![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: 30cm od Monitora
Imię: Zaforin Dret
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Zomo
Świat: Refugia
Poziom: 32
Skille: 66/33
Poziom mag.: 13
|
![]() Wszystkie sygnaturki robione według jednego stylu. Więcej inwencji twórczej !
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2006
|
![]() Tutorial - WYBUCH! by jeyti 1. Utwórz nowy dokument o rozmiarach 300x300. ![]() 2. Ustaw tło na transparent. ![]() 3. Wypełnij tło czarnym kolorem. ![]() 4. Ustaw brush tak jak na rysunku i wybierz biały kolor. ![]() 5. Zrób nową warste. Namaluj kólko i postaraj sie je zamalowac. Mi wyszło coś takiego ![]() 6. Na kolejnej warstwie maznij kilkadziesiąt razy tym brushem, żeby wyszło coś jak poniżej. ![]() 7. Warstwe z "kółkiem" ustaw na najważniejszą. ![]() 8. Złącz warstwe z kółkiem i kreskami (CTRL+E) a potem zduplikuj ją. 9. Na warstwie ważniejszej z tych dwóch dodajemy filtr Fragment. ![]() 10. Na warstwie tej tuż nad czarnym tłem dodajemy Guassian Blur z ustawieniami jak poniżej. ![]() 11. Łączymy dwie warstwy potem znowu je duplikujemy i powtarzamy punkt 10 tyle że dajemy Motion Blur z ustawieniami jak poniżej. ![]() 12. Znów łaczymy dwie warstwy, i dodajemy filtr Radial Blur z ustawieniami jak na obrazku. ![]() 13. Wybieramy kolory : 1- FFA200 2- Czarny (muszą być te!). Dodajemy filtr Clouds na warstwie z czarnym tłem (Filter>Render>Clouds). Powinniśmy mieć coś takiego. ![]() 14. Ustawiamy tryb Overlay w warstwie z "kreskami". ![]() 15. Łączymy dwie warstwy i zapisujemy. Mój efekt końcowy : ![]()
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
|
![]() Narazie powinnienieś kożystać z tutoriali, a nie je pisać. Takich tutoriali jest mnóstwo, wystarczy poszukać...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sprobowałeś? Nie? To po co oceniasz? -.-
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() To po prostu nie wygląda jak wybuch a jak chmura gazu. Nie trzeba umieć, żeby móc oceniać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
Lokacja: Skawina
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Nowa
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() taki sobie ten Rooni, bywaly lepsze Twojej roboty
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zbanowany
|
![]() To raczej wygląda na burzę piaskową na marsie niż na wybuch. Za każdym razem, gdy umieszczasz tutaj tutorial pisz czyjego jest autorstwa! Na razie to tylko popełniłeś plagiat słabym tutorialem. Wy mówicie, że jesteście super "mada faka" grafikami, a prawda jest taka, że rysujecie kółko brushem i strzelacie na to filtry. Nie ważne co wyjdzie, ważne żeby to wyglądało na przemyślane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
|
![]() ![]() Oceniaaaaajcie ![]()
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
|
![]() a ja dalej katonskie ceterum censeo...zrob cos przemyslanego i rzeczywiscie ladnego (jak mi amatorowi sie to nie podoba to pomysl o pro) podobne filtry jak u rooniego a przynajmniej 1, ten z tymi kreskami w dol ;p taka praca na 3-
a zrobisz cos swojego, nie z tutoriala i zupelnie przez siebie wymyslonego? znasz juz duzo filtrow i technik zeby cos swojego fajnego zrobic i zeby to mialo rece i nogi. uzyj wyobrazni |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wlasnie robie sygnaturke od zera wlasna, moze wyjdzie lepiej, thx za konstruktywna krytyke (chyba tak sie to pisze
![]()
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2005
Lokacja: Przemyśl
Stan: Na Emeryturze
Imię: Tomaros Stonefist
Profesja: Knight
Gildia: Royal Black Feathers
Świat: Celesta
Poziom: 22
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Ty kibicu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
|
![]() Najladniejsza praca ze wszystkich moim zdaniem... pierwsza praca ktora samemu mi sie podoba
![]() Here it's ![]()
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
|
![]() no chyba juz lepiej ;P a zrobilbys taki rodzaj pracy jak w tutku ktorym dales? wiesz, jakis wybuch, implozja, deszcz meterytow =O to byloby niezle ;D cos poza sygnaturka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dobra, zaraz bede probowal cos wykombinowac
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
|
![]() ![]() Slabo, wole robic sygi
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sygaaa nygga
![]() ![]()
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
|
![]() roznica czasu miedzy powiedzieniem "sprobuje" a "juz zrobilem" wynosi dokladnie 23 minuty... odejme 2 minuty na zalaczenie i dodanie na forum i minute na pomyslenie(albo raczej myslenie w trakcie robienia ;P) czyli 20 minut wychodzi...gdy posiedzisz dluzej niz godzine nad praca to mysle ze efekty beda lepsze. prosty przyklad:
malujac figurke ~1h to stwierdzam ze za malo pracy wlozone i nie wyglada tak jak wygladac powinna, malujac figurke 3-4h zauwazam ze pewne elementy wyszly mi swietnie i naprawde sie napracowalem (ała moj kark ;D) oczywiscie zdaje sprawe ze na kompie to inna bajka ale sprobuj, zrob prace 20 minutowa i po jakims czasie prace godzinna+ i porownaj efekty. jesli po 20 min stwierdzisz ze jest ladne/beznadziejne to odejdz od tego na 10 minut gdzies i zajmij sie zupelnie czyms innym zeby bledy zobaczyc i poprawic, doszlifowac. powodzenia. @down mam poparcie ^^ i mniej wiecej podobnie mysle jak on tylko ze inaczej to ujalem ;P Ostatnio edytowany przez Arnisan - 23-12-2006 o 17:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Nie wróżę Ci kariery grafika... Większa praca = większe wyzwanie, większy trud, ale i większą satysfakcje, a sygi... no ile można robić to samo? Photoshop daje Ci możliwość stwozenia wszystkiego, więc spróbuj zrobić coś większego, czytaj tutki, próbuj - zobaczysz nie zawiedziesz się ![]() ![]() A te 2 ostatnie sygnaturki naprawde fajne ![]() |
|
![]() |
![]() |