacza że cała wiara (Chrześcijaństwo) jest durna, głupia itd. Pamiętaj też, że kiedyś nauka stała na innym poziomie, a poglądy na życie też były inne. Nie wolno zapomnieć, że ksiądz to też CZŁOWIEK, a nie jakaś istota nadprzyrodzona. Ma swoje zady i walety.. TFU! wady i zalety. Nie można tak cholernie uogólniać (no ilu księży jest pedofilami? 1%? nawet nie..) więc nie wyjeżdrzaj mi z takimi porównaniami. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
Stan: Niegrający
![]() |
![]() W 100% zgadzam sie ze Scorem. Ja osobiście wierze w Boga, a to jak zachowują sie klerycy mnie nie interesuje. Takie wypadki jak pedofilia wśród ksiezy nie jest żadną nowościa, tylko teraz media zaczeły to nagłaśniać.
|
![]() |
![]() |